Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 19:05 2 272 34

ВМРО: Всяко дете трябва да получава държавна помощ

  • вмро-
  • помощ-
  • държава

Призив за промени

ВМРО: Всяко дете трябва да получава държавна помощ - 1
Снимка: БГНЕС

Децата на България не могат и не трябва да се делят по доходен принцип. На тази порочна практика, въведена по незнайни причини, трябва да се сложи край. Това заявяват в позиция от ВМРО.

В проект за промяна на закона за държавния бюджет е записано, че детските надбавки от догодина ще се увеличат с между 10 и 40 лева. Увеличава се и прагът за получаването им - доходът на член от семейството не трябва да бъде над 510 лева, досега той е 410 лева. Предложението е внесено от ГЕРБ, като под него са се подписали както председателят на парламентарната група Даниела Дариткова, така и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

От ВМРО се обявяват против мотивите на ГЕРБ за оттегляне на предложението на Министерския съвет.

Според първоначалната идея на управляващите през следващата година всички родители трябваше да получат детски надбавки, независимо от доходите си.

Отпадането на дохода като условие за получаване на месечна помощ би ангажирало допълнителен разход за държавния бюджет в размер на около 400 млн. лв., който разход е заложен така или иначе в настоящия проектобюджет, посочват от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    19 3 Отговор
    Ами нали вие управлявате бе !

    Коментиран от #5

  • 2 Бацо

    21 2 Отговор
    Милиционерите са ми деца на тях ще дам и за шкафа

    Коментиран от #7, #28

  • 3 БПФ

    17 5 Отговор
    Дебел - за тия години колко пъти ГРОБ нарушиха споразуменията с вас? Защо не помогнахте за свалянето на тая антибългарска хунта, "патриоте"?

    ВМРО ще останат пишман-родолюбци, докато тоя дебел не се махне и лидери на партията не станат младите начело с Ангел, Джамбазки, Карлос Контрера, Александър Сиди !!!
  • 4 Дедо

    12 4 Отговор
    Ми вие сте гигантското вмро щом крепите бацо
  • 5 ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й":

    Управлява Бойко Борисов.

    Коментиран от #9

  • 6 Сталинчо

    18 1 Отговор
    Парите да се дават на полицаите.А те полицаите ще върнат ли парите взети от рушвет,рекет и много други незаконни действия. ПОЛИЦАИ =РЕКИТЬОР=ПРЕСТЪПНИК
  • 7 До Бацо

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бацо":

    И тeзи избoри Борисов пaк щe ги фaлшифицирa ТАМ НAЙ-ГOРE.
    Пo лукaшeнкoвcки!
    C нaд милиoн мъртви души...
    Българите не са 10 милиона, нали?

    A виe ТУК НАЙ-ДOЛУ cи рaзнacяйтe кaтo лудитe
    чувaли c прoтoкoли и бюлeтини!

    Глупaви oвцe cтe!
    Нaли С ТАЗИ ЦЕЛ в Бългaрия,
    EДИНCТВEНA в EC,
    нямa aктивнa рeгиcтрaция при избoритe...

    Коментиран от #23

  • 8 розово

    3 0 Отговор
    На тези схемата е дайте да раздадем за да може да вземем.
  • 9 само питам

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    А Шкембе войвода та.шаците ли крепи на Бойко Борисов?

    Коментиран от #14

  • 10 Дедо

    5 2 Отговор
    Фанфари за всяко дете надбавки опа за всеки милиционер и римленчетата, ще гласувам ама не за вас, нищо не изпълнихте да идват лодкаря и цигуларя
  • 11 Шкембоко

    3 1 Отговор
    На децата бащите в казарма а за римското деца надбавки само

    Коментиран от #19

  • 12 народ

    5 1 Отговор
    ВМРО защитете българските деца!!!
  • 13 Правилно ще

    8 0 Отговор
    бъде да не се дават никакви пари на дете!!!! Българите ще го преживеем! При нас помощта не се умножава по десет! Или да не се дава нищо ако дори единия "родител" е неграмотен!
  • 14 мдда

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "само питам":

    Шкембе-войвода ще управлява като бъде избран да управлява.
    Засега само се захлебвате със слюнката която поглъщате от лаене срещу него.
  • 15 SleepingBeauty

    8 0 Отговор
    Отново не мога да разбера защо ГЕРБ пак тръгнаха срещу избирателите си. "Пенсиите", докато могат да стигат до урните, ще си гласуват за Корни; избирателите на ДПС детски си получават така или иначе. А да се отметнеш от обещанието си в последния момент, за да дадеш на полицаите, освен че не е мъжко, е и лишено от логика - полицаите също имат деца и доходите им са на светло, т. е. и те ще бъдат ощетени. А всички знайни и незнайни, придворни и "свободни" икономисти, които обясняваха, че не им трябват детски, просто да не подават документи за тях, така те пак ще останат в бюджета!

    Коментиран от #22, #29

  • 16 Родител

    11 1 Отговор
    Абе вие вервахте ли, че бацо ще даде нещо на Българските деца? Само за факултето и барцелона дава 😂
  • 17 Bahti

    3 2 Отговор
    Шкембе торба комисионка, смее да говори за деца! НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ!
  • 18 Vmro

    4 1 Отговор
    Тия и тоя не са ВМРО.. ПО СКОРО ДС
  • 19 НИКАКВИ

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шкембоко":

    пари на бройка! Какво съм виновен,че ....ангала не може да брои и направил пет или петнадесет,та да му ги храня???Имаш средства правиш деца! Нямаш,никой не е длъжен да ти ги храни...
  • 20 Someone

    6 2 Отговор
    Не смятам, че за всяко дете трябва да се получават надбавки. Не може децата да се нареждат и сравняват без да се вземат предвид много други фактори.

    Аз и съпругата ми сме в ИТ сферата. Доходите ни на месец са мноооого над средните. Имаме си детенце и можем да му осигурим всикчко необходимо (да сме живи и здрави). Защо семейства, като нашето и дете, като нашето да имат нужда от държавна помощ? 50 - 100 лева на месец дори няма да ги забележим.

    Другият полюс е семейство от малък град с ниски заплати, особено ако единият родител не работи. За тях сумата от 100 лева помощ от държавата би била разликата между това да си облекат детенцето, или да си го нахранят с хубава храна. Те заслужават и трябва да получават.

    И ето и третият вид деца, който не са виновни, че са се появили на този свят и са жертва на системата - циганчетата. Защо някоя циганка трябва да получава "вратичка" от държавата да се възползва от системата за детски надбавки, да народи десетина деца, за които не ѝ пука, като всеки месец си прибира някаква нелоша сума парички, които дава само за себе си.

    Може спокойно да се измисли работещ модел, който да насочи парите при наистина нуждаещите се, които са не само в нужда, а и заслужават помощ. За съжаление, обаче, в нашата мила Родина нещата не работят така. Всичко е кражби, популизъм и "бетониране" на политически позиции...

    Коментиран от #30, #31

  • 21 Барбаганю

    1 1 Отговор
    Речи за българските деца заема дет го бухнах в шкафа барцелонски
  • 22 Мяу

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "SleepingBeauty":

    От хората с малки деца само римляните биха гласували за Герб. При пенсионерите е 50/50. Така че, като прибавим и милиционерите - Бойко баш за избирателите си се грижи.
  • 23 хахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "До Бацо":

    ти сигурно като много”умен” си се скрил в някоя миша дупка в кухнята и пишеш на сънародниците си колко са глупави докато чакаш да дойде новата партида чинии за миене..
  • 24 32178

    4 2 Отговор
    Каракачанов да гледа да не изпусне комисионната от сделките с военно оборудване, все пак ден година храни, а той за това е във властта за далаверата. ОСТАВКА ЛЪЖЦИ!
  • 25 РОМ

    1 1 Отговор
    Прав е другаря! Затова сме ги правили паветата!
  • 26 Gen Gurko

    4 1 Отговор
    Парите на децата на работещите родители ще отидат за развъждане на циганите и за увеличаване на заплатите на вечно недоволните но не напускащи полица. Безсрамници!

    Коментиран от #32

  • 27 Дени

    0 0 Отговор
    Няма митинги и пак започна да пълни нощното шкафче,с парите от децата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 БЕЗ ИМЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "SleepingBeauty":

    УВАЖАЕМИ, НАЛИ ЦЕЛТА НА ГЕРБ Е ДА СЕ ОПРАВДАЯТ ПРЕД НАРОДА СЪС, И ДА ГО НАСТРОЯТ СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ ТАКА СЕ ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ РАЗХОДКИТЕ С ДЖИПА.
  • 30 Дени

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Someone":

    Извинявай, но не съм съгласна с теб. Няма значение какви финанси имат родителите Всяко дете трябва да получава детски. Това е дискриминация към българското дете.
  • 31 БЕЗ ИМЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Someone":

    МНОГО Е ПРОСТО ДА НЕ СЕ ДАВАТ ТАКА ПАРИ, КАТО ДЕТСКИ А ДА СЕ ОБЛЕКЧАВАТ СЕМЕЙСТВАТА ОТ ДАНЪЦИ, ПЪК ДА ВИДИМ ТОГАВА ЗА КОИ ДЕЦА ЩЕ ИМА НЯКАКВИ ПАРИ.
  • 32 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Gen Gurko":

    aми те до сега къде мислиш отиваха... не си ли спомняш за "ромското включване" 2000г. и колко милиони потънаха тогава??
    Кога държавата не е хранила циганите?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове