Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 14:50 2 812 50

Нинова: БСП е консолидирана! Твърдението, че се разцепва, не почива на факти и числа

  • корнелия нинова-
  • бсп

Няма да дадем и един глас за 160-те за Велико Народно събрание, категорична е тя

Нинова: БСП е консолидирана! Твърдението, че се разцепва, не почива на факти и числа - 1
Снимка: БГНЕС

Твърдението, че БСП след преки избори и конгрес продължава да се разцепва, не почива на реални факти и числа. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в интервю за предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

"Виждам, че се повтаря една стара опорна точка от хората, които критикуват БСП. Говори се отново за разделение, отлюспване, разцепление. Искам да оборя това с факти и числа", каза Нинова.

"Ние имаме почти 81 хиляди членове на партията, според последното ни преброяване. Напусналите след прекия избори и конгрес са 15 души. Поискахме справка от нашите общински структури колко новоприети членове имаме от началото на годината до септември – 2 120. Тоест твърдението, че БСП след преки избори и конгрес продължава да се разцепва, не почива на реални факти и числа", добави лидерът на БСП.

"На прекия избор и конгреса постигнахме една консолидация около политика. Не просто са избрали мен за председател. Членовете на партията избраха линия на водене на политика – опозиция на това управление, никакви договорки със задкулисието, за да получим постове и пари и изграждане на алтернатива. Това се случи в БСП. И то по най-демократичния и модерен европейски начин, какъвто не съществува в друга партия в България", подчерта тя.

Съветите в партията ще направят анализ на състоянието на министерствата в кабинета на Борисов, каза още Нинова в „Седмицата“ по Дарик радио.

„Акцентът на структурите на съветите в партията е върху това да се изграждат политики. Първо да се направи оценка на финала на управлението на Борисов какво е състоянието на държавата по министерства и да се направи алтернативно предложение за решаване на проблемите, които ще ни остави“, каза Нинова.

„Колегите, които предложих са професионалисти всеки в областта, за която стана председател на съвета“, обясни лидерът на БСП. Нинова добави, че е важно да има нови лица.

„Имаме много качествени експерти, специалисти и професионалисти, които ще бъдат привлечени в тези съвети и ще работят с тези, които са членове на Националния съвет“, каза още лидерът на БСП.

Според нея структурирането на Националния съвет на БСП не означава, че одобрява структурата на министерствата.

„Просто стъпваме на сегашните министерства, за да се направи професионален анализ какво остават те. Това не означава, че няма да предлагаме промени структурни в министерствата, ако народът ни даде доверие“, обясни тя. Нинова каза, че няма да споделя кое е сбъркано в сегашното структуриране на държавата. „В анализа ще излязат дублиране на функции, множество агенции, множество структури, с които са обрасли министерствата. Това ще се прецени къде може да се оптимизира. Нека да не бързаме“, каза лидерът на БСП.

„Всички тези съвети са обединени в съвет по управление. Тоест председателите на всички тези съвети ще дават секторните си политики. Съветът по управление обобщава и в приоритетите, които залагаме за политиката – доходите, бедността, здравеопазване, икономика, корупция, всичко трябва да пречупим през демографския въпрос, защото демографията е хоризонтална политика и зависи от всички останали“, обясни тя.

Хаосът в политическите решения води до недоверие, следователно това пречи да се овладее кризата с коронавируса, подчерта Нинова.

„Предлагам ви да гледаме на здравните мерки и на борбата с COVID кризата по -комплексно. Това не е въпрос просто дали да носим маски, или не. Това е въпрос на управление на криза. Онзи ден в Парламента предложихме разисквания за актуализиране на национален план за противодействие на грипна пандемия. Той е приет 2006 г., актуализиран е 2017 г. За мен е изключително добро, професионално и управленско решение е този план и за нашата група, не само за мен“, каза още тя.
Според Корнелия Нинова управляващите са се отнесли елементарно към въпроса за този държавнически план.

„Управляващите доста елементарно се отнесоха към въпроса, който поставихме, много ниско равнище. Те казват : „Този план е за грип, а ковидът не е грип“. Започна се един спор между лекари в парламента грип ли е ковидът, или не. Тук не става въпрос изобщо за това, става въпрос за държавническо решение за план за действие при кризи. Там е описано подробно кой какво прави, какви отговорности носи, какъв ред се създава , в какви случаи ще се носят маски, кои болници поемат първия удар. До такива детайли са стигнали преди нас управляващите през 2006 г., че са направили демографски профил по райони на България – къде има най-застаряващо население, къде има най-много заболявания сърдечносъдови и дихателни, т.е. в този район трябва да се заостри вниманието, защото тези хора потенциално имат съпътстващи заболявания. Сега действат абсолютно хаотично“, каза още тя.

Председателят на БСП коментира, че от 2006 г. до сега има голяма промяна, най-вече заради напускането на много българи на страната.

„Ние за това настоявахме да го актуализират към днешна дата и да действат по този план, защото той е държавнически план. Там не се спори на дребно в колко часа да затворим заведенията, да има ли КПП-та. Там се създава ред, предвидимост и отговорност“, посочи тя.

Нинова обясни, защо според нея хората не вярват на управляващите.

„Управляващите обвиняват народа и казват: „Вие не сте дисциплинирани“, и с това не ни помагат. „Вижте европейците колко са дисциплинирани и изпълняват всичко“. Не е въпрос да обвиниш хората и не е въпрос на дисциплина само у хората. Големият въпрос е доверието в управлението. Просто част от хората не вярват на това правителство, каквото и да им кажат. Защо не вярват? Защото при първия удар заповедите се сменяха по три пъти на ден – сутрин едно, на обяд друго, вечер трето. Те просто не си взеха поука от първата вълна. Онзи ден, ето ви пример, още не подписана, заповедта на министъра за носене на маски на открито, в движение Борисов я промени еднолично, устно. Това е голям проблем“, посочи още тя.

„Хаосът в политическите решения води до недоверие, следователно това пречи да се овладее кризата . За това настояваме за държавнически план. Всички да го спазват, независимо кой управлява и от коя политическа партия. Ред, предвидимост и отговорност, политическа отговорност. При първия удар те извадиха на преден план отговорност на лекари. Не, лекарите са да ни дават експертиза. Отговорността трябва да се носи от политиците“, коментира председателят на БСП.

Тя заяви, че позицията на БСП остава категорична: „Няма да дадем и един глас за 160-те за Велико Народно събрание“.

Нинова коментира и темата за отношенията със Северна Македония.

Смятаме, че в тези преговори и в отношенията с Македония България трябва категорично да защити историята си, националния си интерес, историческите си личности и ако това не се приеме от другата страна, да се предприемат мерки и да се изрази позиция, каза тя.

„Ние подписахме договор за добросъседство и сътрудничество, да се спазва този договор. Създаде ли се съвместна комисия, която да изчисти спорните въпроси между двете държави? Създаде се. Изчисти ли ги? Не. Докато не се изчистят, няма и решение на този въпрос“, каза Нинова.

Тя добави, че е категорично против новото название на 24-ти май. „Защо трябва във всичките проблеми, които имаме в държавата да променят наименованието на празника?“, попита тя.

Според Нинова това е предизборно, патриотите да вдигнат глава. „Първият вариант беше да няма славянската писменост и култура, да бъде български език. Признаването, че това се отнася за всички славянски народи при риска ако махнем славянската писменост и култура всяка държава да започне да претендира, че азбуката е нейна. При всички тези постижения като българи да отстъпваш от този авторитет на България поради не се знае какви мотиви“, каза още лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българка

    22 18 Отговор
    И къде са хилядите членове на БСП. Не ги виждаме на протеста.

    Коментиран от #10

  • 3 Последния Софиянец

    18 26 Отговор
    Нинова е красива и интелигентна жена, родена за лидер.

    Коментиран от #7, #14

  • 4 ТаУмВзе

    17 20 Отговор
    И кинтоимпексова трябва да е в затвора с мутропитека и всички останали крадци.!..
  • 5 Фактите Говорят!!!

    23 17 Отговор
    БСП, ДеБъ и ДПС ПРЕДАДОХА за пореден път НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ!
    Никога вече власт за Българомразците-Айдуци и ИЗМЕННИЦИ
  • 6 Дърт

    7 22 Отговор
    Другарки Корнелия, ти фактите ги прикриваш или изопачаваш както на теб ти е изгодно, а с числата си доста скарана, така че най- добре се хванете под ръчичка с другия "капацитет" другаря БМБ и се хвърлете от някое по-високо място, за да тръгне тази държава на пред!
  • 7 Дърт

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Надявам се това да беше сарказъм, за това ти сложих +.
  • 8 Репресиран от ГЕРБ

    12 23 Отговор
    Свалете първо Тиквата , па тогава се умувайте да ли се цепите и какво делите.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бацо

    8 12 Отговор
    Троши партията на комунистите в ляво, докато Толупа троши партиятана комунистите в дясно. Биологическия часовник тиктака.

    Коментиран от #15

  • 12 цербер

    22 11 Отговор
    Нинова: БСП е консолидирана! Твърдението, че се разцепва, не почива на факти и числа. НЕ ПОЧИВА НА ЧИСЛА,А НА СТОЛОВЕТЕ В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дааааа...

    15 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Този Космат и Мустакат трав'ест'ит е повече...мъж от теб,ма ге-й
  • 15 Дааааа...

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "бацо":

    А за вас ще бъде това в...СРЕДАТА!
    Тъ'панар
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Последния Софиянец

    14 19 Отговор
    Нинова е две в едно - хем красива, хем умна, което в една жена трудно се среща.

    Коментиран от #18, #27, #29

  • 18 ГЕЙ КЛУБ "ПОЗИТАНО"

    13 7 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Еееей сладуранооо, Радка и Христо Бойкикева са по-хубави и игриви,пък!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стан

    10 12 Отговор
    Мамина тя опозиционерка, Бойчо си я купи и тя си трайка в парламента и си трупа паричките някъде. Дреме й!! Всеки на власт мечтае за такава опозиция.
  • 21 Петрич

    10 6 Отговор
    Вярно е ,БСП в момента се чисти от продажниците и от вътрешния враг.Ще напуснат интересаджийте,ще се приемат млади хора.Повярвайте ми, много млади вече питат кога ще се махнат Атанасова и Капиталов за да станем членове на БСП.Това е истината само в една община, вярвам че навсякъде е така.Хората знаят истината,знаят кои са работили за БСП от Позитано и кои са се продали.
  • 22 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    8 5 Отговор
    КАТО ГЛЕДАМ КАК СЕ ТОПИТЕ В ПАРЛАМЕНТА.......

    Коментиран от #24

  • 23 Ей тази не се накраде

    10 6 Отговор
    И децата в Ню Йорк и къщи в чужбина. ..и още иска да краде пр@сето. ......Няма за кой да се гласува на следващите избори
  • 24 Петрич

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ":

    Познаваш ли тези които напуснаха групата на БСП в парламента?Халал са му на Бойко,но той ще ги здъвчи и изплюе.Никой не харесва предатели.

    Коментиран от #25

  • 25 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Петрич":

    ПРИ БОЙКО НЯМА ДА ОТИДАТ....ВИЖ ПРИ БОЖКОВ
  • 26 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    6 6 Отговор
    А И КАТО ГЛЕДАМ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ.....ЯКО ЩЕ СЕ БЕТОНИРАТЕ КАТО ОПОЗИЦИЯ
  • 27 Нито е умна нито красива

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Дърта да.
  • 28 Червени факти

    3 1 Отговор
    ?????????
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Смела Жена

    7 8 Отговор
    Това е поредният виц на Нинова😂😂😂😂😂другарката Нинова е спестила за 30 години 1 милиард със скромната заплата от БСП , с Техноимпекс и други принагизации💰💰💰💰💰И сега накъде другорко Нинова към Путин ли тръгвате???? Нали искате да извадите България от ЕС и НАТО ???????? При изборите 2021 очаквайте 7%😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 31 Ф ги на ътх хи

    1 2 Отговор
    С ги йър ул на ц Ццмп к.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Капиталокомунета

    3 2 Отговор
    Дфгхйкл
  • 34 Руски фенклуб Копринка

    5 2 Отговор
    Секс , чорапи и рокенрол :
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Руски фенклуб Копринка

    4 4 Отговор
    Нинова е изтърbyшена дъpтa kypва !
  • 38 Руски фенклуб Копринка

    4 5 Отговор
    Нинова е изтърbyшена червена дъpтa kypва !
  • 39 Руски фенклуб Копринка

    5 4 Отговор
    Нинова е инцест от Ада и Пъкъла в тройка с Преизподнята ,и прилича на Диян Икебаната
  • 40 Руски фенклуб Копринка

    2 4 Отговор
    Нинова е Деян Икебаната след смяна на пола
  • 41 Руски фенклуб Копринка

    4 0 Отговор
    Да жувее българия :

  • 42 Другия с коня

    5 1 Отговор
    Аксиома - Всяка Линия,която е Успоредна на Линията на Нинова е Права Линия...
  • 43 Анина

    3 3 Отговор
    Нинова заради теб БСП не е никаква опозиция!Нищо не правите и губите симпатизанти.
  • 44 Анина

    0 4 Отговор
    Заедно с ПКП и Боко в средата се хвърлете от скалата за доброто на страната!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ИМПИЙЧМАНТ

    1 2 Отговор
    Нинова ,НЯМАШ ЛИ УГГРИЗЕНИЯ ,ЧЕ НИ НАТРЕСЕ ТОЯ ПЛУНЖЕР ,КОЙТО НЕЗНАЕ НА КОЙ СВЯТ Е И РЪСИ ЛЪЖИ ЕДНА ПРЕЗ ДРУГА..
    ТОЯ КОЙТО СТАНА СРАМ ЗА БГ С ТЪПОТИЯТА СИ И ИЗВЪН БГ.
    ТИ СИ ЗА СЪД НИНОВА-ПРИЕ НАРЕЖДАНЕТО НА РЕШЕТНИКОВ,КОЕТО Е ПРЕДАТЕЛСТВО ОТНОСНО ЧУЖДО ВЛИЯНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕЗИД.ИЗБОРИ.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове