Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 12:00 1 940 34

Свиленски: Отцепниците дават живот на кабинета

  • георги свиленски-
  • отцепници

Ако БСП заяви, че няма да участва в пленарните заседания, в парламента ще заседават по 50 - 60 човека и ще приемат каквото си искат, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП

Свиленски: Отцепниците дават живот на кабинета - 1
Снимка: БГНЕС

Ако БСП заяви, че няма да участва в пленарните заседания, в парламента ще заседават по 50 - 60 човека и ще приемат каквото си искат. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„От ден първи на кризата ние казваме, че мерките са хаотични, не са последователни и ясни както за гражданите, така и за лекарите. Беше подценяван проблемът, че трябва да се обърне внимание на проблема в здравната система. Всички очаквахме тази втора криза, която е много по-голяма и се оказа, че болниците нямат достатъчни лекари и санитари и сега хората са пред болниците по фургоните, като не знаят дали трябва да си правят тест, или не и кой трябва да го плати.

Трябват безплатни тестове за всички граждани. Трябват и лекари, защото те напуснаха и сега няма медици. Стигна се дотам, че мои колеги да ходят да помагат по места. Имаме трима лекари, които могат да извършват тази дейност и когато се запознаха с проблема, те веднага реагираха. Никой не бива да си позволява в момента да спекулира с темата политически. Това не може да бъде пиар, защото те отиват в най-тежките отделения. Предлагали сме през годините във всички бюджети повишаване на заплатите на лекарите и да влезе тази специалност като защитена, за да може хората да не напускат държавата, а да бъдат в Българи“, посочи той.

По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова още е в карантина. „Състоянието ѝ е по-стабилно. Тя е изписана и е под карантина в дома си. Състоянието ѝ не е било от леките, но сега е по-добре“, заяви Свиленски.

„Няма как да бъде разделена и разцепена левицата. 7 или 8 бивши колеги народни представители напуснаха партията. Причина вероятно е, че се разсърдиха на партията, защото не бяха избрани двама от тях за председател на партията, а останалите 5 не бяха избрани за членове на Националния съвет. После стана ясно защо са напуснали партията. Те седнаха на последния ред в парламента и чакаха предложението от управляващите, за да осигурят кворума на това изчерпано Народно събрание. Оттогава до днес тези хора дават живот на този парламент и това правителство то да съществува и да тормози българските граждани. Нито един от тях не е говорил с мен или с който и да е в партията, че искат да напуснат или има някакъв проблем“, каза още той.

По думите му регистрацията за кворум е политическо действие. „Това не уронва престижа на Народното събрание. Ние не сме фигуранти, които натискат бутоните. Ние изявяваме нашето политическо отношение към този парламент и управление, което всеки ден произвежда закони, които са вредни за всеки човек в това общество. Ако БСП заяви, че няма да участва в пленарните заседание, в парламента може би ще заседават по 50 - 60 човека и ще приемат каквото си искат. Ние сме там, за да може доколкото е възможно да спрем безумията, които се случват в парламента“, допълни Свиленски.

„Винаги сме участвали в коалиции. Разбира се, че ще търсим широк фронт първо в левите сили в партиите, които са близки до нас, за да можем да участваме заедно в следващите избори и след това, когато гражданите се произнесат, вече ще се търси формула за управление. По-важното е да кажем какво предлагаме на българските граждани.

Социологическите проучвания се променят на база на това, какво казват партиите. За нас проблемът е демографската криза, преизчисляването на пенсиите, подоходното облагане“, посочи Свиленски.

„Нашата предизборна кампания е започнала още в деня, когато са приключили предишните избори. Това трябва да се повтаря, за да знаят българските граждани какво им предстои, ако изберат БСП и какво – ако изберат ГЕРБ. Предлагаме последователна политика не за 3 или 5 месеца. Направихме „Визия за България“ за 15 години и ще вървим по този път“, каза още той.

На въпрос дали БСП ще подкрепи Румен Радев за втори мандат, Свиленски заяви: „БСП ще си проведе процедурите, които винаги е правила. Ще направим анализ на управлението на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще излезем с кандидат-президентска двойка, която да спечели изборите“.

На въпрос обтегнати ли са отношения между президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ посочи: „Нямам такова усещане за обтягане на отношенията“.

„Не знам защо в медиите се прокрадват такива неща. Президентът е избран от БСП. Той изпълнява обещанията, с които сме го избрали“, заяви Свиленски.

По думите му е много рано да се каже кой ще се види в листите на БСП за следващите избори. Той посочи, че още коалиционната формула не е определена.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    17 3 Отговор
    СМЕШНА РАБОТА

    Коментиран от #31

  • 2 честен ционист

    4 13 Отговор
    БСП и ГЕРБ са една и съща марионетка на кукловода.
  • 3 КОТарАК

    10 3 Отговор
    аа , те щото до сега не приемат квото си искат...
  • 4 ТаУмВзе

    6 11 Отговор
    Доказателство, че бсп е ортак на Мутрата!
  • 5 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    18 13 Отговор
    АБЕ БАЦЕТО 11 ГОДИНИ ВИ МАЧКА НА ИЗБОРИ, СЕГА ПЪК ОТЦЕПНИЦИТЕ ВИ ВИНОВНИ.....
  • 6 Така е,така е...

    17 14 Отговор
    бсп трябва да бъде забранена със закон,като престъпна и терористична организация,а членовете и' кастрирани, за да не се размножават повече.
  • 7 Българка

    10 7 Отговор
    Всички вие уядени дупетати давате легитимност на управляващите
    Разпускайте сборището НС!
  • 8 Гост

    10 5 Отговор
    Ж.лки отре.ки сте всички в тоя некадърен парламент
  • 9 Винаги в коалиция...

    11 2 Отговор
    Има едни отзад,те са там още от деветдесетте години на миналият век и не са слизали дори и за миг!С такава дашна и предателска политика ще трябва пак да си създадете нова партия на връх Бузлуджа....Ама я кръстете партия-Олигарх продай България.Ще бъде в такт с новото време..
  • 10 Гражданин

    9 2 Отговор
    Пустиняци, не можете да вържете едни продажници. Това се прави със записна заповед, че дължат мноого пари ако напуснат партията.
    Почвам да си мисля, че това е сценарии на БСП, за да крепи управлението срещу пари.
    Питайте Волен, той има опит, бягаха му депутати и после си научи урока как да ги държи на въже!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Теко

    6 5 Отговор
    Тях Батко отдавана купи! Знаем си
    Му номерцата.
  • 13 шумкарин

    14 3 Отговор
    Баджанак Какво прави сина ти в Америка а не е при Путин в Русия бря Мож ли ми обясниш Че и на другарката Нинова също А ние абдалите ще ви плащаме членски внос
  • 14 Аве Адолф Хайл

    12 3 Отговор
    На комунист нещастник , все саботажи и предатели му се привиждат .....
  • 15 оня с коня

    12 5 Отговор
    И заявява Свилевски че БСП ще търси "Широка коалиция" в Лявото пространство за ОБЩО УЧАСТИЕ в предстоящите Избори,но НЕ АНАЛИЗИРА ЗАЩО са я Докарали до там.А истината е елементарна- ОТ ЗОР,защото НЕПРЕКЪСНАТО Комунистите губят Електорална маса и се Обезсилват Прогресивно.Показателен за това е и факта с напускането на 8 Депутати като цифрата "8" не е Проблем за Партията,но ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ зад тия 8 Депутати хич не са малко и е нормално Те ДА НЕ ГЛАСУВАТ за БСП по "подходящ начин" на Следващите избори!А това със "Широката коалиция" го виждаме на всички избори но нито АБВ,нито "Век 21",нито пък една Мая М. ще се коалират с БСП защото НИКОГА Партията - Столетница при Победа няма да им предостави Министерски кресла!

    Коментиран от #17

  • 16 Behemoth

    2 3 Отговор
    Ма прости коментари ,бееее....

    Коментиран от #18, #21

  • 17 БАЦЕ БАЦИЛА

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    По-добре остави конят да прави анализи,на теб не ти се получава...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    12 5 Отговор
    Свиленски,вместо да говориш дивотии вземи бившата си Деси и идете доброволци в някоя болница в ковид отделение.Така е по-достойно,отколкото да имитираш присъствие в Парламента.Покрай вас може и фигуранта да се включи в тая благодарна мисия.

    Коментиран от #24

  • 21 Баджанак

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Behemoth":

    я като мен стисни женско юмруче,изврякай нещо на площада,примерно,Нема вирОс и се скрий!
  • 22 Бирник

    9 4 Отговор
    Жалко,че плащаме по 5~6 и повече ХИЛЯДИ за заплати на ОЛИ'ГОФ'РЕНИ и ПЛАДНЕШКИ АЙ'ДУ'ЦИ, като на тия от БСП и ДПС които идват за по 10 минути ,колкото да се регистрирате и хванат Надницата!

    Коментиран от #23

  • 23 А тия от

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Бирник":

    ГЕРБ, дето нямат дори нулева компетентност например - какво ти разбира боксьор или музикант от бюджет?/, но натискат услужливо правилните бутончета, дали заслужават повече? Или може би е справедливо за простакесата с мандат от Кърджали да се плащат 8000 лева месечно като възнаграждение за простотията й?
  • 24 Свиленски

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    няма медицинско образование. Виж - Дариткова има. А Красен Кралев е учил медицина и макар да не е успял да се дипломира, за санитар ще стане...

    Коментиран от #25

  • 25 Някой

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Свиленски":

    Като няма медицинско образование,Свиленски,бившата му и фигуранта ще работи обща работят обща работа по почистването и дезинфекция на отделенията с ковид.
  • 26 ГОСТ 1

    4 3 Отговор
    Пудела на Корнела отново джафка.
  • 27 Тиквун

    1 2 Отговор
    Имам си шкафче, купувам си!
  • 28 знай той

    6 1 Отговор
    Баджанак Така и не можахме да разберем къде те стяга чипика и за какво се бориш или само гюрлутия да вдиташ да пазиш депутатското местенце с тлъста заплата
  • 29 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    СВЕНЕНСКИ И ДЕЦАТА НА БКП -ВЕЛМОЖИТЕ !!!!! УСМИХНАТИЯ БАЩА НЕ ТЕОДОРА - МЛАДО ЦЕКА БЕЙСКА- ОТ НАЩЕ ДЕЦА Е ЧОВЕЦИ - И ТЯ ЩЕ "ЦИЦА " ПО ПАРТИЙНО МУ - БСПОВЧАРОВСКИ !!!!!!!!!
  • 30 за малко

    5 0 Отговор
    Мая Манолова гонела бат Бойко по магистралата с джипа ама го изтървала
  • 31 Мунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    Трябва да чака ме 15 год да се вдигнат заплати и пенсии все критикуват а не предложат мерки то го пишело еди къдеси с всичко модели да се оправят но партията решава за герб може да говори 3месеца а за бсп незнае коллективно решение
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове