Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 14:22 4 613 25

Албена Белянова за HelpKarma: Каквато държавата, такава и фондацията

  • хелп карма-
  • пари

Само че данъци се плащат за добро управление и добри управници, а не за осигуряване на нечий „лайфстайл“

Албена Белянова за HelpKarma: Каквато държавата, такава и фондацията - 1

Гнусно мародерство. Срам. Ценностен фалит. Тотална деградация. Краен стадий на перверзност… Измамници. Лъжци. Тарикатчета. Мизерници. Гнусни мърсове ниедни….
Това са само малка част от реакциите след разкритията за дейността на фондация „Хелп Карма“. Дори гербаджии са възмутени. С право са възмутени, но дали си дават сметка, че каквато държавата, такава и фондацията? Разликата е в мащабите и в начина, по който фондацията и държавата събират приходи. Дарението е доброволен акт, а плащането на данъци - задължителен. Можем да не дарим, но не можем да не си платим данъците, защото ще ни погнат НАП, ЧСИ и колекторски фирми, „лайфстайла“ на служителите на които също осигуряваме ние.

Само че данъци се плащат за добро управление и добри управници, а не за осигуряване на нечий „лайфстайл“. Добри управници са тези, които ИЗПЪЛНЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАЦИЯТА, а не интересите на някоя самозабравила се мутра.
Слави от „Хелп Карма“ бил „много специален човек“ и затова получавал толкова много. Заплати от по десетки хиляди лева на месец получават и не малко „много специални“ управници. Заплати, осигурени от нашите данъци. На тези „много специални“ лица безпроблемно се отпускат заеми от стотици хиляди за апартаменти и замъци. В чий интерес работят тези управници? В наш интерес ли „размазват физиономии“, пропускат да събират 500 000 000 от такси, посещават офисите на бизнесмени, държат „на трупчета“ сигнали за злоупотреби и т.н.?

Крайно време е мутрите, в чиито интерес реално работят „много специалните“, да им осигуряват „доста добрия лайфстайл“ от собствения си джоб или шкаф. Не желая да осигурявам „лайфстайл“ на измамници, лъжци, тарикатчета, мизерници, гнусни мърсове ниедни… Лайфстайлът, който приляга на такива, е в местата за лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скръндза

    30 3 Отговор
    С една дума - Бащиния.
  • 2 ежко

    41 3 Отговор
    Много вярно!Адмирации!
  • 3 Българка

    46 2 Отговор
    Точно и изчерпателно Българите не желаем да осигуряваме повече пари за "специални" тарикатчета, калинки, любовници, къщи,сметки в офшорки, асансьори, чекмеджета и т.н.
    ОАТАВКА, СЪД И ЗАТВОР ПРЕСТЪПНИ МУТРИ!
  • 4 Боко Боко

    31 4 Отговор
    Умна жена,но неможе да се пребори с боклуците от ГЕРБ
  • 5 !!!?

    24 1 Отговор
    Мутрите по заплатите ще ги познаете, а олигарсите - по богатството срещу което няма никакъв реален продукт !
  • 6 Асан Долара

    28 1 Отговор
    Пепи Еврото е пряко замесен в Кредисимо.
    Не чакайте Гешев да си свърши работата.
    Четете за скандала Мегз и Карбовски!?
    ГЕРБ атакува Карбовски, за да не плюе по Борисов.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шкафбанк

    16 2 Отговор
    Обмисляме да купим този стартъп "Хелп Карма"
  • 9 Е па

    19 0 Отговор
    ония с апартаментите и асансьорите не са ли същите. Сега тези от ХелпКарма ще си направят партия за да не влезнат в затвора.
  • 10 Конституцията

    12 2 Отговор
    промяна. Да се забрани на българи да упражняват всякаква финансова дейност.
  • 11 клониране

    24 1 Отговор
    Държавата на тарикатите и клонингите. Като и да ги игнорираме, каквито и бариери на поставяме между нас и наглите тарикати, те все отнякъде изникват - с нови идеи да ни обират, с нови лица и престорено благородство, с умело преиначаване на законите и най-вече, с неистово желание да се облагодетелстват. Гледах ги.....вгледайте се в лицата и очите им, колкото може по-надълбоко - ще се ужасите. Там ще откриете неуправляем хищник - гладен, див, безжалостен и безпощаден.
  • 12 Че ви платим

    9 1 Отговор
    данъци кога гущера каже пръц.
  • 13 АХМАК БУДАЛА

    24 1 Отговор
    Най голямата трагедия че с тия пари КРАДИсимо ограбва най бедните!Да не говорим ,че дарителите са превеждали пари на платформата и те могат да си ги Арчат както си искат и никой не може да им ги вземе!!! Както казваше дедата :Имал си бол пари дал си!!!! А вие пийте една студена ъдъ!!! а и- Измори балъците,тарикатите сами ще умрат!!! За съжеление в момента живеем в най урудливата държава де гербераската пасмина ни докара до просешка тояга, а они си живуркат као бурнейски махараджи!!! ДОЛУ МУТРАТА ПРЕМИЕР!!!
  • 14 Бен Хур

    12 1 Отговор
    Каскета тука да се появи!
  • 15 007

    6 1 Отговор
    В тази писаница отново е казано дискретно за качеството на населението, като например, че 12% са роми, а "циганите" (като понятие за обществени качества) са няколко милиона, което включва СЪЩО управляващи, опозиция, нови напиращи, жадни за власт. Успешните народи, като японците например, когато успее някой, традиционно обявява, че го дължи на родители, учители, че са го отгладали, възпитали, подготвили; а когато се провали определя вината като лична. Полмислете, как стои тази теза при "циганията" наша?
  • 16 Инвалидче

    4 9 Отговор
    Аз пък като инвалид се притеснявам от тази медийна бухалка към "ХелпКарма", че ние нуждаещите се нищо няма да видим повече от платформата. Точно по коледа. Да, точно така и аз съм там в онези списъци с не - толкова щастливите хора и тези с не лека съдба. Недоверието и мърморенето кой какви пари как е изкарал е болна тема в нашето общество. Незнам дали е от завист и неудачие. БТВ обрече някой на смърт с този репортаж, но някой, който няма проблем със здравето вижда само нещо, което е насадено като измама, въпреки, че не е точно сигурно дали е така. За сравнение погледнете подобни платформи или "Fundraiser" - и в другите страни. Техните дялове от всички дарения са в същия марж 10 - 20 %, но само наще българи пискат, че парите им са много. Ами много са защото сте добри хора и дарявате. Не го забравяйте, че сте добри хора с топли сърца. И нека тези хора, които са насочили тези 21 мил. лева по кампании, да имат апартаменти и големи заплати. Аз избирам да приема истина, че са си ги заслужили, понеже са спасили животи ! От здравето по - важно няма ! Аз избирам истината, че медийте саботират ! Нека БТВ, НОВА и всички подобни михлюзини не забравят, че парите не са всичко.

    Коментиран от #18, #21, #24

  • 17 MGewehr

    6 1 Отговор
    "Каквато държавата, такава и фондацията"

    Не каквато е дъжавата а какъвто е народа.
    Крадлив!
  • 18 тъжно

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Инвалидче":

    Ами проблемът е именно тук - инвалидът се притеснява, че фондът за събиране на милостиня няма да работи и до него няма да достигат трохите на подаянията на стотиците българи, но инвалидът не се притеснява за пълната липса на законно регламентирани права и нормални обезщетения от държавата за всеки инвалид. В държава, която е уж член на ЕС, а не е държава от третия свят, инвалидите разчитат само на милостинята на техните съграждани, защото държавата си замина от България на 10 ноември 1989 г., а на нейно място се настани мафията.
  • 19 МИР

    1 1 Отговор
    До ,,Инвалидче"! Ти наистина си Инвалидче! И то МОЗЪЧНО Инвалидче!
  • 20 инчхай

    0 0 Отговор
    познавам инвалид без лява ръка защото е влязъл в трафопост да краде медните шини,така е в България от фондацията на костова дъщеря и е милионерка оставка и затвор за мутрите
  • 21 Сламка

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Инвалидче":

    Гладния и болния човек за съжаление си е жив дявол. Би се хванал за всяка сламка, която му подадат и би направил всичко, и би оправдал всеки. Трябва друга платформа с директни плащания по сметки на пострадали. Радвам се, че не съм дарявал на ХелпКражба, но съм дарявал на българската коледа и се опасявам, че и там ако поразбутат ще се размирише здраво. Дано не съм прав, но морални устои в тази така наречена държава просто вече не съществуват. За общество дори не ми се говори. А съм почти сигурен, че повечето дарения са дошли от чужбина.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 BMW5

    1 0 Отговор
    Кучетата си лаят, керванът си върви. За съжаление.
  • 24 ABC

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Инвалидче":

    Кой каза, че са насочили 21 милиона към нуждаещите? 21 млн са приходите, ако са насочили 10 млн ще е много добре, но вероятно реалните помощи са 5-6 млн. Предполагам сега всички нераздадени пари ще замръзнат и ще останат за разпределение между организаторите - каквото дали, дали. Че и съдебната система ще иска дял, така че парите свършиха. Въпреки това да се опитваш да ги защитаваш е жалка работа. Все едно да носиш чувал жито на гладуващи, виждаш че има дупка и житото се пилее, но казваш "Абе дай да не губим време с тая дупка, карай нека се пилее, все нещо ще остане накрая".
  • 25 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Е КАК ДА БЪЛГАРИЯ ...ТАМ Е ЕКС МИНИСТЪРЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО . КАКВА ТОЧНО Е РОЛЯТА МУ .
    СЪБЛЮДАВА ЛИ ЗАКОНИТЕ , ИЛИ ВНИМАВА УДОБНО И БЕЗПРОБЛЕМНО ДА ГИ ЗАОБИКАЛЯТ...
    МИ ТОЙ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА АДВОКАТСТВА ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове