Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 10:09 2 987 37

Управители на заведения искат обяснение за затварянето на нощните клубове

  • заведения-
  • бар-
  • коронавирус

А що се отнася до струпването на хора отвън, пред заведенията, това не е от юрисдикцията на техните управители

Управители на заведения искат обяснение за затварянето на нощните клубове - 1

Защо нощните клубове се оказаха най-големите огнища за разпространение на заразата, след като по официални данни едва за 49 души е доказано, че са се заразили на такова място?

Това заяви в сутрешния блок "Денят започва" по БНТ Лъчезар Захариев - съпредседател на Сдружението на заведенията в България.

Захариев цитира данни, според които нощните клубове са на 10-о място по разпространение на COVID-19. Захариев обясни, че в последните дни са били направени санитарни проверки и не е имало никакви забележки, а изведнъж се е оказало наложително да се затворят именно нощните клубове.

Освен това, по думите на Захариев, през цялото време в тези заведения се спазват стриктно протиепидемичните мерки – персоналът е с маски, извършва се щателна дезинфекция навсякъде. А що се отнася до струпването на хора отвън, пред заведенията, това не е от юрисдикцията на техните управители. От сдружението настояват да получат изчерпателна обосновка за затварянето на нощните заведения.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    9 5 Отговор
    Изчезни
  • 3 БАЙ Х@Й

    26 6 Отговор
    - Няма значение със шапка ли си или без ! / казал вълкът на заека/
  • 4 щото

    30 11 Отговор
    Ами много просто: Защото трябваше да затворят нещо, а не им стискаше да затворят училищата. Страхливи са, кво да се прави. Така че сори, горите.
  • 5 Един

    35 6 Отговор
    Циганските махали са най-големия източник на заразени, ама не защото наистина са болни, а защото взимат по едни пари, за да се пишат болни! Но щом са се разболели (макар и доброволно), що не вземем да ги затворим тогава и тия гета и никой да не излиза от там с месеци :)

    Коментиран от #6

  • 6 БАЙ Х@Й

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    НАВЛЕЦИТЕ( неправилно наричани мигранти) в Европа като гледам все с маски ходят

    Коментиран от #13

  • 7 Миризлив пор

    14 7 Отговор
    Човек като се замисли тези ги затвориха последни спрямо Европа. За да оправим далаверата на 10-15 човека дай да напълним моргите?

    Коментиран от #14

  • 8 Отвън

    15 9 Отговор
    Било извън " тяхната юрисдикция"!? Та точно отвън става старта за обмен на вируси.Тълпа,хилеща се " гушкане и цунки" за здравей и " ама ти тука ли си? И следва влизане.Вътре кондшъна върти яко,живейниците след 12 ч започват яко куфеене на дансинг,около бар,маси.Кой ще ги засече по това врем? Те данъчните не ви проверяват по късна доба,от което има интерес фиска,та от РЗИ? Закривай фъндък и Кунчев.Кво ми носи в джоба чалготеката? Носи хилядарки за такива,като този от интервюто.Дойде хладното,дори студенно време,няма морета чужбина и стадото ръгва на тълпи по чалгарници и клубове.Там ви сърби.Губите десетки хиляди на месец.

    Коментиран от #12, #27

  • 9 Гост

    17 7 Отговор
    Стига бе на всеки е ясно , че в затворени помещения най-лесно може да се заразиш и не само с корона.......В дискотеките не виждам някакъв начин за спазване на мерки . Ако някой наистина искаше да органичи тая зараза то дискотеки,кафета , ресторанти, училища, университети щяха да бъдат затворени. В държавните институции трябваше да има як контрол . В метрото полицаят не да си кибичи в стаичката а да е на перона да следи за маски. В градския транспорт масови проверки. И не на последно място самосъзнанието на хората на което и явно се разчиташе и се сгреши.
  • 10 Доволни

    8 1 Отговор
    или не - отваряне най-рано на лято !
  • 11 гост

    19 1 Отговор
    Затваряй! Чалгарите разнасят най-много.
  • 12 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Отвън":

    Нямам нищо против,затварянето на клубове и т.н. но да попитам, някой прави ли статистика,колко хора са се заразили след 100 и колко дена вече не знам протести, честно много ми е интересно или там няма проблеми, те са, на по 2 метра едни от други.

    Коментиран от #17

  • 13 Ами то към "навлеците", както

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й":

    ги наричате, спадат и около 2 млн. българи.

    Коментиран от #16

  • 14 протестирам

    5 14 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    Студентка съм в София, живея в студентско общежитие, и много обичам да танцувам в дискотеките, така изразявам моята индивидуалност и душевните ми преживявания, а сега искат да ме ограничават !

    Коментиран от #18

  • 15 Нали така

    8 0 Отговор
    Трябва наистина да си много т-ъп за да искаш обяснение за очевадни работи.
  • 16 БАЙ Х@Й

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ами то към "навлеците", както":

    ЛЕКО СИ В ГРЕШКА ! ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ХОРАТА МИНАЛИ ПРЕЗ КОНТРОЛНИ ПУНКТОВЕ С ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ТЪЛПИТЕ БЕЗ ДОКУМЕНТИ, ЛЪЖЕЩИ ЗА ВЪЗРАСТ, ИМЕНА И ДЪРЖАВА ОТ КОЯТО СА ! ТЕ БИХА ИЗЛЪГАЛИ И ЗА ПОЛ И РАСА , АКО МОГАТ !

    Коментиран от #32

  • 17 Друг гост

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Те са на открито. Каква е разликата в това да пръднеш на открито и да пръднеш в помещение?
  • 18 Сядаш на

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "протестирам":

    Д,пцето и учиш.А не да си изразяваш" индивидуалността" по чалготеките.Изразявате,ама с кинтите изработени от мама и тате+ някой лев от бабина- дедова пенсийка.... Ето,дай на внучето,да учи спокойно! Създоха от Вас огромна тълпа от зомбита- консуматори на първосигнални удоволствия,с мантрата че така сте модерни,напредничави и свободомислещи.Пълните сметките точно на онези,чиито деца заминават в престижни университети.С Вашите( по точно на родителите ви) средства.Но там няма чалга- малга и дискотеки.Има униформа,желязна дисциплина,вечерен час,и здраво учене.Та точно " Те" ще ви управляват и командват в бъдеще.И в Политиката и в Икономиката.А вие ще работите каквото успетете да намерите.Защото 90%0от вас са все със" Више" и пишат" хода на квалификациа(?)" в CV.Неизбежен резултат от " душевни преживявания" и ярка индивидуалност.

    Коментиран от #25

  • 19 Верно

    9 1 Отговор
    Нощните клубове не са потребност от първа необходимост, така че с тях или без тях не е проблем.
  • 20 Коронавирусчо

    3 4 Отговор
    Как е Бойко?!Притеснявам се!
    Няма кой да ме разсмива!
  • 21 Гинко билоба

    6 0 Отговор
    А стриптийз клубове ще затворят ли?!
    Искам си публични домове да работят!
    Имам маски за горе и долу !
  • 22 Ай стига вече глупости,

    9 2 Отговор
    маските сервитьорките ги носят, като лигавници, и не са толкова важни кръчмите пред това да отцелеем, търсете си друга работа, не сте се родили барман и сервитьори ! ЦЯЛ СВЯТ НАЛАГАТ КАРАНТИНА И ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАС, ТУК РАДЕВИТЕ МАНГЪРОВИТЕ ХИТРЕЦИ ПАК РЪСЯТ МОЗЪК ОТ ПРАЗНИ КРАТУНИ, ВСЕ СМЕ МНОГО УМНИ И ХИТРИ, А СМЕ НАЙ ЗЛЕ, И АЛБАНИЯ НИ ИЗПРЕВАРИХА!

    Коментиран от #28

  • 23 БАЙ ИВАН

    4 0 Отговор
    Всички дискотеки да бъдат затворени до новата година!!! Само менте алкохоли, ограбиха народа!
  • 24 Нахакан дядко

    2 2 Отговор
    Против затварянето на 🌃 клубове съм!
    Къде ще си харча 50-те лева от Бойко ?!!!
  • 25 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сядаш на":

    БРАВО! По-вярно от това ...нямам какво да добавя. Може би само ,че от тоя тип заведения обществото няма никаква полза.Тая глупост,че спазвали ,,мерки,, и дистанция е меко казано ,смехотворна.
  • 26 ЦРУ,КГБ,ФБР,ДАНС,НСО

    2 1 Отговор
    Всичко върви по план....
  • 27 Въпреки забраната

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Отвън":

    дрогата си остава не по-малък проблем за който никой не говори и повдига въпросът,а много родители виждат до какво води тя и какво се случва с децата им.
    Проблема е заетостта на родителите и стреса от работа и постоянен недостиг на пари и децата като се замислите какво им предоставя държавата като развлечение?
    Родителите водят малките си деца на какви ли не занимания и повечето не ги искат децата им,но имат ли избор да откажат на мама и тати и след време почват проблемните деца да показват къде е грешката в отношението и възпитанието им от родителите им.Темата е сериозна и не е за писане.
    Държавните институции просто не вършат никаква работа защото се превърнаха в рекетьори и освен да се оказва натиск и да пишат глоби друго не правят.
  • 28 Цял свят

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ай стига вече глупости,":

    като даваш за пример,защо пропусна пенсиите тук какви са,хората с кредити какво ги подпомага държавата в тази ситуация и как е по света спрямо тук?
    Мерки и теглилки всеки знае,ама нещо тези сравнения не помагат.
    Гладът е доста опасен и това се знае и от управляващите.
    А ти следвай света и тази в тор,то и за това в другите държави почват да организират дела заради случващото се и хората видяха,че всичко е измама.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Draco

    2 0 Отговор
    Защото от край време не спазвате никакви правила и закони !
  • 31 Гост

    3 0 Отговор
    В квартала едни и същи клошари ровят в контейнерите за смет, всеки ден от години.... как пък един от тях не го тръшна Ковида, който е "много заразен" и една от превенциите е дезинфекция и миене на ръце, немислимо за клошари?!
  • 32 Тези, които са минали

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й":

    през контролен пункт с документи, също се наричат "мигранти". Никъде в коментара не конкретизирайте, че говорите за нелегалните.
  • 33 Тези, които са минали

    0 0 Отговор
    ...конкретизираХте ...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 БиБи Кинг

    0 0 Отговор
    Няма им ги затвараме крачмите, но има условия каде требва да ги гарантирано преемат теа крачмаре! Прво да се сапре продажбата на бира и слабоалкохолни! Фторо да се сапре сервитажа на кафе и безалкохолни! Трето да се намалят грамажете на мезета и ядки! Четврто клиентелата пред врата да им се раздава от персиьонала маски с ципове! Пето до де не са напият на змеьове да се не пускат да напускат! И шесто, кой не гласува за нас догодина че мо затвориме крачмата оште на први април!
  • 36 Васил

    0 0 Отговор
    Хем са развъдник на заразени хем искат обяснение като не им изнася да протестират пред Китайското посолство
  • 37 Антон

    0 0 Отговор
    Аз до сега не съм чул "изчерпателна обосновка" за нито една от мерките, така, че не разчитайте много!