Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 20:17 3 670 23

Турският посланик: България показа, че е добър приятел

  • айлин секизкьок-
  • турция-
  • земетресение

Г-н Бойко Борисов бе един от първите, който изказа своите съболезнования и изрази готовност за помощ при необходимост, което за нас е много важно, коментира Н.Пр. Айлин Секизкьок

Турският посланик: България показа, че е добър приятел - 1
Снимка: БГНЕС

България и Турция дават чудесен пример за взаимодействие на Балканите и аз апелирам да се стремим максимално да улесняваме потока на граждани, на стоки и на услуги през нашите граници, като, естествено, не подценяваме и надвисналата епидемична опасност. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Н.Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция в София, съобщиха от министерството.

Министър Николова изказа съболезнования за жертвите и разрушенията от опустошителното земетресение в Измир и увери посланика, че българското правителство ще направи всичко необходимо да се отзове на евентуален зов за помощ и подкрепа.

Вицепремиерът каза още, че по-интензивната комуникация и обменът на мнения и добри практики между двете държави са напълно разумни в настоящата реалност. И уточни, че за нея от ключово значение е да продължи подкрепата за туризма и икономиката както във вътрешен план, така и в регионален.

Тя изрази задоволството си и от реализираната ѝ работна визита в Истанбул миналия месец, защото в резултат ще последват няколко инициативи за укрепване на взаимодействието между България и Турция. Сред тях се откроява виртуалният бизнес форум между най-значимите туристически и икономически организации на двете страни.

От своя страна Н.Пр. Айлин Секизкьок също потвърди, че посещението на министър Николова е било много ползотворно. От турска страна има воля и желание за надграждане и развитие на двустранните отношения, бе категорична тя. И добави, че на фона на предизвикателствата, пред които сме изправени, България е много важен приятел и партньор.

Вие демонстрирахте колко добър приятел сте на Турция непосредствено след земетресението. Българският министър-председател г-н Бойко Борисов бе един от първите, който изказа своите съболезнования и изрази готовност за помощ при необходимост, което за нас е много важно, коментира турският посланик.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лален

    16 3 Отговор
    Ингилизова, явно ти си една голяма приятелка на Турските ценности и традиции. Не мразя евроатлантическите и про- турските ви статии. Пфу
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Criminal

    25 6 Отговор
    Има ли нечия задница, която Бочко да не е олигавил ??????
  • 4 Bahti

    22 8 Отговор
    Щом турците имат за приятел Фекалното банкянко, Всичко е чудесно!
  • 5 Sert

    22 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Турският посланик: България показа, че е добър приятел
    По-добре стои за заглавие: Борисов доказа, че е добър приятел на Турция
  • 6 ponti

    22 6 Отговор
    МРАЗЯ ШЕБЕКА - МП И ЦЯЛОТО МУ ПРОСТАШКО КРАЛСКО ВОЙНСТВО! СЪЩО ТАКА, МРАЗЯ И ТУРЦИТЕ ПО ..ПРИРОДА. Но не мога да не се съглася с някои неща, като подкрепата към Турция за спора им с Гърция, в който гърците са супер алчни и арогантни като претенции. Също така и за налагане на вето, за С. Македония в ЕС. И едните и другите трябва да свикнат с идеята, че пътя (сухият и политически път) към Европа, минава през или зависи от БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #23

  • 7 Hoho Boho

    10 7 Отговор
    Съболезнования за случилото се...
    За Борисов предпочитам да говорим или хубаво, или нищо...
  • 8 Я... Я

    16 5 Отговор
    ТОЙ БМБ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 ТИ МАРТ ОДИ ПРИ ЕР ДОГАН ТА СЕГА ЛИ НЕМА ДА ВИ ЛИЗ.... ИСТИНСКИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ И ОТ МЕН.
  • 9 Каракольо

    11 5 Отговор
    Вечна дружба!
  • 10 Ердоган ни предпази от мигрантите,

    14 7 Отговор
    И в много отношения е политик от класа

    Коментиран от #15

  • 11 да уе

    6 5 Отговор
    Приятел - при това с винаги смъкнати гащи. Мечта!
  • 12 Подкрепям

    14 9 Отговор
    Според мен трябва да се помага на Турция, нищо че сме били под тяхна власт толкова време. Имаме обучени кучета и можеше да се изпратят.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Рико

    7 7 Отговор
    Париж не струва една литургия! През цялото си съществуване, с изключенията когато нямаме независимост, историята на България е история на войната! С кратки -прозорци в мир- все сме воювали.Преимуществено със съседи. Едва ли има поколение(преди днешните)което да не е живяло във война. Сега имаме исторически шанс! Неживеният шанс да сме заобиколени само от съюзници. Трябва да работим на всякаква цена това да се случи-да няма потенциални врагове около нас. Цената? Париж не струва една литургия, господа.
  • 15 Нинка.

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ердоган ни предпази от мигрантите,":

    Самите мигранти ,след като получиха сведения за България,сами се предпазиха...3млн. туземци избягаха от България,пък те да идват тука...Не се връзва...Да не ги мислиш арабите за глупави??? Те играят на дебело..Германия...
  • 16 Мутра генерал

    6 14 Отговор
    Добър приятел сме на ВСИЧКИТЕ капиталистически и НАТОВСКИ страни и ще бъдеме такъв вечно защото България влезе в НАТО по волята на българският народ, както и в ЕС!Нео-коунистите да го лапкат на порции! Ще свалят правителлстото на мукавей в понеделник рано сутринта през 2048-ма година и на обяд ще назначиме пак Бойко да ви управлява защото е харизматичен и знае как да борави със и без шкафчета, злато, евро, пистолети и магистрали! Като се научите и вие така, ще ви назначиме и вас, но сега ще слушкате покорно вий робите и ще се въргаляте по жълтите павета като прасета още 4 месеца до второ нареждане!
  • 17 КОЙ

    5 8 Отговор
    Много се месите в Българската политика а това не е приятелско , повече изглеждате като на ВРАГ. Както през едни 500г.
  • 18 Хасан

    8 9 Отговор
    Да живее българо турското приятелство ..за по добро бъдеще
  • 19 дядо ви от бг

    0 2 Отговор
    ном.14 нещо явно не знае бг. истор!я!!! Френската революция е първата в света с американците!!!!! Фр революция е подарила на америка Статуяата на Свободата, а Луизиана до сега е френскаааааааааа!!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Е и?

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "дядо ви от бг":

    Революции има там където има роби и потъпкване на свободата. Така, че не е много за хвалене, къде е имало революции. Революции не се вдигат когато живееш и те управляват добре...
  • 21 ФАКТ

    4 2 Отговор
    Турция е най добрия приятел на България от съседите
  • 22 цербер

    0 0 Отговор
    коментира турскАТА посланиЧКА.
  • 23 Фактология

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ponti":

    Странно.Мразиш турците и гърците, а използваш думичката понти,която е синоним на понт,общност обединяваща гръцко говорещи християни и второстепенни мюсюлмански популации.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове