Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 09:38 3 701 76

Учители плашат с напускане, ако не се премине на дистанционно обучение

  • учители-
  • напускане-
  • дистанционно обучение

Да чакаме 20% доказано, симптомно болни, след като няма масово тестване, това не е решение, казват педагозите

Учители плашат с напускане, ако не се премине на дистанционно обучение - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

С вземане на отпуски и подаване на молби за напускане заплашиха учители, ако не бъде изпълнено искането им всички ученици от цялата страна да преминат на дистанционно обучение до края на 2020 година като мярка срещу разпространението на Covid-19 в училищата, съобщи БНР.

Педагозите, обединени във фейсбук групата "Учители за безопасно образование", са обезпокоени от многото смъртни случаи на техни колеги с положителни Covid тестове. Те определиха като неефективни и неадекватни последните мерки на министерствата на здравеопазването и на образованието за справяне с разпространението на заразата в учебните заведения.

"Масово колегите имат идея да напуснат системата, а това ще означава не присъствено, ами никакво обучение", предупреди Лилия Стоянова, учител по информатика в Трета природоматематическа гимназия във Варна.

Тя определи като неефективна анонсираната от здравния министър мярка - всички ученици в училища с над 20% заболеваемост да преминат към дистанционно обучение от четвъртък:

"Да чакаме 20% доказано, симптомно болни, след като няма масово тестване, това не е решение. Ще чакаме да изгори на 20% къщата, за да извикаме пожарната. На всички е ясно, че повечето деца, особено по-малките, боледуват безсимптомно или с много леки симптоми, но те реално пренасят болестта и заразяват".

Критики в учителските среди има и към дадената от просветния министър възможност педагогическите съвети да задължават учениците да носят маски и в час, защото учениците използват маските често неправилно и така се губи ефектът от тях и защото не отчитат сериозността на проблема, особено най-малките от 1-ви до 4-ти клас.

"Всеки ден аз лично виждам как маски се захвърлят, маски има по пода, има под брадичката, дезинфектанти не се вземат. Децата трудно спазват каквито и да било мерки. Аз съм г-н Петров и преподавам по биология и здравно образование и по физическо възпитание и спорт в столично училище".

По тези причини педагозите настояват за "преминаване към дистанционна форма на обучение, поне до края на 2020 г., след което вече плавно преминаване в присъствена форма при доста стриктно спазване на противоепидемичните мерки".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И те

    38 34 Отговор
    извиват ръце !
  • 2 гост

    53 42 Отговор
    Много ги мързи тези учители бе!

    Коментиран от #3

  • 3 дффгхйк

    19 27 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Я марш на село!

    Коментиран от #32

  • 4 беге демокрация

    47 38 Отговор
    ами да напускат, никой не ги държи насила, учителството в бедна държава е мисионерство, не е за нагаждачи и тарикати, системата няма да се срине заради 10% написнали учители, които и без това нямат работа там

    Коментиран от #17

  • 5 един от многото

    50 30 Отговор
    Плакахте за заплати , дадоха ви. Сега дистанционно обучение , ами ако медиците които за разлика от вас не получиха повече пари решат да ви лекуват дистанционно?

    Коментиран от #16, #30, #37, #61

  • 6 Критичен

    39 24 Отговор
    Частните уроци и те по скайпа ли ще са, а хонорара по банков път ли ??? а децата от малки кьорави !!!

    Коментиран от #11

  • 7 Киро Методиев

    38 26 Отговор
    Както децата, така и родителите са супер невъзпитани и неконтролируеми. А и смартфоните допълнително изпиват и малкото мисъл в недоразвитите им глави. Подкрепям учителите. Теса все 50-60 годишни хора с добро образование и възпитание и съм убеден, че им е непосилно да се справят с всички малки и големи зомбита. Да си остават в къщи и което има акъл ще се обучи, което е тъпо като мама , тати, баба и дедко-на къра с мотиката-хем ще бачка без маска.

    Коментиран от #31

  • 8 Васил

    27 12 Отговор
    Най после ще сетят че здравето е по важно.
  • 9 Кукуригу

    31 26 Отговор
    Като им гледаме "продукта" по-добре да напускат!

    Коментиран от #18, #58

  • 10 месара

    41 23 Отговор
    и като напуснат , къде и като какви ше работят , ше отидат да преподават в чужбина ли , или ше отидат да копат по полето ? айде малко по сериозно , че ставате за смях ! по логиката на учителите трябва всичко да се затвори и никой да не работи , но заплатите да се дават . ако и хлебарите напуснат ...?

    Коментиран от #15

  • 11 Киро Методиев

    32 8 Отговор

    До коментар #6 от "Критичен":

    Те децата нали уж все вундеркинди се раждат и от 2 годишни си играят с телефоните на мама и тате, че и на баба? Те си отиват кьорави в първи клас. Какво са виновни учителите. Нали ги гледам: силиконовите майки и анаболни татковци не могат да си накарат децата да си легнат до 24:00, мъкнат ги по кръчми и барове с таблети и телефони в ръчичките, за да не пречат...

    Коментиран от #60

  • 12 Мислещ

    22 20 Отговор
    Ами прав им път, и без това при дистанционно "обучение" ще са излишни.

    Коментиран от #39

  • 13 Пенсионер

    31 19 Отговор
    Абсолютно ги подкрепям . Не може властващите да подлагат учителите на геноцид, а самите министри да заседават дистанционно
    Изнесете данни - колко учители са болни и колко починали

    Коментиран от #62

  • 14 Димитричка

    23 22 Отговор
    И къде ще отидете бе даскали? Та вие друго не можете.

    Коментиран от #59

  • 15 Киро Методиев

    28 7 Отговор

    До коментар #10 от "месара":

    Повечето даскали са вече пенсионери. Като напуснат ще идат да редят бурканчета по гондолите в Кауфланд, например, за да си докарат някой лев върху пенсиятя, вместо да търпят сополите на малоумните ви деца.

    Коментиран от #27

  • 16 провинциалист

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Я пробвай да получиш лекарска помощ в момента. И на дистанционна ще си доволен.
  • 17 Българка

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "беге демокрация":

    Ехо, за съжаление няма да са 10%, вярвай ми. Имам достоверна информация, че болшинството учители са уплашени и готови по един или друг начин да реагират на безхаберието на правителството
  • 18 Киро Методиев

    23 6 Отговор

    До коментар #9 от "Кукуригу":

    Продукта им е такъв, какъвто милото семейство им е предало. От кал диамант не става! От тъпи родители гении не е възможно да се продуцират.

    Коментиран от #22, #25, #28

  • 19 д-р Алабала

    26 24 Отговор
    Ние децата ли ще мислим или вас? Хващайте гората ако искате. Не ви се работи като учители, ами станете медицински работници или социални работници.
  • 20 Jeep

    24 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: фейсбук групата "Учители за безопасно образование"... това добре, ама кога ще има група "Учители за КАЧЕСТВЕНО образование"?

    Коментиран от #40

  • 21 ха ха ха

    23 12 Отговор
    Нямате проблем бе, днес децата вкъщи - утре учителите безработни!

    Коментиран от #41, #63

  • 22 Аз не разбрах

    9 9 Отговор

    До коментар #18 от "Киро Методиев":

    Твоето дете тъпак ли е? Явно това искаш да кажеш.

    Коментиран от #36

  • 23 Киро

    18 10 Отговор
    От 5 до 12 клас би трябвало да са дистанционно до края на годината за да не "мрат" учители, родители и случайни.

    Коментиран от #33

  • 24 Гост

    26 3 Отговор
    Системата на образованието в България от доста години вече е тотално съсипана.Няма дисциплина,уважение,знания и какво ли има ?!

    Коментиран от #38

  • 25 Евалатъ Кире

    20 21 Отговор

    До коментар #18 от "Киро Методиев":

    Ей такива гадняри сте даскалите. Децата са ви виновни. Вие добро нещо не виждате. Само злоба и арогантност. Не сме ви длъжници. Вие сте с прекалено много привилегии.

    Коментиран от #43

  • 26 такаааа

    13 12 Отговор
    тия учители искат молове и фризьори да работят , но те да са дистанционно . ами приложете го това : ... при доста стриктно спазване на противоепидемичните мерки сега бе , що чак догодина !

    Коментиран от #64

  • 27 Караибрахим

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Киро Методиев":

    Доктор здраве да ти дава!
  • 28 Кукуригу

    10 10 Отговор

    До коментар #18 от "Киро Методиев":

    Ми закривай тогава!...Тъй и тъй няма смисъл!...На калпавия водолаз водораслите му пречат!
  • 29 Българин

    14 17 Отговор
    Ами да напускат, бива мързел ама чак пък толкоз
  • 30 Гост

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    То щото не го правят а? Айде звънни на личния си лекар и му кажи , че имаш температура и кашлица и го питай да отидеш ли за преглед да видиш какво ще ти се отговори!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 От друга страна

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "дффгхйк":

    Имаш проблеми със селския си произход ли? Къде намеси селото в коментар за учителите? Аз от града отидох на село и съм много добре! Само, че селяндурите които отиват в града не могат да избягат от себе си, за това и по-големите градове заприличаха на села, защото новите ,,граждани" си принесоха културата там.
  • 33 В такъв

    10 14 Отговор

    До коментар #23 от "Киро":

    случай правилно би било учителите да не получават заплати до края на годината. При едно дистанционно обучение и учители и ученици ще са нон стоп по заведенията.
  • 34 Учител

    19 13 Отговор
    На първа линия сме НИЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ и ако искате да не рухне ОБРАЗОВАТЕЛНАТА система ДИСТАЦИОННО ОБУЧИНИЕ в цялата страна

    Коментиран от #54

  • 35 BG гражданин и данъкоплатец

    19 21 Отговор
    Педагоэи, учители, просветители?! Нещастници! С подобни искания и ултиматуми само дакаэвате, че сте страхливи и ненужни, всявайки допълнително страх и паника! Ако сте толкова категорични в намеренията си, то най-учтиво Ви моля эа следното:
    1. Доброволно си намалявате эаплатите с 40 % эа една година
    2. От вече реалиэираните и бъдещи икономии от делегираните бюджети /1500 лв./ученик/ эакупувате и предоставяте на учениците лап-топ или таблет с интернет
    3. След като сте толкова уплашени, вкарайте в системата студенти-стажанти эа присъствено обраэование!!!
    Как не се намери един честен и доблестен учител, който да иэрече истината на глас?! А тя е, че още от лятото всички учебни планове и програми са на баэа "дистанционно обучение"! Эащо ни лъжете, эащо участвувате в това гротескно представление?
  • 36 Киро Методиев

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "Аз не разбрах":

    На Бай ти Киро децата,душко, сигурно са по-възрастни от майка ти. Образовани перфектно, дисциплинирани и доста добре платени. Работят "онлайн" за световни компании. Айде, копай душко...копай...
  • 37 Киро Методиев

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Ам'чи те медиците точно така лекуват в момента. От Бърза Помощ идват едни със скафандри, шлемове, маски, очила и ръкавици-не може да се види бял човек ли е, черен ли е, а дали е медик....?
  • 38 Тра-ла-ла

    14 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Ти си явно наистина гост, щом не знаеш, че всички системи в България са от доста години тотално съсипани.😂😂😂
  • 39 Киро Методиев

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мислещ":

    ГолЕма мисъл си сътворил. Ти от Гулю-Гулю ли си станал толкова ерудиран?
  • 40 Киро Методиев

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Jeep":

    Когато качествени мъже направят деца на качествени жени, душко.
  • 41 Киро Методиев

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха ха":

    Ама...когато децата "в къщи" и родителите безработни-кой ще ви търпи да си седите у вас и да ви плаща?

    Коментиран от #42

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Киро Методиев

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "Евалатъ Кире":

    Ето-демонстираш върло малоумие-не сцепваш, че вие сте виновни, за да са толкова тъпи децата ви.
  • 44 Синсалабин

    15 12 Отговор
    Няма да напусне те, кого лъжете! Какво ще работите? Преквалифицирайте се! Явно не може да работите под напрежение. Има училища по селата, в който ученици, с тъмен цвят на кожата, не могат да четат в седми, осми клас. Същите ученици имат петици и шестициНо учителите си вземат заплати и чакат увеличения. Айляк! Как ще напуснете държавна работа при условие, че идва през 2021 сериозен икономически срив. Работете!Мили учители добре, че не работите в хранителни магазини, тогава щяхте да настоявате на онлайн пазаруване.

    Коментиран от #65

  • 45 USA

    17 7 Отговор
    А,РОДИТЕЛИТЕ ИСКАТ ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ДЕБИЛЯЦИТЕ ПОНЕ ЗА ПОЛОВИН ДЕН ЗА ДА НЕ ХАРЧАТ ТОК И ВОДА У ДОМА,ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ КИНТИ ЗА РАКИЯ!УЧИТЕЛИТЕ ДА ДАВАТ ФИРА И ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВАТ КАТО ЗВЕРОУКРОТИТЕИ.САМО ЕЛИТНИТЕ УЧИЛИЩА ПРОВЕЖДАТ ПЪЛНОЦЕННО ОБУЧЕНИЕ , ЗАЩОТО МАТЕРОАЛА ГО ПОЗВОЛЯВА,ОСТАНАЛИТЕ САМО ХАРЧАТ ПАРИ НА ДАНУКОПЛАТЕЦА! ДА УЧАТ ДО ДЕСЕТИ КЛАС ЗА ЗИДАРИ,МАЗАЧИ,КУФРАЖИСТИ И МАРШ НА РАБОТА! ЗАЩО ВСИЧКИ СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ? ДИСТАНЦИОННО!
  • 46 прост

    12 7 Отговор
    Бих препоръчал на тези мушмуроци, щом критикуват учителите-първо да се възпитат родителите и тогава те своите деца , тогава да имат претенции към педагозите за качествено образование, никой не разбира, че учителите са ангажирани с хиляди неща извън образователните си ангажименти...
  • 47 Малко логика

    17 6 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса които тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции.

    Коментиран от #49

  • 48 Интернетко

    13 8 Отговор
    Пускайте ги малките дебили у дома да си ги гледат дебилите им родители! Да им търпят лиготиите и да се спре с това мазане на сополи по чинове и МОЛ-ове. Родителите не искат да се занимават с децата си. Не ги възпитават. Нека сега поживеят няколко месеца с това!
    ЗАТВАРЯЙТЕ УЧИИЩА И ГРАДИНИ!
    Баба им все в градина си е водила семсилето...
  • 49 Някой си

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Малко логика":

    За съжаление малко са като теб , повечето са обикновенни МРАЗЯЧИ и безстрашни РОБОКОПЦИ !
  • 50 Гн Министър

    12 8 Отговор
    ЗАТВАРЯЙТЕ!
    Щуморите хиляди полезни и читави хора заради гевезелъците на малоумни и мързеливи майки и бащи.
    СПАСЕТЕ НАЦИЯТА-ЗАТВОРЕТЕ УЧИЛИЩА, ГРАДИНИ И ЯСЛИ!
    То...и без това никаква файда от тях няма...........
  • 51 Гост

    12 10 Отговор
    Ами то въобще личи ли по нещо , че има учители в бг ? Всяка година се увеличават заплатите им и всяка година завършват все повече неграмотни ученици . Днешните даскали трябва да получават не повече от 800 лв/месец !

    Коментиран от #66

  • 52 Alpha-Omega

    9 12 Отговор
    Защо са ни учители? Цялата информация я има в интернет или в книгите.Нека децата се подготвят самостоятелно и накрая да се явяват на изпити.Учителите са най ненужното и паразитно съсловие в обществото !

    Коментиран от #70

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гост

    7 10 Отговор

    До коментар #34 от "Учител":

    За каква образователна система става въпрос ? За да се запази образователната система , първо трябва да я има ! Трябва първо да се започне с ограмотяване на самите даскали и след това ограмотяване на учениците !
  • 55 Гост 2

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "Няма кво да се мъчат и без това":

    Ами то не останаха и умни и кадърни учители ...
  • 56 ПОЗОР

    1 0 Отговор
    ПОЛИТ ТЕРОР И ГЕНОЦИД!!!
  • 57 Стига де прекалявате

    5 4 Отговор
    А какво да кажат работещите в супермаркетите...те нямат думата май
  • 58 валерия

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кукуригу":

    Продукта, драги, сте го създали вие, родителите!
  • 59 нлд

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Димитричка":

    Димитричке, мама, не се напъвай. Че само глупости ражда главата ти. Идея си нямаш колко сме по-образовани от теб! Доказали сме, че сме дялани камъни и за много неща ставаме. Само стой, та глдай! Нама начин само за 2 месеца съсловието да сме настигнали по брой починали медиците на първа линия, които работят 8 месеца в условията на пандемия и това да е без значение за нас, семействата ни и обществото. Както не можете да произведете лекари и медицински сестри, така няма да можете да произведете и учители.
  • 60 валерия

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Киро Методиев":

    Стотици пъти съм чувала от родители: "Оох, кога ще свърши тази ваканция, да тръгнат на училище и да ми се махат от главата!"
  • 61 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Ти си мега зле... само по телефона се лекува от 6 месеца
  • 62 валерия

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пенсионер":

    До вчера 35 починали медици и 18 учители! Да не забравяме, че медиците все пак работят с предпазни облекла, каквито за учителите няма.

    Коментиран от #73

  • 63 валерия

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха ха":

    Нали уж ви е грижа за образованието на децата ви?! Май проблемът ви е, че не искате да се занимавате с тях. И, имайте предвид, онлайн преподаването е по-трудно за учителите, отколкото присъственото обучение!
  • 64 валерия

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "такаааа":

    Децата ви не спазват мерките. Май защото нещо във възпитанието им куца, не мислиш ли?
  • 65 валерия

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Синсалабин":

    Кое му е лошото на онлайн пазаруването?
  • 66 валерия

    5 3 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Процесът на обучение е двустранен процес. Дори едната страна да си свърши перфектно работата (учителите), ако другата, вкл родителите, не я свърши, резултатът е това, което виждаме.

    Коментиран от #72

  • 67 Учител

    7 3 Отговор
    Учител съм и съм на мнение, че не е нормално децата да учат онлайн. Единственото което се случва е да затъпяват все повече. Децата нямат самодисциплина да седнат и да учат качествено, оценките които им се поставят от "онлайн изпитване" не са адекватни. Те преписват!!! 30% от децата пък нямат необходимата техника за да учат ефективно, 20% не влизат в час, а останалата част преписват. Ако реално сте учители и мислите за бъдещето на децата, няма да изисквате тази простотия да продължи с "онлайн обучението". Не разбирам защо толкова много треперите и по време на 2020 година ли осъзнахте, че смъртта е част от живота?! До преди тази "КОРОНА" безсмъртни ли бяхте?!

    Коментиран от #68

  • 68 нфскфскдй

    1 5 Отговор

    До коментар #67 от "Учител":

    Радвам се, че си от безсмъртните и не те е грижа. Аз съм със съпътстващи заболявания и не желая някой като теб да ме убие преждевременно.

    Коментиран от #74

  • 69 Killer

    0 1 Отговор
    Наср*ни и лениви.
  • 70 Killer

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Alpha-Omega":

    Нали някой трябва да те научи да четеш и пишеш?
    24/7 като седиш от 2-годишен, в първи клас кьорав ще влезеш, очила ще ти трябват, да виждаш и по-далече.
    И както каза един човек:
    "Онлайн света съществува заради офлайн света".
  • 71 ракетко

    1 1 Отговор
    ваксина има и ще има и 2 ра освен руската, не е проблем да се изчака до март
  • 72 Дедо

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "валерия":

    Валерийке,ще цитирам един истински Учител - Теодосий Теодосиев:„Oнлaйн oбучeниeтo щe дoвeдe дo тoтaлнa нeгрaмoтнocт cрeд учeницитe. Кoйтo иcкa дa cи cпacи дeтeтo, трябвa дa гo нaкaрa дa учи. Cвeтът ce oмързeливи, ocтaвихмe вcичкo дa прaвят китaйцитe, тeзи oт дaлeчния Изтoк. Ocтaнaлият cвят oтивa нa упaдък... Хoрaтa нe иcкaт дa миcлят“.
  • 73 На хранилка

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "валерия":

    Служителите в един търговски център,хипермаркет,банков офис или куриерска фирма и един куп други работят в много по-рискова среда от класната стая и също нямат предпазни средства!
  • 74 Учител

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "нфскфскдй":

    Никой не е казал, че е безсмъртен! Чети правилно и престани с тази паника. Точно обратното, просто преди тази болест други за вас не съществуваха явно и сега изведнъж само от това се умира, от нищо друго. Щом си с други заболявания си пределно наясно, че както от Ковид така и от грип, настинка и т.н. може да имаш усложнения и да преболедуваш тежко. Спекулирате повече от колкото трябва и явно на всички ви се всява някакъв ненужен страх от тези всички медии, при което си докарвате сами болести с тази паника. Може да прогледнеш малко по-далеч от носа си и да видиш как нарочно се всява страх у хората, защото това е много по-опасно за човека. Keep calm and be happy :) , както си го пишеха тийнейджърите из постовете преди.
  • 75 Габи

    2 1 Отговор
    Вкъщи да се учи да не ми се мотат по улиците цял ден и учителите са хора без тях не става за тези дето твърдят че ги мързи да така е ама като напуснат кой ще ни образова децата пак те ама срещу частен урок от 40 лева и на горе .
  • 76 Васил

    0 0 Отговор
    Първо учителите после лекарите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове