Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 11:44 1 820 11

Д-р Маджаров: Няма основание да се забранят плановите операции

  • операции-
  • болници-
  • мерки

Проблеми в болниците

Д-р Маджаров: Няма основание да се забранят плановите операции - 1
Снимка: БГНЕС

„Смятам, че вече няма никакво епидемиологично основание да бъдат забранявани плановите операции и приеми. Тревогата на Българския лекарски съюз е, че ще се случи това, което наблюдавахме пролетта, когато болниците бяха изцяло затворени. Пациентите в страната със заболявания останаха недиагностицирани и лекувани със закъснение”. Така в ефира на "Здравей, България" по "Нова телевизия" председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров коментира заповедта на здравния министър лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 000 население да преустановяват плановия прием и плановите операции.

Според него сега болниците имат възможност за PCR диагностика при постъпването на всеки пациент. „Тя е осигурена през цената на пътеката и с допълнителни 20 лева. Всяка болница може да подсигури потока планови пациенти с предварителна диагностика, за да не се застрашава здравето на другите”, каза още д-р Маджаров.

Председателят на БЛС коментира и предложения бюджет в перо „здравеопазване” за следващата година.

„Ако станем свидетели на този окончателен бюджет, който ни се предлага в момента от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, системата се очаква да бъде силно натоварена. Нещо повече – няма да може да осигурява базовите потребности по отделните видове дейности”, категоричен беше Маджаров.

„Ако коментираме параграфа, в който са предвидени изследванията – заложена е някаква мизерна сума. Всички знаем, че населението очаква да бъде масово тествано, за да може да се предотврати разпространяването на болестта”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    11 1 Отговор
    Ама има основание да се правят по коридорите, или в мазето, за да не се губи време с логистиката.
  • 2 Ventura

    16 0 Отговор
    Има, има, така умрелите ще са повече, а от какво Вие си знаете.
  • 3 Редно

    14 2 Отговор
    Лаете на други да спират работата,ама ножа и вас ви наръмби.
    Хак да ви е!
  • 4 Рошко

    5 0 Отговор
    Да не те чуе бил гел
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Страх и власт

    3 0 Отговор
    Здравените власти нямат никаква идея как да излязат от кереча наречен Ковид-19. Една политическа пандемия не може да се разреши с медицински мерки.
  • 9 тъпи мерки

    6 0 Отговор
    По-малко планови операции - повече смъртни случай от "ковид". Ето как политическите стратегии успешно регулират популацията!
  • 10 болен

    4 0 Отговор
    Имам неприятното чувство, че хората ангажирани с пандемията всяка сутрин като се събудят са "рестарт" , вчера, онзи ден , това не съществува и така 9-10 месеца. Как не се научиха вече, как не проиграха всички възможности. Имам чувството, че всяко решение е предпоследно, а за хаоса да не говорим. За болничните на хората с корона си нямате представа какъв хаос е. Аз съм със симптоми от 22, на 24 ми излезе положителния тест. РЗИ сега брои всичко от 24. Карантина 14 дни хубаво , ще ми пуснат болничен, но 22 и 23 какво да ги правя? Планови операции се забраняват, пак без никаква мисъл. Знаят ли НОЩ колко хора имат планирани операции от херния да кажем. Тия хора са с невъзможност да работят, какво ще стане с тях тия 2-3 седмици. Цялата история ми миреше на едно спестяване. Спестяване за моя/наша сметка. Ако може да не платим всички болнични, ако може да си плащаме 100лв за тест, ама 1000лв за пътека да вземат?! Защо ми взимат здравни осигуровки, а плащам като поп. Тоя доктор е прав до някъде, но той какво прави, оплаква се че ще му спре лапачката , иска и той от баницата.
  • 11 ИНТРИГАНТ

    1 0 Отговор
    от всякъде си ти подлого герберска и никакъв доктор.Нещастник да търсиш имидж с лъжи и махленски маниери говори за никакъв интелект.Само плужеци-администратори.Сбъркана държава.