Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 21:30 1 843 19

Марияна Николова представи потенциала на България пред инфлуенсъри от Германия

  • марияна николова-
  • инфлуенсъри

Тя се спря и на факта, че страната ни е много добра база за ски ваканции

Марияна Николова представи потенциала на България пред инфлуенсъри от Германия - 1
Снимка: МТ

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещна с Ан Щайнбах и Клеменс Зехи - блогъри и инфлуенсъри от Германия. Тя ги приветства за избора да посетят България през есента, когато у нас са много популярни разходките в планината и услугите на СПА курортите. Германските гости свързват страната ни предимно с летните почивки по Черноморието, но туристическият ни потенциал е много по-голям и разнообразен, обхващащ четири сезона. Лековитите води и балнеоцентровете стават все по-търсени и от много чужденци, информира министърът и припомни, че страната ни е на второ място в Европа след Исландия по богатство на минерални води.

Този факт беше оценен от Германия и през септември 2019 г. България беше добавена към списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за осигурените лица във ФРГ може да бъде поета от здравноосигурителните каси. 90% от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 млн. души ползват годишно амбулаторна грижа. Това е сериозен шанс за България да се представи като целогодишна здравна дестинация на германския пазар, обърна внимание вицепремиерът. Миналата година беше публикувано първо издание на каталог с над 20 сертифицирани за германския пазар обекта в България на немски език. Министерството на туризма заяви адаптация на съдържанието на каталога и превод на английски език, за да го представи пред още по-широка аудитория, бе коментирано на срещата.

Вицепремиерът поясни също, че се реализира специализирана кампания, представяща както медицинския туризъм в България, така и други специализирани видове - културен, еко-, винен и кулинарен и др. Инициативата стартира с видео пресконференция през юни тази година с германски журналисти, пред които бяха представени възможностите за рестарт на туризма след пандемията на коронавируса.

В днешната пандемична ситуация Министерството на туризма се фокусира върху популяризирането на климатотерапията, балнео- и калолечението, повишаването на имунитета. Все по-уверено се върви към ребрандиране имиджа на страната ни от бюджетна дестинация за масов туризъм в дестинация за четири сезона. Германските потребители се интересуват от културни факти и традиции, а също и от консумацията на качествена храна и вино. Ползването на комбинирани оферти, включващи балнеопроцедури, естествени храни и качествени напитки, добива все по-голяма популярност сред германците. Интересът им към природните забележителности също остава висок. За тях България все повече разчупва предишните представи за плаж, море и летни атракции, за което принос имат и контактите с блогъри, влогъри и инфлуенсъри от Федералната република, посочи министър Николова.

Тя се спря и на факта, страната ни е много добра база за ски ваканции. В условия на пандемия снежните спортове са едни от най-безопасните и са взети всички мерки за индивидуални предпазни средства. Само преди дни с моя заповед в България бяха въведени единни правила и мерки за спазване на санитарните изисквания, заяви вицепремиерът. България бе удостоена с Печат за безопасност и сигурност от Световния съвет по туризъм. Целта е да останем такава сигурна дестинация и през зимния сезон, както беше през лятото.

Министър Николова съобщи също, че Германия остава сред най-важните пазари за входящ туризъм на България. По данни на граничните пунктове през настоящата трудна година посещенията на германски туристи в България са над 113 хил. за периода януари–август и преобладаващият дял е бил на младите хора. Тя връчи на гостите със свое послание книга за винените маршрути на България, която Министерството на туризма подготви, за да я популяризира като дестинация.

Ан и Клеменс благодариха за срещата и за възможността за няколко дни да посетят София, Пловдив, Велинград, за да се убедят колко разнообразни са възможностите не само за морски, но и за СПА и културно-исторически туризъм в България. Те увериха, че много германци в момента търсят места за сигурен и здравословен туризъм в Европа и България има голям шанс да е сред тях, независимо от затруднените пътувания заради пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    28 2 Отговор
    Простотията и корупцията,граници нямат. Данъкоплатеца ще плаща,да се запазят мутренските тъпаци и крадци в туризма.
  • 2 Бай Ганьо

    32 3 Отговор
    И на какъв език е говорила ПАТИЦАТА? Чак пък говорила с инфлуенсъри...Хахаха, та тя не знае какво е това, бре...хахаха.
  • 3 Не ни требат

    27 2 Отговор
    Инфлуджендъри
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Щастлив край

    27 1 Отговор
    Инфлуенсърите яли, пили и се веселили за наша сметка, а накрая обещали на Марияна да доведат още много изпаднали германци...
  • 6 Хаджи Хаджи Българин

    17 3 Отговор
    Марийке мари! Обясни на простолюдието , какво е - инфлуенсъри! И след това си пиши, платените статии! Има и хора, които разбират твоята неприложима граматика! А знаеш ли , Марийке, какво е оскудация!???

    Коментиран от #7

  • 7 Хаджи Хаджи Българин

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Ще ти помогна! Оскудация, е цялата кампания на прости хора, довела, до Оскъдното ПРЕЖИВЯВАНЕ , НА НАРОДА! БЛАГОДАРЕНИЕ, НА ТАКИВА ИНТЕЛЕКТИ, КАТО ТЕБ!

    Коментиран от #8

  • 8 народ

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Оскъдното преживяване е в резултат на 9 - 10 годишното управление на еднокнижника, фатмак-пожраникар, ... и отбора му от калинки!
  • 9 EKAT

    12 0 Отговор
    Сбъркана работа от начало до край. Някаква си секретарка на кабелджията WC.Тя и босът и не знаят езици - факт. Катето, дето е вице в МС има немска гимназия,(ама не е сигурно) явно не може да и помогне в тази излагация. Аман от некадърници!
  • 10 Къна

    12 0 Отговор
    Надявам се Любовницата на Варели Симеонов да се срещнала с тези хора неофициално ,че ме хваща срам от тази семпла женица посетила Германските МОЛове за наша сметка.
  • 11 Пародия

    15 0 Отговор
    Министър се среща с дребни "рекламоносители", смях в залата !? Кой я съветва тая "министърка" и за това ли взима заплата ??!?
  • 12 Активист на БКП

    13 0 Отговор
    Несломима е ГЕРБерската простотия ! Инфлуенцъри... Някакви безделници във Ф Б
  • 13 Next

    9 0 Отговор
    Тая тъпанарка има още много потенциал да се доразвие още по тъпо.
  • 14 петър наумов

    8 0 Отговор
    Тея инфлуенсърите, да не са болни от инфлуенца?
    Много сложен го правите света, а той е черно и бело - добро и лошо!
  • 15 Hoho Boho

    7 0 Отговор
    Инфлуенсър ми звучи като Ковидиот.
    Скоро ще ползваме вместо добрия, богат и хубав български език
    - новговор от 1984 на Оруел.
  • 16 Тато из Правец

    5 0 Отговор
    Неистова похот се чете в очите на тази жена !!! Плющи и се ,та две не види...
  • 17 Манги

    4 0 Отговор
    Кви инфлуенсъри бе?

    Тези кво произвеждат?

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове