Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 17:14 3 867 28

Директорът на "Спешна помощ" в Пазарджик е заразен с коронавирус

  • спешна помощ-
  • пазарджик-
  • д-р борис манев

Д-р Борис Манев е изолиран и е на сериозна терапия

Директорът на "Спешна помощ" в Пазарджик е заразен с коронавирус - 1

Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Борис Манев е положителен за коронавирус. Част от екипа на центъра е поставен под карантина. Създадена е допълнителна координация между отделните спешни центрове в областта, за да не се нарушава досегашният ритъм на работа.

В профила си в социалната межа Facebook д-р Борис Манев съобщава, че е подложен на тежка терапия и здравословното му състояние не позволя дистанционно управление на звеното.

"Колеги, вирусът ме победи! Изолиран съм и на сериозна терапия. Трета вечер с 38.4 и пълна адинамия! Съжалявам, не мога да бъда координатор за хоспитализации, какъвто бях досега! Моля, работете по правилата стандарта за Спешна медицина. Не звънете, не съм в състояние да Ви помогна!", пише д-р Манев.

Създадена е група между отделните звена в областта за бърза реакция, за да няма ощетени пациенти. Временно управлението на областната спешна помощ се поема от д-р Благовеста Стоянова.

За последното денонощие, положителните на COVID-19 в региона са 65 души. От Mногопрофилната болница отново призовават за помощ към доброволци, тъй като медицинският персонал е изтощен.

36 жени и 29 мъже на възраст от 11 до 83 години са с положителни проби за COVID-19, уточняват от РЗИ-Пазарджик. Сред новите случаи са медицинска сестра от „МБАЛ-Пазарджик“ – хоспитализирана, служител на РЗИ, учител от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище и ученичка от ОУ „Св. Кл. Охридски“ – Пазарджик. За последните две се извършва епидемиологично проучване.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    8 17 Отговор
    Така ще бъде докато уплашения старец Борисов угажда на шепа лумпени които обикалят нощем София,палят и горят маски.Снощи замерваха с яйца и камъни посолството на Сърбия.

    Коментиран от #17

  • 2 Софиянеца

    14 7 Отговор
    А у нашия вход 6 месец няма нито един заразен!

    Коментиран от #6

  • 3 глоги

    20 3 Отговор
    Дано да оздравее по-скоро този Смел мъж и да възстанови движението си.
  • 4 Бесен Язовец

    3 9 Отговор
    И тоя го короноваха има време всички ще ги короноват!

    Коментиран от #7

  • 5 Успешно

    13 0 Отговор
    и бързо оздравяване !
  • 6 Всяка Чорделя

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянеца":

    У вашия вход е срешу Дунава ,нали " софиянец"

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СЕСТРА ПЕЛАГИЯ

    6 0 Отговор
    Бог да прости добрите хора да бъдем човечни !
  • 9 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Вожда на атцкетите Джеромино":

    ДИШАЙ през гащите!
  • 10 Софиянеца

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Всяка Чорделя":

    Как е набра ли дръвца за зимата Седеф?
  • 11 АНОНИМЕН

    6 1 Отговор
    дано оздрвее
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    дано оздравее ЧОВЕКА
  • 13 Рико

    1 5 Отговор
    Лош имидж са тези толкова заразявания на медици. Те себе си не могат да опазят ....
  • 14 ПСР

    9 0 Отговор
    От все сърце желая успех в лечението!Късмет!
  • 15 Уплашен но малко

    1 1 Отговор
    Нещо ме боли гърлото но имам обоняние и нямам температура.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Оптимиста

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Уплашен но малко":

    То така се започва.
  • 17 КЪРВАВ КАЛЕНДАР

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    7-ми ноември,
    1917-та година.

    Започва Великата Октомврийска Социалистическа Революция в Русия.
    В Петербург болшевиките на Владимир Ленин и Лев Троцки
    свалят правителството на Александър Керенски (25 октомври по стар стил).

    Броят на загиналите през Първата световна война е около 15 милиона.
    Броят на загиналите през Втората световна война е около 60 милиона.

    Червеният вирус на комунистическата пандемия,
    взима повече милиони животи по света и у нас!

    Само при комунистическият атентат в църквата Света Неделя,
    са убити повече генерали,
    от загиналите по бойните полета във всички войни,
    които България е водила.

    По документално проучване на Френската академия на науките,
    за 100 години, комунистите избиват БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА,
    над 100 милиона от СОБСТВИНИТЕ си СЪГРАЖДАНИ!

    КЪРВАВ КАЛЕНДАР

    Днес комунистите от ОПГ-ГЕРБ,
    и фюрерът им Борисов,
    са най-долната утайка на БКП!

    Днес на 7-ми ноември,
    манифестират все още в мечтите си,
    комунистически вампири и кръволоци
    по света и у нас...

    Днес на дъното на ЕС, България е
    първа по смъртност и корупция,
    последна по жизнено равнище, пенсии и заплати!
    ФАКТ!
  • 18 Храна за размисъл

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Уплашен но малко":

    всяко заболяване произлиза от биологичен конфликт. Този биологичен конфликт се различава от ежедневния стрес, дори и от изключително силен стрес или дистрес, например загуба на работа, разделяне от любимо същество, получаване на диагноза рак или нещо друго, което е напълно неочаквано. От биологична гледна точка неочаквано означава, че ситуацията е била пагубна за човека, който не е бил подготвен и за да се подкрепи той в такава неочаквана криза и да се улесни решението на конфликта, незабавно се активира една изпълнена със смисъл специална биологична програма, създадена точно за тази ситуация. Тази биологична програма ангажира психиката, мозъкът и органът.
  • 19 Храна за размисъл

    1 1 Отговор
    Мнението, че болестите се причиняват от отрицателни мисли е много разпространено в наши дни. „Вярванията могат да те разболеят”, „отрицателните мисли предизвикват болести”, „болестите са болести на ума” са разпространени изрази. Но работата на изследователи като Брус Липтън или д-р Джо Диспенца в областта на биологията, са много ценни. По отношение на болестите обаче, техните обяснения все още се базират на старата медицинска парадигма и на концепцията, че болестите са повреда или дисфункция. Дисфункция на молекулярно ниво, както казва Брус Липтън. Но изследванията на д-р Хамер през последните 30 години ясно показват, че теорията за предизвикващите болести мисли и вярвания е неправилна. Ето защо ние, хората, споделяме тези биологични конфликти с всички видове. Подобно на всички живи същества и ние преживяваме конфликти на загуба, конфликти на раздяла, конфликти на изоставяне, конфликти на страх от смъртта, екзистенциални конфликти, конфликти свързани с гладуване, конфликти свързани с тревоги в семейството, териториални конфликти, сексуални конфликти, конфликти на атака, конфликти свързани с възпрепятстване. Психиката моментално регистрира подобна опасност. Разбира се, усещането за даден конфликт е строго субективно. То се определя от социални и културни условия, от знанията ни, от очакванията ни, от ценностите ни, от вярванията ни

    Коментиран от #20

  • 20 Храна за размисъл

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Храна за размисъл":

    Т.е. биологичната преценка на ситуацията, биологичният прочит на конфликта определят коя биологична програма ще бъде задействана. Асоциацията на специфичната тема на биологичния конфликт се случва за части от секундата, в подсъзнанието и засяга целия организъм – психика, мозък и съответния орган.
  • 21 Гост

    1 1 Отговор
    Според канадския биолог Дейвид Кроу, „Един по-близък поглед разкрива, че всъщност няма доказателство“. Този цитат е взет от книгата „Вирус мания” с автори Торстен Енгелбрехт и Клаус Кьонлайн. В нея те пишат още: „Както е с вирусите на ХИВ, хепатит, ТОРС (тежък остър респираторен синдром, бел.прев.), полиомиелит, Н5N1, H1N1, така и ЧПВ никога не е бил научно доказан... Изолирането на поне един от тези вируси в чиста форма, с пълния му генетичен материал (геном) и вирусна обвивка и след това да е наблюдаван с електронен микроскоп, никога не се е случило”.



    Майк Адамс, редактор на Natural News, написа на 8 октомври 2009 година следното: „Самото присъствие на специфичен микроорганизъм в даден орган или проба не означава, че той е причината за рака... в повечето вирусни изследвания се показват антитела, но не и самият вирус... Нека не бъдем отново подвеждани от този тип наука.”
  • 22 Малко история относно тестовете

    0 1 Отговор
    Можете ли да имате доверие на тестовете в медицината?
    Ето малко инфо от миналото:
    Колко надеждни са ПСА тестовете? Според БиБиСи нюз – не много. Следващият цитат е от сайта на БиБиСи нюз, от 6 февруари 2006 година: „Скрининг тестът за откриване рак на простатата е твърде несигурен, за да се препоръчва на пациенти. Експерти, пишещи в Бритиш медикъл джърнъл твърдят, че той не трябва да се прилага мащабно, тъй като не е ясно дали има полза за пациентите.



    Професор Малкълм Лоу от института за превантивна медицина Уолфсън в Лондон, пише в Бритиш медикъл джърнъл, че обществените здравни власти не би трябвало да препоръчват тест с „недоказана стойност”. Той казва: „В момента единственото сигурно нещо за ПСА тестването е, че то причинява вреда. Някои мъже ще получат лечение, което не е необходимо – а лечението ще причини инконтиненция, импотентност и други усложнения”.



    Според статия в Бритиш медикъл джърнъл от 2003 година ПСА тестовете се провалят в 92% от случаите!
  • 23 Некой си

    0 1 Отговор
    Ще го местя, то се е видяло.
  • 24 Васил

    2 0 Отговор
    Да благодари на селянина от Банкя за заразата

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Доброволци, Държавните чиновници,

    2 0 Отговор
    Станаха 500 000,от Септември им дигнаха заплатите с 30%защото са били на Първа линия!!! Да отиват! Държавата, сиреч Народа им плаща Здравните и Социални ОСИГОРОВКИ!!! НАП, НОЙ, 28 ЧИНОВНИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ДА ОБЛИЧАТ КОСТЮМИТЕ И МАСКИТЕ И ДА ВИДЯТ КЪДЕ Е "ПЪРВА ЛИНИЯ"! ЗНАЯТ САМО СЪБИРАНЕ И ДА ДЕРАТ КОЖИ ОТ Народа!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    0 0 Отговор
    Твърдо съм "ЗА" културното пиене сутрин, с❤ксът на първа среща и пържените картофки!...
    Животът е твърде кратък... :(
    А вие?🤔😄
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове