Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 06:21 4 993 42

327 нови заразени при 2 257 теста

  • починали-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • тестове

Починалите с коронавирус за денонощието са 10

327 нови заразени при 2 257 теста - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхa уcтaнoвeни 327 нови случая на заразени с Covid-19 oт нaпрaвeнитe 2 257 тecтa.

Според Единния информационен портал това прави cъс 716 случая по-малко от предния ден.

Броят на заразените вече е 37 889, а на излекуваните 18 354 - 122 от тях са се разделили с вируса през последното денонощие.

Активните случаи са 18 441.

За денонощието ca рeгиcтрирaни 10 нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa e 1094.

Хоспитализирани са 2 036 човека, 146 от тях се намират в интензивни отделения.

Пocтaвeнитe пoд кaрaнтинa oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca oбщo 346 116, в мoмeнтa брoят им e 23 830.

Направените тестове за периода са общо 661 859.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тулупа

    30 11 Отговор
    Стига сте лъгали хората 2937
  • 2 Дъртпръч

    28 4 Отговор
    Трябва да е ИЗВЪНРЕДНО!!!
  • 3 Човек от щаба

    41 4 Отговор
    Подобно на НОЩ през почивните дни не писах, но днес ще наваксам: 1. Моя близка се оказа контактна. Знае го от петък. Целия уикенд чака работна седмица, да и направят прословутия тест. Никой не и връчи предписания за нищо. От снощи каза, че е вдигнала леко температура. Можеше да отиде на дискотека, на кино или на родителска среща и да вдигне бройката заразени. Дискотеките ли са виновни, училищата или РЗИ? Ако е положителна, теста и ще е част от стряскаща бройка не събота или неделя, а вторник - сряда и пак ще се кръстим какво става. 2. Каква е поуката от случката с премиера? Два последователни отрицателни теста, ОТМЕНЕНА ОТ РЗИ КАРАНТИНА и хоп положителен? Ами за мен тестчетата и цифричките са абсолютно безсмислени от епидемиологична страна и ефективни за нечии шкаф. Освен това РЗИ отново подкопаха доверието в себе си. И не на последно място - веднага след изявлението на Туск, че Баце не е ОК, Баце се поболя. Точно както Тръмп след като се изложи на дебата и Борис след като утърва коня пролетта. Та тоя вирус даже бил полезен за някои. Но иначе заразата си върви по план, като нов вирус и нищо стряскащо. Скоро няма да е водеща новина. Силно зависим е и от изборите в САЩ. Тръм го каза - спечеля ли няма да чуете вече за него.

    Коментиран от #12

  • 4 Ген Майтапчииски

    19 5 Отговор
    Аз да си кажа яко ще се мре ама яко не чакаите да свършат чувалите умиеаите още сега
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рошко

    29 2 Отговор
    Добро утро, не се учудвам той вируса и той е почива през уикенда затова са малко
  • 8 Ццц

    40 4 Отговор
    Новата Лотария
    Изтрий PCR тест!!!
    Спечели 2000 лева и
    10 дни почивка!!!Всеки пети печели!!!!

    Коментиран от #35

  • 9 ааа идиотите са

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "Доктора":

    в управляващата коалиция, НОЩ и всички които се облажват от ситуацията.
    Демек всички от здравната система плюс Марешки
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Грейс

    17 0 Отговор
    А със заразените паразити от Харманли какво стана, те фира не са ли дали? А пияния, надрусан и коронясан южноафриканец в Пирогов още ли е ж....? Или те така са обгрижвани като, че ли са Баце?
  • 12 Дълбоко Виждащ

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "Човек от щаба":

    Четох Ви поста...Това ,че се Вдига температура,ПОКАЗВА ЕДИНСТВЕННО,че ЧОВЕкът е Жив!Когато се вдигне температура над 38градуса,това показва,че живият организъм се бори с някакъв -Враг имал неблагоразумието да навлезе в територията му.Човек взема мерки,при ПОСТОЯННА ТЕМПЕРАТУРА В Продължение над 48часа!Постоянна означава през всичките тези 48часа!Тогава помагате на организма!Човешкия организъм е перфектната машина за живот на тази планета!Дори лекарите с неистовите си напъни не могат да я унищожат!

    Коментиран от #16

  • 13 Doni Brasko

    24 1 Отговор
    Питам, защо оздравяват толкова малко при положение, че се разболяват толкова много? Къде са останалите хора? Тръмп оздравя за 2 дни, нашите нека оздравеят за 7-10 дни. Трябва сега вече да оздравяват по 1500 човека на ден.Чакам НОЩ да обясни
  • 14 Анти конти

    29 1 Отговор
    Аз чета статията така: Вчера бяха направени 2257 теста, за които българите платиха 270 840 лева. Хоспитализирани бяха нови 60 човека, за които НЗОК ( българите ) ще плати 72 000 лв. Това е истината. На кой му пука колко са заразените. И 200 000 да са с нищо не променя картината. Ще мине през всички, както е било винаги
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Човек от щаба

    22 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дълбоко Виждащ":

    Да, за това споделих тази информация. Всички да разберат с каква сериозна болест си имаме работа. Твърдо вярвам, че без медии и статистика ще минем безпроблемно, а стотиците милиони левове за тестове, вместо за лабораториите, могат да идат за истински болните 146 човека. С толкова пари всеки един от тях можеше да получи лечение като Тръмп!!!
  • 17 Емо

    14 1 Отговор
    "Общо неразположение" каква Диагноза само и ще Работи през това време!!!! Професията крадец да се замени с "работник" в личен финансов план! Хората да не се объркват.
  • 18 Бисер

    13 1 Отговор
    Браво, сериозен спад.
    Сигурно генерал Пл ъх ги е излекувал с брифинг и коремна хирургия.
  • 19 СусБе

    15 0 Отговор
    Както е подкарало да очисти цялата гербаджийска пасмина!
  • 20 123456789

    4 20 Отговор
    Като не вярвате, че няма Ковид19, ходете във вирусологията на националния център. Там кажете, че искате да се заразите с вируса, заявете и отказ от лечение, щом сте толкова смели.

    Коментиран от #21, #25

  • 21 Таз па

    17 1 Отговор

    До коментар #20 от "123456789":

    И 90 % от хората няма и да разберат, че са болни ако не им го кажат от националния център по вирусология
  • 22 Реалност

    18 1 Отговор
    Заглавието е поредното доказателство, че медиите заедно с крадливите политици и бялата мафия са причината за появята на Ковид-19. Когато бройките са над 1000 заглавията са от сорта на: Ужас, Ад, Рекорд, Извънредно, а най отдолу в статията със ситни буквички е написано "от направените 11 000 теста", когато бройките са малко задължително още в заглавието се набляга на по малкия брой тестове. Затвор за МС, затвор за НОЩ, затвор за всеки лекар отказал лечение!!!
  • 23 Герберастки крадец

    12 1 Отговор
    Няма достатъчно тестове, лаборатории ли? Изхарчени са парите за тестване ли? Каква е тази смешна бройка тествани?! Това въобще не е обективно.
  • 24 Емилиян

    11 0 Отговор
    Я направете седмицата с 1 работен ден и ще имаме по 100на случая на ден и то в пика.
  • 25 Хахаха

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "123456789":

    Първо щом не вярваме, че няма Ковид значи вярваме, че има:) Второ съгласен съм - отиваме двамата аз се заразявам с китайската настинка, а не теб ти трансплантират едно карциномче, навит ли си, нали според теб короната е най страшна, задължително се отказвам от лечение 0 първо такова няма /парацетамол мога и сам да си взимам/ и второ вероятността да гушнеш букета от една хреме в българска болница е 50% /справка - болницата в Търново и Пирогов/
  • 26 ковид барове

    12 0 Отговор
    как сте безработни имате ли за олио хляб и за ток
  • 27 Мдааа

    12 2 Отговор
    Тулупа го карантинираха и случаите на новозаразени рязко намаляха...
    Видяхте ли сега кой сее заразата
    ха ха всичко е пунта мара
    Божието възмездие идвааа нечестивецо
  • 28 Я... Я

    6 3 Отговор
    СЛЕД ПОЛ. ТЕСТ НА БОЧКО
    ЗАРАЗЕНИТЕ НАМАЛЯХА ЯКО. Е ТОВА Е "ЛИДЕР" ТОЙ ЩЕ НИ СПАСИ ОТ КОВИД19. ТОЙ СЕ ГРИЖИ И ЗА ЗДРАВЕТО НА НАРОДА.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    БРАТЯ СЕСТРИ ХОРА ЗДРАВЕТО Е НАЙ ГОЛЯМОТО БОГАТСВО а най цени са ЗДРАВЕТО СЕМЕЙСТВОТО ДЕЦАТА и двама трима искрени приятели което е рядкост в тия времена

    Коментиран от #31

  • 31 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако имах Възможност щях да сложа всички плюсове на Вселената на поста ВИ!

    Коментиран от #34

  • 32 SSsss

    10 0 Отговор
    Прост народ!Вероятноста да умреш в болница е 80%,защото болниците,вече не са болници а търговски дружества.Пълнят ги със здрави хора заради пари а тези здрави хора са подложени на лечение,което им убива имунната система.Всеки човек е носител на 1000 вируса,но това не го прави болен.Ковид 19 е най голямата измама от 2000 години насам.Ще дам само един пример:В Италия,общата смъртност на ден спрямо миналата година е с 4% по ниска.Не влизайте в болници,защото ще ви уморят.Скоро ще има нов световен ред а в момента е само генералната му репетиция.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дълбоко Виждащ":

    БЛАГОДАРЯ
  • 35 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    Майтап не майтап, един приятел след 20 години от чакане и недоимък си покри гаража, с две седмици карантина, ама не признава
  • 36 Така се случва

    4 0 Отговор
    Лъжат ни с броя тестове, то е ясно! Ако човек си направи труда да събере всичките направени тестове от началото на пандемията ще види, че би трябвало всеки на тази територия да е тестван. Дори и по два теста на човек да са правени , бройката пак е внушителна! Усетиха се обаче, че много лъжат, затова си измислиха броя на днешните тестове
  • 37 PCR

    1 0 Отговор
    То пък едни тестове, както си ги нагласят така ще излязат.Просто принципа му е такъв.
  • 38 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    Компютърната тумография с,която така плашете хората с унищожените алвиоли е напълно ненужна и тя- показвайки ни увреден бял дроб на картинка само плаши!Това не означава,че този бял дроб не изпълнява ролята си да Поема въздух! На Тумограф ходете само,ако имате проблем с Дишането И то наистина проблем!Новите технологии са Вредни!

    Коментиран от #39, #41

  • 39 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дълбоко Виждащ":

    Хубав Ден на Всички!Тръгвам да Черпя! и да Вадя сирмията!Днес се Изчистват Дългове и се заплаща на Ратаите....Може слънцето от банкя да пусне по някое евро ...поне на децата,а Как мислите?
  • 40 Госあ

    1 0 Отговор
    Вижте, на мен също ми писна от изнасяне на някакви данни и суха статистика и говорене на празни приказки. Освен това, тоя "home office" наистина не е ефективен и дотяга. Обаче, явно няма средства и воля нещата да се решат. Многократно съм давал примери какво правят и направиха Китай и развити азиатски страни. Япония дори нямаше толкова строги мерки и Южна Корея също. Нова Зеландия и Канада също се справиха. Видно е, че това са социални страни с добро здравеопазване, разпределение на финансите и грижа за човека,не само на декларация. Не случайно капиталистическите кочини като сащ,англия,бразилия са толкова зле.В крайна сметка обаче и манталитета и IQ' то на населението наистина имат значение. Като се вижда, че България е превърната в капиталистическа кочина от най нисък ранг, ами вземете се цивилизовайте малко и да си помогнем сами !
  • 41 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дълбоко Виждащ":

    Ти санитар или фелдшер си, че си толкова на "ти" с нещата ?

    Коментиран от #42

  • 42 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    Градинар и ЧИстач по призвание!Говорих с Дъщеря ми и Синът ми те се обадиха.Германия ще я Затварят....Локдаун.Дано изчакат Тук поне до 10ноември.