Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 17:20 8 016 18

Вълчев: В Търговище има психоза сред родителите и учителите

  • училище-
  • ученици-
  • учители-
  • търговище-
  • красимир вълчев

Няма да се вземат рестриктивни мерки, а трябва да се спазват сегашните

Вълчев: В Търговище има психоза сред родителите и учителите - 1
Снимка: БГНЕС

Не предвиждаме цялостно затваряне на училищата. Отделни паралелки ще се карантинират. Ще се приложат локални мерки - карантинирането на цели паралелки или училища. Следим ситуацията в цялата страна. Най-тревожна е в Средно училище "Свети Седмочисленици" в Търговище. Там няколко паралелки ще се обучават в електронна среда. Няколко области са на прага на червените стойности и там следим ситуацията. Няма да се вземат рестриктивни мерки, а трябва да се спазват сегашните. Част от проблемите идват от това, че не се спазват достатъчно мерките срещу разпространението на коронавируса. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев преди да вземе участие в конференцията "Влиянието на съвременните информационни технологии върху когнитивните способности и развитието на децата от 3 до 11 години", съобщи novini.bg.

"Работи се с психолог. Карантинирани са контактните учители и ученици на починалата учителка. Излезли са пробите на почти всички от училището.Там по-скоро има психоза в част от родителите и в учителите. Надвишен е прагът на тревожност. Нямаме много училища, в които да кажем, че имаме клъстери", каза още той.

Вълчев е категоричен, че ситуацията е динамична. "Засега няма училище в София, което да затворим", заяви министърът на образованието.

По думите му не е трудно да се спазва носенето на маски в училище.

"От началото на учебната година 289 учители са заразени. Децата и учениците са 286. Броят на учителите е с 10% по-висок, защото учениците и децата в детските градини са 920 000, а учителите са 90 000. Това потвърждава данните, че учениците се заразяват по-малко или карат коронавируса без симптоми. В момента нямаме учители, които да отказват да ходят на работа, освен в училището в Търговище", обясни той.

"Процентът на заразяване при учители и ученици е сходен. Учениците по-малко заболяват или го изкарват без симптоми", поясни още образователният министър.

"Нормално е да има страхове, но се надявам това да е здравословната доза страх, която да ни помага да спазваме правилата", каза още Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психотерапевт

    2 13 Отговор
    В Търговище повечето са неграмотни помаци.
  • 2 ггхх

    19 1 Отговор
    А ти си за затвора, ако не спреш учениците!
    Ето въвеждат задължителни маски от четвъртък, от понеделник блокади и другия месец тотално, чак до май, да могат пак да нагласят избори, да усвоят едни пари безконтролно.
  • 3 е де

    16 2 Отговор
    Вълчев, не изнаглявай, по-леко с диагнозите! Не си квалифициран!
  • 4 веднага

    14 6 Отговор
    Затварай училищата преди да си убил още учители!
  • 5 хммм

    11 1 Отговор
    Вълчев, жертвоприношение ли правиш?
  • 6 Пробваите с нападение на извънземни

    10 2 Отговор
    Грипа се изтърка вече и не върви за сплашване на хората😂😂😂
  • 7 разсмя ме

    13 1 Отговор
    Признавам си, че му бях фен, а този излезе страшно прост!
    Броят на децата, вероятно заразени, е многократно по-висок, но:
    1. Безсимптомни
    2. Леки симптоми като хрема и кашлица, и колко родители ще отделят 120 лв за PCR тест за да проверят дали става дума за настинка или ковид????
  • 8 така е

    12 0 Отговор
    Подавай си оставката, Вълчев, то се видя, че нищо не става от теб! Няма накъде повече да се изложиш!
  • 9 1234

    12 2 Отговор
    Некадърност, безотговорност и демагогия - това сте вие. За вас (и по принцип в БГ) човешкият живот не струва нищо. На тази територия ценности са чекмеджетата и комфорта на "слугите на народа". Е, щом ви търпят, продължавайте ...
  • 10 Оставка

    8 0 Отговор
    #Оставка и на този, когато се научите да работите както трябва, не сляпо да се подчинявате на вожда, никой няма да ви иска оставките!
    Точка по въпроса.
  • 11 Криеш името си страхливец

    9 2 Отговор
    Министър Вълчев, обещахте видео обучение по телевизията на карантинираните ученици и други, които са избрали обучение от вкъщи. Липсва. Учителите обучават паралелно от класната стая присъстващите ученици и тези от вкъщи на интерактивна дъска. Вие изглеждате умен човек. Известно ли ВИ е, че този процес е много по-бавен и зависещ от техниката и интернет връзката. Един учител по математика за 40 минутен час НЕ може да предаде целия нов урок и учениците трябва да го доучват сами. За един учебен час по математика могат да се решат по-малко задачи и т.н. Въведете за цялата страна дисанционно обучение, учителите са възрастни сам го казахте! Кой НЕ ви разрешава? Господ ще ви съди и клетвите на починалите от гробовете!!!
  • 12 Ясно

    4 1 Отговор
    Ще се ваксинира,спешно се търсят гробари
  • 13 психо

    4 2 Отговор
    Как няма един магазин под карантина?
  • 14 Лятото

    3 2 Отговор
    племето се щъкаше насам -натам нали?
  • 15 Саша

    6 0 Отговор
    Въведете онлайн за който иска и може разредете учениците мислете бе
  • 16 Змея

    4 0 Отговор
    Вълчев уж си умен мисли че после ще е много късно
  • 17 Мутрите вън!

    2 1 Отговор
    Оставка ви искат, а не да ръсите мръсотии!
    Скрий се в дупката си мишок!
  • 18 Ох Вълчев

    2 0 Отговор
    Проблема не е как го карат децата Вълчев а това че тези заразени деца ще го лепнат на родители и баби и дядовци. Един вид децата ще са проводник на вируса който ще е фатален за възрастното поколение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове