Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 07:34 2 096 21

От днес: Без планов прием в болниците в областите с над 120 случая на Covid-19 на 100 хиляди души

  • коронавирус-
  • прием-
  • операции-
  • болници

Преустановява се и плановата оперативна дейност в същите области

От днес: Без планов прием в болниците в областите с над 120 случая на Covid-19 на 100 хиляди души - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

От днес, със заповед на министъра на здравеопазването, лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хияди население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност, предаде Българското национално радио. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият ковид структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

Преустановява се и плановата оперативна дейност в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население. В тези лечебни заведения са задължени да разкрият ковид структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.

Забраната за планов прием и планова оперативна дейност не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията.

Със заповедта министър Ангелов напомня, че областните управители и органите за местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазването на противоепидемичните мерки, както и че имат право да въвеждат допълнителни мерки, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    30 1 Отговор
    Демек хората няма да мрат от ковид, а от всичко останало, егати здравеопазването.

    Коментиран от #8

  • 2 Последния Софиянец

    27 1 Отговор
    Значи ще лекуват само измисления коронавирус за който няма лекарства,а останалите да мрат!?

    Коментиран от #5

  • 3 89990

    22 1 Отговор
    Спират операциите нали им трябват бройки мъртъвци да се издокарат пред немците, че са изрядни и спазват инструкциите стриктно за ковид психозата която трябва се всява! Тази год от сезонния грип ще имали умрели или всичко ще се пише на измислената корона?
  • 4 Дед

    20 1 Отговор
    Трагедия и изкуствена истерия внушава ща безсмислен страх и паника.
  • 5 Софиянеца

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Нали чу те симптомите на короната и новия сезонен грип са сходни 1:1!!! 😀😀😀😀😁😁😁
  • 6 099

    17 2 Отговор
    Поредна пълна глупост. Някои планови могат да станат единствено сега, направени са след множество скъпи тестове и носят риск при нататъшно отлагане. Ковид вирусът поне до пролетта ще седи сред нас. Срам за тези "решения". Същевременно са отворени ресторанти, хотели, барове и пламнали от вирус училища и молове.
  • 7 Рошко

    17 1 Отговор
    Починалите от спукана язва и апендисит автоматично минават в графа ковид, ай честито ковид идиоти
  • 8 Рошко

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Почне ли да преритва човек направо в моргата, дано повече възкръснат и навреме докато не са ги разрязали за аутопсия като в Сливен човечеца, че да гледаме от цирк в абсурдистан, там санитарни и санитарки ше умират направо от инфаркт, ама за соросите ше е просто статистика за ковид идиотщината
  • 9 Анонимен

    14 0 Отговор
    А частните болници,те къде са точно в борбата с вируса!?

    Коментиран от #18

  • 10 Диверсант

    9 2 Отговор
    Я да видим сега кога в българска медия ще излезе информация че вируса е произведен в Китай, в лаборатория построена от Франция и проект финансиран от EU
  • 11 Фак U

    14 0 Отговор
    Благодаря на Господ ,че още от преди 30 години се обърнах към народната медицина !Все едно съм знаел какво предстои ! Излекувал съм сам една камара заболявания , включително и тумор ! Престъпление е да бъдат лишаване възрастните хора над 60 години , които имат поне 2-3 хронични заболявания , изискващи превенция и поддръжка от медицинска помощ ! Това е равносилно на присъда !Днешната медицина е с една представка пред името " ООД" !
  • 12 Меката

    14 0 Отговор
    китка Ангелов: От ден забранявам да се разболявате от друго освен ковид, ако някой се разболее от рак ще бъде глобен 1000 лв, от инфаркт 500 лв. от инсулт 300 лв, ако пък има две заболявания различни коронавирус ще бъде арестуван. Увеличавам карантината на контактни лица на 3 месеца с изключение на Бойко Борисов и приятели чиято карантина ще е три часа.
  • 13 Фаро

    5 0 Отговор
    Малоумници гербави
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГОРСКИ

    6 0 Отговор
    Остава да затворят болниците нашето медицинско обслужване е по лошо от на Аборигения ??????
  • 16 Северозападнал

    4 0 Отговор
    Това означава,че болницата във Видин няма да работи и яко ще се мре.Бойко остави само една болница в целия окръг и си направи и частна,която вероятно ще работи
  • 17 БГ МАФИЯ В МС

    5 0 Отговор
    герб и просташките му решения убиват. АКО НЕ УМРЕТЕ ОТ КОВИД ТО ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ТОВА ЧЕ НЕ ВИ Е НАПРАВЕНА НАВРЕМЕНА ПЛАНОВА ОПЕРАЦИЯ. ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ПО СПЕШНОСТ А ТАМ СМЪРТНОСТТА Е МНОГО ГОЛЯМА. НАПРИМЕР ГОЛЯМ КАМЪК В ЗЛЪЧКАТА, АКО СЕ СПУКА И ДОКТОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ. ГЕНОЦИДА И КАЛИНКИТЕ НЕМОЖЕЩИТЕ И НЕЗНАЕЩИТЕ УБИВАТ. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И ТИКВИТЕ ТАМ.НИКОГА НЕ ИЗБИРАЙТЕ ПОЖАРНИКАР, ПОЛИЦАЙ ДА ВИ УПРАВЛЯВА!
  • 18 То си пише

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Чети хубаво заповедта. Всички болници означава абсолютно всички - държавни, частни
  • 19 Псевдохора

    1 0 Отговор
    ТИЯ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КОЛКО КРЕХЪК Е ЖИВОТЪТ! ТИЯ ОТВОРКОВЦИ-МЕДИЦИ СА СЕ СБЛЪСКВАЛИ СИГУРНО САМО С ЧУЖДАТА БОЛКА И СТРАХОВЕ. КОГАТО НЕЩАТА СТАНАТ ЛИЧНИ, ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБРЪЩА - АКО МОМОН НЕ Е ВЗЕЛ ПРЕВЕС, РАЗБИРА СЕ!
  • 20 един от многото

    2 0 Отговор
    ГЕРБ , опасна за живота!
  • 21 пенсионер

    3 0 Отговор
    А стига бе , то бива , бива простотии , ама като тъпунгерите на това правителство до сега сме нямали.