Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 12:03 3 393 30

Костадин Ангелов: Рекордният брой починали от COVID-19 ще бъде проверен

  • коронавирус-
  • починали-
  • костадин ангелов

Брифинг на здравния министър

Костадин Ангелов: Рекордният брой починали от COVID-19 ще бъде проверен - 1
Снимка: БГНЕС

Рекордният брой на починалите от COVID-19 за последното денонощие ще бъде проверен. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинг пред РЗИ-София.

51 са починалите от коронавируса за последното денонощие, сочи справка в Единния информационен портал. Жертвите от началото на пандемията станаха 1 349.

Министърът посочи, че ако продължи да се увеличава броят на заболелите и хора, които трябва да бъдат поставени под карантина, може да се предприеме и уведомяване по електронен път и със SMS. Той добави, че в момента тази практика се използва в Германия.

„Колегите там вече се отказаха да търсят и правят епидемиологични проучвания, а разчитат на съвестта и разума на хората да предупреждават всички лица, с които са контактували, защото усилията на властите, които трябва да извършват тези проучвания, са насочват в други посоки по отношение на контрола на кризата“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядеитн

    9 1 Отговор
    То умрените са си умрени. Па кой и кака ша ги брои - на них им не пука. То че морът са повърна - веке са ясно виде.
  • 2 Петьо Петров

    39 6 Отговор
    Достатъчно е да си направите справка за починалите на тази дата през 2019 и 2020 г. През 2019 са починали с 21 човека повече без ковид. Лъжата все повече се изкристализира!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Българка

    19 3 Отговор
    Бегай и ти, и цялата свита, начело с вожда Винету силно с 200. Веднага оставки. НС да се разпуска. Спешно да се изберат почтени спрециалисти в ново правителство, подкрепено от болшинството българи, което да изведе България от блатото, в което ни натика Борисов 3 и съдружниците му
  • 4 Гербаджии измамници

    16 2 Отговор
    Ни лъжат и кадът.
  • 5 др Гей Билтс

    2 2 Отговор
    Така като ръчнат шота само ще ви бройкат после.
  • 6 Петьо Петров

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    02.11.2020г. - пoчинaли 281 чoвeкa, 02.11.2019г. пoчинaли 302 чoвeкa или въпрeки китaйcкaтa нacтинкa вчeрa ca пoчинaли c 21 души пo мaлкo oт минaлaтa гoдинa
  • 7 Миризлив пор

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Е, ти какво чакаш при тези рестрикции? Към момента все още не говорим че се е почнало а вече болниците са пред колапс. Във един момент съвсем ще се затвори здравеопазването и няма да има каквото и да е здравеопазване, тогава ще са голямата бройка и страшните цифри.

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Петьо Петров

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    А нима не си задаваш въпроса защо са препълнени,защо по цял ден по терасите на инфекциозните отделения щъкат и пушат мургави пациенти.Помисли малко логично и отговорът ще дойде сам.Препълнени са всички болници с леки случаи,а връщат тежките за да избягат от отговорност.но това няма как да го видиш,понеже вътре не се допускат журналисти.

    Коментиран от #12

  • 9 На този му светна.

    17 1 Отговор
    Когато започнаха протестите и Винету стена полулегален, той се крие и никой не го търси. Има такива които го чакат да им кацне на оптиката. Милионерите на които Винету ограби бизнесите и имотите няма да го оставят да пукне в леглото си! На всички е ясно, че толкова теста за един ден няма как да се направят! Максимум при 24/7 до 3 700. За да отклонява вниманието безмозъчния и съвсем изперкал от страх Вожд е разпоредил да се надува цифрата за са панира съвсем населението. Една част се подаде а мислещите не. Ше направо така да отложи изборите, да подкупи всичко възможно, само и само да покаже, че народа го иска???? Кой му вярва вече, сам той не си вярва. Какво стана с болните от рак, левкемия, цироза, инфаркти и мозъчни инсулти, те вече не умират? Гейчо щял да проверява бройките??? С тези скъпи тестове и пътеки, това време е рай за печалбарите които са близки на Вожда. Милиони се печелят и познайте, отчитат ли му се? А псниката която създаде той и онези слугинчета от НОЩ и системата се претовари. Всеки кихнал тича или звъни на 112 за помощ от страх, а системата ме издържа. Но безумците от НОЩ и Винету не мислеха за резултата от техните безумства. Днес обвиняват кой ли не, особено протестиращите. А по време на протестите когато бяха най-големи всичко беше нормално. Винету създаде паника, преди това криза поради крадливото му властване, а вчера каза , че само той може да ни извади от кризата????? Болен е тумбака, много болен и ще но докара такива проблеми, че Л
  • 10 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Опасност се крие и в обстоятелството, че „волята да лекуваш и да помагаш", която откриваме у много хора, посветили се на другите, твърде често изразява потребност от власт и стремеж към могъщество, спотаени под желанието да „вършиш добро". И най-сетне трябва непрекъснато да си повтаряме, че противно на тестото за хляб, душата на човека не може да се меси до безкрай...
  • 11 Айде заря кебапчета и чалгар

    3 0 Отговор
    На площада😂😂😂😂😂
  • 12 Миризлив пор

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Петьо Петров":

    Най-лесното е да се заеме тази позиция и до някъде си прав. Лошото е, че при нас е долу-горе спокойно, да не Испания, Франция, Гърция или Германия да са прости като тиквун и да имат подобни проблеми? Просто във един момент се блокира здравеопазване и спешната помощ и започва да се мре поради липса на здравеопазване, просто как сме я подкарали лежерно максимум месец и има се чудиш на статистиката от "сухи съчки" и "коствени жертви".

    Коментиран от #17

  • 13 За невярващите

    1 12 Отговор
    Всички от вас,които сте с диабет, високо кръвно и тн съпътсващи заболявания пътници ли сте? Защото е лесно да кажеш за някой починал от COVID че е умрял от друго,да не кажат и за вас така утре. И тия измислени статистики дето цитирате, че всеки ден умират повече хора от глисти и пърхот си ги заврете някъде.

    Коментиран от #18, #19, #24

  • 14 Просветен илюминат

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    Какви са мерките за справяне с така наречената пандемия? Глоби и всяване масово на страх чрез ежедневно и почасово медийно информиране на населението колко е опасен вируса. Следствието сега ще си понесат експертите.
  • 15 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Какво ви говори последното от статията относно колегите си от Германия?
    Нека да ви светне още повече на вярващите във вируса лампичката:
    „Колегите там вече се отказаха да търсят и правят епидемиологични проучвания, а разчитат на съвестта и разума на хората да предупреждават всички лица, с които са контактували, защото усилията на властите, които трябва да извършват тези проучвания, са насочват в други посоки по отношение на контрола на кризата“, допълни той.

    Коментиран от #20

  • 16 Диверсант

    5 0 Отговор
    В Италия първи сигнализираха погребалните агенции за измамата. Независимо че това им е бизнеса
  • 17 Петьо Петров

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Просто напиши в търсачката брояч на населението и там дават данните в реално време на раждания,смърт,популация и пр. за почти всички държави в света.Данните са от ООН. Направи си труда вечер,примерно в 12 без 5 и ще видиш колко са починалите.Много рядко минават 300,което е средната смъртност за България дневно.Колко от тях ги пишат с Ковид се решава в МС. Това е потвърдено от РЗИ.
  • 18 А тези,които са починали

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "За невярващите":

    знаете ли от кои са били?Вярващи или невярващи?
    Не случайно се сравнява Ковид 19 с религията,има вярващи и невярващи.
  • 19 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "За невярващите":

    И какъв е проблема ако имам диабет или високо кръвно?Ако погледнем металните причини за болестта при един човек и навлезем повече в неговият живот начин на мислене и възприятие за реалността много бързо и лесно ако човек се осъзнае може да се сбогува без доктори и лекарства от тях.
    Високото кръвно е защото човек събира в себе си негативни емоции и се чувства непълноценен за другите,а не е нужно да го прави и колкото повече потиска всичко в себе си то един ден всичко гръмва като бомба в него.


    Инсулинът се образува от бета-клетките на панкреаса и понижава нивото на кръвната глюкоза, тъй като вкарва глюкоза в мускулите, където тя се използва за гориво (енергия).

    Пример: жена в полово зряла възраст, деснячка (преди климактериума), без предишни конфликти, би получила хипогликемия при конфликт на страх и погнуса, което би я накарало да яде повече (т.е. производството на глюкагон намалява).

    Коментиран от #22

  • 20 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Просветен илюминат":

    Говори ми,че сега топката се прехвърля върху хората защото това е добър начин като не се справят специалистите под външно нареждане как да се действа и няма ефект от това да има вина някой друг,но не и те.
    Истината ще ви направи свободна казва една приказка,но ако искаш да разгневиш някой му кажи истината казва друга.
    Животът си тече и шамарите от него са за да се осъзнаем какво е нужно да променим в себе си,а не я другите.
  • 21 пациента

    2 3 Отговор
    То е ясно. Ще се мре яко.
  • 22 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Просветен илюминат":

    Този принцип важи за всички конфликти и конфликтни констелации в областта на обкръжението.



    Преди да стигнем до така наречения Тип 2 (наднормено тегло – тип 2b) трябва да изясним биологичния смисъл на диабета и на хипогликемията.



    Както всички смислени биологични специални програми, така и диабетът, и хипогликемията имат своя биологичен смисъл. Дори да звучи странно, тези на пръв поглед противоположни СБС програми предизвикват подобни неща – целта е да се осигури глюкоза на мускулите, по-точно на треперенето им при погнусяването или настръхването срещу някого или нещо.



    При хипогликемията индивидът бързо поглъща храна, която за кратко време повишава стойностите на серумната глюкоза и снабдяването на мускулите с глюкоза.



    При диабета нараства подаването на налична глюкоза към мускулите чрез спадане нивото на инсулин.
  • 23 Страшни разбирачи

    0 2 Отговор
    Българина освен че е експерт по претакване на зеле, разбира и от вируси, от статистики, от патоанатомия и за него всеки тесен специалист с дипломи и цял живот практика е поредния глупак,който не разбира нищо. Ай де бе Андрешковци покажете им как всичко е измислено и конспирация как източват пари от луната, сложете ги на мястото им.
    Нещастна българска пасмина... мързелив, заистлив и злобен народ. Всъщност - "не народ, а мърша".

    Коментиран от #26, #27

  • 24 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "За невярващите":

    „От 1948 година повече от 12 доклада за аутопсии на инфарктни сърца не са успели да потвърдят теорията за запушване на коронарната артерия като причина за инфаркт на миокарда. Това означава, че жертвите на фатален инфаркт не са имали никакво доказателство за коронарно запушване.”

    (World Research Foundation)
  • 25 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    Диференциацията между психика, мозък и тяло е чисто академична. Всъщност, те са едно”. Психиката е нивото, на което се преживява конфликтът. Мозъкът регистрира шока. Той е медиаторът между психиката и тялото и изпраща съобщение образно казано, към съответния орган. Това инициира програмиран процес на клетъчна пролиферация или клетъчна загуба.Тази пролиферация или загуба не са малформации, а предварително програмирани (заложени) отговори, които имат за цел да улеснят разрешаването на конфликта.
  • 26 Ко рече?

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Страшни разбирачи":

    Виж колко добре ти пасва на описаният българин,който разбира от всичко Бойко Борисов.
  • 27 Кажи като ги разбираш

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Страшни разбирачи":

    повече нещата от нас нещо за ромите с бусовете пред лабораторията за ПСР тестове за Ковид кючека на тези в болницата за това как масово дават кръв и сега ми съобщиха 250лв е станала тарифата и как така този бизнес не се следи от НАП и други институции,а ходят и тормозят фирмите?
  • 28 Я... Я

    6 0 Отговор
    ЩОМ И ТОЯ СЕ СЪМНЯВА ПОЗНАЙТЕ ЩО СТАВА...
  • 29 клишето

    2 0 Отговор
    Стига си оправдавахте некадърността и безхаберието с нашата съвест и разум! Вижте си първо вашата съвест и разум и тогава характеризирайте тази на другите. Аман от сравнения! Да, ама в Германия има контрол, никой не разчита на съвестта на отделния индивид. Аман от изтъркани опорки от преди 1990 година, за да се изкарате вие "велики", а ние сме все простите. Ама да, точно прости сме, че още не сме ви измели от топличките ви местенца, некадърна пасмина!
  • 30 4952

    2 0 Отговор
    ха ха ха ха, някой надигна глава от пясък
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове