19 Октомври, 2020 14:45 3 241 45

Иван Нейков: Харчат милиарди преди изборите

  • иван нейков-
  • избори

Бяха готови да пипат наред инструментите в осигурителния модел, каза бившият социален министър

Иван Нейков: Харчат милиарди преди изборите  - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Много голяма част от политическите сили са готови да пожертват пенсионния модел в името на партизанлъка, в името на по-добри резултати на изборите. На всички избори пенсионната система получава такива крошета от страна на политици, които бъкел не разбират от осигурителна система.Този заяви бившият социален министър Иван Нейков, председател на УС на Балканския институт по труда и социалната политика, пред БНР.

„Онова, което притеснява експертния свят е, че действията, които се предприемат под егидата коронавирус, защита, грижа – нито една от тези стъпки не променя статута на човека. Тези стъпки няма да извадят никого от състоянието на бедност, на недоимък. Каква е целта тогава? Ако ще похарчим милиарди, а няма да постигнем цел поне част от хората да престанат трайно да бъдат бедни, значи нещо друго се иска с тия пари да се направи. И кой знае защо през главата започва да ти минава мисълта – ааа, март месец избори“, посочи Иван Нейков.

„Бяха готови да пипат наред инструментите в осигурителния модел, само и само да получат благодарност от народа. Пенсионната система не е система за благодарност. Пенсионният модел е опората на всяко цивилизовано общество. И ако това общество е готово в името на десет депутата да пожертва тази опора, значи не е толкова цивилизовано“, допълни Нейков.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    36 2 Отговор
    Те не ги харчат купуват си изборите. МВР, държавната администрация и 504 мил. за хората с ниски доходи, разбирайте малцинствата. А българите, която плащат масрафа да го ........ Да не останете изненадани като цар тиква пак стане премиер.

    Коментиран от #8

  • 2 Трябва

    3 17 Отговор
    Ли ни твоята реч. Не

    Коментиран от #16

  • 3 Българка

    28 3 Отговор
    То е ясно какви са предизборните харчове- подкупи и миниране за следващото правителство.
    Купуването и продаването на гласове е престъпление!
    ОСТАВКИ!!!

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Тролиш

    1 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ли тролиш 25ст бонус. Успех
  • 5 888888

    8 2 Отговор
    Кризата ще доведе до положителен резултат доколкото поставя под въпрос състоянието на съвремения свят на невероятната лудост която конструира свръхреалност на една особено консумативна фантазма да се потребява без ограничение икономическият растеж е фетиш който изтощава природните ресурси и моралните интелектуални сили на човечеството което не знае друго освен този неукротим бяс за по добър живот от нарцистичен тип.
  • 6 Пенсионер

    3 24 Отговор
    Иване, говориш глупости. Познаваме се и ще се сетиш кой съм?! По рано беше добър в материята, но напоследък си натиснат и говориш глупости. А не си глупав. Истината е, че Деница Сачева скри топката на всички работещи тази материя. Тя се оказа скрит КОЛОС в социалната сфера. Уважавайте я,недейте я обижда. Грозно е.

    Коментиран от #21, #33

  • 7 Българка

    10 2 Отговор
    Хора, ако си проверите какво сте писали, някои може би ще установите, че тук крадат имената, под които коментираме. Това ФАКТИ го позволява. Аз от вчера писах, че някой пише обиди към мен под моето име. Днес това е отново факт.

    Коментиран от #14, #19

  • 8 Пенсионер

    2 24 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Нищо не купуват, а за пръв път истински помислиха за българският пенсионер. Народа ще се отблагодари на изборите.

    Коментиран от #23, #44

  • 9 Гост

    2 19 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Няма да има следващо. ГЕРБ пак ще победи. И то с убедително мнозинство.

    Коментиран от #12

  • 10 Димитров

    5 3 Отговор
    Човекът е доказан специалист!

    Коментиран от #15

  • 11 До оня тип Иван Нейков

    7 9 Отговор
    Скрий се някъде и не се показвай! Ти си вторият в класацията на народната омраза след Костов. Ти изобщо нямаш право да говориш за пенсии и пенсионна реформа. Когато беше министър, трябваше да направиш едно единствено нещо да задължиш със суров закон работодателите да плащат осигуровки под страх от грамадни глоби. Какво се биеш в гърдите че си въвел точкова система, след като след "А"- то, не си казал "Б"? А до края на азбуката колко букви има още? Изчезни и не се обаждай повече! Апропо, кой ти плаща сега заплатата? Нещастна ....
  • 12 Пенсионер

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Браво! Най-накрая си го написа- при победа на ГЕРБ няма да има следващо правителство! Ще има само хаос и корупция
  • 13 chi

    4 5 Отговор
    Нейков, яли сме ти попарата и не те искаме, скрий се завинаги!

    Коментиран от #18

  • 14 Гост

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ми има още много българки. Не си само ти. Най добре да обърнеш внимание на съпруга си и децата. Не се занимавай с нещо, което не е във твоите възможности.

    Коментиран от #17

  • 15 Пенсионер

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Димитров":

    Видяхме го що за специалист е в кабинета Костов и приетия от него таван на пенсиите.

    Коментиран от #20

  • 16 оставка

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Трябва":

    Трябва ни и то много, а на теб ако не ти трябва се връщай в дупката там.
    Пенсионната система не е система за социални помощи в каквато се опитват да я превърнат тиквите. Пенсиите са вид заплати, за които в минало време си отделял от дохода си и трябва да се спазват принципите на принос в тази система. Ако някой е решил да раздава социални помощи, да си ги заделя от държавния бюджет или от чекмеджетата и да не ползва парите за пенсии за пиар акции.
  • 17 Пенсионер

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Както и много гости
  • 18 Пенсионер

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "chi":

    Нейков е жив Костовист. Получи като отплата наградата - Балкански институт на труда.
  • 19 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Много твориш. 25 стотинки, браво.
  • 20 оставка

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пенсионер":

    Нищо не си видял, защото след създавене на пенсионния модел не беше направено абсолютно нищо през всичките години след създаването му, а само се крадеше, а модела беше изкривен.
    Създадения модел имаше стратегия за развитие, за която всички некадърници след това не направиха нищо .
    А това пък , което мислеха да правят гербаджийските крадци , войводите и продажните синдикатите си беше окончателно разсипване на пенсионния модел за 50 години напред. Какви са тия 50 лв. по равно на всички, различен процент на увеличение на пенсиите, като на по-мързеливите се дава по -голям процент (10 %), а на хората с повече стаж и по-големи осигуровки ( 5%) . Този фонд е на всички пенсионери и си има формули за разпределение според приноса на всеки, не е фонд на едно или друго правителство да си го раздава по собствено осмотрение за купуване на гласове.
  • 21 сачевагнус

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пенсионер":

    Сачева не е специалист и най-малко може да се мери с Нейков. Тя става да си мерят лъжите и манипулациите с Борисов. Дори не знам за кой да заложа.
  • 22 духайдуду

    6 1 Отговор
    "Иван Нейков: Харчат милиарди преди изборите. " Харчат ама за тях си. Купуват си електорат. С 50 лефчета и подобни на тях. Иначе нищо не правят за хората.
  • 23 Хаджиева

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    Ти трябва да си луд.Луд си и за защита на Сачи.А върха налудостта ти е че пенсионерите щ
    е благодарят.Ти си целувай задници-на Сачи е бая тлъст,ние -не!!!
  • 24 Гост

    1 4 Отговор
    Aми тaкa e. 30 гoдини нa пeнcиитe никoй нe oбръщaшe внимaниe, ocвeн някaкви дрeбни пoдaяния, кoитo ce прaвeхa и нeщaтa лoгичнo cтигнaхa дo зaдънeнa улицa. ГEРБ в тaзи cлoжнa зa cтрaнaтa oбcтaнoвкa, oцeни нeщaтa и oбърнa внимaниe нa пeнcиoнeритe c рeaлни прeдлoжeния. Тoвa oтнoшeниe ce oцeнявa пoлoжиeтeлнo oт пeнcиитe, кoeтo и щe дoнece нa Бoриcoв нoвa пoбeдa нa прeдcтoящитe избoри. Нeйкoвци, Кaлфинци, Шулeвки и пр., излишнo прaвят нaпъни дa oмaлoвaжaт дeйcтвиятa нa кoлeжкaтa им, coц.миниcтър Дeницa Caчeвa. ГEРБ c eдни гърди ги изпрeвaри. Тoвa e пoлoжeниeтo.
  • 25 Българин

    1 4 Отговор
    Няма врабчета, няма гарги. Всичко на този свят е ПОЛИТИКА! Вземете, брака, любовта и те са също ПОЛИТИКА! Преведено по простичко, визирам поговорката: "ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА". Пенсиoнeрa влиза в магазин, бърка в джоба и иска да си купи сиренце и млекце. Е, ми няма пари и какво прави пенсиoнeрa? Пълни очи, празни джобове. Да, ама за начало му дали 50 левa нали?! И още ще има, вaучeри 120 лeвa и т.н...ГЕРБ улови моментa и e на път вярно да го отработи. Изборната победа, пенсиите на тепсия ще я дадат на бат Бойко. Просто като бобено зърно
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    1 3 Отговор
    КАТО ГЛЕДАМ РЕЗУЛТАТА ОТ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ, ДЕНИЦА САЧЕВА ПАК ЩЕ Е МИНИСТЪР
  • 31 ПОЛОВ МАРКО

    0 2 Отговор
    ... ША Я КАЖА НА РУСИЯНА ДА Я ЗАКОЛИ... МУНЧО ИЗ "ПОД ИГОТО''....!!!
  • 32 Нона

    0 2 Отговор
    Ако обществото не може да го проумее това,то е достойно за участта си!

    Коментиран от #36

  • 33 Чичолина

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пенсионер":

    Идея си нямате от осигурителна и социална система,както и Сачева,с купените си дипломи.Пишете !!глупости.Така се печелят избори,но положението на хората не се подобрява!

    Коментиран от #34

  • 34 Пенсионер

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Чичолина":

    Бъркаш Чочолинке. Пенсионера по джоба много добре разбира при кого е добре и при кого е зле. Няма заблуда тука. Като станеш един ден пенсионерка, ще го разбереш. Сега, вятър те вече на бял кон. Пишеш глупости.
  • 35 Лажеш

    1 2 Отговор
    Не харчат . Крадат като разпрани.
    И викат дръжте крадеца.
    А кой са крадците , четете във вестниците. Нарочно плюят псетата.
  • 36 Пенсионер

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Нона":

    Обществото отдавна е разбрало нещата. Влиза пенсионера в аптеката и лекарствата му за месеца са 100лева. Бойко го подпомогнал с 50. Това е безценна помощ. Но трябва да си пенсионер за да го разбереш. Иначе няма как да стане. Поклон пред министър Сачева. Небето сякаш я спусна да подпомогне някак макар и с малко пенсионерите. Все е помощ.

    Коментиран от #38

  • 37 Пенсионер

    3 1 Отговор
    Вестниците, лъжат! Аз вярвам на джоба си. Какво е влязло в него и колко мога да платя. Другото са лъжи и приказки.
  • 38 Ехооо

    1 3 Отговор

    До коментар #36 от "Пенсионер":

    ПЕНСИЙТЕ могат да са 1000 лева ако не се правят скъпи пътища .
    Кое е по важно. Я кажи бе . Ти си пенсионер колкото и аз съм Ехооо.

    Коментиран от #43

  • 39 Пръдни

    0 2 Отговор
    Недни
  • 40 Бамни маде.

    0 2 Отговор
    Нхфгйуфдрт
  • 41 Хобит 19

    0 2 Отговор
    Хобит да ги гони
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ехооо":

    Пишеш глупости. Говориш празни приказки, като костовара Иван Нейков. На времето комунист, най младият член на ОК на БКП- Перник.
  • 44 Скитника

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионер":

    Ако неистини мислех за пенсионерите, щяха да дават като постоянно социални помощи до 700 лв. На всички, които получават по-малко, а нямаше да дават по 5 или десятъка процента на тези, които получават тавана.

    Коментиран от #45

  • 45 Специалист

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Скитника":

    По начало не трябва да има таван на пенсиите, защото това противоречи на осигуряването. Това е измишльотина на Иван Нейков, 1999г., кабинета Костов. Каквото си внесъл и осигурил, това получаваш. Това е правилото Да, ама не.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове