2 540 28

Директорът на "Спешна помощ" в Пазарджик е заразен с коронавирус

Д-р Борис Манев е изолиран и е на сериозна терапия

Директорът на

Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Борис Манев е положителен за коронавирус. Част от екипа на центъра е поставен под карантина. Създадена е допълнителна координация между отделните спешни центрове в областта, за да не се нарушава досегашният ритъм на работа.

В профила си в социалната межа Facebook д-р Борис Манев съобщава, че е подложен на тежка терапия и здравословното му състояние не позволя дистанционно управление на звеното.

"Колеги, вирусът ме победи! Изолиран съм и на сериозна терапия. Трета вечер с 38.4 и пълна адинамия! Съжалявам, не мога да бъда координатор за хоспитализации, какъвто бях досега! Моля, работете по правилата стандарта за Спешна медицина. Не звънете, не съм в състояние да Ви помогна!", пише д-р Манев.

Създадена е група между отделните звена в областта за бърза реакция, за да няма ощетени пациенти. Временно управлението на областната спешна помощ се поема от д-р Благовеста Стоянова.

За последното денонощие, положителните на COVID-19 в региона са 65 души. От Mногопрофилната болница отново призовават за помощ към доброволци, тъй като медицинският персонал е изтощен.

36 жени и 29 мъже на възраст от 11 до 83 години са с положителни проби за COVID-19, уточняват от РЗИ-Пазарджик. Сред новите случаи са медицинска сестра от „МБАЛ-Пазарджик“ – хоспитализирана, служител на РЗИ, учител от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище и ученичка от ОУ „Св. Кл. Охридски“ – Пазарджик. За последните две се извършва епидемиологично проучване.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Гражданин

  8 17 Отговор
  Така ще бъде докато уплашения старец Борисов угажда на шепа лумпени които обикалят нощем София,палят и горят маски.Снощи замерваха с яйца и камъни посолството на Сърбия.

  Коментиран от #17

 • 2 Софиянеца

  14 7 Отговор
  А у нашия вход 6 месец няма нито един заразен!

  Коментиран от #6

 • 3 глоги

  20 3 Отговор
  Дано да оздравее по-скоро този Смел мъж и да възстанови движението си.
 • 4 Бесен Язовец

  3 9 Отговор
  И тоя го короноваха има време всички ще ги короноват!

  Коментиран от #7

 • 5 Успешно

  13 0 Отговор
  и бързо оздравяване !
 • 6 Всяка Чорделя

  6 3 Отговор

  До коментар #2 от "Софиянеца":

  У вашия вход е срешу Дунава ,нали " софиянец"

  Коментиран от #10


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 СЕСТРА ПЕЛАГИЯ

  6 0 Отговор
  Бог да прости добрите хора да бъдем човечни !
 • 9 Бесен Язовец

  3 4 Отговор

  До коментар #7 от "Вожда на атцкетите Джеромино":

  ДИШАЙ през гащите!
 • 10 Софиянеца

  2 2 Отговор

  До коментар #6 от "Всяка Чорделя":

  Как е набра ли дръвца за зимата Седеф?
 • 11 АНОНИМЕН

  6 1 Отговор
  дано оздрвее
 • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  6 1 Отговор
  дано оздравее ЧОВЕКА
 • 13 Рико

  1 5 Отговор
  Лош имидж са тези толкова заразявания на медици. Те себе си не могат да опазят ....
 • 14 ПСР

  9 0 Отговор
  От все сърце желая успех в лечението!Късмет!
 • 15 Уплашен но малко

  1 1 Отговор
  Нещо ме боли гърлото но имам обоняние и нямам температура.

  Коментиран от #16, #18

 • 16 Оптимиста

  1 0 Отговор

  До коментар #15 от "Уплашен но малко":

  То така се започва.
 • 17 КЪРВАВ КАЛЕНДАР

  2 1 Отговор

  До коментар #1 от "Гражданин":

  7-ми ноември, 1917-та година. Започва Великата Октомврийска Социалистическа Революция в Русия. В Петербург болшевиките на Владимир Ленин и Лев Троцки свалят правителството на Александър Керенски (25 октомври по стар стил). Броят на загиналите през Първата световна война е около 15 милиона. Броят на загиналите през Втората световна война е около 60 милиона. Червеният вирус на комунистическата пандемия, взима повече милиони животи по света и у нас! Само при комунистическият атентат в църквата Света Неделя, са убити повече генерали, от загиналите по бойните полета във всички войни, които България е водила. По документално проучване на Френската академия на науките, за 100 години, комунистите избиват БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА, над 100 милиона от СОБСТВИНИТЕ си СЪГРАЖДАНИ! КЪРВАВ КАЛЕНДАР Днес комунистите от ОПГ-ГЕРБ, и фюрерът им Борисов, са най-долната утайка на БКП! Днес на 7-ми ноември, манифестират все още в мечтите си, комунистически вампири и кръволоци по света и у нас... Днес на дъното на ЕС, България е първа по смъртност и корупция, последна по жизнено равнище, пенсии и заплати! ФАКТ!
 • 18 Храна за размисъл

  2 1 Отговор

  До коментар #15 от "Уплашен но малко":

  всяко заболяване произлиза от биологичен конфликт. Този биологичен конфликт се различава от ежедневния стрес, дори и от изключително силен стрес или дистрес, например загуба на работа, разделяне от любимо същество, получаване на диагноза рак или нещо друго, което е напълно неочаквано. От биологична гледна точка неочаквано означава, че ситуацията е била пагубна за човека, който не е бил подготвен и за да се подкрепи той в такава неочаквана криза и да се улесни решението на конфликта, незабавно се активира една изпълнена със смисъл специална биологична програма, създадена точно за тази ситуация. Тази биологична програма ангажира психиката, мозъкът и органът.
 • 19 Храна за размисъл

  1 1 Отговор
  Мнението, че болестите се причиняват от отрицателни мисли е много разпространено в наши дни. „Вярванията могат да те разболеят”, „отрицателните мисли предизвикват болести”, „болестите са болести на ума” са разпространени изрази. Но работата на изследователи като Брус Липтън или д-р Джо Диспенца в областта на биологията, са много ценни. По отношение на болестите обаче, техните обяснения все още се базират на старата медицинска парадигма и на концепцията, че болестите са повреда или дисфункция. Дисфункция на молекулярно ниво, както казва Брус Липтън. Но изследванията на д-р Хамер през последните 30 години ясно показват, че теорията за предизвикващите болести мисли и вярвания е неправилна. Ето защо ние, хората, споделяме тези биологични конфликти с всички видове. Подобно на всички живи същества и ние преживяваме конфликти на загуба, конфликти на раздяла, конфликти на изоставяне, конфликти на страх от смъртта, екзистенциални конфликти, конфликти свързани с гладуване, конфликти свързани с тревоги в семейството, териториални конфликти, сексуални конфликти, конфликти на атака, конфликти свързани с възпрепятстване. Психиката моментално регистрира подобна опасност. Разбира се, усещането за даден конфликт е строго субективно. То се определя от социални и културни условия, от знанията ни, от очакванията ни, от ценностите ни, от вярванията ни

  Коментиран от #20

 • 20 Храна за размисъл

  0 1 Отговор

  До коментар #19 от "Храна за размисъл":

  Т.е. биологичната преценка на ситуацията, биологичният прочит на конфликта определят коя биологична програма ще бъде задействана. Асоциацията на специфичната тема на биологичния конфликт се случва за части от секундата, в подсъзнанието и засяга целия организъм – психика, мозък и съответния орган.

 • 21 Гост

  1 1 Отговор
  Според канадския биолог Дейвид Кроу, „Един по-близък поглед разкрива, че всъщност няма доказателство“. Този цитат е взет от книгата „Вирус мания” с автори Торстен Енгелбрехт и Клаус Кьонлайн. В нея те пишат още: „Както е с вирусите на ХИВ, хепатит, ТОРС (тежък остър респираторен синдром, бел.прев.), полиомиелит, Н5N1, H1N1, така и ЧПВ никога не е бил научно доказан... Изолирането на поне един от тези вируси в чиста форма, с пълния му генетичен материал (геном) и вирусна обвивка и след това да е наблюдаван с електронен микроскоп, никога не се е случило”. Майк Адамс, редактор на Natural News, написа на 8 октомври 2009 година следното: „Самото присъствие на специфичен микроорганизъм в даден орган или проба не означава, че той е причината за рака... в повечето вирусни изследвания се показват антитела, но не и самият вирус... Нека не бъдем отново подвеждани от този тип наука.”
 • 22 Малко история относно тестовете

  0 1 Отговор
  Можете ли да имате доверие на тестовете в медицината? Ето малко инфо от миналото: Колко надеждни са ПСА тестовете? Според БиБиСи нюз – не много. Следващият цитат е от сайта на БиБиСи нюз, от 6 февруари 2006 година: „Скрининг тестът за откриване рак на простатата е твърде несигурен, за да се препоръчва на пациенти. Експерти, пишещи в Бритиш медикъл джърнъл твърдят, че той не трябва да се прилага мащабно, тъй като не е ясно дали има полза за пациентите. Професор Малкълм Лоу от института за превантивна медицина Уолфсън в Лондон, пише в Бритиш медикъл джърнъл, че обществените здравни власти не би трябвало да препоръчват тест с „недоказана стойност”. Той казва: „В момента единственото сигурно нещо за ПСА тестването е, че то причинява вреда. Някои мъже ще получат лечение, което не е необходимо – а лечението ще причини инконтиненция, импотентност и други усложнения”. Според статия в Бритиш медикъл джърнъл от 2003 година ПСА тестовете се провалят в 92% от случаите!
 • 23 Некой си

  0 1 Отговор
  Ще го местя, то се е видяло.
 • 24 Васил

  2 0 Отговор
  Да благодари на селянина от Банкя за заразата

  Коментиран от #25

 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 Доброволци, Държавните чиновници,

  2 0 Отговор
  Станаха 500 000,от Септември им дигнаха заплатите с 30%защото са били на Първа линия!!! Да отиват! Държавата, сиреч Народа им плаща Здравните и Социални ОСИГОРОВКИ!!! НАП, НОЙ, 28 ЧИНОВНИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ДА ОБЛИЧАТ КОСТЮМИТЕ И МАСКИТЕ И ДА ВИДЯТ КЪДЕ Е "ПЪРВА ЛИНИЯ"! ЗНАЯТ САМО СЪБИРАНЕ И ДА ДЕРАТ КОЖИ ОТ Народа!!!!
 • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 28 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

  0 0 Отговор
  Твърдо съм "ЗА" културното пиене сутрин, с❤ксът на първа среща и пържените картофки!... Животът е твърде кратък... :( А вие?🤔😄

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.