29 Октомври, 2020 08:40 21 859 197

Доц. Мангъров: Да лекуваш COVID-19 с антибиотик е като да си гипсираш крака, преди да си го счупил

  • доц. атанас мангъров

Според него, един от основните стълбове, на които се крепи нашата здравна система – доболничната помощ, е рухнал

Доц. Мангъров: Да лекуваш COVID-19 с антибиотик е като да си гипсираш крака, преди да си го счупил - 1
Снимка: БГНЕС

Да лекуваш коронавирус с антибиотик е като да си гипсираш крака, преди да си го счупил. Така, в свой стил, доц. Атанас Мангъров критикува начина, по който се провежда лечението в повечето COVID отделения у нас. Инфекционистът се срещна с пловдивчани в Дома на културата „Борис Христов” и отговори на въпросите им относно протичането на заразата, лечението и противоепидемичните мерки, наложени у нас, съобщи trafficnews.bg.

Той обясни на присъстващите, че в детската възраст и при младите хора COVID-19 протича като едно грипоподобно заболяване, характерно за студените месеци. 80 на сто от хората го изкарват без никакви симптоми. При 10-15% от заразените е малко по-продължително, отколкото при баналните вирусни инфекции. 12-14 дни е периодът на острата фаза, в която човек има температура, може да получи дихателна недостатъчност, чувства се неразположен. И само 4-5 процента са за хоспитализация.

„Това е нещото, което лекарите трябва да осъзнаят, за да могат адекватно да се отнасят към болните. Защото когато един такъв болен на 8-9 ден продължава да се чувства неразположен, да вдига температура, обикновено се стига до хоспитализация. В значителна част от случаите обаче това не е задължително. Много често се правят снимки, при които се откриват белодробни изменения, но тук става дума за вирусна инфекция на дихателната система, която не се лекува с антибиотици. Те имат ефект само когато се добави вторична бактериална инфекция, което се случва в сравнително малък процент от случаите. Но всички хоспитализирани са на един или два антибиотика. Реално ние им даваме тези антибиотици, за да профилактираме вторичните бактериални усложнения. Антибиотиците обаче нямат профилактично действие. Не можете да лекуване нещо, което го няма. Това е все едно да си гипсирате крака, преди да го счупите, за да се предпазите. Може да го направите, но е тъпо. Много важен елемент в лечението на тези хора е, че те трябва да бъдат на максимално щадящ режим. И най-важното – да получават психологическа подкрепа”, подчерта доц. Мангъров.

Според него, един от основните стълбове, на които се крепи нашата здравна система – доболничната помощ, е рухнал. Причината е, че вместо да лекуват своите пациенти, от страх джипитата са „излезли от играта”. Единствено консултират хората по телефона и при симптоми ги изпращат да си правят PCR тест. Човекът остава сам вкъщи и, ако се влоши, единственият начин да се лекува е да бъде хоспитализират, заради което болниците преливат. „И като си направиш тест какво? В единия случай се лекува човек, който е с положителен тест, в другия случай, ако тестът е отрицателен, този човек няма ли да се лекува? Необходимо е да се върнем към основите на медицината и да се лекуват само тези хора, които имат симптоми и са болни. Останалите просто трябва да продължат да живеят нормално”, смята инфекционистът.

Според него е напълно безсмислено да се правят по 13 000 изследвания дневно. Подобно мащабно тестване е трябвало да се направи в самото начало на пандемията, за да се установи как се разпространява вирусът сред населението. Сега колкото повече тестове се правят, толкова повече заразени хора се откриват. Но това са заразени, не болни. На тях им няма нищо, подчерта лекарят. И даде пример, че ако успеем да направим 100 000 или 1 млн. теста на ден, ще се окаже, че между 20 000 и 200 000 са положителни. „Хубавото е, че ако тези данни бяха верни, ние много скоро ще достигнем съкровените 70%, при които би трябвало тази епидемия да затихне”, каза доц. Мангъров.

Доц. Атанас Мангъров коментира и теориите, че COVID-19 е създаден в лаборатория. Според него това не вярно. По-скоро го причисли към вирусите, които периодично през няколко десетки години навлизат в човешката популация и причиняват масови заболявания.

Той посочи, че съществуват два начина, по които обществото може да се справи с вирус от този тип. Нормалният е този, по който винаги досега човечеството е действало при подобни епидемии. Животът продължава нормално. Хората, които проявят симптоми, си остават вкъщи. Тези, на които им няма нищо, продължават да ходят на работа и училище, но избягват посещаването на затворени помещения, където се събират много хора.

При нормалния начин за действие тези части от населението, които са най-уязвими, би трябвало да се пазят. За тях би трябвало да се вземат специални мерки. Трябва да им се обясни, че са застрашени, което не означава те да се изолират напълно. Защото възрастните хора имат нужда да си общуват със своите близки. Когато се поставят в изолация, това за тях е катастрофално. Стриктни мерки обаче е добре да се прилагат за пенсионерите, които са институционализирани. Именно в домовете за възрастни хора трябва да се съсредоточат усилията и да не се допуска навлизане на инфекцията. Но да се затварят училища, спортни салони, паркове е пълна безсмислица, смята доц. Мангъров.

Другият начин, който наблюдаваме от март насам, е „китайският”. При него се затварят градове, области, цели държави даже. Децата не ходят на училище, всички си стоим вкъщи, нищо не мърда. В резултат икономиката „отива на кино”, а в момента, в който мерките се разхлабят, всичко започва отначало. Това се вижда много ясно, ако се направи сравнение между страни, които бяха много стриктно затворени, и държави като Швеция и Беларус, където инфекцията се е развила „по нормален начин”.

„Вероятно ще кажете, че в тези страни имаше много висока смъртност най-вече сред възрастните хора. В Швеция, която има население около 10-11 млн. души, са починали малко над 5000 души, чиято средна възраст е над 85 години. В страна като Белгия, която е съпоставима като население, броят на починалите е около 10 хил., тоест два пъти повече. В момента в Швеция се наблюдава най-нисък брой новозаразени и най-нисък брой починали. Докато Белгия отново се затвори и маскира”, даде пример доц. Мангъров.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 171 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    123 459 Отговор
    Този е за затвор!

    Коментиран от #8, #13, #17, #26, #36, #53, #94, #187

  • 3 Тулупа

    448 92 Отговор
    Един трезво мислещ

    Коментиран от #42, #164

  • 4 аптекар

    273 34 Отговор
    Оборота на аптеката ми скочи с 200% по време на пандемията. Не се оплаквам.

    Коментиран от #131, #174

  • 5 bandita

    85 379 Отговор
    хайде гешев най сетне да го опандизи тоя. само разпространява дезинформация и се присмива на короната. масово заради такива индивиди и хората не носят маски навън а и не спазват мерките от НОЩ

    Коментиран от #10, #14, #153, #177

  • 6 Гражданин

    242 38 Отговор
    Управляващите ни вкараха в икономическа и здравна криза и се скриха.В страната цари пълен хаос.Спешно трябва правителство на националното съгласие да направи план за излизане от кризата

    Коментиран от #83

  • 7 Първо се мисли!

    70 257 Отговор
    После се говори! Ако си с гипсиран вече крак, няма да го счупиш, докторе! Уви , антибиотика не е превенция! В желанието си да си оригинален, говориш глупости.

    Коментиран от #38

  • 8 Тулупа

    37 14 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ха ха ха
  • 9 Този човек

    266 51 Отговор
    е единствения у нас чиито твърдения се обосновават с опит който никой друг няма.

    Коментиран от #32

  • 10 Последния Софиянец

    152 30 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Ела на площада пред Президентството.Зона свободна от коронавирус и лъжи.

    Коментиран от #18

  • 11 др Гей Билтс

    95 22 Отговор
    Аз съм голям фен на Мангъра, признавам си го. Обаче бъкел не разбира от политика и вероятно никога не е чувал за Адженда 21 подписана от БГ в Рио през 1992г.
  • 12 Софиянец

    54 240 Отговор
    Повечето лекари от неговото поколение са с комунистическо потекло, то му личи по безочливостта. Направете проверка на 100% ще лъсне някой шумкар, това са хора без достойнство, плюл си е на лицето.

    Коментиран от #46, #173

  • 13 Ники

    110 23 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Слагай оловния костюм и в бункера.

    Коментиран от #22

  • 14 хъхъ

    129 30 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Сигурно и вкъщи носиш маска, да не те зарази жена ти...направо отиди да ти имплантират една за всеки случай, да не забравиш някога да я сложиш.
  • 15 Респект

    177 36 Отговор
    докторе , внасяш компетентна информация , разбираема от всички !
  • 16 the truth

    214 42 Отговор
    Браво на Мангъров! Единственият, осмелил се да каже истината! Другите - бяла мафия, търговци в бели престилки!

    Коментиран от #23, #171

  • 17 Гери

    138 36 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Много е прав човека
  • 18 mafiota

    28 66 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    как да има коронавирус като сте 20 човека на кръст... една маршрутка хора

    Коментиран от #24

  • 19 Гръмни се

    18 71 Отговор
    Им.бецил !
  • 20 Марина

    55 128 Отговор
    Хайде да влезеш в ковид отделение и нагледно да ни покажеш как се лекува К19 а после ако оживеят пациентите ти даа даваш мнение.

    Коментиран от #50, #65

  • 21 Дед

    148 43 Отговор
    Вярвайте на този човек. Той единственият, който не ви лъже.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Последния Софиянец

    21 10 Отговор

    До коментар #18 от "mafiota":

    Значи е най сигурното място.Заповядай!
  • 25 Мнение

    158 37 Отговор
    Евала доценте! Това е нормалното и най правилното мислене, още по-вече когато излезе от устата на най-добрия инфекционист в БГ. Даваха Швеция като лош пример в началото, а сега мълчат като пънове. Никога не се учим от най добрите това ни е проблема.

    Коментиран от #31, #118

  • 26 Д-р Менгеле

    37 17 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти си тъпанар!
  • 27 Санитар

    90 20 Отговор
    Те не лекуват а експериментират.Използват по 3 антибиотика и осакатяват хората.Свържете с някой от изписаните да видите колко е здрав на домашно лечение на легло и с катетър в депресия4955
  • 28 Фидева

    97 18 Отговор
    НАПРАВЕТЕ 3 000 000 теста и се спирайте защо Швеция Беларус не се затварят а положението е доста по добре
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кеша на Ковид

    97 20 Отговор
    Напишете в търсачката -
    Умирания в България по седмици в периода 2015 - 2020 година

    Погледнете графика-3 на НСИ, ама много Фнимателно....
    И сами ще си отговорите на въпроса - дали я има или я няма тази епидемия КОВИД-19, и защо лъжат така брутално.

    Коментиран от #43

  • 31 сър ковид

    40 83 Отговор

    До коментар #25 от "Мнение":

    Айде пак провери за положението в Швеция преди да се режеш!? Шведите го отчетоха, като грешка, а можеха да умрат много по малко хора, но докато не пукне някой твой роднина няма как да повярваш, за съжаление при българите е така, винаги по трудния начин!

    Коментиран от #188

  • 32 Оня

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Този човек":

    Факт
  • 33 Цеко

    33 6 Отговор
    Прочетете и мнението на Елеазар Хараш в Портал 12. Спасението от вируса е в самите нас.
  • 34 Мангърка

    78 26 Отговор
    Много си ГОЛЕМ, честно ти казвам!!!
    Единствения си НОРМАЛЕН!
    И НЕ СИ ПРОДАЖНИК!!!
    ЕВАЛА!!!
  • 35 fright

    28 74 Отговор
    д-р Мангъров = д-р Менгеле
  • 36 Гост

    72 16 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    За затвор са любимите ти бай Шиле и нощ, които всяват паника и избягват дебати с такива, като Мангъров.... Държат се, като комунисти от 50-те години с населението!
  • 37 Истината

    42 102 Отговор
    Шефката на Инфекциозна болница, тоест началничката на Мангъров, съобщи, че той никога не е влизал в Ковид сектора на болницата. НИКОГА. И НИКОГА не е лекувал заразени пациенти. НИКОГА не е бил на „първа линия“ в борбата със заразата.

    Затова разказите на доцента и неговите препоръки да не вярваме в болеста и маските, да не се ограничаваме, да не спазваме дистанция, не струват пукната пара. Тоест струват, но уви човешки животи.

    Ако се поставим на мястото на Мангъров спокойно можем да разказваме като „очевидци“ за стъпването на Луната…от дивана в хола ни. Същото е.

    Този човек вече става опасен. Но се чувства недосегаем. И продължава да лъже. Обаче от лъжите му умират хора, повлияни от този измамник. И не вярващи в „конспирацията коронавирус“.

    Доцентът-измамник и Румен Радев са двете страни на една и съща монета. И двамата лъжат и манипулират българина по темата с пандемията, за да черпят политически дивиденти. Но заради тях загиват хора.

    Коментиран от #75, #134

  • 38 Сливи за смет

    82 23 Отговор

    До коментар #7 от "Първо се мисли!":

    Ей, голЕм умник си, бе. Това де си го изръсил, се отнася точно за тебе. Човекът се изправя с открито лице пред тази долна измама и веднага се намират отворковци да плюят. Ти с какво образование си?! Като ти чете човек написаноно, най - много 8-и клас. Точно Мангъров разбира и казва истината, а тези нощните са най - жалки и долни мошеници. И запомни едно нещо : АНТИБИОТИКЪТ Е ЗА БАКТЕРИИ СЪЗДАДЕН!!! Не влияе на вирусите, които са в пъти по - малки от бактериите. Намордникът спира вирусът колкото мрежа за огради комарите. Гипсът не предпазва от счупване на костта, а от разместване на счупената. Ама за да го знаеш това трябва да учиш, а не да отиваш на училище, за да излапаш безплатната закуска и после беж. Колкото си по неук, да не кажа прост, толкова онези мошеници ще им е по - лесно да лъжат и мамят хората. Хайде сега бягай на училище да наваксваш.

    Коментиран от #48, #115, #146, #156

  • 39 !!!?

    19 50 Отговор
    Мангъров е като бачка от гетото...Ала бала, че ви мине - платете сега де се не върне лошата магия !
  • 40 Анонимен

    24 61 Отговор
    Аве тоя иди...от няма ли кой да го накара да млъкне вече!?
  • 41 Шопо

    35 6 Отговор
    Не знам само каква ще я извърти ХЕРАКОВСКИЯ ако Мангъра се окаже прав ! Дървото ще го гризне Фантомас от Дупница....
  • 42 гост

    27 51 Отговор

    До коментар #3 от "Тулупа":

    Мангъра - вожда на простолюдието в БГ !
  • 43 Истерия

    70 10 Отговор

    До коментар #30 от "Кеша на Ковид":

    Гледах я вчера ! Даже са умрели по-малко хора от други години , според графиката !Ама народа се психира , което е и целта на истерията коронавирус ! Най-нещастни са тези с потните шлемове , дето гледат с безумен поглед !

    Коментиран от #51, #127

  • 44 !!!?

    16 39 Отговор
    Мангъров е като баячка от гетото...Ала бала, че ви мине - платете сега да се не върне лошата магия !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хайде пак

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "Софиянец":

    ... комунистите виновни!
  • 47 Ивайло

    58 22 Отговор
    Мангърката е мега прав, както винаги!!! Жалко, че правителството не го слуша, защото няма изгода от това, понеже трябва да се откраднат сега едни пари като за последно, дето Европа ги дава за много заболели от ковида!!!
  • 48 Кид Шелин

    37 11 Отговор

    До коментар #38 от "Сливи за смет":

    Евалла,бате ! Ама прост човек нема да те разбере! Право му го каза -одил е на училище само заради безплатните банички....
  • 49 браво

    65 24 Отговор
    Добре че в България, все още има нормални доктори. Респект към Вас господин Докторе Мангъров. Благодарим ви че в тази ненормална обстановка, създадена от медии и политикани малоумни, внасяте някакъв разум и спокойствие. Респект с уважение.

    Коментиран от #52

  • 50 Маринкей,

    16 2 Отговор

    До коментар #20 от "Марина":

    ти явно си по - информирана, знаеща и можеща. Защо не споделиш с нас академичните ди познания? Просветли ни моля!
  • 51 сър ковид

    26 30 Отговор

    До коментар #43 от "Истерия":

    От вирусни инфекции на белите дробове в България умират средно около 1600 човека на година, което не е много на фона на починалите от Ковид, НО не се знае дали сред тях ще бъдат твоите майка и баща, баба, дядо, тогава и един умрял ще ти се стори много, сещаш ли се?

    Коментиран от #60

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Пешо

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Много вярно.
  • 54 Васил

    23 43 Отговор
    Защо ни даваш за пример Швеция дай ни за пример Китай Южна Корея Виетнам даже и Австралия и ще видиш че сме на дъното. Пази Боже Мангъров да те лекува

    Коментиран от #180

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 asd

    19 12 Отговор
    А може ли да направя следното сравнение: Отивам на пързалка да покарам кънки. Там риска от счупвания е повишен. Затова си слагам протектори на колената, лактите и дланите. Т.е. не съм си гипсирал крака, без да е счупил, но съм взел превренция, поради повишения риск.

    Коментиран от #80

  • 57 до:сър ковид

    24 3 Отговор
    Сещам се ! Ти или си от 4-ти километър и си докопал смартфона на лекуващият психиатър или си от онези , дето им плащат на килограм за драсканиците в сайта !Първото е за предпочитане !
  • 58 АНОНИМЕН

    39 3 Отговор
    Онова 20 годишно момче от Велико Търново /бог да го прости/ го лекуваха с коктейл от антибиотици! Или греша?!

    Коментиран от #191

  • 59 браво

    13 1 Отговор

    До коментар #52 от "ха дано":

    Ма ма ти и л@йно, не знаеш ли че който кълне него го хваща клетвата. Сега след като ти го разясних, това което си ми пожелал, е въпрос на време да те хване теб и както си го пожелал да ти се върне с много по голяма сила
  • 60 Петя

    34 7 Отговор

    До коментар #51 от "сър ковид":

    Погледни графиката която ти е дал коментар-30, ако положението бе толкова тежко за колкото го представят, трябваше спрямо миналите години умрелите да са поне двойно повече. Уви, не са.
    Защо ни лъжат и мачкат по този долен начин?

    Коментиран от #69, #77

  • 61 vankicha

    8 21 Отговор
    Дървен философ
  • 62 !!!?

    20 7 Отговор
    Интересното е, че същите които обявяват COVID-19 за fake news критикуват Кабинета, че не се справял с него !
  • 63 Недей кълна като

    24 8 Отговор

    До коментар #52 от "ха дано":

    просяк на кръстовище. От вирус ли ще изкашляш дробовете си или от бактериялна бронхопневмония, в следствие дълго носене на лигавник на устата? Ако не е трагично, щеше да е много смешно.
  • 64 Гост

    16 12 Отговор
    Китай се затвори яко и овладяха вируса! Точното защото правят много тестове и продължават да правят!! Китай е с единствената икономика в света която ще завърши на плюс годината!!!

    Коментиран от #71, #110

  • 65 гост

    32 8 Отговор

    До коментар #20 от "Марина":

    Ти да не работиш в Ковид отделение?Знаеш ли какво е в онкологично отделение?Знаеш ли колко хора умират от сърдечносъдови,онкологични и много други тежки заболявания.Колко души умират от ПТП и природни бедствия.Това е може би най-несмъртоностният вирус,защото е създаден не да убива а да мъчи хората.Да се всява паника и страх и да се генерират милиарди в определени групи.

    Коментиран от #66, #68, #194

  • 66 Гооост

    8 11 Отговор

    До коментар #65 от "гост":

    Да сравняваш заразен вирус с с изброените от вас билести и прочие не ми се струва правилно.
  • 67 Консерватор

    25 27 Отговор
    Аз не съм лекар, но знам, че да лекуваш вирус с антибиотик не е подходящо, но пък знам, че когато настъпят усложненията, те се лекуват с антибиотик и кортикостероиди! Как един лекар това не го зане е направо потресаващо,... или го знае!!! Истината е, че този психо-циник не знае на кой свят се намира!
  • 68 !!!?

    9 7 Отговор

    До коментар #65 от "гост":

    Бъркаш ВИРУС с ПТП !
  • 69 АНОНИМЕН

    23 6 Отговор

    До коментар #60 от "Петя":

    По време на криза каквато е тази с коронавируса големи маси от хора в глобалния свят стават излишни.
    В период на тежка икономическа криза масите трябва да се контролират.
    Кризи се организират на всеки 10-12 години! 2008-9 година пак имаше!
    Ако не се правят кризи ще има световна война, но големите ги е страх от война! Преките и непреките поразии ще са такива, че в следващата война, ако изобщо има такава и е между човеци - оръжията ще са камъни и тояги!

    Коментиран от #76

  • 70 България

    9 5 Отговор
    Идиотите по света виреят най-добре на едно място по сета и то се нарича...
  • 71 Китовците се затвориха,

    20 5 Отговор

    До коментар #64 от "Гост":

    защото именно кавидът бе опит за подмяна на правителството. Но император Си реагира светкавично и с войската изолира града и околностите. После "вирусчето" изчезна и не се появи повече. Всичко е пари и власт, много власт.
  • 72 ха ха ха

    16 2 Отговор
    Докторе, положението е недей си игра!

    От един малък бацилий - направиха голяма беля и колегите ти, които трябва да се грижат за хората, се оказаха твърде малко - повечето са алчни до безбожие, а с такива хора сме за никъде!

    Не пийте и не яжте нищо, предложено ви от тях, че като ги гледам как плюят като говорят, не ми е ясно докъде ще стигнат!

    БОГ С ВАС!
  • 73 гост

    18 21 Отговор
    Мангъров да чете по актуална информация .Швеция има около 6 000 починали, а за 27.10, 28.10 имат по 2000 заразени за ден .Чакам с нетърпение следващите 14 дена да видя как се справили шведите.
  • 74 !!!?

    17 25 Отговор
    Да слушаш Мангъров за COVID-19 е нещо като се хапнеш кисела краставица преди да си се гипсирал напълно с шльоковица.
  • 75 555

    7 4 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    Колко плащат за това писание,че нещо финансово изтънях.
  • 76 гжгж

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "АНОНИМЕН":

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  • 77 Чичо Тончо

    23 2 Отговор

    До коментар #60 от "Петя":

    Публикувано във факти.бг: Защо ни лъжат и мачкат по този долен начин?
    № 69 ти е отговорил! Кризата още е съвсем в началото си! Печатниците за пари / не са само монети и купюри / в Щатите и ЕС работят 24/7! Виж само какви милиарди отиват във фармацевтичните производства и не само!
  • 78 !!!?

    19 10 Отговор
    От Мангъров става ясно, че няма нужда от доктори.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 карача

    6 7 Отговор

    До коментар #56 от "asd":

    А маска що не сложи бе превенцио.......
  • 81 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 15 Отговор
    прав сте ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ
  • 82 Karosel

    20 36 Отговор
    Този чифyт не е стъпвал в Covid-a отделението, а се щрака само в инфекциозна клиника. Напълно беззотговорен при това не към своето, а към здравето на околните. Бог да му прости, аз не!
  • 83 ares

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гражданин":

    ТИ СИ ПЪЛЕН ИДИОТ
  • 84 Си ган

    20 33 Отговор
    В миналото хората като Мангъров са работели като шутове, за да забавляват хората. Уви, този вече хич не е забавен както в началото...
  • 85 гост

    16 9 Отговор
    Нямам обяснение защо правителството прилага някакви мерки изобщо. Нека да остави всичко по старому и тогава ще се отървем от глупаците.
  • 86 Не пожелавай

    11 0 Отговор

    До коментар #52 от "ха дано":

    никому нещо което може да те застигне.
  • 87 Гост

    18 31 Отговор
    Този глупак стана откровено зловреден. Трябва да го лишат от право да е лекар. Силните антибиотици са единственото средство с което спасяват тежките случаи в отделенията.
  • 88 Ежко Бежко

    10 8 Отговор
    Прав е Мангъров, че вирус с антибиотици не се лекува, но не беше прав, че лятото коронавирусът ще изчезне и няма да има втора вълна.
  • 89 Ковид 19

    14 28 Отговор
    Тази мишка взема по 100 лв. за нещо където не му е ясно . И 200 лв.за посещение в дом. Какъв му е лиценза и правомощията на този Г.Ъ.З.Няма ли Държава или наистина всичко е свински черва. По скоро ТИКВЕНИ.

    Коментиран от #126

  • 90 Ковид 19

    12 9 Отговор
    Махайте, махайте всичко неудобно. Свобода на словото.Какво не Ви хареса думата Бойко или ,че сте платени.
  • 91 Бай Ху (By Who)

    19 29 Отговор
    На съвестта на този психично болен човек и на псевдомедиите, които му дават трибуна ще тежат живота и здравето на много добри хора загубили битката с Ковид. Хора събудете се! Това наистина е трета световна война, която човечеството води с неизвестен противник.
  • 92 007

    18 11 Отговор
    Нека този велик, незнам какво си, да направи диаграма, лист, ПротокоЛ за лечение или каквото сам реши и на какото е способен и кадърен, да го предтави и да спре да се изявява като "звезда (сложете епитет по желание)". Критиката "не така ами онака" на върши работа, а само обърква всички, включително и лекарите. Ако това му е целта, да обърква и шашави, да каже и да получи заслужен отговор от когото трябва.
  • 93 ха ха ха

    24 17 Отговор
    Колкото и да праскате негативни коментари, не можете да отразите това на Оценката за статията , щот сте няколко троляка драскащи на конвейер :D

    Доц. Мангъров си е номер едно и е бъдещия министър на Здравеопазването! А вие сте жалки подлоги!

    Коментиран от #103

  • 94 Doni Brasko

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Каза главанака като размърда единствената действаща мозъчна клетка, след което заспа сладко, сладко
  • 95 dianadeleva

    10 7 Отговор
    Китай,Япония и Хонг Конг изключиха своите 5G мрежи.Защо ли?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ivan

    22 13 Отговор
    Единственият умен и трезво мислещ , истински специалист !

    Коментиран от #101

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Пастир

    17 24 Отговор
    Ако слушаш Мангъров все едно се самоубиваш.Намерете добър психиатър за този човек.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Иво

    13 7 Отговор

    До коментар #97 от "Ivan":

    Отиди да те излекува този "специалист".
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 павел пенев

    12 9 Отговор
    Доц.Мангъров явно е голям специалист и от китайците е научил, че корона вируса се лекува с психологическа подкрепа.Задължително е да сподели с лекарите от западна Европа своя опит.
  • 105 Абе

    12 20 Отговор
    На мене д-р Мангъров ми звучи като д-р Менгеле. Тоя да не прави некви експерименти в детското на инфекциозната?
  • 106 мангароид

    10 10 Отговор
    факта че този наглед зимен вирус който владее СВЕТА за доц.мангъра ще си отиде сам но мангъра не казва кога хайде мангър кажи кога и как но ти си хитър защото не знаеш кога и как така че хитрината ти простее защото нямаш медицинска обосновка за голите ти приказки по медии.твои колеги си отидоха от този свят ти каза ли им *вечна памет*
  • 107 хахаха

    9 5 Отговор
    дошъл коронавируса при НОЩ и казал - утре ще дойда да прибера 100 човека, че съм обещал толкова на смъртта. Уплашил се НОЩ, свикал брифинг, на който казал , че яко ще се мре, коронавируа ще прибере 100 човека...на другия ден дошъл коронавируса при НОЩ и си поискал стоте човека..."Ама те станаха 300 тая нощ?!" "Е и? Моите са 100, останалите са ваши..." казал коронаврусът....:)))
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 азз

    16 6 Отговор
    Платените ковид тролчета са налазили и тука. Като излезе статистиката от починали 2020 и се сравни с 2019 ще стане ясно има ли пандемия. Само в Европа и САЩ ни баламосвате с втора вълна. В Китай що няма?
  • 110 Шекспир

    4 14 Отговор

    До коментар #64 от "Гост":

    Китайчетата изгубиха войната с КВ и започнаха да крият истинския брой на заразени и починали.Дори СЗО ги предупреди да спрат с манипулациите
  • 111 Люба Недоебезич

    12 20 Отговор
    Вече няколко месеца българският народ се придържа към плана Мангъров - неспазване на никакви мерки и желание за заразяване за придобиване на стаден имунитет. Сега берем плодовете на плана Мангъров. Въпреки, че този план претърпя пълен крах, въпросният доцент продължава без капка срам, да се появавя и да говори глупости! ДОКОГА!?

    Коментиран от #117

  • 112 Емил

    16 8 Отговор
    Пак активираха пом иярите на Тулупа да плюват доц.Мангъров. Единственият, който щи-годе разбира от вируси. За разлика от ортопеда и Коремния хирург.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Петев

    10 2 Отговор
    Корабът България си потъваше и без вирус и без пандемия и без сълзливи щабове, защото некадърният му капитан го води тъпо и упорито към единственият айсберг в цялото море. Сега глътка въздух за обвиненията на пасажерите му дават тези световни дивотии. Траекторията обаче не е променена, скоростта се покачва, просто от вас се изисква да гледате катастрофата с намордници.
  • 115 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #38 от "Сливи за смет":

    Ало,учения и недоучил, вие къде придобихте образователен ценз по микробиолгия? Значи вирусите са по-малки от бактерийте, и затова ,, намордника " не пази. Уникална логика,къде я придобихте,ако не е тайна? Ти си по-зле и от този който критикуваш,ама не го осъзнаваш.
  • 116 Независим

    6 3 Отговор
    В момента се вижда сблъсъка между "традиционната, общопризната, официална " медицина и Холистичната медицина. Първата , която лекува болестта и втората, която лекува човека. Първата, която си мислеше , че е преборила всички болести и втората , която се опитва да спаси индивида! Сблъсакът е титаничен и той не е от вчера. Този сблъсък е от повече от 300 години! За съжаление " официалната" медицина не се справя, но тъй като там е впрегнат целия апарат - държавен, индустрия, медии, финанси, силови структури никога няма да си признаят несправянето. Ще измислят все повече рестриктивни мерки, включително задължителни карантини, лекарства, ваксини, вместо да потърсят истинските причини и методи за лечения! Жалко е защото много хора очакват помощ от "системата" , която не може да им я осигури!
    Спомням си като малък, когато боледувах често от пневмония, имаше стар лекар, който много рядко прибягваше до лечение с антибиотици. Моите деца още от яслата педиатъра ги подхвашаше с антибиотици - ей така превантивно. И така докато не ми писна. Смених философията и типа лечение и след време те забравиха какво са лекарства...

    Коментиран от #129

  • 117 незнайко

    12 9 Отговор

    До коментар #111 от "Люба Недоебезич":

    Защо поне не прочетахте коментарите и да наблегнете на номер 30 !!! Погледнете статистиката и пак пишете !!! МАНГЪРОВ НАИСТИНА Е ПРАВ !!! Мерките които се налагат сега са ИЗКУСТВЕНИ И ПРЕДНАЧЕРТАНИ ОТВЪН А НЕ ОТ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО !!!

    Коментиран от #139, #141

  • 118 Велизар Дилов

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "Мнение":

    В Швеция има 5000 починали от Covid 19 която давате за пример
  • 119 запрещение

    7 13 Отговор
    Този бълва само глупости и дезинформация! Да не би Китай да си е сринал икономиката, като прилага стриктни мерки? Напротив, той е сред най-малко пострадалите. Както и Тайван, Виетнам, Южна Корея, Япония. Съгласен съм само, че болните не се лекуват по най-добрия начин и затова смъртността у нас расте. Сравнете броя на болните и починалите у нас и примерно в Германия. Но, някои страни използваха лятото за подготовка, а ние празнувахме като чехите "Корона Чао"...
  • 120 Швеция

    4 9 Отговор
    2458 са починалите на възраст 80-90 г. в Швеция, т.е. по-малко от половината от общия брой починали. Мангъров откъде ги вади тези неговите статистики?

    Коментиран от #130

  • 121 ДЖОТО

    9 3 Отговор
    МУФТАДЖИЙСКИ ДА ГО ПРОЧЕТЕ!
  • 122 Звездите ми говорят

    8 3 Отговор
    Искате ли да гласуваме дали Мангъров работи за сайта факти.

    Коментиран от #123

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 пешо

    8 18 Отговор
    Този нанесе огромни вреди на здравната система и борбата с коронавируса. ЦЕЛИЯ СВЯТ НОСИ МАСКИ И ТОЗИ АГИТИРАШЕ ДА НЕ СЕ НОСЯТ И ОБЪРКВАШЕ ХОРАТА. Криминален тип
  • 126 Ха ха

    8 3 Отговор

    До коментар #89 от "Ковид 19":

    Ти си да те оперира от Ковид Мутафчийски.Цената ще е по договаряне.
  • 127 Маргинал

    10 2 Отговор

    До коментар #43 от "Истерия":

    Причината е, че спряха лечението на всичко различно от Ковид. Извода е, че когато не ни лекуват имаме по голям шанс да оживеем.
  • 128 dr haus

    11 2 Отговор
    В швеция начело на борбата с вируса стои непоклатим един човек Андреас Тегнел и голяма част от населението стои твърдо зад него, политиците стоят настрана

    Коментиран от #132

  • 129 Само питам

    0 2 Отговор

    До коментар #116 от "Независим":

    Разбра ли какво си написал?Стар лекар ,педиатър,теб лекувал ,децата ти.

    Коментиран от #133, #142

  • 130 Швеция

    2 0 Отговор

    До коментар #120 от "Швеция":

    Данните са от доклад, публикуван на 27 октомври 2020 г.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Хм...

    4 2 Отговор

    До коментар #128 от "dr haus":

    Името е Андерс, а не Андреас....Това не е ли този, който каза, че е направил грешка с препоръките си?
  • 133 Какво те

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Само питам":

    смущава? Той, като е бил дете, е бил при един педиатър, а пък децата му са били при друг.
  • 134 Чичо Тончо

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    Шефката на Инфекциозна в отпуска и съобщава! Тя като е в отпуска и се е покрила от "короната" в избата до бурето, какво ми/ни съобщава! Да си порка винцето и като го свърши и се яви на работното си място пак да съобщава?!
  • 135 6835

    11 10 Отговор
    Никой не лекува вируса с антибиотик, с антибиотици лекуват пневмонията, която е последица от covid 19!!!! А Мангъров вече е обществено опасен, спрете го!
  • 136 Казуар

    11 11 Отговор
    Мангъров, злобно човече, антибиотикът се дава за предпазване от допълнителна бактериална инфекция.

    Коментиран от #140

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Грую

    6 4 Отговор
    Доцентът май е единствения човек , който е наясно какво се случва, но все пак трябва да е наясно, че ние сме пословично недисциплиниран народ и още от турско време ни е останало отрицателното отношение към властта и затова се изтърваха нещата. Да кажеш на българин: "От утре започваш да носиш, маска , да спазваш дистанция, да се изолираш по възможност и да дезинфекцираш по възможност колкото може повече около себе си " е все едно да му кажеш : "От утре в цялата да се спре да се краде!" . Ами нам как да стане. Такъв си ни е народът и това е!

    Коментиран от #168

  • 139 Люба Недоебезич

    6 6 Отговор

    До коментар #117 от "незнайко":

    Вие и този от номер 30 очевидн четете статистиката както дявола чете Евангеле! Само до преди 2 седмици активните случаи бяха под 5000 сега са над 25000. Как ще търсите ефект от коронавирус, когато той е бил доста слабо разпространен в България? Какви сравнения за смъртност по години ще правите? И ще ми доказвате, че когато болните са били малко и починалите са били малко. Брей, голямо открите сте нпарвили. Да не повярва човек! Мислете малко, преди да пишете! Сега броят на заразените се удвоява всяка седмица. Тепърва ще се усеща ефекта от коронавируса! Това сравнение ще има смисъл да се направи в края на годината.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Мангъров да прочете

    8 3 Отговор

    До коментар #117 от "незнайко":

    статистиката. Специално в случая с Швеция и смъртността при хора над 80 години говори абсолютни глупости. Освен ако не е легастеник и 2458 не ги е прочел като 5485. Ама и тогава щеше да е глупост казаното от него, но поне би имало обяснение, откъде вади тези грешни заключения.
  • 142 Независим

    3 0 Отговор

    До коментар #129 от "Само питам":

    Какво не разбираш? Правиш ли се или толкова си можеш?!
  • 143 Доктор Ох Боли

    13 11 Отговор
    Този нещастник докога ще мъти главите на хората с неговите глупости. Абсолютно неадекватни коментари.
    Май са му обещали да е министър на здравеопазването след падането на ГЕРБ.
  • 144 Ортопед

    9 10 Отговор

    До коментар #137 от "!!!?":

    Тези които не вярват на най-добрия експерт - инфекционист трябва да им гипсират главите, но преди това някой трябва да им ги начупи.

    Коментиран от #167

  • 145 Алфа Вълкът

    12 12 Отговор
    На тоя що му давате думата? За вчера да умрели 36 човека. Горе-долу това ни чака до края на април - по 30-40 човека на ден основно основно пенсионери, които тежат на здравната и пенсионната система.

    Коментиран от #186, #190

  • 146 По принцип

    12 3 Отговор

    До коментар #38 от "Сливи за смет":

    С прости хора не споря , но ще те светна , че антибиотика предпазва от последващите бактериални инфекции. Аз съм висшист, магистър още отминалия век,т.е не съветите. А маските спират пръските, умното, който идват от кихащи и кашлящи . В тях са вирусите, те не хвъркат като мухи самостоятелно из въздуха.

    Коментиран от #163

  • 147 някога

    10 5 Отговор
    Учителите по мое време, и по негово, шамаросваха и понякога помагаше. Като този, например, с два шамара щеше с първия да спре да пилтечи, а с втория щеше рефлексно да се оглежда за учител наоколо преди да почне да говори глупости. Типично за лекарско дете, отглеждано като медицински обект, а не като човешки субект, има отклонения, комплекси и вероятно затова и заеква.
  • 148 SAAB

    6 5 Отговор
    А тоз михлюзин да каже с какво да ги лекуват .....до - болнично ?
    Знае ли......НЕ !
  • 149 Весо Аптекаря

    3 6 Отговор
    За всички с минусите-тоя направи пачка,напипа далаверата
    А при мен оборота се качи акооо
  • 150 волен сидеров

    7 6 Отговор
    МАНГЪРА Е ПИЧ

    Коментиран от #151

  • 151 Алфа Вълкът

    6 9 Отговор

    До коментар #150 от "волен сидеров":

    Той е пи-пи-пи-пи-пич 😆😆😆. Странното е, че и аз се чудех - няма ли кой да му шибне два шамара зад врата и да млъкне. Виждам, че и други хора мислят по същия начин. Добре, че е възрастен и хората се сдържат да не го отупат.
  • 152 Петър младенов съм

    2 0 Отговор
    Танковете да дойдат грипе покажи се свършено е с тебе😂😂😂😂😂😂😂
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Дългият

    2 1 Отговор
    Този...капацитет,или да признаят че е прав или да му затворят устата...Да се чудиш кой да слушаш...
  • 155 Иван

    11 2 Отговор
    Вижте, според мен Мангъра е прав, при всичките му недостатъци... Преди 6-7 месеца Чехия се беше затворила като Бг и хората се наплашиха дотолкова, че неможеш да ги доближиш. Бях си напуснал квартирата и месец и половина спах в колата си на паркинга на един хипермаркет. Нищо не работеше, само аптеки, хранителни магазини и тук-там някоя фирма. Да си наемеш квартира не беше възможно, защото правителството забранява, а отделно брокерът на имоти се е побъркал от страх. Сега идва точно същото - блокиран бизнес, вечерен час , никакви събирания... Е, а откъде ще дойдат заплатите, парите за наем, ипотека, храна... Непрестанно плашат по медиите - 15 000, 20 000 заразени... Добре, но колко са хоспитализирани?! По-малко от 500... А колко са в критично състояние?! 26... Е, какво правим тогава?! Не твърдя, че ще имате късмет и няма да заболелите тежко, но същото е и със заушка, шарка, каквото и да е заболяване... Не затваряте цялата държава, нали?

    Коментиран от #160

  • 156 Опа

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Сливи за смет":

    Много хубаво пращаш хора на училище но хвани тоя за ръчичка и с него на училище. Няма да навлизам в словоизлияния но ще те попитам теб а й този соц доцент Двоина пневмония с асперин и чай ли се лекува бе диоди
  • 157 Д р Щросмайер

    5 6 Отговор
    Мангър, прав си за антибиотика, но спри да се показваш, че хората те вземат насериозно. А не трябва. Ти си знаеш.
  • 158 боксьор

    6 7 Отговор
    Мангъров,това,че се правиш на интересен си е твоя работа и твое право.Само че да знаеш: срещна ли те в магазина без маска,ще те съдя за опит за убийство или ще ти сменя физиономията.
  • 159 Гост

    7 3 Отговор
    Един човек,който не се Повтаря като платените професори и говори без да всява паника,а това му прави чест.
    Бактериите не са вредни и с антибиотика по скоро се пречи те да си вършат работата в лечебна фаза,но като смятате,че докторите лекуват с антибиотици и лекарствата,които и в рекламите ви казват,че предотвратяват симптомите или облекчават болката,а симптома не е причината,това си е ваш избор и вие си знаете какво да правите със здравето си.
  • 160 Прав си

    6 3 Отговор

    До коментар #155 от "Иван":

    На фона на смъртните случаи преди този вирус вероятно България е била повече в пандемия отколкото сега.
    Хората вече не могат да мислят нормално и трезво от мерки и стъкмистики.
    Но като им е толкова акъла и вярват на тарикати после ще си носят и последствията от това.
    В случая стана,че покрай сухото гори и мокрото.
  • 161 гост

    7 3 Отговор
    Мангъров назад не дава! Бъди здрав и само напред!
  • 162 по скоро

    3 1 Отговор
    все едно да лекуваш счупен крак с лекарство против диария.
  • 163 По принцип си прав

    5 5 Отговор

    До коментар #146 от "По принцип":

    За себе си,но като цяло коментара ти е една огромна заблуда както и повечето от писанията тук.
    Сега е момента с този вирус да се осъзнавате и събуждате колко много ви лъжат и манипулират и от това печелят пари.
    Ако хората са наясно и са отговорни за действията си и разчитат на себе си,но не са научени системата се разпада.
    Медиите вкараха новината за вируса,мисълта за него стана паразитна и яде всеки като вирус благодарение на страха и сега виждате какво жънат тези,които измислиха тази пандемия и ви я наложиха както рекламите налагат и въздействат какво да си купувате.
    Ваксините и лекарствата са промоциите.
    Хайде купувайте,че ако не ги купувате яко ще закъсат откъм пари тарикатите,те разчитат на вас.
  • 164 Гaнчо

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тулупа":

    мaнгърa cе превърнa в Борец против Фaшизмa и Кaпитaлизмa и cе cрещa.c трудови колективи. зa дa им рaзпрaви зa подривнaтa cи дейноcт, Дa cе комaндировa в Кaрлуково
  • 165 умник

    3 2 Отговор
    Доц. Кунчев по ма кефи, може да пее, но не може да смята.

    Коментиран от #166

  • 166 Този е върхът

    2 5 Отговор

    До коментар #165 от "умник":

    Което отвсякъде.Да се чудиш от коя зоологическа градина са го изпуснали?

    Коментиран от #169, #170

  • 167 Ропо

    4 10 Отговор

    До коментар #144 от "Ортопед":

    Тaзи кaрикaтурнa личноcт. нямa ли дa cе cкрие нaй-нaкрaя или поне дa отиде в някое ковид отделение.
  • 168 фaни янковa

    7 8 Отговор

    До коментар #138 от "Грую":

    Мaнгъровщинaтa е по-опacнa от Отровното трио и Пеевcки взети зaедно.
  • 169 Гaнчо

    7 4 Отговор

    До коментар #166 от "Този е върхът":

    Кaнтaрджиев ме кефи . добре ги нaреждa Мaнгъровците
  • 170 Кърти отвсякъде

    1 2 Отговор

    До коментар #166 от "Този е върхът":

    Исках да кажа.
    Веднага оздравява човек като го види,а вируса умира от смях и не го лови.
    😀😃😄😁😁😅🤣
  • 171 Той

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "the truth":

    затова е още доцент на тази възраст, с този опит. Говори ИСТИНАТА и не се навежда.
  • 172 Kukuruku

    5 4 Отговор
    Всички са много ербап , докато не застигне тях или техен близък тежко. Ако обаче това стане, започват да уведомяват медиите как не са приети в болница, защото видиш ли нямало места, а били “длъжни”
  • 173 Ванче

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Софиянец":

    Лекарите с комунистическо възпитание и потекло-не партийно,а комунистическо,бяха истински лекари и лекуваха,защото имаха ценностна система,морал и възпитание,съответно и знания.Те бяха Лекари а не търговци на здраве.А пък за такива природни недоразумения,като теб-софиянци в повече,домъкнали се я от Михайловград,я от Толбухин и имащи експертно селско мнение по всичко-задръжте си го за себе си и за кварталният хоремаг.Като не сте живяли по онова време и не знаете нищо от него,не пишете глупости,все още има и хора,които помнят и могат да сравнят животът тогава и сега без да се съобразяват с соросоидната пропаганда
  • 174 Бибитко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "аптекар":

    А смятай на Магарешкия Бойко Борисовски слуга колко му е скочил оборотът!
  • 175 sts

    5 2 Отговор
    Браво на доц.Мангъров.
  • 176 cpv

    4 5 Отговор
    Не знам какъв си лекар ,но преди това говореше,че корона вируса е обикновен грип,а сега се въртиш на обратно?
  • 177 Боно

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "bandita":

    Абе тоя още ли не са го затворили у Корило бре и да не забравите да му облечете бялата риза с дългите ръкави
  • 178 луд доц

    3 4 Отговор
    В лудницата ! Колкото по-бързо , толкова по- добре !
  • 179 Кирчо

    2 2 Отговор
    Браво на доктор Мангъров! Истински лекар!
  • 180 dan

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Васил":

    Ти сигурен ли си колко са умрели от ковид наистина?
    Никой не знае точната бройка!

    Коментиран от #195

  • 181 Антон

    3 0 Отговор
    Единственото смислено нещо, което прочетох за КОВИД-а тук.
  • 182 МАНГЪРОООВ!

    4 2 Отговор
    Ако гипсирането предотврати счупването, не е тъпо! Вие какво предпочитете, да лекувате счупен крак или въобще да не го чупите?

    Коментиран от #183

  • 183 Ванче

    3 1 Отговор

    До коментар #182 от "МАНГЪРОООВ!":

    Ами гипсирай си и тъпата кратуна тогава,сакън да не ти се счупи....
  • 184 баба ви от бг

    4 4 Отговор
    хора, този е мошенник! лъжи всички! как ли си е купил дипломата??? от берн казаха , че този има проблем!!!! кой го е допуснал до дет. болници и как може такъв мошенник да е " лекувал" бълг. деца????!!!??
  • 185 ваня

    1 4 Отговор
    то си личи, че е много психо тази визия!!!! питам се, кой е дал диплома на този малоумник, който сигурно не знае, че сега 80 млн деца ще останат без полио, дифтеткок тбц !!!! а за кт. вирус ще чакаме март месец, руската, трета ваксина!!!! другите в... и са мнооооооогооооо съмнителни!!!!
  • 186 Много повече ще станат

    4 4 Отговор

    До коментар #145 от "Алфа Вълкът":

    жертвите на ковид дневно ако продължават да възхваляват недоразумението Мангъров. 30-40 ще ни се виждат прекрасни като число скоро. Вървим по пътя на Чехия с толкова мнохо"мъдреци" по форумите, за които да сложат маска е под достойнството им. Щото и Мангъра не носел.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 морски

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "сър ковид":

    Аз съм моряк бях в Южна Корея и след 40дни в Швеция.В Корея се справят по добре ! Незнам защо ти слагат минуси?

    Коментиран от #189

  • 189 Стара Загора

    2 0 Отговор

    До коментар #188 от "морски":

    Явно никой от тук изразилите мнението си не е преболедувал още ковид .Аз съм от "късметлиите" и не бих искал отново да ми се случи.Мангъров или Бойко,щабът или политиците-няма значение.
    Истината е,че всички са безсилни .А с нашето здравеопазване и доходите ни пожелавам на всички "да бъдат здрави" ,за да имат и занапред енергията и безгрижието да "решават" бъдещето и живота на нацията,както правят и досега.
  • 190 Стара Загора

    1 1 Отговор

    До коментар #145 от "Алфа Вълкът":

    А ако тези тежащи на системата и на теб лично пенсионери са твоите родители,ще продължаваш ли да мислиш така?!И,ако ти се падне "честта" да се молиш в спешното да ги приемат ,докато те се задушават и посиняват,още ли ще си толкова смел?!
  • 191 653

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "АНОНИМЕН":

    А с какво да го лекуват,с витамини и аспирин ли?Аз го преболедувах с едностранна пневмония вкъщи.Изпратиха ме без никакви лекарства с указание да лежа и да чакам да ми мине.А от аспирин,само след един ден прием,получих петехии.
  • 192 Абе

    2 0 Отговор
    Ясен ми е Мангъров. Търси евтина популярност. Да дигне цената на прегледите си от 100 на 200 лева. Като толкова разбира защо не отиде да лекува болните в Ковид отделение.
  • 193 Бай Ху (By Who)

    2 0 Отговор
    Тоа ако го видим у рейса без маска такъв ше му набием у муцуната, че ше му излезат свитки!
  • 194 Комбина

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "гост":

    А ти знаеш ли колко умират от старост, ама това какво общо има с КОВИД!
  • 195 Консерватор

    0 0 Отговор

    До коментар #180 от "dan":

    А какво знаем със сигурност! Какво е истина, на кой да вярваме!
  • 196 баба ви от бг

    0 0 Отговор
    тази карикатура лекувал ли е някой или си е плащал да пишат безмислиците му???? 80 млн деца тази година остават без ваксини полио, дифтеткок, тбц!!!!!!!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове