Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 08:55 2 637 14

Валерий Тодоров: Балтаков не познава законодателството, а се перчи (ВИДЕО)

  • андон балтаков-
  • бнр-
  • валерий тодоров

Тодоров смята, че Балтаков много трудно ще оттегли оставката си

Валерий Тодоров: Балтаков не познава законодателството, а се перчи (ВИДЕО) - 1
Валерий Тодоров, кадър: '''ЕвроДикоФ''

"В казуса с Андон Балтаков има серия нарушения на закона, включително и при самия избор, тъй като мотивите, с които е избран също отсъстват. Тъжна картина е." Това заяви в ефира на предаването "ЕвроДикоФ" по ТВ Евроком журналистът Валерий Тодоров, който бе генерален директор на БНР в периода 2007 - 2013 година.

"Аз водя делото не за избора на г-н Балтаков, а за решението на СЕМ. Получава се Параграф 22. Единият съд закри делото, защото каза, че аз нямам право да обжалвам междинния акт, трябва да обжалвам крайния. Другата съдийка твърди обратното", допълни Тодоров.

Журналистът изрази своите подозрения, че върху съда е наложен натиск.

"Няма съмнение, че документите на г-н Балтаков са нередовни. Това, което е представил като доказателства за трудов стаж. Документите не доказват, че той е бил на щат'', твърди той.

Тодоров смята, че Балтаков много трудно ще оттегли оставката си.

''Кой го покани и кой му обеща? Това значи е някакво лично разочарование'', коментира бившият генерален директор на БНР оставката на Балтаков, който днес я оттегли. Мнението на Валерий Тодоров е, че някой е обещал на Балтаков, че ще има мандат от 5 години и ще бъде премахнат Управителният съвет.

''Защо този генерален директор не видя другите важни елементи в законопроекта?'', запита опитният журналист и ръководител. Той посочи методиката за финансиране като такъв важен елемент.

''Виждаме един човек, който не познава медията, не познава законодателството, а се перчи'', добави Валерий Тодоров по адрес на Андон Балтаков.

''В прокуратурата има дело, по което генералният директор еднолично е променил бенефициент по обществена поръчка и дори е завишил цената услугата'', разкри бившият генерален директор на БНР.

Тодоров повтори тезата си, че Балтаков е удивително неподготвен за тази работа и го посъветва, макар и завоалирано, да се върне в САЩ.

Целия разговор на Сашо Диков с Валерий Тодоров можете да изгледате след 54:50 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 4 Отговор
    унас мафията си има държава

    Коментиран от #3

  • 2 Българка

    7 4 Отговор
    Щом Балтаков е"удивително неподготвен" за генерален директор на БНР, значи за управляващата върхушка е най-подходящият човек . Управляващите нямат нужда от компетентни и почтени хора в управлението, защото могат да препятстват ширещото се беззаконие

    Коментиран от #7

  • 3 Само СДС

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А у вас мафията си има ракети:)

    Коментиран от #4

  • 4 Българка

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Само СДС":

    Само, че преносителите F16 са несъществуващи в България.
    Факти защо триете повтарящи се постове против управляващи, а пропускате тези на тролове?
  • 5 Doni Brasko

    3 4 Отговор
    Къде ги намирате тия мижетурки да дрънкат. Човека е против начина на промяна на предлаганите промени. Тия отпадъци трябва да се махат вече. Като стане студено скоро и хората свършат парите ще им стане тясно
  • 6 ke da

    1 2 Отговор
    Не вярвам на русофила Валери Тодоров! Факт е че неговите хора премахнаха тайно част от предложения текст - по стар комунистически похват/на тъмно/ и от тук и хвърлената оставка! Текста трябва да се внесе в парламента такъв какъвто е приет от обществения съвет който го формулира! Балтаков остава шев докато се приеме законен нов такъв!

    Коментиран от #10

  • 7 ke da

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Напротив Балтаков си е много подготвен, обратно на становището на управляващата хунта! За хиляди Герберски калинки не им пречи че са неподготвени, но понеже Балтаков не им се навежда и сега им пречел! Да не сте стягали преди година свободата на словото, сега да си беше стария директор - ама не би - лакомията ДСкомунистическа е НЕНАДМИНАТА!
  • 8 70г.

    3 2 Отговор
    СЪСИПАХА БНР - В РАДИОТО Е ПЪЛНО С КОМУНИСТИЧЕСКИ ФАНАТИЦИ МИЛЕЕЩИ ЗА РЕСТАВРАЦИЯ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ -БАЛТАКОВ Е ЕДИН ОТ ТЯХ!!!!!
  • 9 70г.

    1 2 Отговор
    СЪСИПАХА БНР - В РАДИОТО Е ПЪЛНО С КОМУНИСТИЧЕСКИ ФАНАТИЦИ МИЛЕЕЩИ ЗА РЕСТАВРАЦИЯ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ -БАЛТАКОВ Е ЕДИН ОТ ТЯХ!!!!!
  • 10 Пую

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ke da":

    Абе,неграмотник.Шеф се пише с ф,а не с в.Ти от плакалите за Балтаков ли си?Да съжаление станахте много в Радиото.Начело с генералния ви лъжливец.Що ли не закрият БНР?Кой ли го слуша вече...
  • 11 Спиро

    2 0 Отговор
    Тодоров, въобще не ме е еня кой ще е директор. По-важно е какви журналисти работят в БНР. Неграмотността, с малки изключения, крещи отвсякъде. Жаргонът е норма вече. Лошото е, че някои “журналисти” дори не знаят, че говорят на жаргон. БНР трябва да бъде еталон, по него трябва “да си сверяваме часовника” относно езика. Вместо това - празнословие и словоблудство.
  • 12 44г в БНР

    2 1 Отговор
    Тоя парашутист е поредната "калинка" на комунистите. Силвия Великова и оня - Волгин, дето аха да го изгонят и "свинските черва" от "Журналисти без граници" ореват орталъка за свободата на словото и го върнат - не пищяха срещу този директор. Много добре знаеха, че е човек на Президента и ще им даде да си правят каквото и колкото си искат. Да, БНР в момента е радио на което държавата плаща да я плюе. Пример " Политически некоректно" и всеки политически коментар от когото и да е. А Държавата няма своя медия чрез която да отговаря, прокарва тези и т.н. За това БНР трябва да стане държавно, правителствено радио, което да прокарва политиките на правителството, което и да е то но официално. Да се дадат 48 часа на всички журналисти, ояли се с 5 цифрени хонорари и дерибействащи от години, да си намерят поле за изява. Останат ли в БНР, стават по-ниски от тревата. Всички оркестри, ансамбли, хорове и формации излизат на свободния пазар, след като си заплатят инструментите. Тогава с много по-малко пари БНР ще съществува като държавно радио , а не под непонятната абривиатура - "общественно", та всеки да го разбира както намери за добре.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове