Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 13:14 2 046 25

Републиканци за България: Бюджетът "Борисов" е безотговорен и опасен

  • републиканци за българия-
  • бюджет

Бюджетът обслужва тясно партийните интереси

Републиканци за България: Бюджетът "Борисов" е безотговорен и опасен - 1

Ние от "Републиканци за България" смятаме, че предложеният от правителството проект на бюджет е крайно неразумен и ако бъде приет в този си вид ще увреди трайно финансовата стабилност на страната. Раздаването на толкова много милиарди, които не са обезпечени със съответните приходи в бюджета е безотговорно действие, което обрича страната ни на поредица от години с тежки бюджетни дефицити.

Това заявяват в своя позиция до медиите от партията на Цветан Цветанов.

По думите им това е бюджет, в който липсва визия и лидерство. За сметка на това безразборното харчене е в излишък. Средствата се отпускат безцелно. Те не са насочени за провеждането на смислени антикризисни политики, нито за осъществяването на така необходимите структурни реформи. Тяхното изразходване няма да доведе до укрепването на здравната система, нито ще подпомогне най-засегнатите от COVID-19. Парите няма да достигнат нито до бизнеса, нито до хората в крайна нужда, категорични са от "Републикация за България".

Те изразяват притеснението си от факта, че такъв бюджет се предлага от партия, която е част от семейството на ЕНП. Защото бюджетът не бил десен или ляв. По думите им това е бюджет на паниката и безхаберието.

В него прозират намеренията на правителството да изсипе напосоки милиарди, в опит за обратно откупуване на пропиляното в годините народно доверие. Това разбира се няма да се случи, отбелязват от партията на Цветанов.

Този бюджет не е далновиден и не отговаря на нуждите на страната. Очевидно за всички е, че той има една единствена цел - да минира следващото управление. Новият кабинет ще наследи големи дългове, огромен дефицит и ще бъде поставен в тежка ситуация. Ще трябва да избира между три лоши варианта - допълнително затягане на коланите по време на криза, повишаване на данъците или допълнително задлъжняване, изтъкват още от "Републиканци за България".

По думите им бюджетът обслужва тясно партийните интереси на неговия вносител, но уврежда тези на държавата. Защото чрез предложенията си в него управляващите с лека ръка слагат край на 20-годишната политика на България за спазване на строга финансова дисциплина. В края на своето управление премиерът ни завещава дългова спирала и нови, още по-големи бюджетни дефицити, подчертават от партията на Цветнов.

Те са категорични, че предложеният от правителството бюджет "Борисов" е безотговорен и опасен.

Като национално отговорна дясно-центристка формация "Републиканци за България" се обявява категорично против него. Смятаме, че настоящото правителство няма нито легитимността, нито правото в края на своето управление да прави толкова значими промени във финансовата политика на страната. Обявяваме се в подкрепа на спазването на строга финансова дисциплина и настояваме за незабавно оттегляне и преработка на внесения проектобюджет, завършват позицията си от "Републиканци за България".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все още няма коментари

    25 1 Отговор
    Този е политически пенсионер. Кризата ще доведе до положителен резултат доколкото поставя под въпрос състоянието на съвремения свят на невероятната лудост която конструира свръхреалност на една особено консумативна фантазма да се потребява без ограничение икономическият растеж е фетиш който изтощава природните ресурси и моралните интелектуални сили на човечеството което не знае друго освен този неукротим бяс за по добър живот от нарцистичен тип отключващ психични отклонения.

    Коментиран от #3

  • 2 Тоя пък

    24 2 Отговор
    силовак, кога започна да разбира от бюджет? Да ходи да се качи с асансьора в апартамента и да, си мълчи. Измамник такъв.
  • 3 уауу

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Все още няма коментари":

    сам ли го измисли бре?
  • 4 Все

    20 1 Отговор
    милиционери и потомствени мандраджии/комунисти сте ! Кой чака от грабители нещо добро ? Никой !!!

    Коментиран от #15

  • 5 no name no face no number

    12 1 Отговор
    Да прави сте, но И ВИЕ СЪЩО.
  • 6 минчо

    15 2 Отговор
    Е ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ДА КАЖЕ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ .ТОГАВА ЩА ПОКАЖЕ ЧЕ Е ДЕМОКРАТ
  • 7 Това е ясно, а ти още ли не си в затвора

    23 2 Отговор
    Политически труп
  • 8 Димитър

    16 1 Отговор
    Стига г-н Цветанов!
    Защо Ви е този напън да станете някакъв политик!
  • 9 Коко

    20 0 Отговор
    Този е от наглите
  • 10 Електра

    10 8 Отговор
    Ех Цецо Цецо, да лишиш Кауна и Каунката от вечеря в Талин, не ти е срам. Тия нещастници се подготвяха цяла година за тая аванта, а накрая изолация и екстрадация. Мъка мъка ама голяма Каунска мъка...
  • 11 На този плужек и продажник....

    13 1 Отговор
    Дистанционното му се намира в американски ръчички..Ами то и щерката скоро ще си отгледа в инкубатора (фурната) едно хамириканче за радост и гордост на републиканското Мъдроглавие...
  • 12 Цецко

    12 0 Отговор
    защо всички комунисти се кръщавате някакви ЗА България? Като всички знаем че от 1944г. упорито работите против нея???
  • 13 Като спре да храни шефът

    15 0 Отговор
    Почваш да го плюеш! Довчера се целуваха, а днес се обиждат че им миришели устите!
  • 14 месара

    15 0 Отговор
    цветанов , ама ти верно се взе на сериозно !
  • 15 Ние не сме

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Все":

    ... милиционери, а работници! Представители на работническата класа (пролетариата). Този горе няма нищо общо с нас.
  • 16 Републиканец от САЩ

    5 3 Отговор
    Цвък., аз ще гласувам сега на трети ноември 2020, и ще гласувам за Байден. А на българските избори за Татяна Дончева.

    Коментиран от #18, #25

  • 17 този

    6 0 Отговор
    е доживяхме фискултурника флоро флорес цвъто да разбира и от финанси това недоразумение в политиката ще се окаже вундеркин
  • 18 Много ми се спи

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Републиканец от САЩ":

    И аз ще гласувам за татяна дончева
  • 19 бай Коста

    7 0 Отговор
    ко гледаш , така бре Ашлак такъв
  • 20 тридесет

    11 0 Отговор
    Тридесетте среберника дрънкат яко. Христеянството е любов и опрощение на всички волни и неволни грехове, но без предателството. Вече 2021 години не е намерено решение за предателството. ЦЦ да си търси друга рилигия; не е приет вече да бъде християнин. Дрънкай със сребърниците те да чува кога си наблизо, да се пазят хората!
  • 21 Хаджиментов

    9 0 Отговор
    ЦвЦв е предприел тактиката да плюе всичко свързано с ББ и ГЕРБ.
    Това, обаче. ще му изграе лоша шега.
  • 22 Аве Адолф Хайл

    4 1 Отговор
    Колко нагло можело да бъде едно изгонено мекере ....

    Коментиран от #23

  • 23 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Аве Адолф Хайл":

    И забравя когато яде баницата
  • 24 Варна

    1 1 Отговор
    Този нищо не разбира от бюджет, но изявлението му е правилно!
    Фактите са такива! - Проектобюджета е ужасяващ и за пореден път се доказва, че Ананиев е гола вода. - Големият бюджетар, който 20 години правил бюджета на МЗ и остави здравната каса на ужасен дефицит ... - Не е истина просто какви индивиди ни управляват! - Пълни безхаберници! Държавата се управлява любителски!
  • 25 Варна

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Републиканец от САЩ":

    На кой му дреме на шмайзера в БГ, че ще гласуваш за Байдън?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове