Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 10:38 9 064 42

Брутални сцени в пловдивско училище

  • ученичка-
  • алкохол-
  • пияна ученичка

Учител: Разкараха ме като мръсно куче заради пияна в час ученичка

Брутални сцени в пловдивско училище - 1
Снимка: Shutterstock

Млад учител от Пловдив твърди, че е бил уволнен от пловдивско училище поради безумни причини. Това е историята на Иван Куцаров, студент по история от ПУ "Паисий Хилендарски". Публикуваме я без редакторска намеса

През месец юли тази година завърших висшето си образование в ПУ “Паисий Хилендарски". Винаги съм искал да стана учител и още това лято пробвах да изпълня мечтата си. Безуспешно. В края на месец септември с мен се свърза преподавател от университета, който ми предложи да започна работа в СУ "Св. Патриарх Евтимий", гр. Пловдив, тъй като учителката по История и цивилизации е сериозно пострадала и се очаква да отсъства дълго време. Съгласих се. Започнах работа след 2 дни (на 1 октомври). Вече бях отказал няколко предложения, тъй като не желаех да работя като учител само за 1 месец. Няколко души ми казаха, че се очаква да работя поне до Нова година. Във въпросното училище са преминали 7 години от моето образование.

Един месец мина неусетно. Всичко беше перфектно. Учениците са прекрасни (с леки изключения). Само за месец аз ги заобичах изключително много, а и останах с впечатлението, че отзивите от мен са добри и те също ме харесват и подкрепят. Пак подчертавам, че няколко души от педагогическия екип ми споделиха, че ще замествам минимум до Нова година.

На 28 октомври, сряда, карах последен час с IX "г" клас. Около средата на часа направих забележка на няколко от учениците, че нарушават дисциплината в час. Те ми обясниха, че на едно от момичетата от класа ѝ е лошо. Казах на момичето, че е свободно да си тръгне и да си почива вкъщи, без да ѝ пиша отсъствие. Тя отказа и часът завърши без повече проблеми. След края на работния ден до мен достигнаха видеоклипове, качени в една от социалните мрежи, на които се вижда как въпросното момиче се е навело под чина и пие от стъклена бутилка за водка.

Клиповете бяха качени от нейни съученици. На тях се вижда всичко – стаята, учениците, аз. Реших, че няма как да не взема мерки. На следващия ден (в 13:30 ч.) се свързах със заместник-директора (госпожа Милена Цветанова) и класния ръководител на класа (госпожа Дарина Николова). Обясних всичко и показах клиповете. Те ме разбраха и казаха, че нещата няма да останат така. Един час по-късно с мен се свърза заместник-директорът и ми каза, че на телефона е директорът – госпожа Валентина Стоенчева. Разказах всичко и на нея, а тя завърши със следните думи - "Утре Ви чакам в училище, за да подпишете документа, с който Ви освобождаваме. Титулярната госпожа се завръща."

Днес (неработен ден за учителите) пристигнах в училище в 11:00 ч. Срещнах се с директора. Тя ми показа видеоклип от камерата в стаята и каза, че аз съм виновен за случилото се. По време на инцидента пиша плана на урока на дъската. Трябвало постоянно да гледам какво правят 26-те души в стаята. Записа имената на хората, участвали в инцидента.

Каза ми да се подпиша, че съм освободен. Връщала се учителката, която щеше да отсъства между 3 и 7 месеца... И това беше. Не ми благодари, не ми обясни защо ме махат, не ми каза къде са били грешките ми и какви са нещата, които са им харесали или не са им харесали. Държа също да подчертая, че за да се отдам на учителската работа, реших да не продължа образованието си. Устното разбирателство беше да преподавам поне до Нова година, ако всичко е наред.

Тогава се намесих аз с един много прост въпрос: "Има ли случилото се онзи ден нещо общо с моето освобождаване?". Госпожа Стоенчева се зачуди. Беше доста гузна. Каза ми, че има. Пак каза, че съм виновен. Каза, че в часовете ми няма дисциплина.

Преди десетина дни в мой час в IX "а" клас влязоха директорът и заместник-директорът за проверка на униформи. Всички бяха с униформи. Дисциплината беше нормална, както винаги. Това е най-тихият и безпроблемен клас (от тези, на които преподавам). Днес тя излъга брутално, че дисциплината в онзи ден била потресаваща. Каза, че още в коридора била чула. Долна и гнусна лъжа. ЛЪЖА! Попитах защо не са ми казали още тогава. Не последва отговор. Дали наистина отстраняват всеки учител, който има проблем с поддържането на дисциплината за ЕДИН час??? Знам, че знаете отговора.

Госпожа Стоенчева ме обвини за това, че във вчерашния ден не съм взел участие в електронното обучение, което е истина. В сряда бях на работа от 13:30 ч. до 19:05 ч. След това имах ангажимент. И учителите са хора! Заявиха ми, че на другия ден в 08:00 ч. сутринта трябва да преподавам онлайн. Не взех участие в онлайн преподаването, защото нямам нито настолен компютър, нито лаптоп вкъщи. Не бях и добавен в необходимите групи.

Госпожа Стоенчева ми каза, че аз съм виновен. Трябвало за всичко аз да питам, за всичко аз да ги търся. Те не можели да се занимават със 120 учители. Приех фактите. Поех и част от вината. Казах, че нося огромна вина, но не и пълна. Отново последваха безумни оправдания.

Директорът е моят работодател, моят шеф. Аз се запознах с шефа си в деня, в който ме освободиха от работа!!! Вие виждали ли сте вашите шефове някога? Е, аз нямах това удоволствие. През цялата днешна среща госпожа Стоенчева показваше страх от едно нещо – да се появят клиповете по медиите и хората да се запознаят с тях. Не ѝ пука за мен. Не ѝ пука за образованието и учениците. Просто иска "авторитетът" на училището да бъде запазен.

Не исках да се стига до този момент, но е неизбежно. Такъв човек съм, така съм възпитан. Цял живот се боря с несправедливостта и страдам. Сега пак ще страдам. Срещу мен ще бъдат използвани всякакви методи. Ще бъда дискредитиран по всякакви начини. Ще бъда обвинен във всякакви неща, които не са мое дело. Ще бъдат използвани неща от личния ми живот. Това не ме притеснява.

В момента ми е изключително болно и тъжно. Не ми дадоха шанс да се сбогувам с учениците си!!! Не знам как да им кажа, че вече няма да се виждаме. Срам ме е да ги погледна в очите. Вчера ми казаха и днес ме разкараха като мръсно куче. Дами и господа, така се процедира през 2020 г. в Република България.

Написаното е МОЯТА гледна точка и в него НЯМА нито една лъжа. Заставам с името си и съм готов да си понеса последствията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    19 40 Отговор
    чисто ли го е пила?мезе , безалкохолно нещо?

    Коментиран от #6

  • 2 piff

    7 37 Отговор
    Колко си интересен и збваен . Нямам думи
  • 3 глоги

    96 0 Отговор
    Връзки,майна,връзки нямаш ли-край! Казах.Българска работа.

    Коментиран от #7

  • 4 Сливи за смет

    89 2 Отговор
    Живеем в старателно координирана анархия.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    104 0 Отговор
    господин УЧИТЕЛЯ не е ВИНОВЕНпросто е неудобен и го махат защото никой не обича ИСТИНАТА атя БОЛИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 0 Отговор

    До коментар #3 от "глоги":

    така е ГЛОГИ а и да допълня у нас свестните ги имат за луди писал го е ХРИСТО БОТЕВ
  • 8 Doni Brasko

    88 0 Отговор
    Браво човече. Бъди сигурен, че навсякъде има такива оядени лелки, които ги интересува само собственото им оцеляване. Така наречените мижетурки.
  • 9 Поредното камикадце решило

    37 9 Отговор
    Да остане в бегето и да работи 😂😂😂😂😂 голема грешка😂😂😂😂че и да преподава на диваците....това момиче явно е на некои некоя и тоа или дава пари или има връзки и даскалото печели от това...требвало е просто да се прави че нищо не е видел и да си трае

    Коментиран от #10, #11

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 1 Отговор

    До коментар #9 от "Поредното камикадце решило":

    УЧИТЕЛЯТ еЧЕСТЕН ЧОВЕК
  • 11 И сега да продължа в твоя ред на мисли

    49 0 Отговор

    До коментар #9 от "Поредното камикадце решило":

    Какво се задава и можете да очаквате от това поколение?Пенсии ли да имате,здравни услуги ли да получавате?
    Какъв младеж уби Милен Цветков?
    Отговори не търся на тези въпроси,те са в самите въпроси.
    ПоЗдрави
  • 12 Барисоглу Везир,Ердоган Султан-бг

    33 2 Отговор
    Да Донкихотовски решил ,човек да помага,а какво получава за от благодарност ,изгонване. БГ 2020 бейби. Учи още или се преквалифицирай,стругар по западна Европа взима 3000 евро нетна заплата,взимаш приятелката или жената. И оставяш директорката хем да директорства,хем да преподава,хем да се жали че няма жалаещи за учители. Мутристан в този си уродлив вид,не заслужава и останалият и капитал- останалите млади хора. Всичко и всички навън,нека мутри,пенсионери и ромляни да си стоят,да ги видим докъде ще я докарат.
  • 13 qwerty

    26 5 Отговор
    Младежо, отивай да си завършиш образованието! По-важни приоритети от това не трябва да имаш засега.
  • 14 един от стадото

    46 0 Отговор
    ще ги търсите младите даскали със свещ, ама няма. Само пенционери в даскалото и болниците ще останат, но и те ще свършат, като всичко..
  • 15 Порочен кръг

    39 0 Отговор
    Това се случва в 100% от училищата в Б-я...нищо ново под слънцето...просто трябва да се поработи малко в тази с-ма,за да се усетят нещата реално как стоят...има хиляди като него след като по закон директоритр аа едни малки феодали и ако ще и са се друсат и чукат в час...няма значение,ако не се разчуе...а ако стане
    се намира изкупителна жертва и до тук...т.е. и у-щето чисто,инспектората също...и по-нагоре министерството също...а че образованието и възпитанието пропада...няма значение...важно е системата да се съхрани...
  • 16 А туй то

    12 2 Отговор
    След ''смразяващите кръвта разкрития'', сега и ''брутални сцени'' :-) А бе, Марче, що не вземеш да пишеш само заглавия?
  • 17 САЛАМА

    1 36 Отговор
    Абе нас какво ни интересува интернет изповедтта на някаква хленчеща "женичка" ? Това трябвало ,онова трябвало ..за това бил виновен , за онова не бил ..е какъв е тоя смешния бе хаха съчуствие ли търси що ли ???? Ама и вие какво му отделяте такова внимание чак статия напсали моля ти са хаха ,колко лев ви даде да напишете тая сапунада хаха ! ? Тоя ако беше истински мъж а не джендър каквито сега са на мода щеше да е наясно ,че за всеки проблем с има граждански съд ! Смешко някакав си хаха
  • 18 2937

    11 9 Отговор
    Нищо не разбрах- бил завършил като учител, ама щял да се откаже да завърши образованието си...
    Учител се става само с връзки- син или дъщеря на комунист, или член на ГЕРБ. Нямаш ли връзките, ще те подритват и подритват от училище в училище за месец, два, седмица, няма да видиш постоянен ТД никога. В Бг е така отдавна.
  • 19 МАРА

    12 0 Отговор
    СРАМ ЗА БГ ПЛУЕТЕ МИНАЛОТО А ВИЖДАТЕЛИ КАКВО Е ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ СЕГА ЕТО ГИ РЕЗУЛТАТИТЕ

    Коментиран от #38

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мнение

    28 0 Отговор
    Някой си мисли че е дошъл на купон вместо училище, няма дисциплина и уважение, с после учителят виновен. Това са хора над 15 годишна възраст и се държат невъзпитано, а учителят трябва да бъде звероукротител. Само че без пръчка и наказание. Няма полза от такъв учебен процес. Който не му се учи да почва работа и да не пречи на другите

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Така е...

    26 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мнение":

    Много лесно може да се поправи дисциплината. Глоба за родителите на това момиче, 2 заплати, една от майката и башата. След това да се забрани на момичето да учи в държавно училище, та да им излезе по-скъпо. Много бързо ще ги стегнат децата във вкъщи.
  • 24 Behemoth

    7 8 Отговор
    Завалията ,явно не е наясно каква жалка картинка е учителското съсловие в България....тия живеят още у комунизъма и професионалният им начин на изразяване е от тогава...силно консервативна система толерираща посредствеността...нещо като игри на тронове след дигането на заплатите ХАХАХА...всичко е позволено

    Коментиран от #33

  • 25 Българин

    10 0 Отговор
    И някой ден тази с бутилката ще ни управлява. Пази боже. Ужас. Природата трябва да се намеси иначе няма изход.
  • 26 Цялата попара произтича от факта, че

    11 0 Отговор
    Финансирането следва ученика, с действащият закон реално няма възпиращи инструменти за дисциплината на учениците и те това добре го знаят, никакви реални наказания.Вината се хвърля на учителя, не се справя, т.е.уронва престижа, да се развяват из нета клипове с пияни в час, решава се проблема като няма глава, няма проблем
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Процесор Вучков

    12 1 Отговор
    Ученичка-алкохоличка, тя на двора тичка с късата поличка.
  • 29 Бреййй

    9 1 Отговор
    ,,нямало как да се занимават с 120 учителя, но всъщност точно това им е работата и задължението, всякаква вид организация в учебното заведение, е пряка отговорност на директорите
  • 30 Един

    6 1 Отговор
    Демокрация, майна! Европейски ценности! Капиталистически отношения! Не си го учил , ама в марксизма си го пише"Човек за човека е вълк" ! Е изиграл си ролята на проститутка- малко употребяван и изхвърлян! Да видиш какво е след 30 годишен стаж ...
  • 31 българин

    15 0 Отговор
    Махнали са те, човек, защото иначе като се разчуе сега как момата пие водка в училище, ще трябва да махнат директорката. И понеже, някой трябва да понесе отговорност, е най-лесно да те освободят тебе. Ако обаче бяхме истинско общество, трябва да има много сериозни санкции за ученичката.
  • 32 Димов

    14 0 Отговор
    За да не изгърми директорката, ще изгърми подчиненият й. За съжаление шуро-баджанашката политика все още е приоритетна в някои училища. Няма как да зяпаш 26 деца едновременно, докато пишеш на дъската. Никой няма очи на гърба си. И тук разни ке^еши, които не са работил нищо през живота си, ще вкарат сентенцията - "Като не ставаш за даскал, не се хващай!". Аз пък ще добавя: Като не си бил даскал, не коментирай! Сега едно малолетно пиянде ще остане ненаказано за нещо, за което навремето пращаха в ТВУ. Родителите й пътека ще направят, да я изкарат света вода ненапита. А един млад, съвестен учител ще бъде отритнат от системата, толерираща пошлото, гнусното, долното с помоща на калинките на всоки постове. Честита ви образователна реформа!

    Коментиран от #34

  • 33 Димов

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Behemoth":

    През соца щеше да изгърми пияндето, а не даскала. Анадъмну?
  • 34 Е, то мотива е, че

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Димов":

    Не ги е респектирал, така че да не смеят, то иначе е ясно, че няма как да да гледа всички
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бизнесмена

    2 0 Отговор
    Кажете, че е от Пловдив. Там са бандюги.
  • 37 любител

    5 0 Отговор
    абе майна ти от луната ли падаш.навсякъде е корупция и мръсотия.трябва да имаш вуйчо владика или герберис за да оцелееш.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Дългия

    1 4 Отговор
    Намирисва ми на нещо.Как пък точно твоя случай му дават гластност,защо ли.Така е лесно монетата има две страни.Но е така всеки може да си пише каквото си иска.Даскалче,винаги друг трябва да е виновен ами да ги беше изгонил и беше веднага уведомил директора а не на другия ден.
  • 40 No Exit

    9 1 Отговор
    И аз приключих така. Директорите се назначават от ГЕРБ, и получават по 1500 лева за ученик. Това се казва бизнес, в който най-нищожен е учителят. Отивай в някоя Бяла страна и си оправяй живота. В България не може, не става, не се получава. Колкото по-скоро се махнеш, толкова по-добре за теб.
  • 41 тирбушон

    9 1 Отговор
    Директорите на училищата са ФЕОДАЛИ-ХРАНЕНИЦИ на СТРАХЛИВАТА ВАРНЕНСКА МУМИЯ ВЪЛЧЕВ който наскоро им раздаде 160 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ДИРЕКТОРСКИ КАБИНЕТИ ! НЯАМА ВЕЧЕ НИТО ОБРАЗОВАНИЕ, НИТО ПРОСВЕТА , ШИРИ СЕ САМОЗВАНА НАГЛОСТ, НЕГРАМОТИЯ И НЕНАКАЗУЕМА ГЕРБЕРСКА ПРОСТАЩИНА !
  • 42 exdaskal

    7 0 Отговор
    Тоя па даскал ще ми става. Тва трябва да си луд. Малко ти е. Ама си късметлия де. Щот рано си зацепил за каква мизерна и неблагодарна работа става въпрос. Или не си зацепил още....Радвай се. И си намери друга работа. Ама нормална. Отървал си се.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове