2 046 33

Завърши ремонтът на 12 км участък от АМ „Тракия" между п. в. „Белозeм“ и п. в. „Оризово“ в посока Бургас

От утре продължава работата в платното за София

Завърши ремонтът на 12 км участък от АМ „Тракия
Снимка: АПИ

Завърши ремонтът на 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени. Ремонтираният участък е от 156-ти км, след пътен възел „Белозем“, до 168-ми км преди пътен възел „Оризово“. От утре – 6 ноември, строителните работи продължат в същия 12 км участък в платното за София. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното трасе за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 70 км/ч.

Заради ремонтните работи в платното за София, пътуващите по АМ „Марица“ от Свиленград към София ще могат да продължат по АМ „Тракия“ като на п. в. „Оризово“ се качат на АМ „Тракия“ в посока Бургас и на п. в. „Чирпан“ обърнат посоката към София.

Ще бъде затворена и връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в посока София към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при п. в. „Чирпан“ и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Ремонтните дейности в обновеното 12-километрово платно за Бургас започнаха в началото на октомври. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия“.

Дружеството ще работи максимално мобилизирано, за да може и ремонтът на платното за София да завърши колкото се може по-скоро. В посока Бургас се ремонтира и 2-километрова отсечка между км 198-ми км и км 200. Очаква се строителните дейности на АМ „Тракия“ да завършат най-късно до края на годината.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 МУСАЙБЕ

  23 3 Отговор
  ВСИЧКИ МАГИСТРАЛИ , ОЩЕ НА ПЪРВАТА ГОДИНА СЛЕД ИЗДАВАНЕТО ИМ , ЗАПОВАТ РЕМОНТИ

  Коментиран от #7, #10, #11, #20

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 4 Магистрала

  9 4 Отговор
  и България хаха мега виц Според доклада на Евро комисияята от предния месец България има 3%магисърални пътища от цялата пътна инфраструктура, която сама по себе си е в окаяно състояние, но шъл се плащат данък Пмс и винетка плащаш два пъти за едно и също нещо и не получаваш нищо!!!!!

  Коментиран от #8

 • 5 смях

  20 3 Отговор
  А за кога е насрочен ремонтът на ремонта :)
 • 6 No Exit

  12 2 Отговор
  Това в Кралството се води Първокласен път. Магистралите са други. За разликата в качеството не ми се говори.

  Коментиран от #9, #21


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  6 3 Отговор

  До коментар #4 от "Магистрала":

  ДАНЪКА ЗА ПЪТИЩА НЕ Е САМО ВИНЕТКА, ИМА И ТОЛ ТАКСА ИМА И АКЦИЗ, КОИТО Е ВКАРАН В ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА , ОТДЕЛНО СИ ПЛАЩАМ И НА ОБЩИНАТА ЗА КОНСКИТЕ СИЛИ КОИТО ПРИТЕЖАВАМ ВЪВ КОЛАТА, ЗАЩОТО ДАНЪКА Е НА БАЗА МОЩНОСТ, А НЕ НА ГОЛЕМИ НА ЛЕКАТА КОЛА ИЗВРАТЕНИ ДАНЪЦИ КОЛКО ЩЕ ЧОВЕК ИЗМИСЛЕНИТЕ ГЛОБИ НА КАТ СА ОТДЕЛЕН ДАНЪК ОРГАЗНИЗАЦИЯТА ДАЙ Е ОЩЕ ЕДНО ДОПЪЛНИТЕЛНО ТЕРОРИЗИРАНЕ НА ХОРАТА ПОПЪТИЩАТА, ЗАЩОТО Й ТИЯ ТРЯБВА СИ ЗАРАБОТЯТ ЗАПЛАТИТЕ
 • 9 оня с коня

  3 8 Отговор

  До коментар #6 от "No Exit":

  какво те топли дали "Това" в Кралството се води "Първокласен път",след като там Макс. разр. Скорост е 112 км/ч,СТРИКТНО СПАЗВАНА, И РЕГУЛИРАНА ОТ безброй камери?За разлика в БГ е 140км/ч,а ако СЛУЧАЙНО те засече камера,Глобата е СМЕШНО ЕВТИНА/5-6 ПЪТИ/ по-ниска от Англия,отделно че Там Вземат Книжката ЗА ГОДИНИ,а има и Затвор?Затова и у нас непрекъснато се пише за Джигити летящи с около 250+ км/ч,а ако се плати Глобата в 14 дневен срок се намалява с 30%.За инфо Личния ми рекорд с БМВ-то е 239км/ч при Белокопитово/Шумен- Варна/,та за Какво "Кралство" и Пътищата му разправяш - като ти харесва,живей си там,щото България НЕ Е ЗА ВСЕКИ- особено за Бачкатори по рождение като тебе!

  Коментиран от #13, #17

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 15 Леле

  4 1 Отговор
  тия сега за всеки метър и дециметър ще ни уведомяват, да не би случайно да не видим крупните им успехи.
 • 16 Маргинал

  5 1 Отговор
  Тиквата си беше прост и така си остана. Ако виждаше малко на пред щеше да ремонтира всички затвори, че не се знае в кой ще живее догодина.

  Коментиран от #25

 • 17 Четник

  9 0 Отговор

  До коментар #9 от "оня с коня":

  Пиша бавно за да разбере коня ти. Та,карам си аз към 11.30 вечерта по осветен отвсякъде двупосочен път в Кралството на път за вкъщи.Разрешена скорост от 50мили в час.Пускам AC/DC и не осъзнавам как съм вдигнал 58 мили след един светофар когато забелязах сини светлини зад мен.Полиция.Мигач,отбивам и чакам.За пръв път ми е след 12 год.ежедневно каране.Та идва жена—полицай и се представя.Казва ми,сър спрях ви защото скоростта с която карахте варираше нагоре и надолу.Лека нощ и карайте сейфти.Нищо.Това ми каза.Нямаше “Ами сега К’во правим?”Фиш,акт и т.н.Точка.Кой разбрал,разбрал.За коня ти бе.

  Коментиран от #18, #19

 • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 19 оня с коня

  0 8 Отговор

  До коментар #17 от "Четник":

  И понеже м момента съм "Кефлия" поради определени Причини,ще ти обърна още малко Внимание:Основната разлика между такива като Теб и такива като Мен е,че в Случая ти си превишил "Неусетно " под въздействието на АС/ДС Скоростта с мижавите 10км/ч,докато Аз и подобните ми стъпваме напълно съзнателно на "Педала докато не стигне до Метала" ,за което изобщо нямаме нужда от АС/ДС!И за инфо:НИКОГА не присветвам на По-бавно движещи се пред мен за да ми освободят Лентата,а Свирката ми/Клаксона/ дори не знам дали Функционира- има си ДЯСНА ЛЕНТА за изпреварване,има си и АВАРИЙНА.

  Коментиран от #22

 • 20 НЕМУСАЙБЕ

  3 0 Отговор

  До коментар #1 от "МУСАЙБЕ":

  Вярно, така е, даже година е много, ама чекмеджака трябва да се пълни
 • 21 Така де, така

  4 0 Отговор

  До коментар #6 от "No Exit":

  И в другото кралство Испания е така, даже четвърто класните пътища са по хубави от бг. "магистралите"
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 25 хаха

  4 0 Отговор

  До коментар #16 от "Маргинал":

  Тиквата пак ще спечели. Оня с коня гласува за него.

  Коментиран от #28


 • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 28 Той възпитаник

  3 0 Отговор

  До коментар #25 от "хаха":

  На СССРето, учил марксизъм - ленинизъм, той за това гласува за комуниста мафиот Тиквуний I, те си бъркат мазохистите със сърп и чук по аналите
 • 29 Гошо

  3 1 Отговор
  Аман от мисирки, много сте неграмотни! 1. Ремонта се извършва от фирма ГРОМА, бившата АГРОМАХ! За да заобиколят ЗОП, ГЕРБ създадоха държавната АВТОМАГИСТРАЛИ. Дават им обекти а те пък си наемат персонал и техника от: ГБС, GP, ХИДРОСТРОЙ, ГРОМА.......... няма търгове, няма оспорвания, играчите са ясни, цените народни...... 2. В този участък смениха износващия пласт и ръждясалите мантинели, това е ПОДРЪЖКА а не гръмкото РЕМОНТ! 3. Няма ли някой каскет или мисирек да се поразрови и изкара на светло причината за състоянието на отсечката Чирпан-Ст. загора? ако са виновни ТРЕЙС да си оправят бакиите, ако е проектанта съд, на надзора да му се отнеме лиценза...... 4. Никой ли мисирек не е минавал скоро между Ст. Загора и Нова Загора? Скоро и там ще свалят скороста!
 • 30 Йозеф

  2 0 Отговор
  Магистрала с 2 ленти и аварийна.... поне 3 ленти трябва да има за да се класифицира като магистрала, това е поредната пародия. Безценна е.
 • 31 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

  0 1 Отговор
  ЩО БЕ, МАГИСТРАЛИТЕ НА ТАТО НЕ ГИ ЛИ РЕМОНТИРАТ.......

  Коментиран от #33

 • 32 въпросче

  0 0 Отговор
  Ще има ли пак тропня за колелата на автомобилите по тия пътни възли?
 • 33 Българин

  0 0 Отговор

  До коментар #31 от "БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ":

  Ремонтират ги след 30 тина години поне.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.