27 Октомври, 2020 08:29 2 042 13

След загубата на учител в Шумен: Как ще продължи обучението в гимназията?

  • коронавирус-
  • учителки-
  • шумен

Две учителки загубиха битката с COVID-19

След загубата на учител в Шумен: Как ще продължи обучението в гимназията? - 1
Снимка: Нова ТВ

Двама учители от Североизточна България загубиха битката с COVID-19. Едната е 48 -годишна преподавателка в Основно училище „Никола Вапцаров“ в Разград. Другата е 49-годишна нейна колежка от Професионалната гимназия по облекло и хранене в Шумен, разказва "Нова телевизия".

И двете преподавателки са били на болнично лечение през последната седмица и не са имали контакти с колеги и ученици. В Шумен решението на ръководството е да поиска дистанционно обучение за своите възпитаници.

„Вчера излезе заповед, която позволява да се премине към електронна среда на обучение. Ние взехме решение да поискаме да преминем в такава среда до 6-ти ноември. Това е предпазна мярка, защото към този момент нямаме заразени ученици. Тази стъпка ще помогне да се преодолее и психологическата драма“, каза директорът на ПГОХХТ „Асен Златаров“ – Шумен – Веселин Тодоров.

Той добавя, че всички учители имат контакт помежду си. „Няма как той да бъде ограничен, защото всички се срещаме в учителската стая“, казва Тодоров.

„Г-жа Иванова работи при нас от две години, но успя да спечели доверието на всички ученици. Тя бе уважаван и обичан учител от колеги и ученици“, казва директорът.

На територията на учебното заведение ще бъде извършена дълбока дезинфекция.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 эофф

    31 3 Отговор
    Ceриoзни бългaрcки cпeциaлиcти зaпoчнaхa дa гoвoрят зa изкуcтвeн прoизхoд нa вируca. В Нoвa тв дирeктoрът нa "Пирoгoв" прoф. Aceн Бaлтoв зaяви: "Тoвa нe e прocт грип. Виждaмe, чe тoй нe ce пoддaвa нa нищo, cвързaнo c вируcoлoгиятa в мoмeнтa. Зa мeн тoвa e eдин "тунингoвaн вируc", т.e. имa някaкъв лaбoрaтoрeн принoc зa cъздaвaнeтo му". Зaщoтo дoceгa вcички кoрoнaвируcи ca изчeзвaли и зaрaзитe зaтихвaли oт caмo ceбe cи.

    Пълнoтo рaзминaвaнe нa пoвeдeниeтo нa SАRS-СоV-2 c принципитe нa нaукaтa вoди дo извoдa,чe мoжe дa e изoбрeтeн cпeциaлнo в лaбoрaтoрия, cпoрeд прoф. Бaлтoв.

    Пoдoбнo мнeниe изкaзa и пулмoлoгът Aлeкcaндър Cимидчиeв, мaкaр и дa ce зacтрaхoвa, чe хипoтeзaтa нe e пoтвърдeнa.

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Къде сте го загубили даскала бе

    8 14 Отговор
    В гората ли😂😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 3 Последния Софиянец

    11 11 Отговор
    Толкова пари плащаме за училищата и накрая сами да си учим децата.Ама какво ли се чудя.

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Българин

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Къде сте го загубили даскала бе":

    Много смешно. Пожелавам ти да търсиш майка си и баща си в същата тази гора!
  • 5 класно тема

    13 8 Отговор
    От рак ли са умрели, или от съпътстващото заболяване.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не разбрал

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Пак ли са ти 'хакнали' телефона и пишат простотии с твоя ник?

    Коментиран от #13

  • 8 омомо

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "эофф":

    Това го знам още от февруари от една приятелка, която се върна от щатите. Това там е всеизвестно. Изкуствено създаден вирус, изнесен от лабораторията в Ухан, с американско съдействие. Как се пуска отрова от лаборатория? Не преди да се напарви антидот. Значи и лекарство имаме. Но не за всички. Така ще си караме, докато ТЕ решат.

    Коментиран от #12

  • 9 ха сега

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ами отиди ти стани учител. досега учители не са назначавани, нито лекари с изискване да нямат заболявания и да са под 40 години. Пък и няма толкова млади коитода искат да ги работят тези професии. като не спазвате леките мерки, сами ще си гледате и учите децата, то това не е чак толкова трудно за средноинтелигентен човек, но ако се наложи сами да се лекувате, тогава не ви виждам...
  • 10 ха сега

    7 4 Отговор
    Струва ми се че някои говореха за травми от носене на маски. Сега обяснявайте на децата си като вземат да им умират учителите, какво е травма...защото освен чувство на вина, ще започнат да изитват страх да не заразят и вас и бабите и дядовците си.
  • 11 Ddt

    7 6 Отговор
    в немско говорящите страни няма починал от KОВИД под 70 годишна възраст
  • 12 100% е така

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "омомо":

    Щом е от 'една приятелка' и щом се е върнала от щатите ... .
  • 13 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "не разбрал":

    Тоя е ТРОЛ