16 Ноември, 2020 12:00 4 477 39

Проверки след клип за саморазправа на учителка със 7-класничка

  • учителка-
  • видео-
  • агресия

Учителката е била силно провокирана, смята директорът

Проверки след клип за саморазправа на учителка със 7-класничка - 1

Спешни проверки разпоредиха от община Разлог и Регионалното управление по образование-Благоевград по повод видеоклип в социалните мрежи, показващ физическа саморазправа на учител със седмокласничка в основното училище в село Горно Драглище заради повредена врата.

Според директора и педагогическия състав това е провокация в тежкото време на COVID кризата.

Във видеоклипа, заснет преди месец по време на междучасие, се вижда как учителката по български език и литература Райка Калоянова дърпа за косите момиче от седми клас, което според ученици и учители е известно с арогантното си поведение от години.

Как директорът Бойко Пукнев описва класната ръководителка и въпросното момиче:

„Спокоен и добър педагог. Даже като видях вчера клипа, останах много учуден. Постъпката не я одобрявам, но пак си мисля, че госпожата е била силно провокирана, за да реагира по този начин“.

Според директора проблем има и с родителите на момичето:

„Колкото и пъти сме се опитвали да се свържем с тези родители, те не отговарят“.

В момента по случая се води разследване, като спешно ще заседават педагогическият и общественият съвет в училището.

На въпрос на "Хоризонт" защо след толкова сигнали на ученици и учители за поведението на момичето не са всети мерки и не са сезирани институциите, директорът Бойко Пукнев призна:

„Проблемът с преместването е много труден. Това са деца от малцинствата и в повечето случаи те напускат системата“.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам ги тия

    36 1 Отговор
    Седмокласничка, седмокласничка, ама се шие от 4-ти клас.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й

    29 1 Отговор
    А по въпроса с вратата - отношение няма да се вземе!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не може да бъде

    15 6 Отговор
    Не може да бъде, такива неща не се случват в държавата на Боко Тиквата и генерал професор доктор и ктвото се сетите Ми не тчийски.
  • 6 БАЙ Х@Й

    40 1 Отговор
    Ще накажат учителката , а после .....38-годишна ромка от Дупница роди 15-ото си дете, съобщава Struma.bg. Преди няколко дни Зоя Р. от кв. “Гиздова махала” станала майка на момченце. Пред дежурния екип в АГ отделението на общинската болница в Дупница тя заявила, че това е петнадесетото ѝ дете, но при нея са само 7, останалите ги отглежда държавата, защото нямала средства да се грижи за всичките.
  • 7 Бойко Чекмеджи

    6 10 Отговор
    Клипът е монтаж, както и клипът с чекмеджетата и кюлчетата.
  • 8 стар Българин

    36 1 Отговор
    Тия лигльвци сега хабер си нямат как са ни пердашили нас едно време даскалите - но хора станахме. Даже и не смееш да се оплачеш после в къщи , че и там ще изядеш шамарите.
    Сега една камара закони за защита на детето , за това растат като малоумни.
    Дядо ми казваше едно време : - "ние бяхме седем деца и като направим беля татко ни строяваше в една редица. Като удареше шамар на първия , падаше последния"!

    Коментиран от #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 oijjoinioj9jp

    15 1 Отговор
    Гледах майката по ТВ. Завършила е НАТФИЗ с отличие.

    Коментиран от #33

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ужасонн":

    а по селата циганчета бият учители а и родитерли цигани също бият учители
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    някога за такива имаше ТВУ СЕЛО ЛИК МЕЗДРЕНСКО и СЕЛО ГАРА ГРАД БОЙЧИНОВЦИ
  • 14 чичо

    5 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Постъпката не я одобрявам, но пак си мисля, че госпожата е била силно провокирана, за да реагира по този начин“./Дааааа-даааааа -дааааааааа-само госпожата ли може да бъде провокирана?Вие искате ДЕЧИЦАТА,които като такива не могат и не трябва да бъдат обвинявани за грешките на възрастните,да са по узрели и по-отговорни от самите „възпитателки".Тогава вие с какво сте по-добри от това детенце?
  • 15 В Бойчиновци първоначално бяха между

    8 0 Отговор
    800 и 1000 непълнолетни престъпници, учеха задължително до 8кл,Учеха и занаяти! Постепенно намаля бройката драстично, казват, че само който нямал пари влизал в "тву Макаренко" , плащали си, по Веригата, а родителите са и "гласоподаватели"!! 2020БЯХА УСТАНАЛИ 28.!!!!! Момчета ЗАТОВА БЯХА ПРЕМЕСТЕНИ ВЪВ ВРАЧАНСКИЯ ЗАТВОР, А от Врачанския докараха затворници в Бойчиновци, Разшириха. се!!!! Корупцията работи на пълни Обороти!!! Няма друго обяснение!!
  • 16 В Бойчиновци първоначално бяха между

    0 0 Отговор
    800 и 1000 непълнолетни престъпници, учеха задължително до 8кл,Учеха и занаяти! Постепенно намаля бройката драстично, казват, че само който нямал пари влизал в "тву Макаренко" , плащали си, по Веригата, а родителите са и "гласоподаватели"!! 2020БЯХА УСТАНАЛИ 28.!!!!! Момчета ЗАТОВА БЯХА ПРЕМЕСТЕНИ ВЪВ ВРАЧАНСКИЯ ЗАТВОР, А от Врачанския докараха затворници в Бойчиновци, Разшириха. се!!!! Корупцията работи на пълни Обороти!!! Няма друго обяснение!!
  • 17 Лелее

    13 1 Отговор
    Да проверят “оператора “ как предварително е скрил телефона зад дрехите , видеото включено ?Класика , обиждай , троши , подигравай се , и когато учителят кипне , отнеси два “поправителни “ докато колежката снима и глей сеира , хвалейки се как сте я “сготвили” ...

    Коментиран от #18

  • 18 А замисли ли се, че

    1 16 Отговор

    До коментар #17 от "Лелее":

    може учителката не за пръв път да има такива истерични изблици и затова децата да са знаели, каква ще е реакцията? Учителката казва, че само била "разпиляла косата" на момичето. Хей, то във видеото се вижда ясно. Ако детето не беше ромче, а българче, и то твоето дете, нямаше ли да идеш да разпилееш косата на учителката? Пак щеше да се вдигне шум, обаче версията щеше да е друга - че учителката е виновна.
  • 19 Цитат

    2 13 Отговор
    "Категорично се разграничавам от действията на колежката Калоянова. За нас на първо място стои здравето на децата. След писмените обяснения на Калоянова и Узунова и след разговор с родителя, ще съберем Педагогическия съвет и ще вземем някакво решение”, заяви директорът на учебното заведение Бойчо Пукнев." - ЗНАЕ СИ СТОКАТА ЧОВЕКЪТ. Да не попадаш на такива "възпитателки". Децата били агресивни и невъзпитани в училище. Със сигурност родителите играят важна роля, но каква е ролята на учителите? Ходили сме на училище, знаем, че във всяко училище има поне по един преподавател с лабилна психика.

    Коментиран от #21, #36

  • 20 Курти Куртев

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "стар Българин":

    Помня прадядо ми, който си отиде на103 години...бате, едва го побираше вратата, огромен балканджия. До последния миг и двамата му синове( демек дядо ми и брат му) се криеха да пушат. И не удряше, щото ако те удари и приключваш земния си път. Удрял е веднаж много отдавна негов комшия, след някакъв спор и едвам са го отървали докторите.. Сегашните ..просто не стават, но не е тяхна вината.
  • 21 хихихиххи

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Цитат":

    Публикувано във факти.бг: "...че във всяко училище има поне по един преподавател с лабилна психика..." Да не бъркаш психодиспансера с училище?

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Не, елитна

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "хихихиххи":

    столична гимназия. Ама явно не знаеш за какво говоря. Или не си ходил/а на училище, може би?

    Коментиран от #25

  • 23 Гост

    4 1 Отговор
    Отговорността е изцяло на директора и педагогическият съвет, защото не са запознати или не са изпълнили процедурата за проблемни деца! В тези случаи се сезира Комисия за защита на детето, както и регионалната служба от МВР, за да вземат отношение спрямо родителите! Вината не е на учителката! Да не се правят на мишоци тези, в т. нар. "педагогически съвет", а да си поемат отговорността!
  • 24 Има учители,

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "хихихиххи":

    които се ядосват на невъзпитани, нагли ученици, на които обаче не бива да им пада косъм от главата. И си го изкарват на учениците, които са "без връзки" и без богати родители, готови да платят парното на училището или да купят златна гривна на тази или онази учителка. Малко са истински добрите и коректни преподаватели в днешно време. Не говоря за случая от статията. Поразпитайте децата си за това, каква е ситуацията в училището им. Със сигурност ще могат да Ви кажат за поне един учител, който прекрачва пълномощията си. В гимназията, в която учех, имаше такава учителка. Беше доста изстрадала от семейни трагедии. И учениците редовно ставаха свидетели на истеричните ѝ пристъпи. Направиха я зам.-директор в последствие. Години, след като завърших, разбрах от мои съученици, как е изнудвала родителите им.
  • 25 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Не, елитна":

    А ти какъв си?! Психиатър?! Кой си ти, че ще даваш оценка на учител дали е с лабилна психика или не?! Имам две деца, живи и здрави да са, НИТО ВЕДНЪЖ към тях не е посягъл учител! Защо ли, а?! Ако с теб или твоите деца е имало подобен проблем, вярвай ми, проблемът не е в учителя!

    Коментиран от #28, #29

  • 26 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    А кажете сега че НЕ са НАРОЧЕНИ училищата за доотрепване!!
  • 27 Мдаааа

    3 1 Отговор
    Тоя директор на колко години е?Или то по-скоро няма значение!Всеки си пази залъка.Същите думи ги чух преди 35 години,когато учителя по физическо ми дръпна един тупаник и се бях оплакал на баща ми,ама тогава боя си беше законен,нищо че ме беше пребил.И преди когато нямаше ковида ква е била провокацията?Тия възрастни даскали не разбраха,че сега могат да бъдат снимани по всяко време,ейииии!
  • 28 Тъй ли?

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    А същите тези учители,които преподават на децата ти посягали ли са на други ученици?
  • 29 Деца нямам

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Физическа агресия към мен не е имало. Нямаше и да позволя. Психическа агресия от нереализирани мечтите си учители имаше и по мое време. Не съм психиатър, но мога да кажа, че тези хора имаха ИСТЕРИЧНИ пристъпи. Начини да прецакат учениците си има. Тези, които бяха с връзки и се явяваха в училище по една седмица в месеца, нямаха проблеми. Тези, които бяха без връзки и си учеха, бяха ощетявани. Причина: външния вид на ученика (напр. къса коса при момиче или по-дълга коса при момче) не съвпадаше с представите на учителя. Занижаваха оценки с глупави доводи (например "грозен почерк"). Имам конкретен случай от училищните години. Учителка занижи оценка на моя съученичка за една папка с упражнения, която всеки от нас трябваше да представя, казвайки, всичко необходимо като информация е налично, но че почеркът е много грозен за момиче. Писа ѝ оценка 4. Същата тази папка беше представена по-късно от друг съученик. Учителката го хвана, че не е негова, защото почеркът бил "твърде хубав за почерк на момче"?! Изнудват учениците с оценките, особено, ако знаят, че конкретният ученик иска да следва и цялостната/крайната оценка е важна за него. Надявам се, че при твоите деца всичко ще е наред и занапред. Но не се учудвам, че има случаи с некоректни учители. Няма как да си затварям очите и да се самозалъгвам, че всичко е наред, при положение, че зная как беше в гимназията. По-големите курсове казваха кой учител какъв подарък иска, за да не те закача, ако си слаб ученик. За ост
  • 30 Деца нямам...

    3 0 Отговор
    За останалите, които си учеха старателно, и не искаха да си изкарват добрите оценки чрез подкупи на учителите, беше кофти.
  • 31 БРАВО НА УЧИТЕЛКАТА !

    2 0 Отговор
    А келеша КОГА ще бъде разследван ???
    Или наглите лешпери имат само права,но не и задължения?
  • 32 Реалист

    4 0 Отговор
    Нека родителите дадат обяснение за поведението на олигофрена си и защо НЕ го възпитават !
    Тази учителка е герой !

    Коментиран от #34

  • 33 Ха ха ха ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "oijjoinioj9jp":

    Нали знаеш, че натфизчийка е един от синонимите на прост*итутка на свободна практика....с отличие
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 A не мислиш ли

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Цитат":

    , че учителите също имат психика и не са от желязо и до голяма степен за психическото им състояние вина имат такива ученици, чиито родители смятат, че имат само права! А пък учителите са им длъжни за всичко, включително и да бъдат звероукротители на милите им дечица!
  • 37 бравос

    0 0 Отговор
    абсолютно одобрявам постъпката....малките в момента са едни разглезени отвратителни л.йна където само от шамари разбират...и понеже вкъщи не ги ядат тези шамари,защото родителите им са същите л.йна,учителите нямат друг избор....айде сега един от пишещите да ми каже дали не е ял шамари едно време от даскала...,аз съм ял И после вкъщи още един път от бащицата....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове