30 Октомври, 2020 16:18 2 931 32

Терзийски: 10% увеличение на заплатите в МВР догодина

  • мвр-
  • заплати-
  • христо терзийски

Отчет на вътрешния министър в парламента

Терзийски: 10% увеличение на заплатите в МВР догодина - 1
Снимка: Фейсбук

Диалогът със синдикатите в МВР никога не е прекъсвал, още следващата седмица ще има нова среща за заплатите на служителите на министерството.

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Той увери, че от нова година всички служители на МВР ще получат 10-процентно увеличение на заплатите:

„Приехме промени в Закона за МВР за изплащане от 1 януари на положения извънреден труд на служителите на ненормиран работен ден, което ще струва над 60 милиона лева и касае над 13 хиляди служители.

За 2021 г. е предвидено и увеличение на основното възнаграждение с 10 на сто, като заложената сума за над 48 хиляди служители е повече от 154 милиона лева“, обяви министър Терзийски


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То така..

    32 6 Отговор
    Лесно се обещава когато ще ги плаща някой друг.
  • 2 MVR boyz

    14 24 Отговор
    Този се гаври с нас, минимум 50 процента!

    Коментиран от #14

  • 3 Жоро

    35 3 Отговор
    А ченгетата ще имат ли 10% повече успеваемост срещу борбата с престъпността?

    Коментиран от #16

  • 4 До коментар 2

    29 7 Отговор
    И това ви е много.
  • 5 Тоя

    36 3 Отговор
    Ами махнете половината защото са безполезни и дайте повече пари на останалите
  • 6 34sd32wewrw

    7 6 Отговор
    ХАХАХА сега на коя медия да вярваме по другите места пишат 30%
  • 7 Тиквата

    27 4 Отговор
    И тези ги купих. Най важните са ми еничарите.
  • 8 Българка

    25 6 Отговор
    При криза в нормалните пазарни страни замразяват, даже намаляват заплати на администрация, бюджет и с парите на данъкоплатците помагат на дребния и среден бизнес. При нас е точно обратно
    ОСТАВКИ, разследване, съд и присъди на тези, които загробиха България
  • 9 Последния Софиянец

    21 5 Отговор
    А догодина ще каже пак догодина.Тия ченгета са направо тъ... та вдлъбнати!Само ги лъжат.
  • 10 Увеличение

    15 1 Отговор
    след изборите.
  • 11 (П)т -енИс

    22 4 Отговор
    Кой ще те пази от народната любов!!!
    На еничарите вдигай, те много-работа свършиха , биха пенсионери, жени, граждани !!!
  • 12 Анонимен

    17 5 Отговор
    При 154млн за 10%, това значи, че дават 1.5 милиарда на 48к човека под формата на заплати. Един милиционер ни струва средно по 2600лв на месец. Майка ни жална.

    Коментиран от #28

  • 13 Софиянеца

    21 4 Отговор
    На дрипите 10% отгоре за добра работа как млатихa суверена на 2.9. 2020г!
  • 14 Няма лошо в желанията....

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "MVR boyz":

    Но е трудна реализацията.Ако догодина има пари за нивото на заплатите от тази година,пляскайте с ръце и тропкайте хорце.От къде приходи?Всички които могат да допринесат за бюджета,напускат на тагадък Родината.Остават само тези които не могат нищо и лежат на празното чекмедже.Няма пари,защото джипката ги раздава за последно и бяга към обетованата земя....
    .
  • 15 ппГРОБ

    9 2 Отговор
    Калинка чиновник!
  • 16 За това

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    все още не са започнали преговори
  • 17 ТаУмВзе

    10 3 Отговор
    Е така се Краде с цел ФАЛИТ! Браво мутро.
  • 18 Мим33

    9 5 Отговор
    От де на къде само на тях,а ми ние работниците,дето им изкарваме заплатите на нас трябва 30% да увеличат...
  • 19 Я... Я

    6 6 Отговор
    МАЛЕ, МАЛЕ ОПОСКАХА Я ТАЗИ ХАЗНА. ДА МУ МИСЛЯТ СЛЕДВАЩИТЕ. ЗЪЛ ПРОТИВНИК СЪМ НА БИБИТКО, НО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО. ЩОМ Е ТОЛКОВА ЩЕДЪР ДА СЕ УПРАВЯ. ЩЕ ФАЛИРАМЕ, ИЛИ ЩЕ ЗАДЛЪЖНЕЕМ УЖАСНО, НО БЕЗ СИЛНА ИКОНОМИКА.
  • 20 Fury

    14 3 Отговор
    Искам този министър и премиера да излязат на живо на 8.11.2020г. Когато се предвижда да бъде протеста в София пред протестиращите и са обяснят защо служителите на МВР не заслужават да получат теди со 30 процента свързани с ковид. Това е подигравка защото знаят че кучето е на синджир затова така се подиграват и всичко е умишлено направо унижават служителите на мвр. Поне така го виждам аз.
  • 21 Дрън,Дрън та пляс...

    5 4 Отговор
    На толуп-некадърник и два лева са му много!А те искали 30 процента?Ще има 30 процента ,ама от сегашната заплата за следващата година или 30 процента от сегашните биячи ще станат овчари и козари....
  • 22 Centurion

    12 2 Отговор
    То трябва половината полицаи да бъдат наритани,а на останалата част да им вдигнат заплатите със 50%.България няма нужда от толкова паразити,просто няма кой да ги издържа.Същото е и в Администрацията.В нормалните страни повечето услуги са по електронен път,няма нужда от толкова администрация.Да ходят и да си изкарват хляба с труд, а не като редят пасианси и като се крият зад .компютрите,по цял ден разнасят клюките и за пет пари работа ме свършват.
  • 23 1944

    0 1 Отговор
    ако полицията вкара десет министри в затвора ще си повиши възнаграждението поне двойно
  • 24 Rety

    0 0 Отговор
    Както при пенсиите - работим на процент. В МВР най-много са служителите с ниски заплати. Аман от популистки идиоти, дето "раздават"!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 20-20-МВР

    1 0 Отговор
    Полицаите на терен са около 15000 служители
    Това са хората,където са на първа линия и са на пътя,хората,които дават нощни смени и основната заплата им е 980лева.А останалите 23000 вземат по 2000 лв.и тях не ги виждате,защото те са по канцилариите.Това е проблема в МВР-защо никои не го казва и с тези 10%увеличение разликата в заплатите пак стават огромни.Увеличението на заплатите трябва да е с 30% за полицайте на терен и 10% за останалите.Така ще е честно и няма да има сърдити.
  • 28 Йдуфнсйсуд

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Аз данъци и осигуровки не плащам.Плащам за една вила и едно жилише данък смет и сгради.За работа сме му намерили лесното да заобикаляме полагаемото на държавата.Здравни също не плащам.На 10-15 години мога да си позволя платен преглед,а не да плащам за нещо което не ползвам.
  • 29 Това е измама

    2 0 Отговор
    10% са заложени в бюджета за 2021 за всички бюджетни ведомства, но го изкарват, че заради протеста полицаите ще получат 10%. Хем даваш това което си планирал, хем обясняваш, че това е заради тяхните нужди и искания. Егати хитреците. Факт е, че след лекарите, полицаите са най натоварени, а заплатите на някой от най натоварените са на ниско ниво в сравнение с другите държавни служители. Въпреки това съм против корупцията и призовавам всички полицаи да бъдат честни и отговорни, за да бъдат подкрепени в справедливите си искания за достойно заплащане. Вярвам, че недоволството от липсата на достойно заплащане не е причината за личностна деградация, озлобяване и прибягване към корупция.
  • 30 Гост

    2 0 Отговор
    Всеки знае нивото на наште полицаи,и тези пари са им много
  • 31 КРАДЦИ

    1 0 Отговор
    ЩОМ ОЩЕ НЕ СА АРЕСТУВАЛИ МУТРАТА НАЧИ СА ПАРАЗИТИ КАТО НЕГО !
  • 32 Те си знаят

    0 1 Отговор
    Еничарите ще получат 30% повишение и кай колко си заработи на смяна, но 10% за началството.
    Иначе, КОЙ ще пази пършивата кожа на Мутрата от народната либоф ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове