20 Ноември, 2020 20:36 26 345 35

Голяма победа за БСП в Европа

  • драгомир стойнев

Зад предложението на парламентарната група на БСП застанаха и Бундестагът, Бундесратът, както и на литовския парламент

Голяма победа за БСП в Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев и председател на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове прочете декларация от името на ПГ на „БСП за България“ относно изразената от ЕК комисия подкрепа за инициативата на БСП националните парламенти да участват в планирането и контрола на управлението на средствата, които страните-членки ще получат в рамките на Механизма за възстановяване и устойчивост. Зад предложението на парламентарната група на БСП застанаха и Бундестагът, Бундесратът, както и на литовския парламент, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ето текстът на цялата декларация:

Темата на днешната декларация е изразената от ЕК комисия подкрепа за инициативата на БСП националните парламенти да участват в планирането и контрола на управлението на средствата, които страните-членки ще получат в рамките на Механизма за възстановяване и устойчивост.

Като председател на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, в рамките на Конференцията на Комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС поставих предложението Националните планове за възстановяване, които са част от Механизма за възстановяване и устойчивост, да бъдат обсъждани и одобрявани от националните парламенти преди да бъдат изпратени в Европейската комисия.

В последвал институционален диалог зад предложението се обединиха и представителите на Бундесрата и Бундестага, както и на литовския Сейм.

Преди седмица се получи и официалната позиция на заместник-председателя на ЕК Марош Шефчович. В нея се казва, че:

„Механизмът за възстановяване и устойчивост е основен приоритет за Комисията и приветствам интереса Ви към този нов инструмент, който има за цел да поправи щетите от кризата с COVID-19 и да подготви по-добро бъдеще за следващите поколения. Националните парламенти са ключови партньори в изготвянето на плана за възстановяване на ЕС. Комисията ще може да взема заеми на пазарите за целите на Механизма за възстановяване и устойчивост и други програми едва след ратифицирането на решението на Съвета относно собствените ресурси на ЕС. В много държави това включва парламентарен процес и Комисията вярва, че националните парламенти ще действат експедитивно, за да позволят влизането в сила на новата финансова структура на 1 януари 2021 г.“

И още:

„От гледна точка на Комисията ангажираността на националните парламенти с плана на Механизма за възстановяване и устойчивост е от ключово значение за ефективното изпълнение. Напредъкът по отношение на плановете често ще се измерва спрямо етапните цели, които могат да включват приемането на законодателни актове. Изпълнението на тези етапни цели ще бъде важно, за да се гарантира, че тези планове са както навременни, така и висококачествени.“

„Комисията силно насърчава националните органи да се ангажират с широки консултации и да включат всички заинтересовани страни в разработването на националните планове за възстановяване и устойчивост. Националните парламенти са сред основните заинтересовани страни, за да се гарантира, че тези планове за Механизъм за възстановяване и устойчивост са насочени към съответните политики и инвестиции.“

Позволете ми само с няколко думи да ви обясня за Механизма за възстановяване и устойчивост - чрез него ЕС ще инвестира 672,5 милиарда евро заеми и безвъзмездни средства под формата на приоритетно финансиране, за да помогне на Европа да излезе по-силна и устойчива от настоящата икономическа криза, предизвикана от пандемията COVID-19. Финансовата рамка за България е 6,2 млрд. евро безвъзмездни средства и 4,5 млрд. евро заеми.

С апломб, като кино-премиера, но без всякакъв дебат, премиерът Томислав Дончев представи проект на Национален план за възстановяване и устойчивост. Реалното му съдържание е един административна компилация, създадена от ресорни министерства, като насочващите политики на ЕС са използвани по-скоро формално.

Начинът, по който реагира ЕК на инициатива на БСП за санкция на парламента има ясен политически подтекст – съмнение, че този състав на правителството ще програмира, управлява и гарантира ефективност и прозрачност при изразходването на милиарди евро публичен ресурс.

За съжаление, Комисията за пореден път дава знак, че у нас е налице високо рискова управленска и административна среда. Аз бих добавил и абсолютна липса на икономическа политика и стратегическо планиране. Рискуваме милиардите в подкрепа на икономиката и хората да изтекат без да породят обществено-икономическа стабилност и устойчивост. Както и много други милиарди преди тях.

А високо рискова управленска и административна среда означава корупция във високите управленски нива, регистрирана най-вече при разпределянето на европейски публични ресурси. Означава и пълен отказ от същностни, съдържателни и структурни реформи в системите на образованието и здравеопазването, а и не само в тях, и заменянето им със „саниращи“, „строително-монтажни“ и „технически“ подобрения. Но най-вече означава 10 годишна доминация на една управленска философия, изградена около получаването и разпределянето на готов публичен ресурс, чрез който не се подкрепя ефективна икономика и конкурентна бизнес среда, а един ограничен кръг от политико-корпоративни зависимости.

Затова БСП настоява Проектът на Национален план за възстановяване и устойчивост да мине през обсъждане и допълнение в ресорните комисии, а след това да бъде гледан и в пленарна зала. Парламентът има ясно разписани механизми за включване на експертен, професионален, научен и потенциал на браншови и неправителствени организации в работата си.

В политически контекст парламентарната санкция върху планирането, а след това и контрола при изпълнението на Плана чрез механизмите на парламентарен контрол, би го направил устойчив и в следващите мандати на изпълнителната и законодателната власт.

Припомням, че средствата по Механизма за възстановяване и устойчивост имат временен характер и от тях можем да се възползваме най-късно до 31 декември 2024 г., като те трябва да бъдат планирани и одобрени до 31 декември 2020. Все още имаме време да проведем задълбочен политически и експертен дебат и да излезем с наистина качествен национален План за възстановяване.

БСП настоява за внасяне на Проекта в парламента и отправя това настояване към вицепремиера Дончев, който е отговорен за подготовката му и към председателя на Народното събрание. Позицията на Марош Шефчвич ще им бъде предоставена по съответния административен път. Копие от кореспонденцията с ЕК ще получат и председателите на парламентарните групи. ПГ на „БСП за България“ е готова за уточняване на сроковете за обсъждане на проекта за Национален план в комисиите и в зала.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 17 Отговор
    Ужас дано се оправим защото няма кой да плаща психопати и убийци сте всички политици

    Коментиран от #6

  • 2 така така

    42 113 Отговор
    БСП да могат да се разпореждат с паричките.

    Коментиран от #27

  • 3 Bahti

    22 78 Отговор
    Чудесно! Хрантутникът пореден, ще папка повече, докато ни продава!
  • 4 Другари

    54 93 Отговор
    Вие нали не участвате в работата на парламента и не искате бюджет за борба с пандемията. Ама като чуете за пари, забравяте комунизма
  • 5 123456

    58 74 Отговор
    Абе тия върнаха ли надвзетите пари от субсидията?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 С други думи

    30 44 Отговор
    Баницата с късметите по 500 да се разделя между всички партии и още шкафчета да се напълнят. Браво бе! Абе Кажете Благодаря бе!

    Коментиран от #21

  • 8 Мнение

    59 11 Отговор
    Алчни; Самозабравили се; Крайни; Капиталисти; Всички Вие!
  • 9 простак мод!!

    45 21 Отговор
    Върнаха я.!.....Ама Тлъстия Ирландец -Бою The Porc вече я усвои и изплюска с грухтене !!!
  • 10 ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ

    57 53 Отговор
    КОЙ ЩЕ ВРЪЩА ПАРОЦИТЕ НА НАРОДА. ОЩЕ НЕ СТЕ ВЪРБАЛИ НАДЗЕТАТА СУБСИДИЯ И СИ ТРАЕТЕ МИШОЦИ.БОЛШЕВИШКИ КРАДЦИ ДОЛНИ.
  • 11 БСП най крадливата партия

    49 55 Отговор
    СТЯГАЙТЕ КУФАРИТЕ, КАТО ЧУЕТЕ ЗА ПАРИ ГАЗОВЕТЕ ВИ СЪРБЯТ, НАРОДА ЩЕ ВИ НАЧЕШИ ЯКО.
  • 12 Хахахахахахаха

    39 48 Отговор
    Важното е ,че в България са вечната опозиция.
  • 13 Гост

    24 14 Отговор
    А останалите ли ще пълнят шкафове
  • 14 Чики-Рики

    27 10 Отговор
    Пак ще си стиснат ръцете! Кучетата си лаят, керванът си върви! Напред народе възродени,!
  • 15 The macedonians is Wright's..

    16 5 Отговор
    Номадско племе,привикнало да шета и поприбира оттук-оттам..Иначе защо от Брюксел ни дефинират като the kings of corruption?!...
  • 16 Николай

    34 28 Отговор
    Тия от БСП защо си мислят, че някой им обръща внимание в ЕС. Голяма победа, величествена, направо грандиозна. Напълниха евро парламента с руски застъпници.
  • 17 ????

    30 12 Отговор
    КОЕ "бсп", ТОВА дето нарече себе си "герб", ТОВА дето ПОДМЕНИ листата за Евровота, или ДРУГОТО на излъганите?!

    Коментиран от #19

  • 18 ФАКТ

    22 28 Отговор
    ЗА БСП Е ОТПИСАНА ПАРТИЯ,,,МНОГО ОТДАВНА..НО АКО НИНОВА ИЗЛЕЗЕ ПО НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ И КАЖЕ ЧЕ ОТ ДОГОДИНА ЩЕ НАПРАВИ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА 900 ЛВ...А МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА КОЯТО ДА ВЗЕМА ВСЕКИ РАБОТНИК ДА Е 1000 ЛВ...С ДВЕТЕ РЪЦЕ ОТИВАМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА БСП....САМО ЧЕ ...ОТ БСП..НЕ ПРЕДЛАГАТ НИЩО ПОДОБНО...А ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ИМ ВЪЗМОЖНОСТ И ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ..КАТО ПРЕДЛОЖАТ ПОНЕ ЕДНО МИНИМАЛНО 30 ПРОЦЕНТА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ ЗАПЛАТИ...ОБАЧЕ НЕЩО СИ МЪЛЧАТ..САМО КРИТИКУВАТ..ГОВОРЯТ КАК ЗАПЛАТИТЕ ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ ПО ВИСОКИ..ЧУДЕСНО..А ЗАЩО ТЕ НЕ ОБЕЩАЯТ ПО ВИСОКИ ДОХОДИ...ТА И НИЕ ГЕРБАДЖИИТЕ ДА ИМАМЕ НЯКАКЪВ СТИМУЛ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ..А ТЕ САМО КРИТИКУВАТ..А НЕ ОБЕЩАВАТ НИЩО ПОВЕЧЕ...:)ТОГАВА ЗАЩО ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПАРТИЯ КОЯТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НАРОДА МРАЗИ ОТ СЪРЦЕ...????

    Коментиран от #20, #29

  • 19 ФАКТ

    16 20 Отговор

    До коментар #17 от "????":

    ...ПИЧ...ВСИЧКИ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА СА БСП..И СА ТЕХНИ РАЗКЛОНЕНИЯ..БСП ПРОСТО ДЪРЖИ Е СЪЗДАЛА СИСТЕМАТА ТАКА..ЧЕ НИКОЙ РАЗЛИЧЕН ОТ БСП..НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА..ИЛИ ДА ДА Е НА ВЛАСТ...ДАЛИ САМИТЕ ТЕ УПРАВЛЯВАТ ДАЛИ СА В ОПОЗИЦИЯ.ТЕ ВСЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ..НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ХОРАТА ЧЕ БСП СА СЕ НАРЕКЛИ ГЕРБ....ГЕРБ Е ПРОСТО ЕДНА ВРЕМЕННА ПАРТИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ БСП..,,ДА ЗАБЛУЖДАВАТ ХОРАТА ЧЕ УЖ СА РАЗЛИЧНИ....ЧЕ НЕ СА РАЗЛИЧНИ НЕ СА..НО ПОНЕ УПРАВЛЯВАТ ПО ДОБРЕ ОТ ИСТИНСКОТО БСП..:)МНОГО ПО ДОБРЕ...ТАКА ЧЕ..ИЗМЕЖДУ 5-ТЕ БСП-ТА ...БСП ГЕРБ ДПС ПАТРИОТИ И ВОЛЯ...ГЕРБ ОПРЕДЕЛЕНО СЕ СПРАВЯ В ПЪТИ ПО ДОБРЕ ОТ ИСТИНСКОТО БСП...
  • 20 Ачо

    20 27 Отговор

    До коментар #18 от "ФАКТ":

    Каквото и да ти обещаят от БСП ,няма как да го изпълнят.Първо,защото лъжат и второ защото няма пари за такива увеличения,пък и те ще откаднат много.

    Коментиран от #28, #31

  • 21 счетоводител

    22 6 Отговор

    До коментар #7 от "С други думи":

    Ако мислиш, че само едно шкафче се пълни, си голям наивник !
  • 22 Бай Ставри СЦЗ надзирател

    24 7 Отговор
    ТРОЛ до ТРОЛА, майно льо, ГЕРБЕРАСТ до ГЕРБЕРАСТА, бачкат на повишена тарифа събота и неделя.
  • 23 Един

    16 16 Отговор
    Тия от БСП се чудят как да се докопат до парите. Ясно е, че власт няма да видят,но се надяват чрез парламента нещо да се случи, но за това се налага да ходят на работа, а не като тая година почти не влизаха в пленарна зала, а заплатите вероятно са си получавали!
  • 24 Един

    15 10 Отговор
    Нямам желание да чета каквото се отнася за БСП, но гръмкото заглавие ме заинтригува "Голяма победа на БСП",рекох си властта се е сменила, а то нищо интересно!
  • 25 Димитър

    9 1 Отговор
    Всички сме идиоти ............... . .
  • 26 КУРнинов

    11 6 Отговор
    СТАНЕ ЛИ ВЪПРОС ЗА ПАРИ И НА КОМУНИСТИТЕ ИМ ОМЕКВАТ КРАКАТА И ПАДАТ ГАЩИТЕ!
  • 27 Там пише

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "така така":

    "парламентите". Какво БСП те е патило? Ама и да се чете трябва...
  • 28 ФАКТ

    10 5 Отговор

    До коментар #20 от "Ачо":

    ,,,СПОРЕД МЕН ТОЧНО В МОМЕНТА ПАРИ ИМА И ВСЯКА ПАРТИЯ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТАКИВА УВЕЛИЧЕНИЯ,,ПРОСТО ПРЕДПОЧИТАТ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ...А ТОВА ЧЕ АКО БСП ОБЕЩАЕ ТАКОВА НЕЩО....СЪДЕЙКИ ЗА ТОВА КАКВО СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ..ДОРИ И ДА ОБЕЩАЯТ..ТО СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНО..:)ТЕХНИЯ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ГЛЕДАЛИ НЕ ЕДИН И ДВА ПЪТИ..ОБЕЩАНИЯ НАЙ РАЗЛИЧНИ ..ДЕЛА..НЯМА..КАЗВАМ ПРОСТО КАКЪВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ИМ НАЧИН ПО КОЙТО МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА..И ТОВА Е САМО АКО ПРЕДЛОЖАТ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ СЕГА..А ТЕ НЯМА КАК ДА ГО ПРЕДЛОЖАТ..ЗАЩОТО НИТО ИСКАТ.НИТО МОГАТ..НИТО СТАВАТ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ..ПРОСТО СЪМ УЧУДЕН .ЗАЩО ИМА ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА ВЪРНАТ БСП.НА ВЛАСТ..СЛЕД КАТО ОТ ТАЗИ ПАРТИЯ НЕ ИМ СЕ ПРЕДЛАГА НИЩО ПО ДОБРО ИЛИ ПОВЕЧЕ..ОТ ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГА ГЕРБ..ТОВА МИ Е ВЪПРОСА..КАКЪВ Е СМИСЪЛА..ДА СМЕНЯШ ЕДНИТЕ С ДРУГИТЕ КАТО ПО ДОБРО НЕ ТИ ПРЕДЛАГАТ..??НЯКОЙ ОТ ТЕХНИТЕ ФЕНОВЕ ДА МЕ ПОПРАВИ АКО ГРЕША..И ДА НИ КАЖЕ КАКВО ПО ДОБРО ПРЕДЛАГАТ..???????:)..И КУДЕ И КОГА СА ГО КАЗАЛИ...???
  • 29 Пак ли

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "ФАКТ":

    глупости? Заплатите са според възможностите на икономиката. А икономиката на България е мижава, особено през последните десетина години. Остават заемите, за да се хариса правителството на такива като теб. Заемите се плащат от следващото поколение. Ясно?

    Коментиран от #30

  • 30 ФАКТ

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Пак ли":

    А НА ТЕБ ДАЛИ ТИ Е ЯСНО ЧЕ ВСЯКА ДЪРЖАВА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ТЕГЛИ ЗАЕМИ...????.НАПРИМЕР НИЕ АКО ИМАМЕ 20 МИЛИАРДА ЗАЕМ..ГЪРЦИЯ ИМА 500 МИЛИАРДА..ЗА ДРУГИТЕ НЕ МИ СЕ СПОМЕНАВАТ ЦЕНИТЕ...ТЕ АКО НЕ СА ТЕЗИ ЗАЕМИ ОТ ЕВРОПА..ТИ ОТ КЪДЕ МИСЛИШ НИЕ ИМАМЕ ПАРИ ЗА МАГИСТРАЛИ ПЪТИЩА КАТО ЦЯЛО ЦЯЛАТА ИНФРАСТРУКТУРА СА ИМЕНННО ОТ ТЕЗИ ПАРИ.. ВДИГАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ СЪЩО...А И ДА КАЖЕШ ЧЕ НЯМАМ НИКАКВА ИКОНОМИКА...Е МАЛКО....ПРЕСИЛЕНО..ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ И НЕ САМО..ОТ ГОДИНИ НАРЕД ЖИВЕЯТ ОТ ЗАЕМИ.....ТИ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ НИЕ СМЕ ПЪРВАТА ДЪРЖАВА ДЕТО ВЗЕМА ЗАЕМ..ОСВЕН ТОВА..НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА ВЛЕЗНАТ В ЕВРОПА,,,,ЗА ДА ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ...,,ИНАЧЕ ОТ КЪДЕ ПАРИ..АКО НЕ БЯХА ТЕЗИ ЗАЕМИ..СЕГА ДЪРЖАВАТА НИ ОТДААААААВНА ДА Е ИЗЧЕЗНАЛА КАТО ДЪРЖАВА..ИЛИ ТИ НЕ СИ СПОМНИШ ФАЛИТИТЕ В КОИТО БЯХМЕ....И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ЗАЕМИ ОЩЕ НИ ИМА..???НЕ СИ ЛИ ГО РАЗБРАЛ ДО СЕГА..??ТЕЗИ ЗАЕМИ НИ СПАСИХА КАТО ДЪРЖАВА..ИНАЧЕ СЕГА 100 ДЪРЖАВА НЯМАШЕ ДА ИМА..ПО ТОЗИ ВЪПРОС ДАЛИ СИ МИСЛИЛ..???

    Коментиран от #32

  • 31 ЦВЕТАНОВ

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Ачо":

    Ей мунди -ЗА 3 години при СТАНИШЕВ 24 000 000 000 инвестиции.Пи Тиквунии за 11 години -10 000 000 000 инвестиции - и то 90 процента окрадени от ТИКВУНЯЦИ -КАТО ТЕБЕ.
  • 32 ФАКТ

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "ФАКТ":

    ,,,,АКО ТИ СЕ ОПЛАКВАШ ОТ 20 МИЛИАРДА ЗАЕМ.КАКВО ДА КАЖАТ ДРУГИТЕ НИ СЪСЕДИ КОИТО ИМАТ ПО НАД 300-400 МИЛИАРДА..???ТАКА Е СЪЗДАДЕН СВЕТА..ДОРИ АМЕРИКА ИМА МИЛИАРДИ ТРИЛИАРДИ ЗАЕМИ...В ВСЯКО НЕЩО Е ТАКА..ОТБОРИ КАТО БАРСЕЛОНА И РЕАЛ..ОТ КЪДЕ МИСЛИШ ИМАТ ПАРИ ЗА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ НА ТЕЗИ ФУТБОЛИСТИ....АКО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ ТОЧНО ОТ ЗАЕМИ....ТОВА Е РЕАЛНОСТА..АКО НЕ СА ТЕЗИ ЗАЕМИ..КАКТО ТИ КАЗАХ..ОЩЕ 97 ГОДИНА КОГАТО ФАЛИРАХМЕ..ЩЕШЕ ДА ИЗЧЕЗНЕМ КАТО ДЪРЖАВА...И КАТО НАРОД ЗАЩОТО ТОВА Е ФАЛИТ..ДЪРЖАВА БЕЗ ПАРИ..НУЛА НИЩО..КАКВО СЛЕДВА СПОРЕД ТЕБ В ТАКЪВ МОМЕНТЕ..????....ТАКА ЧЕ СПОРЕД ТЕБ КОЕ Е ПО ДОБРЕ..ДА НИ ИМА СЕГА..И ДА СМЕ ДЛЪЖНИЦИ..ИЛИ ОТДАААВНА ДА СМЕ ИЗМРЕЛИ КАТО КУЧЕТА ОТ ГЛАД..:)МИСЛЕТЕ БЕ ХОРА МИСЛЕТЕ..ВСЯКА ДЪРЖАВА СТРОИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ЗАЕМИ..А ВИЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ...А НАШИТЕ ЗАЕМИ В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ...БУКВАЛНО СА СМЕШНИ...КАКТО КАЗАХ ОТ 20-30 МИЛИАРДА..ДО 200-300 ТАКИВА И НАГОРЕ..ИМА ГОЛЯЯМА РАЗЛИКА..:)..И НЕ МИ КАЗВАЙТЕ ЧЕ НЯМА ПАРИ ЗАЩОТО НЯМАМЕ ИКОНОМИКА..ИМАМЕ ПАРИ ЗА МНОГО ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ..ПРОСТО ОНЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ДА КРАДЪТ...ГОВОРЯ ЗА ВСИЧКИ..ТИ ОТ КЪДЕ МИСЛИШ ВИЕ ОТ БСП ИМАТЕ ПАРИ АКО НЕ ВИ ХРАНИ ГЕРБ..???ОТ КЪДЕ СЛЕД КАТО НЕ СТЕ 10 ГОДИНИ В ВЛАСТТА.....??ЗАТОВА ЗА НАС ИМА ПО МАЛКО..ЗАЩОТО ГЕРБ РЕАЛНО РАЗПРЕДЕЛЯ МИЛИАРДИТЕ МЕЖДУ ПАРТИИТЕ..И КАКВОТО ОСТАНЕ ЗА НАРОДА...ТАКА ЧЕ ИМА НАЧИН ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ..САМО ДЕТО ТРЯБВА ПОЛИТИЦИТЕ МАЛКО ДА НАМАЛЯТ КРАЖБИТЕ....
  • 33 БСП най крадливата партия

    4 4 Отговор
    БОЛШЕВИШКИТЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД . КРАДЦИ НА ЖИВОТИ.

    Коментиран от #34

  • 34 Реплика

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "БСП най крадливата партия":

    Имаш предвид новото БСП, т.е. ГЕРБ, нали
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове