Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 20:43 2 378 20

ДБ иска оставката на Ревизоро

  • труд-
  • дб-
  • въздух-
  • оставка

Той и общински съветници от формацията заявиха, че въздухът продължава да е замърсен две седмици след обявеното спиране на централата

ДБ иска оставката на Ревизоро - 1
Снимка: БГНЕС

Биоцентралата в село Труд не е спирала да работи, въпреки обещанието това да стане от 12 октомври със заповед на РИОСВ - Пловдив. За това алармира пред сградата на инспекцията в Пловдив съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, цитиран от БНР.

Той и общински съветници от формацията заявиха, че въздухът продължава да е замърсен две седмици след обявеното спиране на централата. Две министерства - на здравеопазването и на екологията, спорят затова какво точно е положението в селото, обяви Христо Иванов.

Той съобщи, че настояват за оставка на министър на околната среда и водите Емил Димитров. Иванов повтори и в Пловдив, че настояват и за оставката на правителството, защото цитирам: „Не се диша в тази страна от лъжи, наглост, бездействие и корупция.“

„Няма да се откажем от казуса в село Труд, докато не видим резултат, защото ние сме „Демократична България“ и вече шест години тези хората се борят за правата си, това не е предизборна наша акция, напротив гордея се с тях“, заключи Христо Иванов.

"Незабавно актът, който прекратява дейността на централата да стане публичен", заяви Йордан Иванов от ДБ в Пловдив. Той поиска и Дани Каназирева, областен управител да направи публична експертизата за спиране на обекта, както и да се каже на гражданите в Труд дали има писмо в министерството.

Галина Тошева, председател на сдружение „Бъдеще за село Труд“ обяви, че са в протестна готовност и ще щурмуват с акция РИОСВ - Пловдив, защото според тях МОСВ е неработещо и действа най-вече в посока опазване на инвеститорските интереси. Тя уточни: „Очакваме документите от РИОСВ и като ги разгледаме, ще се обединим с други населени места, където също бездействат техните инспекции за околна среда.“

По повод на срещите с „Отровното трио“ Христо Иванов заяви в Пловдив, че от „Демократична България“ са готови да обсъдят и получат подкрепа за идеите им за изборите. „Не водим разговори на този етап за съвместно явяване, а за честни избори“, каза Христо Иванов. Той допълни:

„Вече публикувахме 12 идеи за честни избори, като политическа формация „ДБ“ повече от всяка друга е влагала огромни усилия в тази насока.“


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрите вън!

    17 8 Отговор
    Оставка на цялото корумпирано правителство!
  • 2 Той

    8 9 Отговор
    е за затвор !
  • 3 Анти Трол

    20 20 Отговор
    Кой те бръсне тебе за нещо бе Пинокио Маджов....
  • 4 Дизел

    19 11 Отговор
    Ицо, кога ще ни върнеш парите дето ни ги взе като учредяване партията си в Варна. Къде е отчета на онея 300 000 лв дето ти събрахме. Къде е платформата дето дарителите щяхме да споделяме мнение. Няма я. Лъжец си и крадец. Точка.

    Коментиран от #15

  • 5 въпрос

    16 12 Отговор
    Протестът умре, спихна така да се каже и почнахте някакви глуповитини... ?

    Коментиран от #16

  • 6 Милами

    11 8 Отговор
    Хр. Иванов употребява често глагола "трябва" и подбудителни изречения - забрани, заповеди, задължителни предписания. Да не се готви за министър на отбраната или си вярва прекалено?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДСБ...ДЕ СЕ БАРАТ

    10 7 Отговор
    А ТРОЙКА С ГАРНИТУРА И ЛАДНА БИРА НЕ ИСКАТ ЛИ....

    Коментиран от #11

  • 10 ХР. ИВАНОВ..........ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    8 8 Отговор
    МА ЗАБРАВИ КАК СЕ УМИЛКВШЕ НА ВОЖДА.....
  • 11 Дельо Хайдутин

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "ДСБ...ДЕ СЕ БАРАТ":

    Вземи си хапчетата и лягай!

    Коментиран от #17

  • 12 Помак

    3 3 Отговор
    ЕмилиЯ ревизията има и по тежки грхехове! Скоро след избороте ще се разбере, ще стане жертва заради други, нали ЕмиюиЯ
  • 13 Маргинал

    4 2 Отговор
    С всяка Новина се присушават чекмеджетата на тиквата през тук коментиращите Матросовци. Давайте лаф да става.
  • 14 Ехаа

    1 3 Отговор
    Та таа.. тататата таата... прос си се родил и прос слуга ше си останеш емеле
  • 15 ЕмилиЯ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дизел":

    Отговори на човека, не мълчи като крадлува п ка!
  • 16 Умтял

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "въпрос":

    Си ти
  • 17 ДСБ...ДЕ СЕ БАРАТ

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Дельо Хайдутин":

    РАДЕВ, ДОБРЕ ДОШЪЛ В САЙТА........ПАК НАРЕЖДАШ
  • 18 Биби Кинг

    2 1 Отговор
    Пиньокиу да си варже пембен працал на шнорхела и да пази дицтанция малко! Че искара на некой очото с тоа пергел очителцкиа!
  • 19 Пенев

    2 1 Отговор
    Такава му е съдбата на мравояда. Ще си седи на жълтите павета, ще гледа парламента и ще иска оставки докато не се промъкне вътре.
  • 20 Асен

    2 0 Отговор
    Всичкото това празно искане от страна на ДБ е да кажат след няколко месеца: Ето, вижте, ние това сме казали, това сме искали. А всичко са само думи на вятъра от тяхна страна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове