Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 11:21 1 679 14

Здравният министър: За 2 седмици не бихме могли да застрашим учебната година

  • ученици-
  • учебна година

Той призова да не се говори за дълги сценарии

Здравният министър: За 2 седмици не бихме могли да застрашим учебната година - 1

Студенти и ученици от гимназиалните класове учат онлайн за две седмици. Възможно ли е и студентите по медицина да учат дистанционно и доколко ефективно е подобно обучение? По БНТ здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира, че връщането на студентите в университетите крие рискове и според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение.

"Основният принцип, към който сме се стремяли е извеждането на студентите от обучение в електронна среда, е именно присъствената форма на обучение в затворени пространства. Това е частен случай за провеждане на практика на отрито, нещо, което не е включено в нашата заповед, така че не смятам, че има проблем тази практика на открито да бъде организирана и да бъде проведена, тъй като тук рискът от разпространение на заразата на открито е минимален, т.е. ако се носят правилно маските, да покриват устата, да покриват носа по начини, по който се опитваме в нашата заповед, считам, че тази практика може да бъде проведена", каза проф. Костадин Ангелов - министър на здравеопазването.

"Не считам, че за две седмици - това е дължината на един болничен лист, бихме могли да застрашим такава една учебна година", категоричен бе той.

Министърът на здравеопазването призова да не се говори за дълги сценарии, "нашата цел е да контролирането на инфекцията и намаляване на натиска върху лечебните заведения".

По думите му обучението по медицина в дистанционна среда има своите недостатъци, но според прочувания заразата в много държави се увеличава от започването на обучението на ученици и студенти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ваканция

    8 4 Отговор
    Сега учениците масово се разхождат по магазините. Целуват се, прегръщат се. Малоумна работа.
  • 3 Eee

    5 0 Отговор
    Сега ще се увеличи броя на викащите за оставка по площадите.
  • 4 Ха ха

    11 0 Отговор
    Какви две седмици? После ще сте изгонили вируса ли? Почна се, най - малко до май месец ще е така. Бройките заразени ще спрат, когато намалите бройката на тестваните. Преди за 50 души на ден затворихте държавата, сега 2 000 души на ден заразени има. Преди ли е грешката или сега. А лятото защо почиваше вируса, за да дойдат туристите по мутроморието ли?

    Коментиран от #6

  • 5 БАЙ Х@Й

    10 1 Отговор
    Ще се повторя . ДАНО НЕ МЕ ЛЕКУВА ЛЕКАР ЗАВЪРШИЛИ ОСЕМ СЕМЕСТЪРА "Спешно отделение" И С ДИПЛОМНА РАБОТА ОТ "Откраднат живот" !
  • 6 Случаен

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха":

    Лятото вируса "почиваше" защото не издържа на висока температура. Ама то се иска да се попрочете малко, а на вашата групичка това не ви се отдава...

    Коментиран от #10

  • 7 Потребител

    0 0 Отговор
    Това като оня виц: "То от един път не се става..."
  • 8 ПаразитЕС

    3 0 Отговор
    E че то 3 месеца не стигна лятна вакация да няма вирус, сега точно тези 2 седмици измслени ще решат кардинално нещата... Ама првърнахме се точно като в паразита ЕС, 90% финансови изгоди и 10% политика ... разбира се за народа не остана никакъв процент за да се мисли. Толкова бюрокрация за да гарантира това разпределение на процентите, че сигурно и специалисти от чужбина са питали колко точно седмици да е ваканцията.
  • 9 Пенсионер

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: поред прочувания заразата в много държави се увеличава от започването на обучението на ученици и студенти.
    С хаотични и половичати мерки застрашихте цялата нация
  • 10 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Случаен":

    По твоята логика в Африка няма Ковид, ама трябва ли да остарееш за да се появат бръчки в мозъка

    Коментиран от #12

  • 11 the truth

    6 1 Отговор
    Браво, учат медицина онлайн! После тия, училите онлайн, ще ми правят операция на сърцето и на мозъка! ако изобщо знаят какво означава трепанация на черепа... пълна гавра с образованието, което и без това беше ударило дъното!
  • 12 Случаен

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха":

    Мда, в сравнение с Европа и други континенти, може да се каже

    Коментиран от #14

  • 13 Я ...Я

    3 0 Отговор
    ТОЗИ НЕ Е У РЕД:ПЪРВО КАЗВА 2 СЕДМИЦИ НЕ Е ПРОБЛЕМ... ПОСЛЕ ПРАВИ ЧУПКА У КРЪСТА ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПО ЛОШ СЦЕНАРИЙ. ДЕМЕК МОЖЕ ДА СЕ УЧИ ЦЯЛА ГОД. ТАКА. НЕ ГО РАЗБИРАМ. МНОГО Е ОБЪРКАН. ИЛИ ГРЕША...
  • 14 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Случаен":

    Или по скоро там не тестват, защото няма Евро фондове