Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 07:33 3 901 16

Поискаха оставката на шефа на болницата в Карлово

  • болница-
  • карлово-
  • оставка-
  • директор-
  • областен управител-
  • дани каназирева

Областният управител на Пловдив смята, че организацията и комуникацията в болницата са лоши

Поискаха оставката на шефа на болницата в Карлово - 1
Снимка: БГНЕС

Областният управител на Пловдив и председател на кризисния щаб Дани Каназирева поиска оставката на управителя на общинската болница в Карлово д-р Христо Пелев, съобщи Българската национална телевизия.

Мотивът – лоша организация и комуникация в здравното заведение, както и нарушения в документацията на пациенти с COVID. В болницата не достига персонал, мнозина от медиците са болни, а други заплашват да напуснат. Регионалната здравна инспекция ще извърши проверка на начина, по който е разкрито и функционира допълнителното COVID отделение в Карловската болница. От седмица то се помещава на третия етаж на болницата.

"Ще осъществи контрол върху начина по който са ситуирани новоразкритите легла, спазването на противоепидемичния режим и всички дейности в лечебното заведение, които обезпечават правилната работа в това отделение", каза д-р Сийка Димчева, РЗИ - Пловдив - РЗИ. Планира се сегашната инфекциозна клиника, която е извън основната сграда, да се качи на третия етаж и към нейните 20 легла да се добавят още 21 – всички те за болни с COVID.

"Така се пести човешки ресурс и няма да се работи на две места и в старата сграда и в новата сграда", обясни д-р Христо Пелев, управител на МБАЛ Карлово. В болницата обаче назрява недоволство, защото и преди разкриването на новото отделение, персоналът изнемогва. Въпреки това управителят лично предложил разширяването на легловата база, обясни Дани Каназирева и поиска оставката на му.

"Аз питам какво правят близо 10 пациенти над 30 дни в COVID отделението, дори и те да имат нужда за долекуване, то следва да бъдат изведени и преведени в други отделения, а не в COVID отделенията да останат", заяви Дани Каназирева, областен управител. Принципал на болницата в Карлово е Общинския съвет и той трябва да вземе решение дали да смени ръководството на здравното заведение.

"Ние сме 1 колективен орган и въпросът ще бъде обсъден заедно с кмета и ще излезем с решение. Но за мен всеки 1 лекар, всеки 1 управител всяка 1 медицинска сестра, всеки санитар в тоя момент е ценен. И трябва да се възползваме максимално от този ресурс", каза Доньо Тодоров, пр-л ОС Карлово. Областният управител на Пловдив вече е запознала със случая и здравния министър, и премиера.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai nudals

    19 2 Отговор
    Това ако е болница,здраве му кажи...

    Коментиран от #3

  • 2 Оги

    31 2 Отговор
    Само вижте как изглежда болницата на снимката! А ако видите отвътре как е, просто ще се побъркате. Смрад и мизерия. Това е в провинцията, пичове. Мафията се лекува в София, а стадото мре и си трае. Това и заслужава, щом за него е нормално.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Немо

    16 1 Отговор
    И кога ще кажат коя е болницата, в която групата роми друсаше корона-кючек и пиеше уиски? Там е доста по драстичен пример на източване на пари от здравната каса, но изглежда е частна болница и в момента се плаща на когото трябва, за да се потули работата

    Коментиран от #13

  • 5 Областния

    15 2 Отговор
    Тръгва си не само Бойко Барисов,но и стотиците му гъзолизачи и кариеристи по области,включително и Областните управители.Те са неговите хора по областите.Такива той назначи ,като Областни управители.Сред тях има и съден- EВРOИЗМAМНИК мошеник,изнасилвач,неофициален убиец .Тoй e Oблacтeн упрaвитeл oт Ceвeрoизтoчнa Бългaрия.Нa митингa нa Бoйкo cтoeшe oтзaдe му,рeдoм дo кмeтa нa ДулoвoТях ги забрави народа,а те са глантите му носачи,подпори,амортисьори и аербег;Тяхната оставка съд и затвор,ТРЯБВАДА ИСКАМЕ НАРОДЕ.ТОЙ НЕ Е САМ А Е С ТЯХ И...
  • 6 Служител на МВР

    12 2 Отговор
    Маймуната Каназиреда да духа супата. Тя нищо не разбира от медицина. Една келнерка като нея не я бива за нищо, камо ли да управлява област. Маймуна долна.
  • 7 Аферим

    12 0 Отговор
    И като "освободите" управителят на потъващия кораб и той ще стане самолет!!!?
  • 8 мда

    5 1 Отговор
    Хубаво им искат оставки на разни управители на болници, ама трябва и да се сетят следващия, който назначат да има образование за мениджър. Тогава може и да се получат нещата.

    Коментиран от #9

  • 9 Аферим

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "мда":

    Никакво значение няма образованието му. Просто от него нищо не зависи. Познавам например настоящият управител на Врачанската болница. Хвърлиха го там по "партийна повеля", защото преди това беше успешен управител на две частни болници. Да, ама в частната разполагаш с възможност за решения и средства, а в "държавните" те слагат да жонглираш с мизерия, в полза на партийни фирми и функционери. Не всеки е "Христос", че да нахрани всички с два хляба и три риби, а умрелите да възкресява.
  • 10 Управителя на Карловската болница!!

    7 0 Отговор
    Много нисък показател"болни и починали от КВ19" Нередовна документация, пише Реално, кой от какво е починал или е болен??!!
  • 11 Управителя на Карловската болница!!

    4 0 Отговор
    Много нисък показател"болни и починали от КВ19" Нередовна документация, пише Реално, кой от какво е починал или е болен??!!
  • 12 Много

    6 1 Отговор
    Неграмотно написана статия. Явно кризата е не само в здравеопазването.
  • 13 Не се хаби,

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Немо":

    Общинска е болницата с кючека.
  • 14 РЕАЛИСТ

    8 0 Отговор
    Хубавица ни е в Пловдив тази Дани Каназирева. Критикуваше управляващите и лично Бойко Борисов и ние и повярвахме и гласувахме за нея. После призова да се гласува за кандидата на ГЕРБ и хоп , награда. Дани е вече областен управител. Затова внимавайте , като избирате следващия път. Доста критикуват управляващите сега, ама не се знае после след изборите, дали няма да влязат в коалиция с тях.

    Коментиран от #16

  • 15 Всичко е ок

    0 0 Отговор
    Щом тази е председател на кризисния щаб
  • 16 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Чак пък хубавица? Прилича ми на разпоредител в затвор