Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 07:46 4 542 34

Пациент, починал от сърдечна недостатъчност, се оказа болен и от COVID-19

  • pcr тест-
  • сърдечна недостатъчност-
  • covid-19

Тестът излязъл едва след погребението на пациента, синът му е под карантина въпреки отрицателния си PCR тест

Пациент, починал от сърдечна недостатъчност, се оказа болен и от COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Грешка в системата- така лекарите си обясняват факта, че пациент е починал с диагноза сърдечна недостатъчност, а впоследствие се оказал болен от коронавирус. Тестът излязъл едва след погребението на пациента, съобщи бТВ.

Преди седмица бащата на Димитър Ланков е приет по спешност в болницата в Пирдоп. Два дни по-късно умира.

Георги Ланков е починал на 13 октомври от сърдечна и дихателна недостатъчност. Два дена по-късно се оказва, че е болен от коронавирус.

„Погребаваме го и когато вече всичко приключва, се обаждат на майка ми на 15-ти, че баща ми е починал от COVID и нейната проба е положителна, и до един час да сме на адреса под карантина“, разказа Димитър Ланков.

Самият Димитър е с отрицателен тест и недоумява как така първо диагнозата е една, а после се оказва съвсем друга. Според лекарите системата е бавна и докато излязат резултатите, човекът вече е починал.

„Точно при него тестовете дойдоха с ден закъснение и ние веднага уведомихме близките“, заяви Юлия Димитрова.

Според здравния министър Костадин Ангелов забавянията понякога се дължат на факта, че се работи с изключителна прецизност. Кметът на Пирдоп обясни, че в целия град има само един заразен с коронавирус. Но е чувал за случаи, в които роднини се оплакват, че се съмняват в диагнозата посмъртно.

„В цялата държава се прокрадваха такива приказки, че едва ли не се получават и пари, но аз такова нещо не съм виждал“, каза Ангел Петров.

А Димитър Ланков остава под карантина, въпреки отрицателния си тест.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Активист на БКП

    18 1 Отговор
    Има си хас...
  • 4 да де

    36 2 Отговор
    Изпуснали са възможността да източат някой лев по ковид пътеката.
  • 5 Браво

    6 1 Отговор
    Те черпя.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЦК на ГЕРБ

    26 1 Отговор
    Пари,пари,пари,пари и пак пари....
  • 8 НОЩ

    25 1 Отговор
    От тоя губим пари ... Язък!!!
  • 9 Мъж го искам, сега го искам

    15 0 Отговор
    Бюрокрацията отчитате ли?
  • 10 ФАУЧИ

    5 4 Отговор
    В Щатско дават по 75000$ за ковидорегистриран..
  • 11 Хахаха

    29 2 Отговор
    От началото на годината в България са починали 83 000 души, очаквам още днес щабаджиите да обявят, че 82 000 от тях са починали от ковид, но резултатите им са излезнали по късно, Тия мошенници вече съвсем се оплетоха в лъжите си.

    Коментиран от #25

  • 12 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    35 2 Отговор
    Добро утро!Вирусът го има,но я има и масовата психоза,която създадоха медиите по поръчка на 50 човека,които управляват парите на света.Всичко това се прави,за да се преразпределят сферите на влияние в световен мащаб.Жалко,че има хора,които се поддават на тази масова психоза.

    Коментиран от #20

  • 13 Последния Софиянец

    29 2 Отговор
    Вече няма инфаркти,а само корона.Мафия в бели престилки.
  • 14 Запознат

    23 1 Отговор
    Между двама лекари:колега кво ще го пишем този застреляния в главата и гърдите? Амиии пиши го че умрял от Ковид с придружаващо заболяване!
  • 15 Яяя дева

    7 2 Отговор
    Сичкото умрело и грипаво😂😂😂😂
  • 16 Просветен илюминат

    9 3 Отговор
    Все повече се увеличават заглавията по темата за вируса в които проличава нотка лъжа как искат да ни научат да вярваме,че само този вирус е смъртно опасен за хората вече.
    Цитирам информация от същият сайт факти относно обезпокоителни резултати от PSR-тестовете и мнение на учени,на които се вярва:
    Изследване от University College в Лондон предполага, че поне 70% от случаите на COVID-19 в Обединеното кралство може да са безсимптомни. Но други проучвания казват, че действителният брой е много по-малък, тъй като фалшиво-положителни резултати при тестовете могат да доведат до неправилна диагностика на вируса.
  • 17 Просветен илюминат

    4 2 Отговор
    Без коментар!

  • 18 Просветен илюминат

    10 2 Отговор
    И ако нямаше грешка в системата човека дали щяха да го излекуват от коронавируса и как по точно?
    Сега искат да покажат какъв хищник е този вирус явно с подобни публикации.
    Сърфист нападнат от акула починал от Ковид със съпътстващи заболявания.
  • 19 Храна за размисъл

    12 2 Отговор
    Внимавайте с тези тестове че накрая да не се окаже че има повече заразени отколкото население в България.
  • 20 анестезиолог

    7 9 Отговор

    До коментар #12 от "МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН":

    Знaмe, чe cи oт мaлцинcтвaтa кoитo нe вярвaт нa нищo! Ти дoри дa умрeш oт тaзи чумa нямa дa пoвярвaш дo пocлeдния мoмeнт, дaжe би рaзпънaл нa кръcт Иcуc aкo ce пoяви oтнякъдe, кaктo дeдитe ти ca гo рaзпънaли....Eдинcтвeнoтo cпaceниe e зaтвaрянe нa рecтoрaнтитe, бaрoвeтe, фитнecитe, кaзинaтa изoбщo бизнecитe зa рaзвлeчeниe нa прecтъпния cвят и oгнищe нa чумaтa!Той /''дoцeнтът ви''/ продължава да говори за обикновен грип и не иска да повярва, а и не може, защото е евреин, че това не е обикновен грип, а изкуствено създадена белодробна чума за унищожението на по-голямата част от човечеството и за намаляване на населението на Земята! Не разбира това магаре, че при биологично оръжие теорията за стадния имунитет не върви! Как изобщо е станал доцент се пита в задачата и кaлинкa c диплoмa ли e? Тестът му бил отрицателен? В момента се чувства добре, но след няколко дни когато се събуди внезапно през нощта от недостиг на въздух, все едно ''е излязъл от космическата станция мир'' за малко на разходка, се пита ''е.а си майката'' и мене ли ме докопа белодробната чума със странното наименование Ковид 19, ''а аз си мислех, че генетически не може да ме докопа''? Търси кислороден апарат около себе си, но докато дойде линейката може и да е вече с избил мозък от липса на кислород... Започва да съжалява за глупостите които е наговорил в ефир или написал в интернет и хилядите погубени животи които са прочели глупостите му, но кислородът така и не идва и продължава да се задушав

    Коментиран от #21, #23, #27

  • 21 продължение

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "анестезиолог":

    но кислородът така и не идва и продължава да се задушава....Всички се мислят за недосегаеми от чумата и се правят на тарикати и като богоизбрани, до момента в който кръвта им избликва отвсякъде от липса на въздух, а роднините им търсят пари за погребение, но след това вече не са толкова големи тарикати, даже хич....

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "продължение":

    Всеки има право да си мисли каквото си иска,но след това последствията са си за него.
    От историята не се ли вижда,че заради следването тълпата на шепа мислещи се за богоизбрани и до днес е с робско съзнание и възприятие на жертва?
    Е и какво сега става?
    Слушаме водачите ли?И като някой сгреши или умре преди нас ние търсим друг да вървим след него и да се впечатляваме колко много знае,какви титли има къде е завършил и т.н.?
  • 23 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "анестезиолог":

    Няма как да се създаде нещо което в природата първо не е заложено и не съществува като механизъм.Всеки орган на човек има биологично обяснение за какво служи и ментално обяснение при какви конфликти се появява болестта и осъзнавайки човек причината сам се лекува.
    Това,че хората се учат на погрешните неща И се създават различни навици и да не се носи отговорност от всеки за живота си работи в полза на тарикатите и тези,които искат контрол над колективното съзнание на всички мислейки,че животът без пари и закони е немислим.
    Вие познавате ли природните закони и тях някой може ли да ги променя?
    Законите контролират недостига и благодарение на тях всички влизат в една рамка,зоната на комфорта.Един малък слон ако е вързан за един стол и така израстне след време той не отива по-далеч от дължината на въжето,дори и да може да повлече стола след него.Ето така спромиват мозъците на децата в училище и с времето стават ограничено и вярващи в определени неща И сега няма свободни и здрави хора защото са убедени толкова много в това,че по-далеч от това,което знаят,т.е. дължината на въжето ги държи да стоят колкото е дълго без да имат смелостта да излезнат повече от тази зона на комфорта.
    Тези неща са ясни на много психолози и примерите с бълхите и аквариума ги има във филма НА Влади Въргала Шменти Капели.
  • 24 Бивш левскар

    3 0 Отговор
    От какво е умрял човекът- от сърдечна недостатъчност или корона вирус?
  • 25 Хохохо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Даже през Втората световна война от 50 милиона убити, 40 милиона са починали от ковид19, но и на тях резултатите им излязоха чак сега.
  • 26 Санитар

    1 0 Отговор
    Тестовете бяха последното нещо в което медицината е вярвала.Обикновено се използват за насочващо диагностициране,като улеснение.По-важните изследвания за по-точна диагностика са кръвни проби,микробиология,скенери и аутопсия.Има и още по съвременни методи,които могат да разбият на пух и прах всеки вирус,но уви

    Коментиран от #29, #30

  • 27 Ти си за затваряне

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "анестезиолог":

    Не ресторанти, барове и фитнеси трябва да се затварят, а такива като теб! Ясно е, че имаш проблем в главата, който трябва да се лекува.
  • 28 А такааа

    1 0 Отговор
    Нали, който е умрЕл от К19 го погребват в затворен ковчег уж, че било заразно. Как така са го погребали и после бил установено, че е от К19 ?!?!?!
  • 29 Има методи

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Санитар":

    да разни,но въпросът е на дали можеш да правиш едно изследване по начина по който работи природата и човека като част от нея и дали всъщност в тази посока човек я надхитри и ако не е в следствие от видимите резултати кой какво иска да ни покаже без съществени и добре обосновани обяснения?
    През 1944 година за пръв път се прилага антибиотик против туберкулозната бактерия. Причината, поради която изглежда, че антибиотикът действа, е че той убива бактерията, която разрушава тумора. На практика антибиотикът предотвратява втора епидемия от белодробна туберкулоза чрез ликвидирането на тази бактерия. За сметка на това обаче, хората, които са преживели смъртен страх по време на Втората световна война, не са имали необходимите бактерии, които да разрушат туморите и туморите са останали капсуловани. При рутинен медицински преглед тези капсуловани тумори са били откривани и са диагностицирани като рак на белия дроб. Това е причината белодробният рак да е най-широко разпространеният в днешно време. Втората причина е шокът от диагнозата рак, който шок също причинява „страх-смърт конфликт”.



    Епидемии или пандемии се случват, когато много хора по едно и също време навлизат в лечебната фаза на един и същ тип биологичен конфликт
  • 30 Къде са доказателствата?

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Санитар":

    „Съществуването на тези т.нар. „вируси убийци” трябва първо да бъде доказано. И точно тук се появява проблемът. Логически, научно обосновани доказателства никога не са били представяни, въпреки, че това е много лесно – да се вземе кръв от пациента, да се изолира един от тези вируси в чиста форма, с пълния му генетичен материал (геном) и в цялостен вид и след това да се наблюдава с електронен микроскоп. Но тези важни първоначални стъпки никога не са били направени с вируса H5N1 (човешкият вариант на птичия грип), с т. нар. хепатит С вирус, с ХИВ и с много други неща, които официално се наричат вируси и се обрисуват като атакуващи „диви зверове”. „Определено никой все още не е открил съответната вирусна структура в кръвния серум на болните от т. нар. хепатит С. Както е и при ХИВ - чистият вирус, необходим за точното му определяне, все още не е намерен.”

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 простота

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Къде са доказателствата?":

    Ох, и всички да измрем вие пак няма да повярвате че има вируси, то това се дължи на липсата на основни познания, ние като гледахме под микроскоп, някои си бъркахте в носа или се гонехте из ромската махала.
  • 33 мда

    0 1 Отговор
    Не е чудно като се знае този вирус как обостря заболявания, по-интересното е, дали човекът е имал преди това заболявания, или просто вирусът е е предизвикал срив в организма. вече доста такива случаи има, като на оня фитнес инструктор от Украйна.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове