24 Октомври, 2020 13:12 3 297 31

Заместникът на Цветанов: Нищо в биографията му не ме притеснява

  • павел вълнев-
  • цветан цветанов

"Бил съм му на гости в този прословут апартамент – не е нещо кой знае какво", казва Павел Вълнев

Заместникът на Цветанов: Нищо в биографията му не ме притеснява - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов няма нищо притеснително в биографията си. Той твърди, че няма зависимост от ДПС или олигархични кръгове. Това заявява в интервю за ClubZ бизнесменът Павел Вълнев. Той от години има бизнес в САЩ и отскоро е заместник на Цветанов в новата му партия "Републиканци за България". Вълнев бе собственик на закритата преди години опозиционно настроена телевизия БиАйТи (BIT). Медията бе продадена през 2018 г., а след това престана да съществува.

"Нищо в биографията му не ме притеснява. Имахме разговор с него, питал съм го дали има някаква зависимост – от ДПС, от олигархични кръгове. Той категорично ми заяви, че няма никакви зависимости, нито притеснения. За мен това беше достатъчно, за да работим заедно. Ние с него се познаваме по-отдавна, но реално станахме приятелски семейства, след като аз вече бях продал телевизията. Бил съм му на гости в този прословут апартамент – не е нещо кой знае какво. Човекът има един апартамент и три дъщери. У нас всеки има апартамент. Очевидно е, че тази история е постановка за широка употреба и за унищожаване на противник. От друга страна, Цветанов е един от най-подготвените български политици, който има подкрепа и в Европа, и в Америка. Това е много важно. Без такава подкрепа не можеш да се бориш със ситуацията, която е в държавата и да се стремиш да я подобриш", заявява Вълнев.

Цветанов се раздели с ГЕРБ именно заради новия си апартамент, купен от фирмата "Артекс". Скандалът "Апартаментгейт" доведе до още няколко оставки, сред които и тази на бившия правосъден министър и шеф на парламента Цецка Цачева. И прокуратурата, и КПКОНПИ не откриха данни за нарушения или престъпления при покупката на луксозните имоти.

Днес Цветанов е лидер на нова партия и твърди, че тя ще се превърне в незаобиколим фактор в следващия парламент. В интервюто Вълнев твърди, че крайната му цел възможност българите в чужбина да гласуват електронно. Бизнесменът разказва, че помага на българските училища в Чикаго, но отчита, че не се инвестира в културни центрове за сънародниците ни.

"Липсва ни "българското място". А не е толкова трудно в 7-8, нека да са 10 големи града в САЩ, да се инвестират по 2-3 милиона, колкото струва един културен център. Ето общо 30 милиона долара. За една държава, която уважава себе си, това са нищо пари. Говорим за приобщаването на голяма общност българи", твърди той.

И допълва:

"Крайната ми цел е електронното гласуване. Когато го има, етническите и патриотарските партии ще отпаднат, защото ще има висока активност. Така че няма да има купени избори, няма да може държавната машина да "играе" във вота. В момента избори се правят с 30 процента от населението. Това не е правилно"

Според него "кукловодите" на прехода си отиват по естествен път. Било време да се съборят и техните кукли.

Присъствието на Павел и Румен Вълневи в партията не е изненада, защото още преди години Цветанов демонстрираше близки отношения с тях при посещенията си в Чикаго, където двамата братя живеят. Освен това още през септември миналата година основният от Цветанов Център за евро-атлантическа сигурност бе настанен в бившия нюзрум на Би Ай Ти – телевизията, която Вълневи финансираха, но впоследствие продадоха, а след това предаванията ѝ бяха спрени и бе фалирана. Тогава медията се помещаваше в сграда, в която се намираше и колцентъра на братята. Сега на мястото на някогашното студио на Би Ай Ти е централата на "Републиканци за България".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей на

    35 1 Отговор
    типичен другарски гьонсуратлък от този "интелектуалец" !

    Коментиран от #8

  • 2 КОТарАК

    29 2 Отговор
    тия спонсори на Цецо наистина са напред с материала. може и да стоят съвсем други интереси зад тях
  • 3 Буко Баламата

    28 1 Отговор
    Тоя на Бай Миле прилича.

    Коментиран от #4, #31

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Е това ли ще ни управлява

    24 1 Отговор
    От Тулуп на Толуп.
  • 6 Хитър Петър

    20 1 Отговор
    Там те са станали милионери! Налятите преди време пари там, се връщат сега тук! Елементарно Уотсън!
  • 7 глоги

    18 1 Отговор
    Скандалът "Апартаментгейт" доведе до още няколко оставки, сред които и тази на бившАТА правосъдНА министърКА и шефКА на парламента Цецка Цачева. С БАБА ЦЕЦА БЕШЕ МНОГО СМЕШНО! И С ЦВЪЦВЪ СЪЩО ЩЕ Е.Само изтърваха Пацо-Терасата в Испания.
  • 8 Пази се от тях

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ей на":

    Това ли е" политическата изтривалка "на Цветан Цветанов?
    Точно този е по- нагъл и от Цветан Цветанов, хора без скруполи,
    "мазници от боклука" на Фалиралата ГЕРБ .
  • 9 Горките

    18 0 Отговор
    МЪ, разбира се, всичко е Законно, и така 30 г.
    Крилца им пораснаха, ангелчета, стоят на една минимална заплата в името на БГ, живи да ги оплачеш.
  • 10 среднощен

    20 0 Отговор
    "...Днес Цветанов е лидер на нова партия и твърди, че тя ще се превърне в незаобиколим фактор в следващия парламент..."; "Илюзиите" са най-опасното нещо...? Те те "изкарват" от реалността...? А ако имаш власт - чрез теб те променят реалността? В повечето случаи към лошо, защото си се "продал" на тези, които ти дават възможността - "илюзиите ти" да станат "реалност"...? "Реалност", която няма нищо общо с РЕАЛНОСТТА..! Факт!
  • 11 Все ми

    18 0 Отговор
    е на ума , че тези родопчани ще наливат свои пари в "партията" ! Пълен абсурд ! И кой читав гражданин на страната ни би последвал такава дружина ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Даааа

    21 1 Отговор
    Апартамента нее нищо особено 🤣🤣. Тоя вярно на луди ни прави снимките от апартамента на Асансьорният Бос ги има в интернет 🤣🤣. Пропусна да каже::::КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ЦВЕТАНОВ ПОЛУЧАВА АПАРТАМЕНТ БОНУС. СМЕШНИК.
  • 14 Кой68

    11 0 Отговор
    Биография !
  • 15 БАЙ Х@Й

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "МРЪСНАТА ВОЙНА":

    Объркал си нещо посоките на Света! Братята са избягали на ЗАПАД! Цветанов ходи пет години на молитвени закуски на ЗАПАД ! Те наливат ЗАПАДните си капитали чрез партийката му! КЪДЕ ВИДЯ ИЗТОК, КРЕМЪЛ, ПУТИН !!!

    Коментиран от #29

  • 16 И така

    12 0 Отговор
    Да така си е само дето е осъждан от ЕСПЧ няколко пъти.То погазването на човешките права е един от маниерите му нали?И за тези му прищявки БГ народа плати стотици хил. евро.Вижда се че и вие сте срещу правата на хората и законите,за вас те не важат.
  • 17 Сегашните взеха гащите на народа...

    9 0 Отговор
    Тези какво ли ще му вземат?То вече на гол г...з какво ли остана за вземане освен душата и живота?Всичко което беше народно богатство е вече раздадено и заграбено.Абе вервай народе на следващите ,,БОЯДИСАНИ МИСИИ" и те като Кобурга Симеончо ще ни оправят и за по малко от 800 дни...За всички ще има асансьор,но в една посока...на долу и на дълбоко...
  • 18 Скитника

    12 0 Отговор
    Нямало нищо обезпокоително в биографията на Цветанов, защото нищо престъпно не били намерено от прокуратурата, КПКОНПИ и т.н.Ами то това е обезпокоителното, Първо: че нищо незаконната не е намерено; второ - щом няма открито нищо и щом е подадена оставка (временна), биографията е "чиста". Нито дума за морал и морално отговорност (трайна) пред народа. Позор. Това са тези, които се САМООБЯВЯВАТ за достойни да "управляват" народа. Нямат морал, за да изпитат срам и да се скрият, нито реална самооценка, за да се откажат. Огъвайте се неморалници, вашата време свърши.
  • 19 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    ЦЕ РЕ УУ - ЦРУУУ - ТИ СИ ТЯХНИЯТ ГУРУУ У !!! И БЕЗ ТЕБ ТЕ МОГАТ -В ПОЛИТИКАТА ДА СМОГВАТ - ВЕЗДИСЪЩИЙ ЦРУ -С ПАРИ !!!!!!!!
  • 20 Еми верваме им

    10 0 Отговор
    "И прокуратурата, и КПКОНПИ не откриха данни за нарушения или престъпления при покупката на луксозните имоти."
    И на ЦЦЦОМБИ верваме, и на прокуратурата верваме
  • 21 Хахаха

    14 0 Отговор
    Един апартамент ? Човечето от целуваш на ръце се превърна в мултимилионер за 10 години !!!! БЕЗ ДА Е СЪЗДАЛ КАКВОТО И ДА БИЛО.... освен структури за изнудване и печелене на избори и грабеж на пари. Слуга на чуждестранни интереси
  • 22 Неееееее

    7 1 Отговор
    И мен нищо не ме притеснява в биографиите на Хитлер, Сталин, Т. Живков и так далее.
    Хора всякакви.
  • 23 Румен

    5 1 Отговор
    А познайте на кой перат парите братя Вълеви в Чикаго, и тогава ще разберета за интересите им.

    Коментиран от #30

  • 24 КГБ

    5 0 Отговор
    Добре,че има такива патриоти като тези братя.И в ЦРУ мислят така.
  • 25 ютия в юртата

    3 1 Отговор
    А хората не се ли притесняват от това , че ГЛАВНИЯ ВОЖД е бил - КОМУНИСТ , МУТРА , ПОЛИЦАЙ , а сега се прави даже и на ДЕМОКРАТ ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 пророк Исай

    3 0 Отговор
    Тоз ц.ц. бил същински херувим , безгрешен добряк , жертва на долни клюки и подмолни машинации !!! Да му дадем да повластва в България , белким ни оправи за по-малко от 800 дни , както се изказваше един многодетен бедняк-комарджия , станал за 800 дни мултимилионер !
  • 29 Правилното е

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й":

    Те наливат, откраднатите капитали от България, маскирани като капитали от Сащ, как ги искараха в САЩ , тези капитали.
    Американските топлоцентрали в България ли ги изработиха?
    Кой ги пази ,вече 10 годи да крадат от нашия бюджет?
    Това са 5 милиарда ,чисти български, бюджетни средства?
    Добрия " републикански политик" Цветан Цветанов и" Вълньо "Вълнев ,новото ЗКПЧ в услуга на Цв. Цветановите далавери.
  • 30 Всеки знае

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Румен":

    Ами, Цветан Цветановите, как на кой , това не е тайна!
    Ако Борисов има 5 милиарда то Цветан Цветанов има поне 2 ,нали
    заедно крадоха, може ли, единия да краде ,другия дя гледа, луди няма!
  • 31 Измамник е

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Буко Баламата":

    Освен да е пил, ял и далавери да е въртял .
    Лицето му е подуто от корупция, мазно и самодоволно, потен вода никога не е пил!
    Мазнев или Вълнев ???
    Все тая...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове