Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 14:58 5 340 67

"Галъп": ГЕРБ и БСП изравниха доверието

  • галъп-
  • герб-
  • бсп-
  • демократична българия-
  • подкрепа

„Демократична България“ е взела още през лятото „стъпало“ нагоре, от традиционните си 2-3% от всички имащи право на глас, до близо 6%, но после не е продължила нагоре

"Галъп": ГЕРБ и БСП изравниха доверието - 1

„Новата политическа ситуация в страната е довела до спад в подкрепата в двете основни партии – по-голям при ГЕРБ – между юли и август, а в септември и октомври особена нова динамика няма. Като че ли спря динамиката и в искането за предсрочни избори – не продължи да расте, макар да остана високо. Коронавирусът доведе до рязък ръст на икономическата тревога още преди протестите, но след това тя спря да расте и се установи на новите си по-тревожни нива.

Времето ще покаже дали обществената тревога за икономиката ще продължи да се увеличава. Скоро ще стане ясно дали цялостното „зацикляне“ е „плато“ преди успокояване или е „стъпало“ към още по-негативни периоди. Трудни за предвиждане са развитията с коронавируса. Всичко това ще влияе и на доверието в институции – то се повлиява именно от партийните предпочитания и икономическите фактори.

Това е обобщението на социологическата ситуация у нас в последните няколко месеца. Данните са от редовните ежемесечни независими изследвания на „Галъп интернешънъл болкан“, включително и последното изследване „лице в лице“ между 1 и 9 октомври.

Днес подкрепата за основните формации е останала по-ниска от преди и е на практика еднаква при БСП и ГЕРБ. Така се е заличил и авансът, който ГЕРБ имаше преди това. БСП и ГЕРБ се движат в последните три месеца на нива от около 13-15% от всички имащи право на глас в открит въпрос, докато преди началото на протестите се движеха между 18 и 22% с превес на ГЕРБ. В момента БСП има декларативна подкрепа от 13,5%, а ГЕРБ – от 13%.

След първоначалния трус през юли-август, през септември и октомври настава по-скоро повторяемост на данните и това влияе и на данните за основни институции и т.н. Засега изключението от настанилата се статичност е едно основно. Расте сумата на отговорите от типа „няма да гласувам“ или „не подкрепям никого“ (до общо 37,6% през този месец).

Това означава, че случващото се в страната засега по-скоро отдалечава хората от политиката въобще. Затова има и търсене за „трети вариант“ – негласуване или извънпарламентарни и нови формации. На това се дължи и високият резултат, а може би дори и продължаващ ръст, на „Има такъв народ“ – до 8,6% от всички имащи право на глас през този месец.

Сега трябва да се види дали и доколко новата ситуация с коронавируса ще повлияе и на политическите нагласи. Например, една от формациите, които кампанират активно в тази тема, е именно „Има такъв народ“.

ДПС остава стабилно (и дори показа белези на укрепване в хода на протеста), а в този месец е на ниво 6,9% от всички имащи право на глас.

„Демократична България“ е взела още през лятото „стъпало“ нагоре, от традиционните си 2-3% от всички имащи право на глас, до близо 6%, но после не е продължила нагоре и сега дори показва белези на ерозия до 5% през октомври. Във вътрешнокоалиционните баланси своята тежест решително е умножила „Да, България“.

Другата протестна формация – мрежата около Мая Манолова – също леко „отскочи“ в началото на протестите до ръба за влизане в НС. И сега се движи по този ръб с 2,5% от всички имащи право на глас в открит въпрос, което прави сектор от около 140 хиляди потенциални гласа. Важно обстоятелство при Манолова е, че пролетта и лятото на практика съвпаднаха със самото създаване на нейната мрежа. Успехът зависи от възможността за нейното разширяване.

ОП пък още преди политическия трус от лятото са около ръба за влизане в НС и засега като че ли не са претърпели нова сериозна щета от протеста. През октомври те имат 2,3%, или около 130 хиляди потенциални гласове – около бариерата на последните избори за Народно събрание. „Воля“ също не се е повлияла особено – партията се движи на константни нива, при които самостоятелното влизане в НС би било трудно, ако изборите са днес. През октомври „Воля“ е с 1,8% или потенциал от близо 100 хиляди гласа.

Разбира се, в калкулацията на гласове следва да се отчита, че не всички от тях са еднакво „твърди“ и в оставащите месеци решаваща ще се окаже кампанията, „финалния спринт“, който различните формации могат да направят и т.н. Измежду останалите формации – засега – никой няма видим „отскок“, но е възможно да има „скрита“ подкрепа, която да се прояви в самите избори. Така засега седем формации имат перспектива да са в следващия парламент, като две от тях са около ръба.

Искането за предсрочни избори се споделяше в началото на протеста от над 40%, но повече от 50% бяха против. В началото на август обаче, след най-горещата фаза на протести, искането за предсрочни избори надделя и стигна до една втора „за“ срещу една трета „против“. През септември и октомври се стабилизира в съотношение две към едно. И тук няма продължаващ ръст, но няма и осезаем спад.

Колкото до самите избори, към този момент, надделяват онези, които смятат, че те не се очертават свободни и честни. 19,2% очакват изборите да бъдат свободни и честни, но 52,6% смятат обратното. Останалите се колебаят. Сред скептиците личат най-вече привърженици на опозиционни формации.

Другият основен обществен фактор е идването на кризата с коронавируса през пролетта и очакваните последици за икономиката на страната. Данните по този показател също показват, че има стабилизация, но на нови, по-тревожни, нива. Тези тревожни нива са отчетени за пръв път през юли. Изследването през юли бе проведено почти изцяло преди първите сериозни протести, така че данните отразяват само икономическите очаквания, повлияни явно от ситуацията с вируса и все още без политически „примеси“. Октомврийските данни пък вече показват посоката. Политическата нестабилност обикновено влияе допълнително на масовите очаквания за стопанството, но през октомври се вижда, че засега тя не е успяла да задълбочи тревогата. Няма обаче и осезаем спад в тревогата, а отново „стъпало“ или „плато“.

Ако през последните години очакванията икономическото положение да се остане същото или да се влоши са движат на нива между 30 и 40%, а очакванията за подобрение – около 15%, то след началото на коронавируса, очакванията за влошаване достигнаха над 50% в началото на юли, очакванията да няма промяна спаднаха до под една четвърт, а очакванията за подобряване – до под 10%. Конкретно през този месец 53,7% очакват влошаване в икономиката в непосредствено бъдеще, 24% не очакват промяна, а подобряване очакват 7,8%. Има и известен процент колебаещи се. За последно в десетилетието подобни негативни стойности са били отчетени през 2012 г.

По-умерена е тревогата по отношение на личните финанси на домакинствата. Този въпрос по традиция извиква по-малко негативизъм в сравнение с очакванията за икономиката на страната въобще. Когато отговаря за икономиката въобще, респондентът вплита и мнението си за политиката, което е по традиция негативно. А когато отговаря за собственото си домакинство, запитаният обикновено е по-конкретен в отговора.

При негативни очаквания за собствените финанси, рязко достигащи в последните години 30%, през юли 2020 г. тази граница беше премината, макар и през октомври да има известно уталагане на тревогата до 29%. Положителните очаквания пък слязоха около и една десета – където отдавна не бяха стигали. През октомври са 11%. Неутралните очаквания се колебаят около 40%, а конкретно през този месец са 39,4%. Има и дял колебание.

Като цяло, очакванията за финансите на домакинствата, засега не са толкова тревожни. Това вероятно се дължи и на не толкова резкия ръст на безработица – ако се съди по декларативните данни от ежемесечните изследвания на „Галъп интернешънъл болкан“, които сега показват 5,8%, то безработицата е на по-високи нива на фона на предходни месеци, но на по-ниски – на фона на близки предходни години. Отново трябва да се направи уточнението, че тепърва следва да се отчитат развитията при новите нива на зараза.

Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“. Последното изследване е проведено между 1 и 9 октомври 2020 г. сред 803 души по метода „лице в лице“. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 републиканец

    72 16 Отговор
    ГЕРБ се топи като бюджета.

    Коментиран от #53, #67

  • 2 СМС от Ванга

    72 12 Отговор
    На края от ГЕРБ ще останат само килимите втора употреба и кибритчетата с лика на Батюшката.
  • 3 хa ха

    28 49 Отговор
    Няма вариант пълните мошеници от БСП да са се изравнили с ГЕРБ. Всички са сърбали постната попара на БСП преди време.

    Коментиран от #6, #11

  • 4 Две имена

    25 6 Отговор
    ...едно и също,тесто !!!
  • 5 Бацо

    36 4 Отговор
    Е позор да ходи на затвор, накрая ще го мине и цигуларя
  • 6 Мислещ

    27 7 Отговор

    До коментар #3 от "хa ха":

    Е те изравняват недоверието, не доверието. Простите сметки показват, че дори в най-силните години на ГРОБ, мнозинството от хората НЕ са гласували за вас (Та то само негласувалите са почти 50%).
  • 7 Хихихихии.. хихихихии

    20 27 Отговор
    ДОСТАТЪЧНО Е ДА ПРОЧЕТЕШ..ЧЕРВЕНИЯТ ..."ГЪЛЪБ И ГУГУТКА" НА РАЙЧЕВ И СТОЙЧЕВ ИЛИ...ЧЕРВЕН (ПЕ'Д'АЛ) КОЛЬО И ВСИЧКО Е ЯСНО!
    Хихихихии....
    Това означава поне. 8 % + ..за ГЕРБ!
    Хихихихии.....
  • 8 Гечко

    22 1 Отговор
    Който плаща музиката,той поръчва песента...

    Коментиран от #17

  • 9 чакай

    36 9 Отговор
    до 6 месеца изобщо може да няма герб ...
  • 10 jorj

    19 19 Отговор
    Стига мокри сънища в розово червени нюанси! Събуждането е кошмарно!!!!!
  • 11 до наглеца

    21 7 Отговор

    До коментар #3 от "хa ха":

    Що да няма , ГРОБ да не са по-цвете (увяхнал герб-ер) от тях ?
  • 12 jorj

    13 17 Отговор
    PS. За събуждането - виж резултатите от частичните избори : ГЕРБ ~ 12 : бсп ~ 1.

    Коментиран от #14

  • 13 Наблюдател

    22 7 Отговор
    Те прогнозите герб отдавна ги знаят. Затова са започнали да назначават калинки на ръководни постове в държавните предприятия.
  • 14 боковид

    17 7 Отговор

    До коментар #12 от "jorj":

    виж вчерашната анкета на факти с над 10 000 гласувания повече от всичките ви села взети заедно гласуваха със смазваща победа над гроб на бсп и има такъв народ хахахахаха

    Коментиран от #50

  • 15 Последния Софиянец

    8 8 Отговор
    Напролет ГЕРБ и БСП пак ще са равни.По три процента.ха ха ха ха ха
  • 16 Румен

    4 9 Отговор
    Тия двете БСП и ГЕРБ са вече извън България. Така че вие от Галъп не харчете пари да доказвате кой е пръв и последен. Имам чуството че Пеевски ви плаща и на вас. Айде бегайте за сладолет. Има нов на пазара и се казва Тиквоч. Ближеш и се кефиш
  • 17 среднощен

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гечко":

    "Който плаща музиката,той поръчва песента..."!; -Учител към учениците си: Моля запишете си това "основно правило" и го научете, защото то е най-важната предпоставка за провеждане на "свободни, демократични избори...!" ФАКТ!
  • 18 gerb

    3 10 Отговор
    Пак ще ви бием от тука до луната бе смешки верват си глупаците че ще бутнат Бойко хахахахаахах

    Коментиран от #37, #41

  • 19 Рошко

    6 3 Отговор
    Галъп и тем подобни агенции като мудис, пак ни подготвят вазелина че същите масонски марионетки ще ни управляват, има ли нормален човек който да вярва че тези "политици" от 89 насам не са от едно и също котило
  • 20 1-20

    8 7 Отговор
    Наистина ли има още останли малоумници, които да гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС и техните сателити?
  • 21 Пичо

    13 5 Отговор
    Стига манипулации, де! Кой е луд да гласува за герб повече?! Да им пълним само шкафчетата ли?
  • 22 Цик

    1 6 Отговор
    Гласовете и резултатите от изборите вече са разпределени, вие робите си гласувайте и гласувайте
  • 23 Най напред

    5 0 Отговор
    Песента. После музиката.
  • 24 Boko Tikvata

    5 6 Отговор
    В този саит вчера имаше анкета в която бяха участвали около 5000 души. Въпросът беше за гого бихте гласивали- 25% бяха за слави, около 13% за ГЕРБ и пак толкова за БСП. Тея продажници от галъп могът да си заврът техните прогнози в .......само като прочета че изследването е междо 1000 случаино избрани анонимни граждани и падам от смях

    Коментиран от #27

  • 25 Karosel

    7 5 Отговор
    Червените бродяги ще ревът накрая:"изборите бяха купени". Опорка на безсилието!
  • 26 BGЭХП

    10 6 Отговор
    ДА ВИ ПРИПОМНЯ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ

  • 27 хa ха

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Boko Tikvata":

    То затуй тоя сайт е чалгарски. Пълен с олигофрени като Д-р Козлудуй.
  • 28 Стойко

    10 6 Отговор
    Как изравнили бе факти? Не четете ли ? 13.5 % БСП от всички гласуващи а 13% ГЕРБ! Това означава от гласуващите 21% БСП и 19% ГЕРБ. А до зимата преднината на БСП става над 5%. Разгрома наближава! Срива при ГЕРБ е ужасяващ!

    Коментиран от #29

  • 29 герб

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "Стойко":

    Пии си хапчетата бе мухалл ако не са пенсионираните комунисти сте аут от всякъде сиггурно карешки ще има повече гласове от вас
  • 30 Преди 2 седмици на частичните избори ГЕР

    5 1 Отговор
    Бе разгромен. ДПС се похвали че са спечелили 7 кметски места от 21 проведени местни избори в неделя! Борисов пък прие 2-ма новоизбрани кметове кандидати от ГЕРБ на 2 селца ..Едното с 320 жители а другото с 280. Каза - Победата ни е безапелационна! В Стрелча новия кмет е Георги Павлов издигнат от инициативен комитет и подкрепен от 6 политически партии сред които първо от БСП и после от ГЕРБ които се обединиха всички срещу досегашния кмет Стойно Чачов който бе свален предсрочно защото не е заличил фирмата си в срок. Явно не слушаше политическите централи и всички се обединиха срещу него. Победата с 57% за Павлов срещу 43 за Чачов е минимална за средствата които се хвърлиха. В село Бохот (Плевенско) Бойка Пъшева от ДБ разгромява кандидата на ГЕРБ Цветан Кънев с 329 гласа срещу 134 за Кънев. ГЕРБ печели в мюсюлманското село Киченица (Разградско) защото издигна етнически турчин Юзджан Рамаданов със 169 гласа срещу 143 за опонента му. Село Водица се печели от кандидата на БСП Иван Иванов със 159 гласа. Зейти Адем от ДПС печели село Къпиновци община Исперих.Юксел Алиев от ДПС печели Дуловското село Водно. В село Брестак община Вълчи Дол кандидатката на ГЕРБ Нели Лефтерова бе единствен кандидат и излязоха да гласуват малко под половината избиратели.33 годишната Емине Сербез е новия кмет на Бургаското село Изворище. Тя спечели изборите със 158 гласа.Балотаж ще има идната неделя между кандидата на ГЕРБ и кандидата на БСП в село Тенево, община Тунджа.

    Коментиран от #31

  • 31 Дааааа

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Преди 2 седмици на частичните избори ГЕР":

    В Тенево ( община Тунджа) Комитов разгроми кандидатката на ГЕРБ с 1458 гласа. Разгром след почивката...

    Коментиран от #32

  • 32 Герпобедавинаги

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Дааааа":

    Но в Септември спечелихме пак ние ! Новият кмет на гр.Септември е Веска Рачева съпруга на сваления предсрочно и арестуван бивш кмет на града Марин Рачев. И се проведоха местни избори за овакантеното място. Единствен кандидат бе съпругата му. Гледай Септември - мисли за България?!?! Хунтата не бъде ли ликвидирана това чака цялата страна! Ето какво писа тогава един член на ГЕРБ от града- Новините от Град Септември където нашия кмет Марин Рачев избран убедително от Герб на 1-ви тур е освободен под гаранция от четвърт милион(250 хил.лв.). Когато Марцата отиде в деловодството на съда с един чувал пари да внесе гаранцията в чувала имаше точно 13 млн.лв. Ето новините-”Септември се вдигна в защита на кмета от Герб Марин Рачев. Над 2 хил.роми са пред сградата на полицията и общината и скандират- ”Рачев,Рачев”,”Винаги за Герб”,”Победа Герб много сме,силни сме„. Носят и плакати- Ромската общност подкрепя Герб, 600 хил.гласа винаги ще има Герб от ромите в България.
  • 33 СТАТИСТИКА

    9 1 Отговор
    ГАЛЪП, СОВА ХАРИС ВИНАГИ ДАВАТ 10% ПОВЕЧЕ ЗА ГЕРБ КОИТО РЕАЛНО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ЗА ГЕРБ РЕАЛНО СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5 % ОТ ВС. КОИТО ИМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ
  • 34 Възраждане

    2 1 Отговор
    Колко удобно и платено проучване! Ще чуят и тези за Възраждане когато влязат в Парламента! Много ми е интересна графа "Други" ,понякога там подхвърлят 7-8 та дори и 10 процента,а никой не си прави труда да провери кои са тези други ! Ах колко удобно,ах ах! Точно тези други ще ви развалят рахатлъка,господа национални предатели ! Помнете ми думите !
  • 35 За местните избори преди месец

    7 2 Отговор
    Уважаеми съфорумци! Бяха проведени в над 20 населени места местни избори и 1 градче Септември! В Септември кандидатката бе единствена подкрепена от дясна коалиция. Други кандидати нямаше. И все пак гласуваха около 40% от избирателите. В останалите села ГЕРБ спечели 6 и в 7 бяха избрани кандидатите от други политически формации. В 2 от селата които спечели ГЕРБ населени с компактно турско и ромско население партията издигна етнически мюсюлмани срещу етнически Българи кандидати от други партии. Разбира се ромите и турците гласуваха за етническите си сънародници. Следващата неделя в 6 населени места ще има балотажи. Извода е че местните феодали в малките селца с 400-500 жители в които са финансовите средства масово купуват гласове. За тях е нищо- да купят 200 души по 50 лв.= 10 хил.лв.После още 4 години местни феодали и си избиват парите стократно!!! Мафията и хунтата ГЕРБ няма да си отиде с мирни революции. Трябва железен пернишки винкел през крадливите муцуни и в затворите на топло!

    Коментиран от #39, #49

  • 36 Ферхан

    3 2 Отговор
    Така ли е заръчал бате Бойко на ГАЛЪБЪ?
  • 37 полит трупове

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "gerb":

    И да биете все тая, Вожда е гол и оакан. Който ни го навря, той ще го махне. За кукловодите Борисов е просто фигура, както той си сменя министрите, така и кукловодите си сменят премиерите.
    Или просто казано ГЕРБ залязва и след още една петилетка ще изчезне , но за разлика то царя ще е позорно.
  • 38 Истината

    2 3 Отговор
    Доверието в Герб и Бойко се покачва при пенсионерите

  • 39 вярно е

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "За местните избори преди месец":

    Схемата е точно такава. И в родното ми село ГЕРБ печелят кметския мандат по същия начин - регистрират 150 роми и обръщат вота на местните.
  • 40 АНОНИМНИТЕ

    2 1 Отговор
    АНОНИМНИТЕ

    Каква е целта на Борисов?
    Да добута мандата и отново да "спечели" изборите по лукашенковски!

    Целта му с носенето но маски навсякъде, е доказана от научен експеримент в университета Станфорд.

    "Носенето на маски, води до страхова невроза" !!!

    Очевидната цел на нелигитимният премиер Борисов,
    е да се страхуваме и да се подчиняваме на Българският Лукашенко!
    Узурпиращ власта на изборите по лукашенковски, с над милион "мъртви души"!

    НЕ на МАСКИТЕ!
    За да нямате проблеми с милиционерската преторианска гвардия на Българския Лукашенко,
    носете маските на брадичката си!
    По желание, носете маската на АНОНИМНИТЕ!
    Всички български данъкоплатци за анонимни в касовата бележка на магазина, нали?

    НЕ на МАСКИТЕ!
    ДА на АНОНИМНИТЕ!
  • 41 Killer

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "gerb":

    Сънувай ти мокри сънища, брат.
    Цветанов може и да е паднал, но ще повлече със себе си и Борисов.
  • 42 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    3 3 Отговор
    ПРЕДИ ИЗБОРИ ВИНАГИ Е ТАКА.....НАКРАЯ ГЕРБ ПАК ПЕЧЕЛИ
  • 43 Стойко

    2 3 Отговор
    За партиите е ясно че вече БСП дърпа напред ...А колко е доверието в политиците според последното проучване на Маркет Линкс

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    догодина половин БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВА ПРОТИВ ГЕРБ
  • 45 КРАДЦИ

    4 3 Отговор
    ГЕРБ И БСП -- ВЕЧНА ДРУЖБА В КРАДЕНЕТО ИНАЧЕ СА ВРАГОВЕ !
  • 46 Един милиард евро

    1 1 Отговор
    Тридесет милиарда лева суха пара чак тридесет години ще ги плащаме.
  • 47 Платени

    3 0 Отговор
    Новини
  • 48 2522

    1 0 Отговор
    Така си е, изравниха го, клони към 0.000
  • 49 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА РАДЕВ

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "За местните избори преди месец":

    ДРОГАРЕ...А ЗАЩО СТЕ ПРОПУСНАЛИ ДА НАПИШЕТЕ ЗА БАЛОТАЖА В КАРЛУКОВО...ТАМ НАШИЯ КАНДИДАТ НА ГЕРБ ПЕЧЕЛИ С 154 ГЛАСА СРЕЩУ....146 ЗА БСП....С МАЛКО НО ЗА ДЪЛГО ...
  • 50 1111

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "боковид":

    А пък ти виж анкетите на ПИК,ГЕРБ с колко % е. Само глупак може да приема подобни анкети
  • 51 Искам да каже

    2 4 Отговор
    Борисов е мерзавецът, лъжецът, крадецът, турско-американски-полски роб и гей играчка для европейците.
  • 52 Истината

    4 3 Отговор
    В една друга медия от над 32 000 питани българи 61% са гласували за ГЕРБ, 9% за Коалиция БСП,а другите са след тях.Тук "Галъб" попитали 1000 човека.Е това се казва популизъм и стакмистика.
  • 53 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "републиканец":

    Щом и най-червените агенции като Галъп почнаха вече да дават еднакви резултати на комунистите и на ГЕРБ значи положението е много лошо за БСПто другари и другарки ... :)

    Коментиран от #61

  • 54 На частичните

    3 3 Отговор
    избори от гласували 17 000 души, ГЕРБ спечели 11 000, а БСП 900. За какво изравняване става дума?
  • 55 От гласувалите

    0 4 Отговор
    17 000 за ГЕРБ - 11 000, за БСП - 900. Това прави разлика 10 към 1.
  • 56 незнайко

    6 2 Отговор
    Промиват ни мозъците с тези "изследвания" ! Няма нищо вярно в това !
  • 57 Гълъб

    5 2 Отговор
    Гълъб не е ли агенция на БСП.
  • 58 ВСВСВС

    2 2 Отговор
    Значи абсолютно недоверие както към ГЕРБ така и към БСП....
  • 59 Фаро

    1 2 Отговор
    Реално и двете партии имат по 7% привърженици,което прави 14%.Привържениците на герб са бивши от бсп,но тотално изтрещели всякаква паплач и сбирщина отпадъка на обществото.Другата част все още вярват на бсп и се придържат към партията,но са с други психични отклонения не толкова забележими
  • 60 Аве Адолф Хайл

    2 1 Отговор
    Ла ла ла , а на изборите ще се види .... кой кум и кой сват и ......
  • 61 друг гост

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    Имаше случай когато Галъп даваше преднина за БСП и после ГЕРБ отвява БСП.
  • 62 Лудогорец9

    0 3 Отговор
    Има такъв народ!
  • 63 Нямам срам

    1 0 Отговор
    Ако Герб Бсп и Дпс влезат в парламента българския народ ще докаже че е наистина най простоя народ в Света
  • 64 РОБОТИКВА🤖

    3 1 Отговор
    ГАЛСУВАНЕ за ГЕРБ- НЕ! ТОЯГА ЗА ГЕРБ, ЗАТВОР ЗА БОЙКО, ЗАТВОР ЗА ГЕШЕВ!
  • 65 Бобо

    2 1 Отговор
    Герб никой не го ще, освен интересчии, които са намазали нещо, ама и те гледат да затрият следите. СЕГА идва времето на социалистите.
  • 66 единдруг

    0 0 Отговор
    Айде бе! Знаете ли какво значи това? ГЕРБ не са си платили за изследването !!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове