Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 20:19 3 443 62

Българските офицери не заслужават да се обругава сградата на Министерството на отбраната

  • армия-
  • министерство на отбраната

Позиция на национални военно-патриотични организации

Българските офицери не заслужават да се обругава сградата на Министерството на отбраната - 1

Притеснява ни обругаването на паметник на културата с национално значение, какъвто беше случаят вчера със замерянето с яйца на сградата на Министерството на отбраната - това се посочва в обща позиция от днес, 20 октомври, на председателите на няколко национални военно-патриотични организации.

В сградата на Министерството на отбраната се е рeшавала съдбата на България в различни исторически епохи и политически режими, много от нас са служили в тази сграда, подчертават председателите на военно-патриотичните съюзи. Те припомнят, че днес в нея работят стотици български офицери, включително Щабът на отбраната, които с нищо не са показали политическа ангажираност, за да бъдат обект на подобно отношение.

Позицията е подписана от генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР, доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България, младши лейтенант от запаса Петър Велчев, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, капитан далечно плаване Атанас Илев, председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, Борис Николов, председател на Съюза на военноинвалидните кооперации в България, Полковник от запаса Цанко Цанков, председател на Сдружението на офицерите от резерва „Клуб 199“.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    84 23 Отговор
    Бг офицерите са слуги и си затварят очите за кражбите които се случвст в МО заслужават си всичко така си послаха!

    Коментиран от #3

  • 2 ХАХАХА

    81 15 Отговор
    ТЪЙ ЛИ ЕНИЧАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СА БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ БЪЛГАРСКИТЕ ОФИЦЕРИ СЛУЖАТ НА РОД И РОДИНА НЕ НА ЧУЖДИ СИЛИ !
  • 3 Дааа

    48 9 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Напълно си прав..
  • 4 химика

    65 11 Отговор
    Естествено, че не заслужават обругаване.
    Виновно е онава безформено шкембе Каракачанов,който е срам за националистите.

    Коментиран от #59

  • 5 народ

    67 9 Отговор
    Хайде, не се правете на "божи кравички".
    "Обругаването" е на подлогата доносник на ДС - шкембе войводата, а не на войската!
  • 6 ПОЗОР

    50 6 Отговор
    а кога защитиха народа си!?
  • 7 Винету

    33 4 Отговор
    А военния министър Каракачаммбо внася респект и повишава авторитета на Министерството на отбраната нали
  • 8 Четник

    43 9 Отговор
    Господа офицери,Вие на чия страна сте?Ма мутрите във власта или на Българските граждани ?

    Коментиран от #27

  • 9 Да попитам само

    46 5 Отговор
    Да, има и такива офицери, които не го заслужават. Но знаете ли за ония офицери, които крадоха от складовете на армията, крадоха от артелните и ГСМ-ите, крадоха железа от техниката, после разпродаваха годното, като негодно, а едни други го изнасяха като ново, те какво заслужават?
  • 10 Тома неверни

    42 7 Отговор
    Ако имаше офицери сега щеше а има преврат на капитаните!
  • 11 Татко Махно

    10 24 Отговор
    Какво там значи някаква си сграда! Анархията иска жертви (най-добре човешки)! За Русия няма значение, че нещо е културна ценност, важно е да се пази МОЧА неопетнен! Напред молодци, да сринем всичко българско!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Centurion

    27 5 Отговор
    Някой от офицерите може би,но министърът им е напълно достоен за обругаване!!!
  • 14 Хисторик

    32 18 Отговор
    Българските офицери не са печелили война от 110 години! За какво говорим тогава? За последно са били успешни като влезнаха в тила на сръбска съпротива през ВСВ и когато събираха евреи от Беломирска Тракия да ги пращат в Аушвиц е това са бг уфицерите и убиваха партизани антифашисти също разтреляха и деца в село Ястребино

    Коментиран от #17, #19, #20

  • 15 Шопо

    35 5 Отговор
    Ако са истински офицери ,те нямаше да търпят един крадец 11 години да е начело на държавата! Щяха да защитят народа си от мафията ГЕРБ-Суджук...
  • 16 ЗНАЧИ

    26 2 Отговор
    ОТ СТАТИЯТА СЕ РАЗБИРА ,ЧЕ ТЕЗИ БЕЗРОДНИЦИ ЩЕ ОБЪРНАТА АРМИЯТА СРЕЩУ НАРОДА СИ !АЗ ТОВА РАЗБРАХ!

    Коментиран от #53

  • 17 Емил

    5 14 Отговор

    До коментар #14 от "Хисторик":

    Написал си си никнейма грешно - пише се "хистЕрик"! А може и ахмак!

    Коментиран от #55

  • 18 наци

    19 3 Отговор
    Точно това заслужават. Виж министъра, а офицерите са двойни на него.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Историята е интересна

    6 8 Отговор

    До коментар #14 от "Хисторик":

    Българските офицери са печелело повечето си сражения, но са губели в повечето войни. Сърбите пък няма, какво да говорим за тях. Те почти винаги губят, ама знаят на коя страна да са. Само дето, България като загубеняк във миналите войни, пак има повече територия и излез на море от Сърбия, дето е победител. Не ми се мисли, ако те бяха губели повечето си войни. Сигурно щяха да са град държава.
  • 21 Активист на БКП

    22 6 Отговор
    А какво ще кажете за българският офицер разстрелял хладнокръвно 6 деца на възраст от 7до 13 години в село Ястебино !? А българската държава изпрати внук му като евродепутат в Брюксел !!!
  • 22 111

    6 6 Отговор
    Да не го приемат лично, министърът е цивилен и не е един от тях.
  • 23 Някой загрижен.

    7 10 Отговор
    До тук четях коментарите на „ хора” дълбоко комплексирани от социалният си статос срадащи от олигрофения се опитват да изразяват болното си мнение към Българските офицери. Такива изказвания може да направи такъв индивид без възпитание без ценносна система без род и родина, жалко нагло зло упадащо същество.

    Коментиран от #28, #35

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Диверсант

    12 7 Отговор
    ЧОР БА РИ кВо ревете бе. Държавата имаше екипирана армия за която родителите ни са вземали мизерни заплати. Събухте си гащите на американците и тръгнахте да ви кл.цат в Ирак, Афганистан като герои и миротворци. Разпродадохте, изплюскахте и изпихте всичко което бедния народец ви беше усигурил. Сега тръгнахте да събирате трохите на най бедния народ в Европа за да храните американския военно промишлен комплекс. Позор за вас предатели
  • 26 Перо

    14 3 Отговор
    Протестиращите не хвърлят яйца и домати по офицерството,а по носителя на мафията в това министерство,който е един случайник и недоразумение в тази сфера. Един прост и продажен дебелак!

    Коментиран от #47

  • 27 ха ха

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Четник":

    Явно, че не са на страната на Румен Гадев (както ви се иска на вас комунягстващите).
    Браво, Каракачанов!!! Създаде силна войска!
    БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ИМА АРМИЯ!!! ТОВА Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА БСП.

    Коментиран от #41, #52

  • 28 Диверсант

    7 6 Отговор

    До коментар #23 от "Някой загрижен.":

    СМЕШКО, кой превърна народа в бедно мизерно упадъщо същество. Ще кажеш всеки си е виновен или политиците. А тия търтеи като плюскат от общия казан с какво допринасят за пълненето му. Ревът за самолети. За Къв чеп са им да гладят въздуха

    Коментиран от #44, #46

  • 29 ТаУмВзе

    11 3 Отговор
    Е щом се зовеш Офицер, защо те представя шкембе торба бе? Лови яйца или ги снасяй най добре. Без да мрънкаш. Нали си на хранилка.
  • 30 Някой загрижен.

    3 2 Отговор
    ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ВИДИ ПЪРВО СЕБЕ СИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА, С КАКВО ДОПРИНАСЯ ЗА НЕЩО ПО ДОБРО, АКО Е ДОПРИНЕСЪЛ С НЕЩО МОЖЕ ДА ИМА ПРЕТЕНЦИ. А НЕ ДА ПЛЯМПА ТЪПОТИИ И ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ, БЕЗ ДА ГРАДИ И ДОПРИНАСЯ . СКРИТ ЗАД МОНИТОРА В ПАНЕЛКАТА. РАБОТИ ВЪРХУ СЕБЕ СИ...

    Коментиран от #33, #58

  • 31 Отровното трио

    6 4 Отговор
    Националните военно-патриотични организация или известни като подлогите на ВМРО са срам за България! Като вземем властта ще ги забраним със закон.
  • 32 Бузов

    1 3 Отговор
    Еле пък новия на ВВС,Гадеф сега след тази издънка ще го гони доживот.
  • 33 Wurt

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Някой загрижен.":

    Публикувано във факти.бг: обща позиция ... на председателите на НЯКОЛКО национални военно-патриотични организации
    В статията не е ясно кои са тези военно - патриотични организации. Всеки може да напише каквото си иска, в услуга на управляващите без каквито и да е доказателства.
  • 34 Диверсант

    9 1 Отговор
    Ало, загрижения. Посочи една причина поради която тия търтеи трябва да съществуват. Знаеш ли как е устроен пчелния кошер. И като си знаят нааканите гащи по добре да си траят. От време на време някой платен журналист ще напише как народа обича и вярва на армията си. Сега едни яйца ги възмутиха. Брей колко чувствителни били
  • 35 Бачо Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Някой загрижен.":

    Би трябвало да си доста повече загрижен за ценностната система на управляващите, военнослужещите и полицаите, отколкото за тази на коментиращи в произволен сайт. От коментиращите нищо не зависи, но другите са превърнали държавата в абсолютно блато. Малоумие и безхаберие навред, некомпетентност, шуробаджанащина, кражби и каквото още се сетиш. Тук дрънкат за честта на офицерите.... Каква чест и какви офицери? Обикновени калинки на хранилка са 95% от тях. Полицаи ли не щеш, военни ли не щеш... Само като видиш министъра на отбраната и ти идва да вземеш една тояга, па да го аргасаш 50-100 пъти... Добре е да има всичко в една държава, но всичко започва от състоянието на хората. Не може пенсионерите да имат 300 лева заплата, поголовно в страната да има работещи бедни за по 600лв, а да се претендира от различни институции, че трябвало да бъдат като в заможните страни... Искали Ф16, нови кораби, танкове, заплати.... Ми и другите хора искат да живеят нормално, но за разлика от калинките, техните заплати се определят от реални фактори, не от държавни служители без допир с реалността.

    Коментиран от #37

  • 36 chi

    8 1 Отговор
    Политиците обругаха цял народ и какво?

    Коментиран от #50

  • 37 Диверсант

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Бачо Киро":

    Тоя загрижения ми намирисва на дежурния фатмак в МО

    Коментиран от #57

  • 38 БОЗА

    9 1 Отговор
    Българските офицери са ЧАСТ от българският народ,който също е ОБРУГАН И УНИЖАВАН...нещо много нежни и чувствителни станаха...или не всички са такива...само ВЯРНА част от феновете на рекламното лице на БИЛА се подмазват на "министеро"... ;-)
  • 39 ЗАСЛУГИ

    8 2 Отговор
    ЩОМ БЪЛГАРСКИТЕ ОФИЦЕРИ ТЪРПЯТ ДА ГИ УПРАВЛЯВА ДОНОСНИК ПРЕДАТЕЛ И КРАДЕЦ , НЕКА НЕ ЧАКАТ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ОБРУГАВАНЕ И УНИЖАВАНЕ !
  • 40 Някой загрижен.

    4 1 Отговор
    НИЩО ЛИЧО КЪМ НИКОГО, НО КАКЪВТО НАРОДА ТАКАВА И ДЪРЖАВАТА. ТАКА ЧЕ ДА НЕ ПЛЮЕМ А ДА РАБОТИМ В ТАЗИ ПОСОКА С ТРУД И УПОРИТОСТ ВСИЧКО СЕ ПОСТИГА С ХЛЕНЧЕНЕ ПОТЪВАМЕ РАБОТЕТЕ ВЪРХУ СЕБЕ СИ.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ТОРБА Л

    5 4 Отговор
    НЕ ЯЙЦА А ЕКСКРЕМЕНТИ ЗАСЛУЖАВА ТОЯ ВЪТРЕ !
  • 43 Доцента

    6 5 Отговор
    Така ще е докато Гешката не сложи гривничките на ръцете на душманина Президент
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 а не

    6 1 Отговор
    притеснява ли българското офицерство разпасаното поведение и излагане в интернет пространството голо?!? Да разбираме ли че по големия грях не е пробитото контраразузнаване, да не ви е обхванало старческо слабоумие господа офицери
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Criminal

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Ама виж колко елегантно се търкаля, а?!.!?!!¡;?;!........а?!!!¡?!¡?!????
  • 48 Някой

    2 1 Отговор
    Оставка!
  • 49 Офицер

    3 6 Отговор
    Тая сган по улиците не зачита нищо свято! Българската армия беше поредната обругана светиня! Простотията се опитва да вземе връх в тая измъчена държава. Опитват се да повторят метежа от 9.9.1944 година. Тия, днешните са още по-оскотели и освирепели. Най ужасното е, че един генерал, днес печален президент, не се опитва да ги вразуми. Нещо повече - с вдигнато дребно юмруче се опитва да хвърли държавата в размирици и безредици.
  • 50 Ха ХА ХА

    5 3 Отговор

    До коментар #36 от "chi":

    За кои политици пишеш - ако е за Радев, Нинова, Раданчо Кънев и Йончева, съм съгласен че петнят народа ни. Нещо повече - ТЕ са срам за човечеството!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 сандокан

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "ха ха":

    Каква силна армия те гони бе ..те редоваците със стария АК въоръжени все още, не че е лош автомат 2г и 3 месеца го ползвах но има нови модели стабилни при автоматична стрелба ...къде са им бронежилетките и уредите за нощно виждане - само при мисия извън страната за 50-60 човека, къде им е физическата подготовка? Виж кви разпасани старшини като лоени топки са ами днешните кадрови войници-ужас.При една война ние с тебе старите кучета ще трябва да се връщаме тия новите ги пиши бегали.Един войник дето ще ми стои 2 часа пред огледалото преди да отиде на работа , а не да служи..ха ха Каракачанов като седне по банкети половин печено агънце си го думка...с тая армия освен на Македония на друг немой скочи..не еФки, летящи чиний да купят същата работа
  • 53 бай Ой

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "ЗНАЧИ":

    Правилно си разбрал, те сега са като плейметки, кой им фърли по дебела пачка за него са.
  • 54 чакала

    5 2 Отговор
    Дами и "господа", който не е бил на наборна служба, нека не коментира тука има си раздел за Сузанита и Фики също раздел PS4, XBOX ...LGBT, тревопасни и всекви други опасни, НАЗДРАВЕ от мен и дръжте здраво бръснача като си бръснете краката.
  • 55 Хитър Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Емил":

    то и Емил може да се чете като ЕМИР ...както и да е иначе нещо по темата да кажеш? Или само с никнейма на колегата ще се заяждаш, душицо.Забрави ха ха ха да сложиш.
  • 56 любен гоцев

    6 0 Отговор
    българските офицери не заслужават и крадлив ненаяден шиптар за министър бохор си го назначи без да ги пита
  • 57 кучето

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Диверсант":

    да им турят една физическа подготовка като на "гейската" Американска армия и тия "roling stone"- старшинки ще потънат като пирон в прясно мляко
  • 58 угз

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Някой загрижен.":

    А ти, приятелю с какво допринесе? Защото някой от тия скритете излизат на улицата и си устояват тяхното виждане за справедливост, ТИ на колко протеста против Гърбавите, или за тях Гърбавите излезе да ги подкрепиш? Май ти си щракащия задклавиатурен умник. В турските държавни университети поне се опитват биолозите там да забременят коч...а ти само се лющиш бязплодно със съквартиранта дето ти плаща наема.
  • 59 Много точно

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "химика":

    Ама защо ли го търпят офицерите, ами не го турят на най голямата гаубица и в 💫 🚀 с торбичката БИЛЛА
  • 60 анонимен

    4 1 Отговор
    Щом има такъв министър /Каракачанов/ заслужава.Оставка на ГЕРБ.Боко ВЪН...
  • 61 В бегето офицери няма

    4 0 Отговор
    Това са най обикновенни клептомани издигащи се в шапкарската йерархия за да могат да грабят повече от бензин от камионите и лук картофи и месо от кухнята на поделението😂😂😂лично съм ги виждал с очите си
  • 62 big

    1 0 Отговор
    Да, прави са хората, но за някое друго министерство и хора в него! Министъра и неговия екип са пародия на това, което те мислят за ръководство на армията! Та дори ние нямаме и армия, 25-26 хиляди човека каква армия са? Дори да са достатъчни, какво снаряжение и техника имат? От 40-50 години! Вие като "патриоти" трябва да ги обругавате, за да си вършат работата! Колко далавери направиха, колко имоти разпродадоха, колко простотии направиха?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове