24 Октомври, 2020 14:25 6 836 56

Цветанов: Най-големите руски лобисти не са Първанов и Орешарски, а Борисов и Дончев

  • цветан цветанов

Днес политическите дебати са много принизени и вече са по-скоро махленски

Цветанов: Най-големите руски лобисти не са Първанов и Орешарски, а Борисов и Дончев - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да се отграничим от политиканстването, защото с популизма, който наблюдаваме през последните години, никой не решава проблемите. Необходим е политически и обществен консенсус, но когато няма политическа воля за това, няма как да се стигне до истината. Държавата днес отсъства от реалните геополитически решения". Това заяви председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред Zagoranews.bg.

„Мисля, че в „Републиканци за България“ ще има повече нови лица, които не са свързани с формацията, в която бях преди време. Не съм затворил телефона и не съм обърнал гръб на всеки, който е поискал да подкрепи „Републиканци за България“. Днес политическите дебати са много принизени и вече са по-скоро махленски. Ние ще се фокусираме върху това, чрез експертиза да даваме политически послания, защото има много проблеми, които не са решени. Трябва да се отграничим от политиканстването, защото с популизма през последните години не се дават конкретни решения на проблемите. Трябва да говорим за това, какво трябва да направят политиците, а не само да се грижат за събиране на гласоподаватели, криейки информация“, каза още Цветан Цветанов.

„В момента основният дебат е защо Румен Радев е отишъл в Естония и кой е дал информация за срещите му преди това, но никой не подкрепя домакинството на „триморието“ през 2021 г. и какво можем да постигнем с тази инициатива. Институционалното и личното противопоставяне доведе до там, че всичко е доведено до махленски език. Ние отсъстваме от реалните геополитически решения. При „Турски поток“ трябваше да има национален консенсус, а не да прегръщаме това, което предлага Русия, защото виждаме, че страната ни ще понесе огромни щети. Българският данъкоплатец ще плаща 3 млрд. лв., но тази сума няма как да се възстанови от „Газпром“ с тези 90% резервиран газ, който ще потече. Това е нарушаване на европейското законодателство, отклонение на евроатлантическия ни път. Най-големите лобисти на руските интереси не са Георги Първанов и Пламен Орешарски, а Борисов, Дончев и Теменужка Петкова. Когато бях в парламента и трябваше да се вземе решение за АЕЦ „Белене“, казах, че не трябва да се взима това решение. В парламента успяхме да направим мнозинство. В днешното състояние на българския парламент, няма кой да води смислен дебат за темите, свързани с националната сигурност и с хоризонта, който трябва да очертае страната ни", коментира лидерът на "Републиканци за България".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    21 37 Отговор
    Цв Цв, кажинго тези работи по телевизора! Ние, четящите тук си го знаем€ обясни на облъчените баби по селата!
  • 2 БАЙ Х@Й

    67 5 Отговор
    Завършилият ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ-МИСЛИ !!!

    Коментиран от #38, #51

  • 3 Потния

    48 3 Отговор
    Коя песен на Веско пее на снимката?
  • 4 Последния Софиянец

    30 23 Отговор
    Щом го казва Цецо вярвам.Той си знае стоката.
  • 5 Хахаха

    70 4 Отговор
    Това човече от целуваш на ръце се превърна в мултимилионер за 10 години !!!! БЕЗ ДА Е СЪЗДАЛ КАКВОТО И ДА БИЛО.... освен структури за изнудване и печелене на избори и грабеж на пари. Слуга на чуждестранни интереси
  • 6 ха-ха

    57 8 Отговор
    Цвьки.. взе да плещиш страшни глупости.. Само и само да налапаш кокалЯ. Но оставаш под 4%.

    Коментиран от #10

  • 7 Бойко всичкофил

    34 11 Отговор
    Изплю камъчето най-накрая , но ти много добре знаеше че Бойко работи за всеки от който има изгода чекмеджето му , ако ще и да се казва Луцифер
  • 8 БАЙ Х@Й

    42 3 Отговор
    Шефа на ДС на Тато да те държи на колене, баба да те осинови за да влезеш ВИФ, тъста да ти подари няколко апартамента, строител да ти изкупи старите панелки, ние да платим за животите които съсипа на лекарите .... политика ли бе да ти **************

    Коментиран от #27

  • 9 El boko

    39 6 Отговор
    Краварската подлога пак се изказа хаха ;D
  • 10 alfa ri surcha

    30 3 Отговор

    До коментар #6 от "ха-ха":

    Той едва има 0,2% ХАХА :D
  • 11 Анонимен

    33 4 Отговор
    Това при последния му инструктаж в САЩ ли му го казаха? Беше доста редовен с полетите си до там...

    Коментиран от #30

  • 12 Българка

    26 8 Отговор
    НАЙ-НАЛОЖЕНИЯТ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СПОРТ Е СЕКСЪТ. БОРИСОВ СЕ НАВЕЖДА/ лъже САЩ с платени милиарди български пари за несъществуващи F16, НАВЕЖДА СЕ/ ЛИЖЕ РУСНАЦИТЕ С ПЛАТЕНИ МИЛИАРДИ НАЩИ ПАРИ ЗА РУСКО-ТУРСКИ ГАЗОПРОВОД, СТРОЕН ОТ РУСНАЦИ И ВРЪЩА ОТКРАДНАТИТЕ ОТ ПЕЕВСКИ МИЛИОНИ ЗА ЮЖЕН ПОТОК, ПОВЕЧЕ ОТ 3 МИЛИАРДА И ПОЛОВИНА БЪЛГАРСКИ ПАРИ ПОТЪНАХА В ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ. А НАС БЪЛГАРИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НИ РАБОТО С 200.
    И ДО КОГА? ОСТАВКИ! СЪД! ЗАТВОР
  • 13 Преминаващ

    37 4 Отговор
    Ако Цвъки влезе в парламента - напълно си заслужаваме съдбата. Няма друг толкова нагъл лобист за интересите на Сащ.

    Коментиран от #17

  • 14 ТаУмВзе

    28 1 Отговор
    Цецку Мустафа, когато не влезеш в Кочината ще станеш брокерче. Има бол апартаменти да шиткаш. Републиканец! Хаххахахха
  • 15 Сбирщина

    24 3 Отговор
    от милиционери и грабливи шумкари ! За пари - на всичко готови , друг е въпроса , кой що годе нормален човек , би им имал доверие , че да гласува за такива субекти ?
  • 16 ветропоказател

    9 17 Отговор
    Краварника се намира на изток ат България. Там кравите са на хранилка и само мучат , в противен случай им дават чай подсладен с Новичок.
    В САЩ има изградена демокрация и това е причината емигрантите да се насочват там, а не в Русия.
  • 17 ШиШиШиШи

    18 6 Отговор

    До коментар #13 от "Преминаващ":

    Боя се че си прав. Още една партийна до Демократична България, ДСБ....,финансирани от САЩ.... Нищо българско
  • 18 един от многото

    16 1 Отговор
    Цецооо , Цецо , да те е.. на моята жена мъжа и.
  • 19 Боко

    17 2 Отговор
    Очаквайте скоро Цвъки да цуни ръката ми на колене на центъра на Банкя и да моли за прошка
  • 20 Иван

    22 1 Отговор
    Кой те пита глупак такъв!!!
    Отивай в Шума и се скри!!!
    Такъв нагъл човек скоро не бяхме виждали,по нагъл си и от комунистите!!
  • 21 пройчо

    13 1 Отговор
    Молитвена Закуска,примерно меню: --Тъп Цървул--1 брой ;
    --дваж по-тъпи последователи--5 000броя;
    ---Тъпни и малоумия --пълни шепи...

    ******Готви се до получаване на готов парламентарен продукт,деликатес за тъпанари !!!
  • 22 В.В.П.

    17 2 Отговор
    Тоя кавал,си беше глуповат,обаче напоследък е изпростял на фулл..По коварен и от Тиквата..И той зачеса ,,руския сектор,,,Мисли ,че това ще го ,,вдигне,,.ДАЙ СТРАТЕГИЯ ЗА ПАРТИЯТА ТИ,СМОТКО.!!!.Сега трябва и републиканци да понасям...НЕ СЕ ТРАЕ.
  • 23 Лелеее

    21 1 Отговор
    А не тези от криминалните хроники ,а ТИ си най големият бандит г- н Асансьор Апартаментов!
    И ако има някой за затвора без излишно разтакаване , това си ТИ + незабавно отнемане на имуществото в полза на народа !!!
  • 24 Поредния дебил

    15 2 Отговор
    До кога ще се дава думата на деградирани типове! Вместо да дава акъл, да плати сметките, които плати "държавата" заради негови действия! Има ли трезвомислещ човек, който ще се съгласи доброволно да застане до това безнравствено изчадие?
  • 25 ай де бе

    19 3 Отговор
    На този корумпирания всеки знае, че партията му се казва "Републиканци за Америка".
  • 26 Хаджиментов

    14 2 Отговор
    ЦвЦв явно си е повярвал, че е някаква голяма работа...
    Нищо, изборите ще го свалят на земята.
    Да видим само до кога разни богати спонсори ще му дават пари за да се прави на голям политик и да купува на жена си нови коли за по 80 бона.
  • 27 Антилевак

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й":

    Как ли са ти пуснали написаното, Човече!?! Щото си повече от прав- иначе не можеше да бъде години наред дясна ръка на Първия! Всъщност и Първият не би бил Първият без активния принос на дясната си ръка!?!Обаче, тези заслуги и днес се тачат и има очаквания за възобновяване дейността на Дясната ръка- сполай.

    Коментиран от #37

  • 28 Румен

    7 2 Отговор
    Цвъки пропада. Щом взе да клевети, значи е нула. Най много да дръпне малко пари от Вълеви от Чикаго за още апартаменчета. Трябва- децата на улицата ли ?
  • 29 Грейс

    7 4 Отговор
    Колко се плаща русофобията? Явно много, превръщайки я в професия!
  • 30 сега

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Мусаката им готви,ама на смени...
  • 31 Софиянец

    13 2 Отговор
    Това отдавна е ясно, а ти цвъцко не беше ли бръкнал дълбоко в същата руска каца, баща ти не беше ли шофьор в ДС. Жалка картинка, полезен идиот топи друг полезен идиот, а и двамата са се омазали.
  • 32 Подлогата е яко спонсориран...

    8 2 Отговор
    Много цели са поставени пред краварската слуга,а и много грехове има за пред държавата ни и страха да не бъде съден по правилата е начина да се отблагодари на господарите си..за да не се озове на полагаемото му се място в затвора...Много нагли станаха враговете ни....
  • 33 stan4o

    11 3 Отговор
    Борисов защитава руски интереси, а Цветанов американски. Добре, кой защитава българските интереси? Всеки докато се докопа до кокала и забравя за племето си.
  • 34 Валентин

    8 1 Отговор
    Цвък ти кога ще обясниш колко си откраднал от нас, не сме забравили за апартаментите ти. Работи ли асансьорът?
    Трябва да те разследват за корупция, а на да лаеш по вчерашния си господар, което иде да покаже че си пумияр.
  • 35 Анонимен

    1 2 Отговор
    31.и двамата и забрави караянина. А на този или тази за село бабите. Може да сме граждани, но бабата има внук в герб и тя го каза, че герб е именно с русия. И ще минем към русия. За писледното не искам да е, но и да е, българи в странство, прокудени от герб едва ли биха желали завръщане в проклетата ви крадлива шуробаджанащина. Но за Цецо, от германия ни казаха не лоши неща, бил много богат.. Но и щом нашите преди 15,20 г са попаднали в руска църква, от там къща само ря бг, цялата къща са ромски фамилии и ходят неделя в руска църква иди ги разбери, ще разберем.. Бойко тръмп и путин... Ако байдън.. Нещата може би, а ес е за Байдън.. А бабата от село минаваме към старото Русия.. Георги Марков, лондон, чадъра 1978 на спирката, отровният чадър го по коси.. Младите кво знаят за Белене, за демокрацията на десните костов царя бойко.. Богатите... Ограбиха народа. Истината блесна, но късно. Бойко е за цирк представления. За цц и цвета строителите говореха но не можем, щото и те може би насосват.. Може и без.. Факти..
  • 36 Антигерб

    6 1 Отговор
    Човек без грам морал свикнал да целува ръци и други работи на всеки само за да се задържи на власт и да може да се облагодетелства с апартаментчета и пари.

    Главния фалшификатор на изборни резултати и подслушвач на неудобните помогнал на главната мутра да ни управлява вече 11 години и заедно с него ограбвали народа.

    Най-големия подмазвач и слуга на американските интереси, готов да ни превърне в бананова колония на краварите стига да се докопа до властта кръстил партията си "Републиканци за България" - това подигравка ли е.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бузов

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Не обиждай,училището във Вършец не е помощно а е за деца с дихателни проблеми господине.

    Коментиран от #40

  • 39 Мимчят

    4 4 Отговор
    Абе цецка,итносно Белене отдавна трябваше да е построено и вече да произвеждаше ток.Но ти тогава най много си пречел,така че къш да те няма....
  • 40 БАЙ Х@Й

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Бузов":

    Да, тогава и ТВУ беше Техникум за Вътрешна Украса!
  • 41 Анонимен

    1 2 Отговор
    Нещо като климатична гимназия. Нашата х във Вършец завърши средното и след това за учителка по руски език, Тянка Добрева. Учила е с Оетър Младенов, но той от сърце.., а тя от туберколоза. Без родители. Пичинали и моята м. И пимагаше, но взе един пиянка ел техник и бял ден.. Но не обиждайте.. Или един от родителите ви или вие трябва да сте преболедували, за да ви приенат, всичко е безплатно, обучение... Имало е и с връзки.. Представяш документ, че родители болни от порок на сърце, туберколоза или самият ти и те приемат. Не виждам лошо. Кой се смее на болест.. Но цц може и с връзки.. Но училището във Вършец е ок. Навренето. А днес си давсш парите за образование и си чистач, шофьор, а хубавите служби..?. Минало свършено. По добре навън, а не в тая крадлива кочина. Цветанов... Да е жив и здрав, има хубава жена и прекрасни 3 дъщери. Дано да успее. Малъки проценти има република. Ако падне сащ републиканците и спечели бащата на синеокия син, кво праим цц
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хи хи

    6 0 Отговор
    Храни куче да те лае 😂😂😂
  • 44 РЕПУБЛИКАНЦИ ПРОТИВ

    6 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ. ......ДЕЦАТА НА ЦВЕТАНОВ В ЧУЖБИНА. ..ЗА НЕГО ПЪРВИТЕ ИНВЕСТИЦИИ СЛЕД КАТО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ Е ДА КУПИ НЯКОЛКО АПАРТАМЕНТА
  • 45 БАЙ Х@Й

    3 1 Отговор
    Поздрав към дежурния редактор за премахването на двата коментара!
  • 46 Ти Си смешен Цнетанов и само за 💰💰💰💰💰

    7 0 Отговор
    Довчера с Борисов днес против Борисов утре с Нинова, в други ден с Мая Манолова , в петък със Слани Трифунов😂😂😂😂😂😂Ти Цветанов си виц фигура която е за смях на България😂😂😂😂😂 оставаш с 0, 000005% на изборите😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 47 хамсал

    9 0 Отговор
    Цвъ Цвъ се изживява все едно не е бил от герберастията до преди една година!
  • 48 Кой68

    6 0 Отговор
    Чии продукт е ГЕРБ? Чии продукт е новата ти "партия"?Толкова про_тив..на фигура и лице_мер...на не бях виждал.
  • 49 sssr

    2 0 Отговор
    ха сега де.
  • 50 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    7 0 Отговор
    Мотото на партията на Цвъки е "Апартамент с асансьор за всеки"...
  • 51 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Измисленото от неспособността му да мисли, крещи от визията на тоя продажен р@рцал !!!
  • 52 БиБи кинг

    1 0 Отговор
    Офчар, обрасни са, облечи конопен човал на голо и пораси капандурата си с пепел! Па ела тогаз при баце да се покаеш! Можем да те приемем отново под бацовата си мишница! Ти си наше чадо, макар и много,много грешно!
  • 53 big

    0 0 Отговор
    С какво един американски лобист е по-добър от един руски? Кога на българския политически небосклон ще се появят български лобисти? Не говоря за тези, които само се бият в гърдите и пишат в наименованието на партиите, че са патриоти! За тях още Ботев, преди около 150 години го е написал: дават душата на народа, не своята!
  • 54 Ъъъ

    0 0 Отговор
    Тотално се обърках! Мислех, че прокарва интересите на САЩ... нали затова го мразим!?
  • 55 zevs

    0 0 Отговор
    НАГЛЕЦА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО СТРАТЕГ.НЕ СЪН гербаджия,НО ТОЯ Е НАПРАВО ПРОТИВЕН.КАК ИНТЕЛЕГЕНТНИ ХОРА МОГАТ ДА СЕ ХВАНАТ НА ВЪДИЧКАТА С ЦАРЕВИЦА.НАГЛОСТА МУ Е БЕЗКРАИНА!!!ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА.
  • 56 Мартин

    1 0 Отговор
    Цветан Цветанов удобно забравя да добави и името на един виден комунист - Христо Иванов, чиято майка е била част от БКП, но сега той се представя едва ли не като десен политик!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове