Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 09:07 2 465 60

Томислав Дончев: Каква полза от въвеждането на още мерки, ако не се спазват

  • томислав дончев-
  • коронавирус-
  • мерки

Към момента се съсредоточаваме към спазване на мерките, които съществуват, заяви вицепремиерът

Томислав Дончев: Каква полза от въвеждането на още мерки, ако не се спазват - 1
Снимка: БГНЕС

„Всяко решение, което се взема на министерско ниво е политическо. За него се носи политическа, наказателна и административна отговорност. Дори министърът да изпълни на 100 процента, както често се случва, всичко, което му е препоръчано от експертите в съответното министерство, отговорността я носи той.” Това заяви в студиото на „Здравей, България” по "Нова телевизия" вицепремиерът Томислав Дончев.

„Към момента се съсредоточаваме към спазване на мерките, които съществуват. Каква полза от въвеждането на още мерки, ако не се спазват”, категоричен е Дончев, по повод предложените от Министерство на здравеопазването за нови мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Cov4o

    43 1 Отговор
    А как е здравословното състояние на г-н Боко?

    Коментиран от #10

  • 2 Smart like GERB

    55 1 Отговор
    Каква ползва от въвеждането на закони, ако не се спазват?! Опа, обърках се.
  • 3 Мишо Бирата

    49 3 Отговор
    Томиславе - не с води по акъла на Рапона , че и за теб има въже приготвено !
  • 4 Маргинал

    45 3 Отговор
    И за Голямата и Малките Тикви ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ВЕДНАГА.
  • 5 Мазньо

    26 1 Отговор
    Ходенето на ръце предпазвало от Ковид...Въвеждай!!!
  • 6 Българка

    34 4 Отговор
    Премиерът ни е доказано болен и се лекува от ковид.Научни изследвания показват, че вирусът поразява мозъка и води до отслабнали умствени възможности. Знаем, че на болните се издава болничен. ПО закон- КТруда е забранено на хора в болнични да работят.
    Извод- всички решения на МС под диктата на Борисов не са законни. Хайде сега някой да отговори на казуса.
    Оставки!

    Коментиран от #46

  • 7 MERS

    27 3 Отговор
    Ами той Тиквата също не ги е спазвал, щом е болен хихи :D
  • 8 един от многото

    35 4 Отговор
    Каквато е ползата от вас , които не можете да осигурите спазването на мерките които налагате.
  • 9 Как каква полза бе томи

    15 2 Отговор
    Ше върат ваште гноми и ше правят актове на хората и ше грабите не се ли сешташ
  • 10 ПСР

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Cov4o":

    Естествено,че е добро.Леко се задъхва,ама нейсе.Само чака да му изтече карантинката и яхва дЖипката,че май й е паднал акумулатора.
    След разговорът с Меркел разбрах най-важното-"АЗ и България"!!!!
  • 11 233

    22 2 Отговор
    Томиславе,Томиславе ,че ви най-не ги спазвате а сте тръгнали кусури да намирате!
  • 12 Правите ни на луди калинки

    22 3 Отговор
    Ама ще си тръгнете.
  • 13 препис

    14 0 Отговор
    Томислав Дончев: Каква полза от въвеждането на още мерки, ако не се спазват? ОТГОВОР:НИКАКВА.

    Коментиран от #37

  • 14 Българка

    17 1 Отговор
    В момента управляващите единствено са съсредоточени в краденето и разпределянето на вече обещаните на техните хора порции. В парламента не се обсъжда здравната криза и оцеляването на българите, а бюджет 2021 и плана за усвояване на милиардите от ЕС
  • 15 Ти зер

    12 2 Отговор
    спазваш правила и закони , та си взел да ми философсваш , компетенте в грабенето ?!
  • 16 ВСИЧКИ КОИТО СА СРЕЩУ МЕРКИТЕ И

    6 19 Отговор
    ОГРАНИЧЕНИЯТА ДА ПОДПИСВАТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ...ОТКАЗ ОТ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ!!!

    ПРИ НУЖДА ОТ ТАКАВА,..ДА СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ... ИЗГОНЕНИЯ КАТО МРЪ'СЕН ПОМ'ИЯР -ФАТМАКО И ОНОВА... ШАШАВОТО- МАНГЪРКАТА!
  • 17 Я... Я

    14 2 Отговор
    КАЗАХ ВИ::ЩЕ ИЗКАРАТ ХОРАТА ВИНОВНИ. ПАЗЕТЕ СЕ. ОТ ТЯХ ПОМОЩ НЕ СЕ ВИДИ. ТЕ СА НАЙ КАДЪРНИТЕ НАЙ УМНИТЕ НАЙ ХВАЛИЩИ СЕ. ВЧЕРА БИБИТКО КАЗА СИЛЕН СЪМ ЩЕ ВИ ИЗКАРАМ ОТ РИЗАТА ДНЕС ДОНЧО УПРАВЯЙ ТЕ СЕ. САМИ.

    Коментиран от #27, #56

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ааааа

    9 1 Отговор
    "Всяко решение, което се взема на министерско ниво е политическо. За него се носи политическа, наказателна и административна отговорност." - бля, бля, бля - за това, че застрашавате здравето и живота на лекари и учители с неадекватните си мерки, кой от вас ще е доброволец да понесе отговорността?
  • 20 Алооооо

    10 1 Отговор
    Къде е другарят Бойко? Жив ли е?
  • 21 Китайският

    13 0 Отговор
    вирус не ни оставя избор. Или умираме от Ковид, или умираме от гладна смърт.
  • 22 смешника

    11 0 Отговор
    Малоумник, ами тия които не искат да се разболеят ???
  • 23 ТОЯ Е

    15 0 Отговор
    ..................МНОГОСЛОВЕН .........ПРАЗНОДУМЕЦ !

    Коментиран от #45

  • 24 Бацо

    10 0 Отговор
    Оставка
  • 25 Поп Алигорко

    8 1 Отговор
    Не обичаш стихове ?!!! Ок ! Долу Хунтатата! Долу ХЕРАКОВСКИЯ! Долу Томислав! Долу Деса Дуловската !
  • 26 Има ли някой да ви вярва??

    14 1 Отговор
    Това не е управление а някаква самодейна дейност от полуграмотни и неграмотни лапачи на европари държавни поръчки. Какво добро направиха тези за 10 години, какво? Перчене по платените им телевизии, разходки до Брюксел за да получат поредните задачи, а България стана нарицателно за бедност, корупция, продажност, предателство, неуважение и в последните месеци подигравки за това което е сътворил Безумеца от Б с щкафчето и пищова си.
    Вижте само Бързата помощ на Румъния и я сравнете с нашата. Ще разберете до къде ни доведе управлението на един доказан психар, който съвсем е изтрещял, криели се по землянки и гори за да не го пипне народа и му благодари за “добрините” които му направи.
  • 27 ОШЕ от манечок си беше ного Про'ст

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Я... Я":

    А сеги си и.. Обратен.

    Коментиран от #49

  • 28 ред

    9 2 Отговор
    Ами направете така, че да се спазват бе ! Нали полиция, прокуратура, съд - всички са ваши. Или те са за други работи. И аз съм бесен, като гледам как цял ден работя с някакъв парцал на устата и се задушавам, а никой друг не го интересува това, но е факт. По пазарите масово продавачи не носят маски или им висят под брадата. Магазинери не носят маски, да не говорим за клиентела - никой. Онзи ден един магазинер си бършеше сополите и кихаше, докато ме обслужваше в магазин метър на два - какво е това. Ако след три дена и аз се разболея - кой ще го накаже ? Очевидно болни хора да ходят на работа - резил. Казват на работодателя - не можеш да ме накараш насила да си стоя у нас. В семейството с официално доказани с Ковид и на лечение техните деца по цял ден са по барове и дискотеки - заявяват, че уж живеели отделно и не били контактни. А иначе сядат на една маса и живеят в едно общо жилище. Какъв е смисълът тогава от мерките - никакъв. И затова резултатите са такива. И най-добрите мерки са безсмислени, щом не се спазват.
  • 29 161803

    16 2 Отговор
    Нахалство, тъпотия, безскруполност, агресивност- това са характерните черти на Томислав Дончев! Боже, пази България от такива като него!
  • 30 Истината

    7 8 Отговор
    Дончев ,довърши си изречението:Каква полза от въвеждането на още мерки, ако не се спазват и ние не ги наказваме.Разбра ли Дончев,както в Гърция жестоки наказания-големи глоби,а в някои случаи и затвор.Прави са старите хора,че ние българите от приказка не разбираме.

    Коментиран от #39

  • 31 Собственик на фабрика и 24 работника

    9 9 Отговор
    Никакви мерки не ви налагат вече управляващите откакто обесихте чучело с Мутафчийски по време на първите протести и защото отказвате да спазвате мерките като твърдите денонощно, че няма такова нещо коронавирус! Драги съфорумци, имам скромно и неангажиращо питане към вас протестиращите тук, но ако не желаете може да не ми отговорите! Харесва ли ви това как вдигнахме цените на всичко за каквото се сетите с около 30-40 процента от началото на протестите? Харесва ли ви това как животът ви стана по-скъп с около 30-40% тази година? Ако отговорът ви е "Да харесва ни", то продължавайте да протестирате в същия дух защото няма бизнесмен в България който да не е доволен от това! Няма бизнесмен в България, който да не изпада в екстаз изпълвайки се с адреналин когато слага табелките с новите по-високи цени върху продуктите си! От вас протестиращите си иска само да бъдете доволни от това и когато отидете пред президентството вечер също да изпадате в екстаз от по-скъпият ви живот и да не спирате протестите защото спрете ли протестите ние също ще спрем да вдигаме цените, а това няма да се отрази добре нито на вас нито на нас!

    Коментиран от #41

  • 32 Дедо Jo

    8 4 Отговор
    Правилният въпрос е:

    Каква полза от въвеждане на още НЕАДЕКВАТНИ мерки?

    ОСТАВКА КРЪВОПИЙЦИ!

    Коментиран от #36, #43

  • 33 До факти !

    1 1 Отговор
    За сметка на това Русенска Опера прави спектакъл довечера при нулеви противоепидимични мерки ЗА оперните артисти и оркестър !!! Нулева дистанция и маски ! Защото освен за публиката би трябвало да се помисли и за работещите в културните институти които са СЪЩО хора и СЪЩО биха могли да се заразят. Но от март месец се говори по медии единствено и само как да се предпази публиката. А тия които работят за тази публика ? Те въобще права някакви имат ли ? Но медиите угодно и кротко мълчат щото местните общини да не бият през ръцете.

    Коментиран от #53

  • 34 Томислав от вас няма Полза! Държава и

    6 0 Отговор
    Народ пропадат, трупат все нови милиарди дългове, Линейки Купете за градове и села, но там няма голяма Далавера? Вдигнете на лекарите в отделенията, на екипите с линейките заплатите!! Не на Чиновниците, не на татоираните Биячи в Полицейски униформи!! Купете оборудвани линейки, не хората да си возят болните, хората нямат Защитни облекла!!! Махайте се, освен да Крадете друго не правите некъдърници!!!!

    Коментиран от #38

  • 35 Томиславеее

    9 1 Отговор
    Дончев ни изкара примати , които нищо не спазват. Да има изключения , но март когато ни затвориха масово нашенеца спазваше , за което съм направо горд! Важното е , че каквато и да е мярката , ако ще крайна , трябва да убедят обществото ЗАЩО и тогава като цяло хората си спазват , просто вече никой не ви вярва.
  • 36 Пенсионер

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "Дедо Jo":

    Във форума има болни , не добре с централния мозък. Как протестиращите повишиха ценита. Ти да не си роднина на Боко и заболяването да ви е генетично?
    Затворете за дистанционно училищата. Поне това
  • 37 Ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "препис":

    Българина си е българин. Той е извън закона - няма дисциплина, няма морал, няма ценностна система.
    Ами - бай Ганьо си е бай Ганьо. Какъвто е народа, такава е и управата - че тя от народа излиза. Всичко е БГ, по-точно бай Ганьо. Няма как да са други. И тези в кабинетите, и тези извън кабинетите, и викачите по площадите. Народа е един. Това е грозната истина. Който и да е - едно и също ще е. Че и по-зле.
  • 38 Бай Ху (By Who)

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Томислав от вас няма Полза! Държава и":

    Не се напиняй толкова, ше земе да ти стане нещо.
  • 39 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #30 от "Истината":

    Учителка в Гърция с присъда от една година затвор.Ефективно,ще лежи.Може и месец да е,да я ,,помилват,,но ще обеца за останалите тарикати .Имала възпаление на ушите и маската и пречела.А защо не е била в болничен ,щом е толкова болна,че една маска и влошава болеста? И у нас трябват подобни мерки.
  • 40 Томислав от вас няма Полза! Държава и

    7 1 Отговор
    Народ пропадат, трупат все нови милиарди дългове, Линейки Купете за градове и села, но там няма голяма Далавера? Вдигнете на лекарите в отделенията, на екипите с линейките заплатите!! Не на Чиновниците, не на татоираните Биячи в Полицейски униформи!! Купете оборудвани линейки, не хората да си возят болните, хората нямат Защитни облекла!!! Махайте се, освен да Крадете друго не правите некъдърници!!!!
  • 41 Пенсионер

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "Собственик на фабрика и 24 работника":

    Във фoрумa имa бoлни , нe дoбрe c цeнтрaлния мoзък. Кaк прoтecтирaщитe пoвишихa цeнитa. Ти дa нe cи рoднинa нa Бoкo и зaбoлявaнeтo дa ви e гeнeтичнo?
    Зaтвoрeтe зa диcтaнциoннo училищaтa. Пoнe тoвa
  • 42 Next

    8 2 Отговор
    Ооо томиславе , ти колко открадна? Пълниш ли, пълниш ли? Всички вие корумпирани боклуци заслужавате бой в центъра на всяко населено място в България, после доживотна почивка в затвора.
  • 43 Пенсионер

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Дедо Jo":

    Извинявай коментарът 36 не е към теб, а към бисерите на коментар 31
  • 44 2525

    3 5 Отговор
    Не знам Ковид вирус ли е, болест ли е, биологично оръжие ли е или друго, но факт е, че има нещо. Факт е, че и някой ще станат милиардери от него. Но това не променя нещата. Казвате, че не познавате никой болен. Аз лично познавам - в моя колектив и в тоя на жена ми общо до момента има реално болни 15 човека. Двама, и то млади, едвам го изкараха, след престой 2 месеца в болница, включително на апаратно дишане. Останалите са си в къщи, но казват, че е много гадно и със седмици не могат да свалят температурата, едвам дишат и т.н. Включително и деца. За психическия срив и другите щети в цялото семейство, да не говорим. Така че, пазете се и пазете другите. А истината едва ли ще я разберем. Тя се знае само от тези, които сътвориха този вирус и разбъркаха съставните му части за своите цели.

    Коментиран от #47

  • 45 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "ТОЯ Е":

    РОГОНОСЕЦ!?
  • 46 Си ган

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Като ти чета коментарите явно вече си прекарала КОВИД 3-4 пъти, смени си името на Деменция...
  • 47 Факт

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "2525":

    Почти като свинския грип
  • 48 Габрово

    3 2 Отговор
    Този тип взе бизнесите на всичките си съочиници и бивши приятели. Мога да свидетелствам за това.
  • 49 ДАЙ..

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "ОШЕ от манечок си беше ного Про'ст":

    ОПОРНИ ТОЧКИ БЕ КРЕТЕН. ОБОСНОВКА. ВИЖДАЛ ЛИ СИ МЕ??? ПОЗНАВАШ ЛИ МЕ???? САМО ПЛЯМПАШ... ТОЛКОВА СИ ПРОСТ. САМО ОБИДИ ХВЪРЛЯШ ЗАЩОТО НЕ МОИШ ЕДИН ПОСТ ДА НАПИШЕШ ТОЧЕН. ОТ КАЗАЗАТА ИСТИНА БОЛИ.
  • 50 аз съм Веска

    0 4 Отговор
    Я СЕ СКРИЙТЕ С ТЕЗИ СКЪПИ МЕРКИ .
    ПО МРЕЖАТА ВЪРВИ РЕЦЕПТА ЗА ЧЕСНОВА ВОДА , КОЯТО ПАРИРА ВАШИТЕ РАЗДУТИ ХАРЧОВЕ .ВЧЕРА МИ Я ПРАТИХА .
    НИТО ПРОВЕРЯВАТЕ , НИТО ДАВАТЕ ГЛАСНОСТ НА НАРОДНИ ИЛАЧИ .
    КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ , ЧЕ ПОЛИТИКАТА ВИ Е ТЯСНО СВЪРЗАНА С
    НЕОПРАВДАНО ХВЪРЛЯНЕ НА ПАРИ .
    НАРОДА МУ ВИКА "ПАРИ НА ВЯТЪРА " .
    А ВЯТЪРА ГО РИСУВАТ КАТО МЪЖ С ГЛЕЕЕЕЕМИ БУЗИ , КОЙТО НЕ УМЕЕ ДРУГО ОСВЕН ДА ДУХА , СМЕНЯЙКИ ПОСОКАТА .
  • 51 Антон

    2 0 Отговор
    Каква полза от правителство, което не работи?
  • 52 Пипи Чорапчето

    4 0 Отговор
    „Всяко решение, което се взема на министерско ниво е политическо. За него се носи политическа, наказателна и административна отговорност."
    Ей, разгеле - носела се значи отговорност и то сериозна, даже наказателна;))
    Та, в този контекст, искам да попитам вицето Дончев така: след като той лично е отговорен за случването на е-управлението на държавицата, в което до тук потънаха около 2 милиарда лъвъв, а то така и не се случи - или хайде, сериозно куца, той как я носи тази сериозна отговорност?!
  • 53 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "До факти !":

    Ей, тази тъпотия истински ме развесели, браво! Само си представих как пеят с маски! А пък духовата секция направо ще избие рибата...
  • 54 Прав е Томислав Дончев😉

    3 5 Отговор
    Българина е цар на неспазването не само на мерки ами и на правила, законии всякакви рестрикций които нарушават тулупестия му живот които води от години😂затва вместо да протестира трябва той самия да се разкара от Държавата щот иска политици които не крадът и спазват закона а Българина краде и прави далавери откъдето и както може и със сигурност не спазва закона ама грам🤔
  • 55 а пък

    3 0 Отговор
    от тебе - още по-малка полза
  • 56 Хохо

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Я... Я":

    Ами хората са виновни. .простотията ходи по хората, а не по животните

    Коментиран от #57

  • 57 Я... Я

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Хохо":

    ТИ ОТ ДОМА СИ ИЗЛИЗАЛ ЛИ СИ?????! СТОИШ НА СТУДЕНО И ЗАБРАВЯШ МИСЛОВНИЯТ СИ ПРОЦЕС.. НА ВЪН "ДРАГИ" 85%ОТ ХОРАТА СА СЪС МАСКИ,ВЪВ ЗАТВОРЕНИ ПОМЕЩЕНИ 100%СА СЪС МАСКИ. ИЗЛЕЗ И ВИЖ... НЕФЕЛНИТЕ САМО СИ ТЪРСЯТ ОПРАВДАНИЯ.
  • 58 не ми гавари

    1 0 Отговор
    Дончев, при управлението на ГЕРБ нищо не се спазва. Не са само мерките за ковида. Боко лопатата непрекъснато си мени мерника. Полицията нехае, иска заплати. Съдебната система отлага дела , лапа заплати. Проверки много, ред никакъв. Закон за цигарите, пуши се навсякъде. Закон за горите, сече се безогледно. Закон за здравето, няма медици. Закон за движението, катастрофи на килограм. Парламент и правителство - ОСТАВКА, правите се на ударени. Ползата само в нощното шкафче на Тиквата.
  • 59 Васил

    1 0 Отговор
    А вие какво ни предлагате едни кревати без лекари оказва се Герб са мебелисти тотално се провалихте в борбата с пандемията страни с по голямо население в пъти имат доста по малко заразени.
  • 60 Гост

    1 0 Отговор
    С тоя мижав план за възстановяване, томето готви велик грабеж