Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 13:55 2 678 33

Кирил Ризов: С този протест ще покажем червен картон на държавата

  • таксита-
  • превозвачи-
  • протест

Нов протест на превозвачите

"За никого не е тайна, че ние организираме протест в сряда, на 25 ноември, на всички автобуси и таксиметрови автомобили от 10 до 12ч." Това заяви председателят на "Съюз Такси" Кирил Ризов по време на пресконференция в БТА и допълни:

"Ние с този протест ще покажем червен картон на държавата, ако държавата не направи необходимото да има затвор за всички нерегламентирани шофьори. Защото ни писна цял живот да се борим с някои, които се правят на хитри."

Междуселищните и международните автобусни превози ще спрат изцяло в сряда, 25 ноември, а градските линии, експлоатирани от частни превозвачи, няма да се обслужват от 9 до 11 часа, обявиха днес ръководители на браншови асоциации на автобусни и таксиметрови превозвачи. В допълнение по булевардите "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе" и "Царица Йоана" в София ще влязат около 100 автобуса и близо 2000 таксиметрови автомобила за двучасов протестен митинг, насрочен за 10 часа на площад "Батенберг".

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова поясни на брифинг, че всеки собственик на фирма ще прецени дали да подкрепи протеста. Ако заканите се изпълнят, то в София между 9 и 11 часа могат да спрат автобусни линии 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 30, 42, 54, 59, 68, 69, 70, 72, 73, 84, 90, 114, 123, 306 и 404, обслужвани от "Карат С", 27, 74 и 150, по които пътуват превозни средства на "Юнион Ивкони" и линия 260, покривана от "Еридантранс".

Протестите са в отговор на отпадналото криминализиране на незаконните превози. В края на октомври мнозинството в парламента икриминира нерегламентирания превоз на пътници през Кодекса на търговското корабоплаване, като виновните бяха заплашени от до 10 години затвор.

Президентът наложи вето на текстовете с мотива, че депутатите не са уточнили критериите, по които нерегламентираният обществен превоз на пътници ще се разграничава от т.нар. споделено пътуване. Депутатите от БСП го подкрепиха с мотива, че наказанието е прекалено голямо за деянието. При повторното гласуване на текстовете те бяха подкрепени само от депутатите от ГЕРБ и така криминализирането на незаконните превози отпадна.

От браншовите асоциации се заканиха, ако текстовете не се внесат за ново гледане, от понеделник, 30 ноември, ще спрат всички превози безсрочно. Те са готови и да влязат в сивия сектор, като спрат да плащат данъци и осигуровки.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ чарвен а

    25 6 Отговор
    Веднага оставка на Боко!

    Коментиран от #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Румен

    5 26 Отговор
    Радев вън Радев доло

    Коментиран от #7

  • 4 Българка

    23 4 Отговор
    Къде бяха превозвачите, синдикати и други професионални гилдии лятото? Защо не бяха на площада при протестиращите граждани? Всеки по единично ли ще показва червен картон? Управляващите или са далтунисти , или слепи. Единствено с предизборно купуване/ увеличение с пари на данъкоплатците запушват устата на някои гилдии.
    В сборището няма професионалисти депутати, които да прецизират гласуваните закони. Те приемат набързо, на коляно лобиски закони

    Коментиран от #24, #33

  • 5 Адв. Хаджигенов

    20 5 Отговор
    ГЕРБ им гласува тоя анти-български закон, президента Радев го върна и сега тия ще свалят ГЕРБ и ще направят услуга на Радев? Някой да ме ощипе. Не мога да повярвам в каква държава се е превърнала България заради #хунтата! ОСТАВКА

    Коментиран от #12

  • 6 Последния Софиянец

    17 5 Отговор
    Само ние от Орлов град протестираме срещу корупцията и беззаконието за целия народ безкористно.Останалите като бакшишите и полицаите само за себе си ,за пари.

    Коментиран от #10

  • 7 Българка

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    Хайде спри се! Ти не четеш статиите, а само изпълняваш заповедите на подпухналия си вожд да хулиш президента. Не ти се получава
  • 8 Протестър

    16 3 Отговор
    ГЕРБ най-много ще ги боли да ги свалят свои. Давайте бакшиши! Свалете ГЕРБ

    Коментиран от #14

  • 9 Абе

    9 2 Отговор
    г0вньо, какво искате - затвор за превоз и домашен арест за двойно убийство.
    Аз искам арест и за бакшиш.
    Хората стачкуват за ДЕМОКРАСИЯ, СПРАВЕДЛИВА СЪДЕБНА СИСТЕМА И СВОБОДА НА СЛОВОТО БЕ!
    Пак нещо не сте разбрали.
  • 10 Отровното трио

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Няма значение, стига да свалят Тиквата от власт и да я дадат на Генерал Румен Радев

    Коментиран от #13

  • 11 Българин

    5 3 Отговор
    Мачкайте я тая умряла държава, и без това скоро всички или ще измрат или ще се евакуират
  • 12 Българка

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "Адв. Хаджигенов":

    Президентът върна закона за прецизиране на текстове, за да не се допуска преследване на всеки, който реши да вози съсед или съседско дете в посоката на собствения си път.За това, че от ГРОБ са кухи хралупи и не могат да напишат читав закон, не е виновен президента
  • 13 Последния Софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Отровното трио":

    Мене не ме интересува кой ще управлява стига да спазва закона,да не краде и да върши работа за България.Ако има в ГЕРБ такива хора да управляват.

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Да, те

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Протестър":

    бакшишите с тъпотията си може и да свалят тиквата. Те себеподобните могат по-добре да се п те цакат. ЮРУУУШ!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Българка

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    А, не, моля те!!! ГЕРБ са хамелиони, те могат всичко да обещаят, от вяра да се отрекат, от майка си дори, само и само да управляват/ разбирай крадат. Никога повече ГЕРБ на власт!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 16 Де Факто

    7 1 Отговор
    Кирил Ризов, аре дърпай, бе Ганьо.Чакате яйцето да ви опре знаеш къде, и тогава олеле.Не ми пука за вас, както на вас не випука за другите.цървули.
  • 17 Последния Софиянец

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Да, те":

    С тоя коронавирус никой не се вози на такси.Уж щяха да им отпускат пари за преграда между предните и задните седалки ,ама ги излъгаха.
  • 18 Да ама

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Тези вече са оцапани, който веднъж е бъркал в кацата с меда....
    А пък и тези, точно за това са членове наГЕРП.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Последния Софиянец

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Ако има честни хора сред тях ,да управляват.Има няколко дето напуснаха отвратени.Даже на протеста идват.Може и други да има.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бегай да копаш

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българина":

    градинки учителю
  • 23 Ходи в русия

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българина":

    що ходиш да копаш в испания що не идеш в русия да копаш за 2$ нанник АААА!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тунингован кон

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българина":

    Абе вие къде спахте 14-15 години и чак сега се събудихте да разберете кой точно е ТИКВАТА. Той ще се пенсионира вече.
  • 26 резервист

    6 1 Отговор
    Абе превозвочите! Отворете си добре ушите, за да разберете точно за какво става дума! Разбира се че никой няма право да вози за пари на черно! Както никой не може да ми нарежда кого да качвам в колата си! Щом решим да си делим разходите когато пътуваме заедно, ще го правим и точка! Заради мишките да изгорим плевнята! Както сте тръгнали утре ще поискате да не се движат никакви други адтомобили освен вашите!
  • 27 БАЙ Х@Й

    0 1 Отговор
    ДОБРЕ Е НЯКОЙ ДА МУ КАЖЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДЪРЖАВА И ПРАВИТЕЛСТВО !!!!!!!!!!
  • 28 Откъде,накъдеЗаради

    6 1 Отговор
    Интерес на частник, със парк от стотици автобуси,покрил( лапнал) всички междуградски линии на столицата,ще ми блокира града.Копърките също.Я у лево! Искате ако може,само и единствено и в града и извън него само вие да" жънете". Тулупски закон,вкаран от тулупи, в интерес на група едри превозвачи.Колата е моя.Ще возя когото искам,и до където искам.Рейсаджията ли е зарежда с гориво? Копърката ли ми плаща данъка,сменя гуми,технически преглед? Я си ..вутката файчина.Как ще стане бе наглеци? Ще ме спре ушевия и ще прави проверка,кой и защо е в моята, лична собственост? Ако не е член от семейството,да ме глобява,или да ме дадат под съд? Я си въртете бизнеса и гевреците.Без това,бойко ви наля бая милиони, през Май! Дба и неоялата се с,ган дба!
  • 29 Що е копърка?

    1 0 Отговор
    Лятото е потен,защото не пуска климатик- да избие! Задължително с развлечена тениска,черно- сиво.И чехли на бос крак.Кравана, Илона- пилона,и куп от посестрими, все" чалга диви" ти човъркат тъпанчето.От Терминал-1 до центъра ти иска 30 лева..Разбираш ли,толкова е курсо! Задължително започва да те разпитва откъде,каскво и защо. Другия вариант..Политически анализ на външна и вътрешна политика.Във вид на монолог.Това са бакиш- копърките.Има и изключения.Но те само потвърждават правилото!
  • 30 СТОЯАН

    1 0 Отговор
    НЕ ГОСПОДИН РИЗОВ НЕ СТЕ ПРАВ КЪДЕ БЯХТЕ ГОСПОДА КОМУНИСТИ ПРЕЗ ЛЯТОТО. Не не греша господа комунисти. Всички вие се комунисти господа автопревозвачи рейсове таксита. Вие искате само вие да печелите нали а кой ограничаваше на времето ами комунистите разсъждаваха така сега сме уж демократи и всеки има право да Работи това което си иска както организирано така и индивидуално всеки си плаща данъците нали така ГОСПОДА КОМУНИСТИ. Къде е равенството тук аз като клиент искам да имам право на избор при кого да се кача и кой да ме вози спрямо цената
  • 31 Васил

    1 0 Отговор
    Хем укриват обороти хем протестират машала. Държавата намали ДДС-то на всички дето укриват обороти а за останалите дето работят легално ставка 20% е какво бъдеще има такава държава дето подкрепя работодатели дето не внасят и стотинка.
  • 32 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "НЕ чарвен а":

    Що на ББ, нали Радев сложи вето на новия закон. Значи протеста е срещу Радев.
  • 33 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Като цяла Болгария е на протеста заедно с всички баш специалисти какво искаш до всеки протистиращ специалист
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове