Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 07:57 6 960 19

Случайно минаващ полицай единствен помогнал при трагедията край Лесово

  • загинали-
  • катастрофа-
  • елхово

Самият той също се наранява

Случайно минаващ полицай единствен помогнал при трагедията край Лесово - 1
Кадър: bTV

Почти седмица след тежката катастрофа при Лесово, все още не са ясни причините за трагедията.

Във фаталната сутрин на 9 октомври трима загубиха живота си, а 16 бяха ранени. Бус за Одрин се врязва в ремаркето на спрял камион на 7 километра от Лесово. Полицаят Виктор Георгиев пътува със семейството си и пристига броени минути след удара.

„Бусът беше размазан в товарния автомобил. Моите близки почнаха да ми казват да се връщам в колата. Да не ходя натам“, разказва Виктор пред бТВ.

Въпреки това отива. Мислите му са няколко хода напред:

„Как по-бързо да ги извадим, седалките как да ги срежем, как да ги изкъртим... Започнахме през прозореца. Беше счупен и оттам започнахме да вадим възрастните хора. Отворихме страничната врата и започнахме да вадим затиснатите хора между седалките, след като ги откъртихме“.

Самият той също се наранява.

„От адреналина не помниш и действията, които са се развили. Порязах се и помолих Бърза помощ за бинт. Само си превързах коляното и продължих“, спомня си полицаят.

През това време спират и други.

„Приблизително да са били 30-40 човека. За съжаление, нито един не дойде да помогне. Всички хора искам да помоля да бъдат по-добри. Не се знае дали не е някой техен близък или след време те да са на това място, а не да подминават и да стоят отстрани и да гледат“, казва Виктор.

И е категоричен - никога не би се поколебал да помогне отново.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чук

    59 5 Отговор
    Респект
  • 2 Грейс

    61 5 Отговор
    Ей така е от как България съществува ~всяка коза за свой крак! Затова нищо не върви, нямаме срам ни от другия ни от бога! Снимаме катастрофи, насилие, но дори един телефон не вдигаме да повикаме помощ. Браво на това момче.
  • 3 Направи добро,и го хвърли на смет

    13 71 Отговор
    Еничара се къса да се хвали,чак бинт взел да си превърже сам раната...брейййй..Дрисзня.Ченге ли е,да мре!!!

    Коментиран от #5, #14, #15

  • 4 Шаран БГ

    18 6 Отговор
    Нищо не разбирам ! Беше "микробус", стана "бус". По бройката на пътниците , както казва полицай В.Георгиев / да е жив и здрав /, се оказва, че си е нормален "автобус"със 30-40 пътника !!
    Някой дали може да каже някога, какво е било превозното средство, с колко пътника и с какво скорост се "забива" в препятствието !?
    Умрем за точна и достоверна информация! Ако я нямате - не пишете !!!

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 5 Явер

    29 6 Отговор

    До коментар #3 от "Направи добро,и го хвърли на смет":

    Не е нужно да се изхождаш тук, ползвай си нужника.
  • 6 qwerty

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    за скоростта е ясно от кадрите по тв - карал е на задна (буса де). доколкото се появи информация в електронните медии, пътниците са отивали на пазар в Турция. и започват въпросите: регламентиран ли е превоза, имали ли са закупени билети (= на застраховка) и т.н и т.н.
  • 7 Азазел

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    Събрали са се 30-40 сеирджии, които са гледали (и снимали) отстрани.
  • 8 Бае тодър

    3 20 Отговор
    Я, какви добри милиционери имало по нашите земи. 😂😂😂
  • 9 пояснявам

    29 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шаран БГ":

    в българия между МИКРОбус и бус няма разлика в значението на думата а бройката хора за които говори полицая (30/40) са били сеирджии а за скоростта умело се прикрива понеже ще се разбере че цялата вина носи шофьора !!!
  • 10 Митко

    20 1 Отговор
    Всички са BUS. До 9 човека включително и водача е лек автомобил. Кара се с В категория. Казваме му микробус.
    Над 9 човека е автомобил за превоз на пътници. Има тахограф и се кара с професионална категория. Казваме му автобус.
    И двете са произход и от бус.
  • 11 иво

    16 1 Отговор
    а иначе много приказки, полицаи ,военни кскви били, даа ама не, едни от малкото нормални не озверели хора са там в полиция,пожарна, армия.
  • 12 VIKI

    4 1 Отговор
    птп - то е в 05.47 ч. в петък сутринта - работен ден през октомври...първо колко хора са на пътя в 05.45 ч. по-тъмно в работен ден петък в студената октомврийска утрин - че да търсите коли и хора за помощ наоколо ?
  • 13 SSsss

    9 2 Отговор
    Човешко е да се помогне но има едно голямо "НО".На запад,ако помогнеш при катастрофа,този на който си помогнал,може да те съди и да плащаш цял живот инвалидитет или смърт,защото не си ауторизиран(барза помощ´или пожарна).Така че внимателно с помоща.Друг е въпроса,че нa запад ще пристигнат веднага(бърза помощ´и пожарна) а в България,може да ти изтече кръвта докато чакаш.Има много случаи,когато помогнал при катастрофа е бил осъден от алчни роднини или от самия потърпевш.
  • 14 Бат Мишо

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Направи добро,и го хвърли на смет":

    Точно така пич - търсил е чанти пари и бижута -----мой познат ливанец катастрофира в люлин и се уби с 5000 евро в чантата и САМО ЧЕНГЕТА СА ОТВАРЯЛИ КОЛАТА -очевидци бол НИКОЙ ОСВЕН ТЯХ .....Леванеца държеше аспухчийницата на одрин и симеон -----И ПАРИТЕ ГИ НЯМАШЕ В КОЛАТА .....Ровил е да изпадне нещо гювеч
  • 15 Бат Мишо

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Направи добро,и го хвърли на смет":

    Точно така пич - търсил е чанти пари и бижута -----мой познат ливанец катастрофира в люлин и се уби с 5000 евро в чантата и САМО ЧЕНГЕТА СА ОТВАРЯЛИ КОЛАТА -очевидци бол НИКОЙ ОСВЕН ТЯХ .....Леванеца държеше аспухчийницата на одрин и симеон -----И ПАРИТЕ ГИ НЯМАШЕ В КОЛАТА .....Ровил е да изпадне нещо гювеч ченгела

    Коментиран от #19

  • 16 Йосип Броз Тито

    5 3 Отговор
    Респект към пича! Истински полицай!
    Дано да има повече такива хора!
  • 17 Алтав

    3 1 Отговор
    Преди 1 месец същия този лъжец ми искаше 50 лв. За да ЗАБРАВИМ ЗА ЕДНО НАРУШЕНИЕ КОЕТО НАПРАВИХ НЕ ГО ХВАЛЕТЕ ТОЛКОВА ВСЕ ПАК Е КОРУМПИРАН БОКЛУК.
  • 18 дрт прч

    2 0 Отговор
    УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ, УВАЖАЕМИ ПИСАТЕЛИ. КОГАТО РЪСИМ МОЗЪЦИ ЗА ЩЯЛО НЕЩЯЛО, ПЪРВО ТРЯБВА ДА СМЕ КОМПЕТЕНТНИ И ДА СЕ ИЗРАЗЯВАМЕ ПРАВИЛНО. ДА ПИШЕМ НА ПРАВИЛЕН БЪЛГАРСКИ И РАЗБИРАМЕ ОТ ТОВА КОЕТО КОМЕНТИРАМЕ. ПЪРВО:КАМИОНА НЕ Е БИЛ ПАРКИРАЛ НА ПЪТЯ, А Е СПРЯЛ ЗА ПРЕСТОЙ, ПРЕДВИД ФАКТА ЧЕ ШОФЬОРА СЕ Е НАМИРАЛ В КАБИНАТА. бИЛ Е СПРЯЛ ЗАЩОТО ДО ТАМ Е БИЛА ОПАШКАТА ОТ КАМИОНИ. ВЕРОЯТНО Е ДА Е БИЛ ЗАСПАЛ ПОРАДИ УМОРА, КАКТО И ДР.ВЕРОЯТНОСТИ. КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА ? ОТГОВОР: НЕСКОПОСАНИТЕ НИ ПЪТИЩА, ЛИПСА НА ПАРКИНГИ ЗА ПРЕСТОЙ И ОСТАНАЛАТА ИНФРАСТРУКТУРА. НЕ Е ПОМИСЛЕНО ЧЕ ТАМ ЩЕ СЕ СТРУПВАТ КАМИОНИ. КАРТИНКАТА Е СЪЩАТА ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. А ИМА ХОРА КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ЗА МИСЛЯТ, ДРУГИ ЗА ДА КОНТРОЛИРАТ, ТРЕТИ ЗА ДА НАКАЗВАТ. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове