21 Октомври, 2020 20:12 3 536 35

МВнР: Не саботираме, а организираме за този, който ни нарича "мутри"

  • румен радев-
  • естония-
  • три морета

От МВнР все пак уверяват, че ще бъдат подготвени всички инициатива по време на председателството през 2021 година

МВнР: Не саботираме, а организираме за този, който ни нарича "мутри" - 1
Снимка: БГНЕС

Българското правителство многократно е изразявало позицията, че не би било целесъобразно председателството на инициативата "Трите морета" да бъде поета от България през 2021 година, а е по-добре това да се отложи за 2022 г.

Това заявяват в отговор на изявлението на президентството от Министерство на външните работи. Пресцентърът на правителството също отговори на обвиненията за саботаж на инициативата България да председателства инициативата "Трите морета".

Като причина за позицията си от МВнР посочват факта, че през 2020 година в страната предстоят да се проведат избори както за Народно събрание, така и за държавен глава. "В тази напрегната обстановка изпълнителната власт трудно би организирала добре събитията от тази инициатива."

Външно министерство уточнява, че председателството включва не само среща на върха с държавни глави, а редица срещи в различни министерски и бизнес формати и всъщност ролята на президента в тази инициатива е повече фасадна, а истинската работа по нея се поема от министерствата.

Въпреки това становище и предвид настояванията на президента България, правителството вече е поело ангажимент да организира това председателство, като вицепремиерът Екатерина Захариева е определена за национален координатор, ще се създаде координационен съвет, правителството вече е приело решение за участие на страна в инвестиционния фонд на "Трите морета" за 20 млн. евро. Също така с президента Радев в Естония е бил командирован и специално назначен посланик за специални поръчения за "Трите морета".

От МВнР все пак уверяват, че ще бъдат подготвени всички инициатива по време на председателството през 2021 г.

"В заключение обръщаме внимание, че националният интерес изисква извън България институциите да работят в синхрон съобразно външнополитическите цели на страната", декларират от МВнР и подчертават, че "от уважение към президентската институция" спестяват информация за срещите на представители на МВнР с президента и членове на неговия екип, както и какви искания са били поставяни на тях.

"Въпреки че президентът Радев нарича законно избраното българско правителство "мутри", то е готово да организира и проведе председателството на "Трите морета", чието лице ще бъде българският президент", завършва позицията си Министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    19 56 Отговор
    Кажете му го... на РАДКО ЛЪЖЕЦА!!!

    Коментиран от #22

  • 2 Истината съм аз

    60 10 Отговор
    Външно май са забравили че служат на България а не на партиини интереси ...тъпо изказване..наричал ги мутри

    Коментиран от #9, #26

  • 3 ха ха ха ха ха

    46 5 Отговор
    МнВ опровергава Бойко Борисов, който казва, че г-р Президента Радев лъже. Ами сега?
  • 4 ТаУмВзе

    32 5 Отговор
    Екатеринка научи ли се да млеца по качествено на английски? Или следва светият пример на банкянския примат да козирува. Хахахахха
  • 5 РЪМПЕЗИ

    29 9 Отговор
    МУТРА НЕ Е ОБИДНО ЗА ГЕРБ...ЗА ТЯХ Е ОБИДНО " МНОГО СТЕ УМНИ " ...АКО НА ПРОСТИЯТ ИНДИВИД МУ КАЖЕШ, ЧЕ Е УМЕН, ТОЙ СЕ ОБИЖДА И СЕ ЗАСРАМВА...
  • 6 Бибитко

    26 5 Отговор
    Като видя ехидната усмивка на пазарджишката мома Екатерина Михайлова цяла нощ сънувам кошмари!

    Коментиран от #25

  • 7 Оракул

    28 8 Отговор
    Злите езици говорят,че от Мин.съвет са се свързали с Естонците за да пуснат мухата за КОВИД .Активно мероприятие на ГЕРБ .

    Коментиран от #8

  • 8 Бибитко

    29 6 Отговор

    До коментар #7 от "Оракул":

    Лично дело на майстора на задкулисието и интригите Бойко Борисов!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Министърке

    15 4 Отговор
    Върви се , Е , имаш удобни к*иви к рака, от акъл няма нужда, много го дадохте напоследък
  • 11 Руски фенклуб Копринка

    11 5 Отговор
    Мутри с мутри токиви ...
  • 12 Бибитко

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Герпобедавинаги":

    А ти пък си трънче в петата на цар Тиквоций!
  • 13 Еии

    12 4 Отговор
    *рости хора сте вие, кой ви направи на министери бе
  • 14 Герпобедавинаги

    7 15 Отговор
    Как се става президент в България :

  • 15 Еееее

    10 3 Отговор
    Чак пък мутри ? Но техни колеги , както и те ви наричат !
  • 16 Гост

    13 3 Отговор
    А ма вие сте си чисти МУТРИ!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Каскет

    10 16 Отговор
    България без президент ! Да живее анархолибералния строй !
    По- добре хаос ,отколкото съветска казарма
  • 19 Пит

    16 3 Отговор
    Тия се гласят да останат по местата си и след изборите.Даже не се изказват за евентуално друг кабинет
  • 20 Legion

    18 4 Отговор
    Очилата алокохолизирана кранта Захариева резили България от години като подписва разни работи по заповед на соросоидите!
  • 21 Мутрите вън!

    15 4 Отговор
    от външно министерство заедно с мутресата им!

    Коментиран от #30

  • 22 Разследващ

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    За да наречеш някого лъжец, трябва да кажеш какво е излъгал. В противен случай лъжеца си ти!!!
  • 23 chi

    9 4 Отговор
    Как да ви наричаме като сте мутри?
  • 24 Джони

    7 9 Отговор
    Президента Радев излъга, но това не му е за първи път. В петък той се е срещал със заразения генерал Петров шеф на ВВС. В неделя официално е бил уведомен от шефа на отбраната. А в понеделник сутринта лети за Естония въпреки, че е знаел, че е имал контакт със заразен. Кой в случая е лъжеца? Ако беше умен и предпазлив президента Радев Решетников щеше да отложи това пътуване, но алчността, бай ганьовщината и интригантския му екип от бивши агенти от Дс и други некадърни социалисти му изиграха лоша шега. Жалко че злепостави България пред Естония и другите държави.
  • 25 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бибитко":

    Нещо се обърка с класната на Костов, май те е гонил смок.
  • 26 Перо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината съм аз":

    Те не служат нито на БГ,нито на партийни интереси,а само на чужди интереси!
  • 27 БАЙ Х@Й

    5 1 Отговор
    КОГА ЩЕ БЪДАТ ИЗБОРИТЕ , ЧЕ НЕ РАЗБРАХ !!!!
  • 28 БАЙ Х@Й

    7 0 Отговор
    Като причина за позицията си от МВнР посочват факта, че през ******** 2020 *********** година********* в страната предстоят да се проведат избори както за Народно събрание, така и за държавен глава.
  • 29 Цеко сифоня

    5 1 Отговор
    Епа мутри сте си, ваш'тамакя !
  • 30 Стара чанта

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "Мутрите вън!":

    Мутрите от Президентството - ВЪН ! Начело с тъпия сдухан селски бастун - Венсеремоса ! ТЪПИЯТ простак !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гала вечеря

    4 2 Отговор
    Затова, че съсипахте гала вечерята на 1-вата дама никога няма да ви се прости. Та това беше най-важното на това събитие, а такива поводи вече почти няма. Давате ли си сметка какви страдания предизвикахте?
  • 33 big

    2 3 Отговор
    Никой не вярва на тези думи! Това, че МВнР е национален предател също е публична тайна. Мутрите са около Мутрата Борисов, а вие сте некомпетентни калинки, които по нищо не се различавате!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Azsam

    1 1 Отговор
    Президента не е имал вас МВнР, в предвид когато говори за мутри.Вие се самоопределяте ,което трябва да си направите сами извода, но имайки предвид дипломатическото ви невежество и политическите ви пристрастия, в ЕУ държава при истински конкурси едва ли щяхте да работите в това министерство !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове