Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 08:50 2 161 17

Ситуацията в габровската болница е тревожна

  • габрово-
  • болница-
  • доброволци-
  • планови интервенции

Засега не са се отзовали доброволци на призива за помощ в болницата

Ситуацията в габровската болница е тревожна - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в габровската болница е тревожна заради покачения брой хоспитализирани с коронавирус. За това алармира директорът на лечебното заведение д-р Минко Михов в „Тази неделя“ по бТВ. 33 са новозаразените с COVID-19 в областта през последното денонощие.

Областта попада в т.н. „червена зона“ – над 120 заразени на 100 хиляди души население. Плановият прием на пациенти и планови операции са прекратени. Д-р Михов обясни, че при грипни епидемии същите дейности пак се спират и призова пациентите да не се тревожат, защото на всеки спешен случай ще се обърне внимание.

По думите му спирането на плановите хоспитализации и интервенции ще се отрази негативно на финансовото състояние на болницата. Според него, обаче, няма да се стигне до проблеми със заплатите.

„Проблемът е в осигуряването на квалифициран персонал, който да се грижи за болните. Към момента успяваме да се справим, но ако броят на пациентите се увеличи – ще ни затрудни изключително много, защото колегите вече са уморени“, уточни директорът на лечебното заведение.

По думите на д-р Михов инфекциозното отделение разполага с 30 легла, а 22 пациенти са вече настанени там. Един е в тежко състояние – на апаратна вентилация.

Засега не са се отзовали доброволци на призива за помощ в болницата. Директорът на болницата призова гражданите на Габрово да спазват противоепидемичните мерки, за да може градът възможно най-бързо да излезе от „червената зона“.

Децата от природо-математическата гимназия в града са преминали в онлайн форма на обучение. От РЗИ разпространиха по-строги противоепидемични мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    17 3 Отговор
    Ситуацията в габровската болница е тревожна.НЕ Е САМО ТАМ. СЪСТОЯНИЕТО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И НА ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА СЪЩО Е ТРЕВОЖНО,НО НА БАЦЕ НЕ МУ ДРЕМЕ. 5% ОТ 1-ВИ ЮЛИ И ТОЛКОЗ. ТЕЗИ 20%,КОИТО ЩЕ ДАДЕ НА 1200-ТЕ ЛЕВА ОТ 01.01.2021-ВА Г. ,ЩЕ ВЗЕМЕ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДО 01.07.2021-ВА Г. СТАРИ НОМЕРА!

    Коментиран от #10

  • 2 А като

    25 3 Отговор
    гледам настилката под линейките с изпочупени плочки - е още по - тревожно !!! Катастрофално положение , а в тоя край на другаря ви Дончев , потънаха милиарди средства от ЕС чрез услужливи и алчни безродници !
  • 3 Аристотел

    16 14 Отговор
    нека да отидат тези, които не вярват, че има такъв вирус!!!

    Коментиран от #14

  • 4 Последния Софиянец

    11 6 Отговор
    Като ни затвориха заведенията сега имаме много свободно време.Довечера на площада ще набера доброволци.Ние от измислен коронавирус се не плашим.
  • 5 До кога

    13 3 Отговор
    На мнение съм че страха е по- силен от логиката.
  • 6 Хахаха

    10 6 Отговор
    Та значи от днес спират плановия прием, което ще рече че 90% от мед. персонал ще си клатят краката по цял ден. Толкова ли е трудно тези 90% да се пратят в ковид отделенията, там и пет годишно дете би се справило с даването на парацетамол, който лекар откаже дисциплинарно уволнение.
  • 7 Аз ли не вдявам и съм тъп?

    6 1 Отговор
    Някъде спомена ли се какъв е призивът и с какво е свързан той като говори за доброволци?
    Или просто така нагласят новините,че да изпъкнат силата на вируса и проблема на здравеопазването,който го има от години под маската на Ковид 19?

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аз ли не вдявам и съм тъп?":

    Проблемът е в осигуряването на квалифициран персонал, който да се грижи за болните. Към момента успяваме да се справим, но ако броят на пациентите се увеличи – ще ни затрудни изключително много, защото колегите вече са уморени“, уточни директорът на лечебното заведение
    Защо няма квалифициран персонал?
    За каква квалификация става въпрос?
    Къде са специалистите?
    А какви специалисти се задават не искам да говоря и да си помислям?

    Коментиран от #13

  • 9 Мими

    11 2 Отговор
    Сега ,вече и най-неадекватните,са разбрали от какво искаше да ни предпази Мутафчийски.Нямаше как в прав текст да каже,че нямаме нужните специалисти и апаратура.Но............защо нищо съществено не направиха от пролетта до сега.
  • 10 Пепи

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "покруса":

    Като сте толкова зле, 2 милиона пенсионери къде сте на протеста?
  • 11 Санитар

    15 0 Отговор
    Тая болница не функционира правилно от години.Първо разсипаха болницата в Трявна и народа хукна преко сили болен и изтощен от пътуване към габровската болница.Геноцидът над българското население в малките градове не е спирал и след селата е техен ред да се обезлюдят.Оставиха само София,който град вече е препълнен с народ от цяла България,която пък е на последно място от всички държави по всичко.Как искате габровската или която и да е болница да функционира с персонал,който работи в Германия и Англия
  • 12 Де Факто

    10 1 Отговор
    Ситуацията в КОЧИНАТА ни е още по-тревожна.
  • 13 Оги

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Останалите в коптора БГ да лекуват стадото в провинцията са лекари на по 70+ и сестри и санитарки също на по толкова. Коронякът ще ги окоси за нула време. Всеки, който знае и може нещо, отдавна е минимум в София или в някоя нормална държава.

    Коментиран от #15

  • 14 Архимед

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Аристотел":

    Приятелче, всички знаем, че има такъв вирус, но не на всички ни е ясно, че не е толкова страшно.Разбира се, че е доста неприятно, но нещата излишно се драматизират.Вече почти всички имаме познати с Ковид-19, и виждаме, че като цяло, наистина не е такава драмата.
  • 15 Българина

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Оги":

    Мой познат на 45 прекара "Короната".Каза, че не е много приятно, но майка му на 70, която също е прекарала "Короната", почти нищо не е усетила.Всичко е много индивидуално,но в никакъв случай няма място за страх и паника.Просто да се пазим, доколкото е възможно, и всичко още отмине.
  • 16 Нема лаба'о

    5 0 Отговор
    Айде-е и Габровската в списъка. Скоро ще започнат да съобщават болниците чиито състояние не е трвожно.
  • 17 9452

    0 0 Отговор
    В кой град ситуацията не е тревожна?
    Държавата се научи да не помага на хората. Държавата е оставила народа да оцелява с капачки, СМС-и, кутии за дарения по магазините, ДМС-и... Очаквам болниците да започнат да събират дарения, щото малко милиони им отпускат.
    И сега доброволци търсят!!! И то за 12- часови смени!
    Доброволчество може за 2-3 часа на ден, ама да искаш безплатен труд 12 часа е наглост и безсрамие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове