30 Октомври, 2020 12:51 3 184 40

Илиян Василев: Младежкото ГЕРБ са истинските преторианци на режима

  • твърдица-
  • бойко борисов-
  • коронавирус-
  • мерки

Борисов съзнателно разделя нацията, на млади и не толкова млади, на привилегировани и презрени, на олигарси и частни бизнесмени

Илиян Василев: Младежкото ГЕРБ са истинските преторианци на режима - 1

Коментар на Илиян Василев във Facebook

Не е само, че Борисов не обичал младите, защото не го обичали. Той си има млади, които го обичат - тези от младежкото ГЕРБ, които бързо са се адаптирали към възможностите да прогресират и станат богати, дори някои от тях милионери, на 30 години с целуване на ръка на Вожда.
Другият път, трънливият не е за тях. Асансьорът на властта в корумпираната държава ги изтласква там "горе", там където има поръчки, субсидии, постове. Без труд, без образование, без квалификация. Богати и послушни. Не се заблуждавайте, те са истинските преторианци на режима, защото идеята, че ще останат без достъп до лесни бюджетни пари ги превръща в мутри, готови на всякакво престъпление.

Проблемът на тази психопатология при Борисов е, че той вече е режим на окопна война, оцеляване без оглед на последствията в дългосрочен аспект за българската нация и държавност. Освен младите, той презира и предприемчивите, не само и толкова големите бизнесмени, но и тези които остават прави и независими, много от които протестират и не преклоняват глава и искат смяната му. Средната класа е трън в очите му, малкия бизнес заплаха. Именно за това не предприема и мерки за тяхното спасение и остава Ковидкризата и паниката да ги довърши и изпрати с протегната ръка към него.

В същото време демонстративно увеличава заплатите на държавни служители, и то по време на чума, не само за осигури полицията и жандармерията, които го пазят от народната любов и гласове за изборите, но и за да демонстрира презрението си към частния бизнес. Ако не фалира под ударите на синергията между различните кризи - икономическа, медицинска и социална, то поне голяма част свива коланите и намалява заплатите. Така пропастта между "сигурния" и "доходоносен" държавен и рисковия частен бизнес, оставен на произвола на съдбата, се увеличава. И то във време в което той като дойна крава на бюджета е именно последния и продължава да генерира приходи в бюджета и по-високи заплати, повече пари за крадене и корупция. Ако може да го натовари с излишни административни разходи ще го натовари, ако може да не му ги спести чрез електронни услуги и намаляване на данъците, също. Сега е именно време за намаляване на данъците, особено на ДДС на 15 процента, като мярка за всички.

Елементарна солидарност и здрав фискален разум в тези времена е да се замразяват дори свият всички заплати на бюджетниците, до един. Изключение само във връзка с извънреден труд - но за това няма нужда от решения, той и така се заплаща.
Този пост е моят израз на респект и поклон към всички мои колеги, милионите в частния сектор върху които се крепи България, в пряк и преносен смисъл. Пряк заради материалните измерения, преносен заради това че подкрепят независимостта на духа в българското обществото.

Поклон и към работещите в държавния сектор и държавните предприятия, които разбират, че в такива времена е недостойно да бъдат подкупвани с пари, които след това стават наш общ солидарен дълг. Ако се съгласим с Борисовото разделяне на две Българии - едната, с по-високи приходи чрез пари на назаем от всички, и друга която не смогва да оцелее, утре няма да можем да ги съберем.

Борисов съзнателно разделя нацията, на млади и не толкова млади, на привилегировани и презрени, на олигарси и частни бизнесмени - НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ.

Разделението ни прави по уязвими към тяхната корупция и корист.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 9 Отговор
    БОРИСОВ герб края ви наближава мутро гадна

    Коментиран от #35

  • 2 др Гей Билтс

    24 7 Отговор
    След ваксината ще има само млади лилави..

    Коментиран от #20

  • 3 Българка

    41 5 Отговор
    Следващите управляващи и съдът ще имат много работа. Трябва пълна ревизия на всички нива и изчистване от боклука

    Коментиран от #11

  • 4 Герб деца

    20 8 Отговор
    Отърване няма.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 оставка

    26 5 Отговор
    Оставка и затвор !
  • 7 !!!?

    10 29 Отговор
    Фигуранта разделя нацията !
    Той раздели дори и армията лобирайки най-вече за ВВС'то.
    Той разделя българите на "нород" и "граждани"
    Той и мутрите разделя на наши и ваши !!!?

    Коментиран от #34

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 5 Отговор
    БОРИСОВ е манипулативно лъжещ двуличник арогантен ЧТВЕКО МРАЗЕЩ
  • 9 ББ мъдреца

    23 4 Отговор
    Борисов е мъдрец. В денталния смисълС цялото ми уважение към младите и тези, които не ни харесват - не ви харесваме и ние. Мъдрецът пак ни говори. Той е „мъдрец“ единствено в денталния (стоматологичния) смисъл – ненужен и боли. Не се лекува – изважда се. С упойка, без упойка, с елеватор, клещи, скалпел – махане е спасението.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 4 Отговор
    УЖ 50 лева бонус върхупенсиите който БОРИСОВ обеща ако герб спечелят е лъжа та БОРИСОВ нарече преди години БГ пенсионерите ХОРА ВТОРА РЪКА
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    БОРИСОВ мрази ХАРАТА а герб са ГЕРМАНСКО ЛИБЕРАЛНО КАПИТАЛИСТИЧНО ОЛИГАРХИЧЕСКА ПАРТИЯ
  • 12 Боко пак е

    3 16 Отговор
    прав е. Само дебило-инфантилчета.
  • 13 Потребител

    19 4 Отговор
    От селски интригант и дребнодушен хитрец друго не може да се очаква. Присъединявам се към горенаписаното. Оставка, съд и затвор!
  • 14 БЪЛГАРЧЕ

    23 3 Отговор
    Критикуват Радев за това че на протеста е с високо вдигнатата ръка свита в юмрук.А тук Борисов да не би да е широко протегнал ръка към българския народ а?

    Коментиран от #15, #18, #23

  • 15 Българка

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРЧЕ":

    Обстреля го. Борисов е вожд на индианското племе булгаре от територията абсурдистан и той сам си позволява всичко. Пази го и божий инструмент
  • 16 chi

    12 3 Отговор
    Имладежкото и дърташкото ще ядат бахура...
  • 17 🐷 Боко ТИКВАТА

    14 2 Отговор
    Абе младите ТУЛУПИ просто потриват ръце да седнат на софрата.Нормално.Виждат как безнаказано се крАдне, искат и те.
  • 18 Де Факто

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРЧЕ":

    За ТИКВАТА може, за ГЕНЕРАЛ РАДЕВ НЕ може.Това се нарича евроГЕЙско-ГЕЙберастка "демокрация" на ТУЛУПИТЕ.
  • 19 аз съм Веска

    4 7 Отговор
    БОРИСОВ ИМА КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ КЪМ ГОЛЕМИЯТ БИЗНЕС.ДОПУСКАМ .
    НО , ВАСИЛЕВ , КАЖИ КОИ МУ БЯХА СЪВЕТНИЦИТЕ .
    ПРИ ТОЗИ ОПИТ В ПОЛИТИКАТА ,КОЙТО Е НАТРУПАЛ БОРИСОВ, И С ДЖИПКАТА , НЯМА КОЙ ДА ГО МИНЕ !
    НЕОБХОДИМО МУ Е САМО ЕДНО ЕДИНСТВЕНО УСЛОВИЕ :
    ЗАКОНОВА ГРИЖА ЗА МАЛКИЯТ И СРЕДЕН БИЗНЕС. СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА САМА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ . БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е МИЛОЗЛИВ.
    НО КАК ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА , С ЧЕРВЕНИ МИЗЕРНИ ЗАКОНОТВОРЦИ В НС , ЛОБИСТИ НА МИЗЕРИЯТА .
  • 20 засечка

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Ваксина нямало да има. Не знаят от какво се предизвикват страничните ефекти.
  • 21 Гост

    8 3 Отговор
    Стаааарияя и болен бойко да натовари младия му последовател на жипа, който и да е той, и да го научи на всиииичкии мурафети, престъпни схеми, кражби И НАЙ-ВАЖНОТО, да му покаже модела на нощното шкафче, че като му предадат щафетата, да няма издънки. Сетих се за филма Кръстникът!!!😂
  • 22 Ина Горова

    5 6 Отговор
    Г-н Василев , допреди година ви уважавах ,като информиран човек и добър анализатор. Но вече започвам да се съмнявам ,защото когато един човек е обсебен от някакво виждане или фикс идея ,неговите сензори просто блокират . Обсебен сте от Борисов ,но вие не виждате ,че Борисов не е системата , тя съществува до голяма степен извън него .Нали е модерно да се говори за Дълбоката държава ,тя не се дефинира от Министър Председателя . Това са едни взаимовръзки създадени през годините на администратори в държавното управление , на съдии ,прокурори ,следователи ,полицаи , а също и пъдари и отделни частни икономически субекти/ понякога и пъдарите казват какво да става/ Дори виждате ,че понякога шепа лумпени блокирали едно кръстовище могат да диктуват условия в демокрацията ,откоето и вие даже се възползвате. А всички искаме демокрация и законност.Аз съм убеден ,че с настоятелен граждански контрол може да се постигне много. Мога да ви кажа ,че една машинопистка в народното събрание може да направи небрежни корекции на текстове в закони ,които после да облужат някого. Вие сте се вторачили във ГЕРБ , ГЕРБ не е ББ ........
    А относно бюджетните заплати съм съгласен с вас.
  • 23 Стефо Шопа

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАРЧЕ":

    Ти си толкова елементарен. Не виждаш ли ,че Борисов показва как се държи Радев. Ти кое отделение си завършил ,че си такъв профан

    Коментиран от #24

  • 24 Българка

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Стефо Шопа":

    И президентският дрон му е свил ръката в юмрук. Сигурно гербераският коментар за снимката е, че е монтаж
  • 25 Честито

    4 1 Отговор
    КАТ СА ПРЕТОРИАНЦИ ДА ВЪРВЯТ В ПРЕТОРИЯ ПРАВ ИМ ПЪТ
  • 26 оня с коня

    3 8 Отговор
    Между морето от Глупости изписани от Автора на Статията се откроява 1 БАШ ФРАПИРАЩА:"Сега е момента да се намалят Данъците,особено на ДДС на 15%".И да каже Автора:ОТ КЪДЕ ще дойдат Пари за предстоящото вдигане на Мин.Пенкия от 250 на 300лв и повишаване на Тавана на 1400лв?А ния 50лв вече Месеци наред ОТ КЪДЕ ИДВАТ?А повишаване РЕГУЛЯРНО на Заплатите НА ВСИЧКИ Държ. служители от Господ ли се финансира?А КАКВИ МИЛИАРДИ е всичко това в Нац. мащаб?А ЗАЩО Авторът не забелязва Мярката 60:40 която вече АКИВНО ДЕЙСТВА и Еврофондовете които се изплащат Именно на Средния и Дребен бизнес- точно тия,които УЖ Борисов "не обичал"?А нали точно от Лагера на Автора се надава вой за Прекомерно харчене на Пари и че БГ ще се разклати Финансово, а от друга страна точно Той пнредлага намаление на 15% ДДС - ОТ ДЖОБА СИ ЛИ ЩЕ ДОПЛАТИ Ил.Василев?А иначе Похвата на Илиянвасилевци е елементарен:Да се работи Усърдно Политически и Организационно Ситуацията в БГ да става НЕ по-добра,а ПО-лоша и нетърпима,да се породят Социални вълнения и Бунтове,за ПАДНЕ Правителството и да Освободи мястото ...НА "Гадовете".Има обаче една съществена подробност - че НИЕ - Читавите Гласоподаватели НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛИМ - Посмъртно и Никагда,тъй да се каже!:)
  • 27 Бивш тиквенджия

    4 2 Отговор
    Какви преторианци бе? Братята, с купените гласове ли са преторианците? Сещам се за един, ама стана републиканец.
  • 28 Фактолог

    4 1 Отговор
    Всички останали маладежи са - нашите спартанци!!!
  • 29 бокошкафа

    6 1 Отговор
    всички брутални диктатури си отиват с много кръв воини и глад готови ли сте?
  • 30 Наивници

    5 1 Отговор
    А бе вие, какво очаквате от хомо ерктус питекантропус , който жени любимата си за друг мъж и се прави, че няма чаве ?!?!? Класически самовлюбен Мизантроп !
  • 31 Прокурор

    5 2 Отговор
    ОСТАВКА МУТРО БАНКЯНСКА!
  • 32 старото

    3 5 Отговор
    еее,това се казва йумрук -не е като дамското йумруче на фатмака Радев !!!
  • 33 бвфд

    3 0 Отговор
    М ГЕРБ е Комсомола на БКП.
    Нищо не е променено в Бг от '89 год. насам.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Само СДС

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    E хaйдe дe?! Вeчe 4 мeceцa вcякa вeчeр ви глeдaмe и чaкaмe дa cвaлитe пaртньoритe oт Гeрб и Пaтриoтитe oт влacт, нo нeщo нe можeтe дa ce cъбeрeтe пoвeчe oт 30 чoвeкa… Caмo пo врeмe нa въcтaниятa ce cъбирaтe към 200 чoвeкa, нo къдe ca ocтaнaлитe 6 999 800 нeдoвoлни бългaри? Aз щe ви oткрeхнa къдe ca! Cтoят cи вкъщи нa тoплo, вeчeрят, прaвят cи вeчeрният ceмeeн ceкc, пият cи рaкийкaтa c шoпcкaтa caлaтa дoвoлнo и ви глeдaт прeз тoвa врeмe пo интeрнeт нa живo кaкви нeдoнoceни, ceлcки тъпaци cтe!

    Коментиран от #36

  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Само СДС":

    от сдс започна съсипването на икономика индустрията на БЪЛГАРИЯ
  • 37 Гост

    2 5 Отговор
    Само ГЕРБ и Бойко
  • 38 Прост

    3 2 Отговор
    НЕ на БСП и Доган
  • 39 Селянин

    4 1 Отговор
    Тази снимка ми напомня СЪВЕТСКИ КОЛХОЗНИК, липсмва му само ТРАКТОРА/джипа/
  • 40 Гост

    0 0 Отговор
    С Герб кам светло бъдеще