5 Ноември, 2020 23:31 2 661 33

Завърши ремонтът на 12 км участък от АМ „Тракия" между п. в. „Белозeм“ и п. в. „Оризово“ в посока Бургас

  • тракия-
  • магистрала-
  • ремонт-
  • апи-
  • ам тракия

От утре продължава работата в платното за София

Завърши ремонтът на 12 км участък от АМ „Тракия" между п. в. „Белозeм“ и п. в. „Оризово“ в посока Бургас - 1
Снимка: АПИ

Завърши ремонтът на 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени. Ремонтираният участък е от 156-ти км, след пътен възел „Белозем“, до 168-ми км преди пътен възел „Оризово“. От утре – 6 ноември, строителните работи продължат в същия 12 км участък в платното за София. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното трасе за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 70 км/ч.

Заради ремонтните работи в платното за София, пътуващите по АМ „Марица“ от Свиленград към София ще могат да продължат по АМ „Тракия“ като на п. в. „Оризово“ се качат на АМ „Тракия“ в посока Бургас и на п. в. „Чирпан“ обърнат посоката към София.

Ще бъде затворена и връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в посока София към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при п. в. „Чирпан“ и да се отклонят към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Ремонтните дейности в обновеното 12-километрово платно за Бургас започнаха в началото на октомври. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия“.

Дружеството ще работи максимално мобилизирано, за да може и ремонтът на платното за София да завърши колкото се може по-скоро. В посока Бургас се ремонтира и 2-километрова отсечка между км 198-ми км и км 200. Очаква се строителните дейности на АМ „Тракия“ да завършат най-късно до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МУСАЙБЕ

    23 3 Отговор
    ВСИЧКИ МАГИСТРАЛИ , ОЩЕ НА ПЪРВАТА ГОДИНА СЛЕД ИЗДАВАНЕТО ИМ , ЗАПОВАТ РЕМОНТИ

    Коментиран от #7, #10, #11, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Магистрала

    9 4 Отговор
    и България хаха мега виц Според доклада на Евро комисияята от предния месец България има 3%магисърални пътища от цялата пътна инфраструктура, която сама по себе си е в окаяно състояние, но шъл се плащат данък Пмс и винетка плащаш два пъти за едно и също нещо и не получаваш нищо!!!!!

    Коментиран от #8

  • 5 смях

    20 3 Отговор
    А за кога е насрочен ремонтът на ремонта :)
  • 6 No Exit

    12 2 Отговор
    Това в Кралството се води Първокласен път. Магистралите са други. За разликата в качеството не ми се говори.

    Коментиран от #9, #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Магистрала":

    ДАНЪКА ЗА ПЪТИЩА НЕ Е САМО ВИНЕТКА, ИМА И ТОЛ ТАКСА ИМА И АКЦИЗ, КОИТО Е ВКАРАН В ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА , ОТДЕЛНО СИ ПЛАЩАМ И НА ОБЩИНАТА ЗА КОНСКИТЕ СИЛИ КОИТО ПРИТЕЖАВАМ ВЪВ КОЛАТА, ЗАЩОТО ДАНЪКА Е НА БАЗА МОЩНОСТ, А НЕ НА ГОЛЕМИ НА ЛЕКАТА КОЛА
    ИЗВРАТЕНИ ДАНЪЦИ КОЛКО ЩЕ ЧОВЕК

    ИЗМИСЛЕНИТЕ ГЛОБИ НА КАТ СА ОТДЕЛЕН ДАНЪК

    ОРГАЗНИЗАЦИЯТА ДАЙ Е ОЩЕ ЕДНО ДОПЪЛНИТЕЛНО ТЕРОРИЗИРАНЕ НА ХОРАТА ПОПЪТИЩАТА, ЗАЩОТО Й ТИЯ ТРЯБВА СИ ЗАРАБОТЯТ ЗАПЛАТИТЕ
  • 9 оня с коня

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "No Exit":

    какво те топли дали "Това" в Кралството се води "Първокласен път",след като там Макс. разр. Скорост е 112 км/ч,СТРИКТНО СПАЗВАНА, И РЕГУЛИРАНА ОТ безброй камери?За разлика в БГ е 140км/ч,а ако СЛУЧАЙНО те засече камера,Глобата е СМЕШНО ЕВТИНА/5-6 ПЪТИ/ по-ниска от Англия,отделно че Там Вземат Книжката ЗА ГОДИНИ,а има и Затвор?Затова и у нас непрекъснато се пише за Джигити летящи с около 250+ км/ч,а ако се плати Глобата в 14 дневен срок се намалява с 30%.За инфо Личния ми рекорд с БМВ-то е 239км/ч при Белокопитово/Шумен- Варна/,та за Какво "Кралство" и Пътищата му разправяш - като ти харесва,живей си там,щото България НЕ Е ЗА ВСЕКИ- особено за Бачкатори по рождение като тебе!

    Коментиран от #13, #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Леле

    4 1 Отговор
    тия сега за всеки метър и дециметър ще ни уведомяват, да не би случайно да не видим крупните им успехи.
  • 16 Маргинал

    5 1 Отговор
    Тиквата си беше прост и така си остана. Ако виждаше малко на пред щеше да ремонтира всички затвори, че не се знае в кой ще живее догодина.

    Коментиран от #25

  • 17 Четник

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Пиша бавно за да разбере коня ти.
    Та,карам си аз към 11.30 вечерта по осветен отвсякъде двупосочен път в Кралството на път за вкъщи.Разрешена скорост от 50мили в час.Пускам AC/DC и не осъзнавам как съм вдигнал 58 мили след един светофар когато забелязах сини светлини зад мен.Полиция.Мигач,отбивам и чакам.За пръв път ми е след 12 год.ежедневно каране.Та идва жена—полицай и се представя.Казва ми,сър спрях ви защото скоростта с която карахте варираше нагоре и надолу.Лека нощ и карайте сейфти.Нищо.Това ми каза.Нямаше “Ами сега К’во правим?”Фиш,акт и т.н.Точка.Кой разбрал,разбрал.За коня ти бе.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 оня с коня

    0 8 Отговор

    До коментар #17 от "Четник":

    И понеже м момента съм "Кефлия" поради определени Причини,ще ти обърна още малко Внимание:Основната разлика между такива като Теб и такива като Мен е,че в Случая ти си превишил "Неусетно " под въздействието на АС/ДС Скоростта с мижавите 10км/ч,докато Аз и подобните ми стъпваме напълно съзнателно на "Педала докато не стигне до Метала" ,за което изобщо нямаме нужда от АС/ДС!И за инфо:НИКОГА не присветвам на По-бавно движещи се пред мен за да ми освободят Лентата,а Свирката ми/Клаксона/ дори не знам дали Функционира- има си ДЯСНА ЛЕНТА за изпреварване,има си и АВАРИЙНА.

    Коментиран от #22

  • 20 НЕМУСАЙБЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "МУСАЙБЕ":

    Вярно, така е, даже година е много, ама чекмеджака трябва да се пълни
  • 21 Така де, така

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "No Exit":

    И в другото кралство Испания е така, даже четвърто класните пътища са по хубави от бг. "магистралите"
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Маргинал":

    Тиквата пак ще спечели. Оня с коня гласува за него.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Той възпитаник

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "хаха":

    На СССРето, учил марксизъм - ленинизъм, той за това гласува за комуниста мафиот Тиквуний I, те си бъркат мазохистите със сърп и чук по аналите
  • 29 Гошо

    3 1 Отговор
    Аман от мисирки, много сте неграмотни!
    1. Ремонта се извършва от фирма ГРОМА, бившата АГРОМАХ! За да заобиколят ЗОП, ГЕРБ създадоха държавната АВТОМАГИСТРАЛИ. Дават им обекти а те пък си наемат персонал и техника от: ГБС, GP, ХИДРОСТРОЙ, ГРОМА.......... няма търгове, няма оспорвания, играчите са ясни, цените народни......
    2. В този участък смениха износващия пласт и ръждясалите мантинели, това е ПОДРЪЖКА а не гръмкото РЕМОНТ!
    3. Няма ли някой каскет или мисирек да се поразрови и изкара на светло причината за състоянието на отсечката Чирпан-Ст. загора? ако са виновни ТРЕЙС да си оправят бакиите, ако е проектанта съд, на надзора да му се отнеме лиценза......
    4. Никой ли мисирек не е минавал скоро между Ст. Загора и Нова Загора? Скоро и там ще свалят скороста!
  • 30 Йозеф

    2 0 Отговор
    Магистрала с 2 ленти и аварийна.... поне 3 ленти трябва да има за да се класифицира като магистрала, това е поредната пародия. Безценна е.
  • 31 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    0 1 Отговор
    ЩО БЕ, МАГИСТРАЛИТЕ НА ТАТО НЕ ГИ ЛИ РЕМОНТИРАТ.......

    Коментиран от #33

  • 32 въпросче

    0 0 Отговор
    Ще има ли пак тропня за колелата на автомобилите по тия пътни възли?
  • 33 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ":

    Ремонтират ги след 30 тина години поне.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове