Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 14:40 7 251 24

Излъга ли изгонената от село Равнец санитарка, получила общинско жилище

  • йорданка желязкова-
  • санитарка-
  • село равнец

Йорданка Желязкова продала имотите си, а срокът за пребиваване в къщата под наем бил само, докато минат зимните месеци

Излъга ли изгонената от село Равнец санитарка, получила общинско жилище - 1
Кадър: Нова тв

След като санитарка от COVID-отделението в УМБАЛ-Бургас се принуди да спи в болницата, за да няма контакт със семейството си, Община Бургас осигури обзаведено жилище на Йорданка Желязкова, съобщава Нова тв. Само преди дни жената от село Равнец обяви, че семейството ѝ било под натиск заради това, че работи със заразени, а внучките ѝ били отстранени от училище.

Сълзите на Йорданка и разказът ѝ, че спи под мост, предизвикаха широк обществен отзвук.
Оказва се, че последните няколко дни Йорданка нощувала в стая в хирургическото отделение, където работела през последните години. Твърди, че в село Равнец продължават да не я допускат да се прибере.

„Настинах, защото спях навън. Стоях под моста, защото ме беше страх от улични кучета и наркомани. Добре, че началникът на отделението ме извика да спя там”, разказа Йорданка Желязкова.

Според жителите на село Равнец обаче версията на Йорданка била преувеличена, защото семейството останало без дом. Санитарката продала имотите си, а срокът за пребиваване в къщата под наем бил само, докато минат зимните месеци.

„Защо си продадоха имотите? Никой не им е виновен. Нарочно го направиха, за да се жалват”, каза един от живеещите в селото.

Йорданка сподели, че е продала къщата си, защото е била измамена. В селото са категорични, че жената се е самоизолирала по настояване единствено на дъщеря си.

„Попитах дъщеря ѝ кой човек от селото е казал майка ѝ да не се прибира. Тя не отговори. В населеното място няма напрежение. Жената не е гонена”, твърди кметът на Равнец Костадин Георгиев.

Напрежение в училището и страх от зараза обаче имало, защото внучката на Йорданка е с гриподобни симптоми. Първокласничката не е допусната до учебния процес.

„Директорът, който е страшно добър и разбран, веднага реагира и ме помолили детето да мине на самообучение за 10 дни. Обясних го и на майка ми”, разказа дъщерята на Йорданка – Пенка Желязкова.

В крайна сметка историята завършва с щастлива развръзка. От Община Бургас реагираха и решиха да помогнат на Йорданка като ѝ осигурят общинско жилище.

„Жената ще бъде настанена в изцяло обзаведен дом”, заяви Тина Писарова, директор „Общински имоти”.

Йорданка ще може да се нанесе в апартамента в бургаския комплекс „Славейков” още днес.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Важно

    13 23 Отговор
    Ако ви е тясно жилището или просто искате ново, нужно е да отговаряте само две условия:
    1. Да започнете работа като санитар-доброволец в някое Ковид отделение (б.р. такива към този момент се тръсят във всички болници в цялата страна);
    2. Да се свържете с подходящата мисирка (б.р. думата не е в кавички, тъй като придоби широка популярност и е употребявана сред народонаселението от премиер до селянин, макар още да не е вписана в Тълковния речник).
  • 3 Айрлия да ти е

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    утре четирима да те рендосат!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гробар съм

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Манафите ли?
  • 6 123

    36 9 Отговор
    Хайде селските пръчки от Равнец почнаха да плюят по жената, само защото видяха, че хората и се притекоха на помощ. И да попитам какво общо има това с продажбата на имоти бе Олигофрени! Медицинската общност да се обедини и никаква помощ медицинска да не оказва на тези селяндури, докато не изпукан от злоба, завест и омраза! Ми те още на първия репортаж си казаха селяците какво мислеха!

    Коментиран от #13

  • 7 Popov

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    XA XA XA днес.. утре.. и вдругиден ще се удвоят и ще има яко мандръсане!! Иии явно много ти е харесало защото споделяш!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор
    колко лоши ХОРА ИМА оплюват ЧОВЕК в нужда някага бяхме ХОРА сега по малко
  • 10 Stéphanie 🎲

    6 4 Отговор
    Eто ви свобода на словото! Да живеят ромите пацифисти подкрепящи ( ГРАД КОЗЛОДУЙ )
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    чист БЪЛГАРИН съм не съм циганин

    Коментиран от #12

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    чистокръвен БЪЛГАРИН съм хетеросексуален
  • 13 сила

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    ей големи гадове сме това българите,доскоро скачах на бой на всеки казал нещо лошо за нас и родината ни,но напоследък покрай тая простотия с вируса се убеждавам ,че верно народа е много прост и спасение няма да има...по зле ще става..жалко
  • 14 Спрете са

    18 4 Отговор
    Самия факт че жената се бори срещу Коронавируса заслужава уважение и жилище
  • 15 бвгтр

    24 4 Отговор
    Глупости! Имаше кадри от селото, бяха се събрали жени пред кметството, които са против санитарката. Сега се извъртяха по най- долния начин и започнаха да я очернят по медиите.
    Гнусно поведение! Подлост след подлост!
    Санитарката да си взема внучетата, дъщерята и да се маха за винаги от това село!
    Там хора няма.

    Коментиран от #17

  • 16 бвгтр

    15 5 Отговор
    Кметът на Бургас да съдейства на жената да я назначат за постоянно в болницата в Бургас. Санитари се търсят винаги. Да им намерят някакво общинско жилище, където да се настанят санитарката, дъщеря ѝ и децата и да плащат наем на общината. Да не се връщат в онова село.
  • 17 Сийка

    16 6 Отговор

    До коментар #15 от "бвгтр":

    Абсолютно си прав ! И аз гледах репортажите, но и тез селяци са българи и като разбраха какво става взеха да плюят и клепат женицата! Злобата им е огромна, но всичко се връща
  • 18 Бивш съсед

    13 1 Отговор
    Много хубави отзиви. Но защо никой не се сети, че Пенка 2018 год остави децата си сами в апартамента. Възникна пожар от който пострада целия вход. Да се благодарят на това, че смел млад мъж извади децата и от пламъците невредими. Пак бързо намериха журналистите и хоп на другия ден - общинско жилище. А собствениците във входа 2 години не могат да се справят със щетите. Семейството на Пенка продаде изгорелия до основи апартамент, но не дадоха и цент за щетите във входа. Две малки деца с достъп до кибрит (запалка) си запалили купчина та дрехи да се топлят. А Пенка в 21.00 часа по улиците. Пропищяха и живущите в блока където им дадоха общинско жилище. А сега продали и къщата на село. Още веднъж медии, кмет и хоп общинско жилище. А някой знае ли, че има хора, които също нямат къде да живеят, но на тях никой не им дава жилище, защото не се разказват такива сърцераздилатилни истории в медиите. До кога такива като Пенка ще манипулират всички. Ако ще се помага да се помага и на другите. Продават си имотите, изяждат парите, а после другите виновни.

    Коментиран от #20

  • 19 До 123

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Йорданка сподели, че е продала къщата си, защото е била измамена. " Защо не и помогнете да се разкрие измамата, след като и вярвате.
  • 20 ABCD

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бивш съсед":

    Цигани ли са? По ТВ беше с маска и не се виждаше. А описаното са си чисти цигански номера.

    Коментиран от #21

  • 21 ABCD

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ABCD":

    PS: поправка - не са чисти, а мръсни цигански номера.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове