3 167 27

Партия МИР с ново ръководство

Формацията иска да влезе в парламента

Партия МИР с ново ръководство
Снимка: БГНЕС

Партия МИР си постави за цел да стане парламентарно представена още на следващите парламентарни избори. Това стана по време на Конгреса на партията, който поради епидемичната обстановка в страната се проведе при строго спазване на всички изисквания и противоепидемични мерки.

"Преди две години, когато учредихме партия МИР, я наричаха най-младата българска партия, а днес смело можем да кажем, че МИР е различната партия. За нас политиката и властта не са самоцел, а механизъм за решаването на проблемите на България и българското общество. За това по всяка една от предлаганите от нас теми, политики и решения ще инициираме широко обществено обсъждане с участието на политически партии, граждански и неправителствени организации и всички заинтересовани страни", каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.
Пред делегатите на Конгреса Славчев подчерта, че идеологията на ПП МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща изграждането на такова общество, в което тези две висши ценности са реално гарантирани за всеки български гражданин.
"ПП МИР е електорална партия, т.е. без тежки партийни структури. Партията ще продължи да се развива и действа като електорална партия, а организационната структура на партията ще се изгради на принципите на "Мулти левъла". Нашето разбиране за патриотизъм е всеки да работи възможно добре на своето място и всеки да може да получи най-високи доходи на това работно място, независимо къде работи", каза пред делегатите на Конгреса лидерът на партията Симеон Славчев.
Той подчерта, че всяко едно от предлаганите от ПП МИР решения и политики е доста добре обмислено, анализирано и мотивирано от едни от най-добрите експерти и специалисти в България по съответните направления. "Не сме сами, зад нас е интелектуалния и експертния потенциал на българската нация и съм убеден, че заедно и в името на нашите деца и България ще успеем", беше категоричен председателят на ПП МИР Симеон Славчев.
Веднага след Конгреса се проведе и първото заседание на новоизбрания Националния съвет, който избра и новото ръководство на партията, както следва:
Симеон Славчев – председател
Георги Кардашев – зам.-председател (публични политики)
Владислав Милев – зам.-председател (връзка и взаимодействие с българите в чужбина)
Албина Анева – зам.-председател местно самоуправление
Ивайло Манджуков – секретар по международна дейност
Георги Славчев – говорител
Павел Димитров – браншови организации, региони и медийна политика
Ирена Парунева – здравеопазване
Пламен Стоянов – Национална сигурност и управление при кризи
Олга Миленкова – публични и партийни финанси, връзка със синдикални организации и социална политика
Николай Николов – вероизповедания, съдебна система и реформа

Партия МИР: Ако управляващите не оттеглят веднага законопроекта за застрояване на Черноморието правителството пада
Партия МИР настоява незабавно да бъде оттеглен законопроектът за така наречените "приоритетни зони за въздействие".
Красимир Жейнов – връзки с граждански и неправителствени организации
Емил Димитров – образование, връзка с научни и културни общности
Румен Минев структури и организационна дейност
Димитър Илиев – избори

В Националния съвет на партия МИР влязоха още известният инвазивен кардиолог д-р Владислав Пакеров; бизнесменът Ивайло Манджуков; председателят на Съюза на Счетоводителите в България Павел Димитров; адвокат Албина Анева; експертът по Национална сигурност и управление при кризи Пламен Стоянов; Олга Миленкова – одитор, финансист; Арсен Назарян – спортист, брат на олимпийския шампион Армен Назарян; Емил Димитров – син на певеца Емил Димитров; адвокат Николай Николов; Веселин Грозданов – доктор по Икономика на транспорта, асистент във ВТУ „Тодор Каблешков“; инж. Марио Христов – председател на съюза на изобретателите в България; Агоп Авшарян – бизнесмен; Димитър Методиев – бивш изпълнителен директор на „Напоителни системи“; Стоян Василев – общински съветник в община Приморско; Милена Вацова – мениджър, експерт по туризъм; Светлин Колев – учител по английски език; Александър Лазаров - магистър агроном, експерт в сферата на растителната защита; д-р Александър Колев – директор на спешен медицински център; полковник Христо Ямболиев – бивш командир на 9 бронетанкова бригада в Горна баня, експерт по Национална сигурност и отбрана; д-р Антоанета Баракова - акушер-гинеколог в Благоевград; адвокат Емануил Добрев; Тихомир Димитров – икономист, бизнесмен; Иван Вацев – IT специалист; Марияна Георгиева – учител във Варна; Красимир Георгиев – експерт по Национална сигурност и отбрана; Радостина Иванова – банков мениджър; Емилия Славова – експерт по застраховане; д-р инж. Дончо Пачиков; Росен Андонов – IT специалист; Стамен Македонски – юрист; Aнeлия Пaрaпунoвa – педагог, експерт по Културен туризъм, Културна антропология и етнология; Александър Пеновски – експерт по публична администрация; Кирил Петрунов - мениджър и ръководител на екипи и проекти; Николай Милушев - телекомуникационен инженер; Румен Минев – експерт по сигурност и отбрана; д-р Ирена Парунева – магистър по медицина, ръководител в едни от най-големите международни фармацевтични компании; Красимир Жейнов – мениджър, експерт по публична администрация; Иван Киров – PR експерт; Павел Радев – мениджър, външна търговия; Георги Славчев – продуцент; Владислав Милев – икономист и мениджър; Георги Кардашев – адвокат; Бойко Първанов – експерт по вътрешен ред и сигурност; Йордан Янев – земеделец; Калоян Михайлов – експерт по транспорт; Димитър Илиев – екология и иновации.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 питам

  20 4 Отговор
  Това поредният ДСарски проект ли е???!!!

  Коментиран от #9, #24

 • 2 Поредната

  13 4 Отговор
  Вече станаха над 300 партии, но никаква промяна няма в БГ! И това ще продължава, докато не заговорим честно за Светая Светих! За ПУНТА МАРА ИЗБОРИТЕ! От държавите в ЕС, единствено в България изборите са недемократични! Без активна регистрация, с милион мъртви души! С праг на преференциите и "избираеми места"! Без гласуване по пощата! Невъзможна е правова и просперираща България, без демократични избори, както в ЕС!

  Коментиран от #22

 • 3 Гербав трол

  16 4 Отговор
  Направете партия антилокдаун , може да спечелите изборите!
 • 4 ТаУмВзе

  12 5 Отговор
  Кои са тия смехурковци пак бе. Е ще се избият за хранилката. Предлагам да има гладиаторски борби и който оцелее да му дадем празно чекмедже.

  Коментиран от #23

 • 5 един от многото

  18 3 Отговор
  Аман от партии!!!
 • 6 2loop

  11 4 Отговор
  Кво и тря на тая скъсана държава? Аааа да, още партийки...

 • 7 ужас

  11 5 Отговор
  Отдавна чакам да се появи партия, която да се изгражда на принципите на "Мулти левъла". Вече съм щастлив, утре се записвам.

  Коментиран от #10

 • 8 завод МИР

  11 3 Отговор
  Дреме ми
 • 9 нашия

  6 3 Отговор

  До коментар #1 от "питам":

  не СДС-арски ако има изобщо някъква разлика
 • 10 нашия

  7 1 Отговор

  До коментар #7 от "ужас":

  недей така сега 'мулти левъла ' е много важен
 • 11 БУМ

  9 3 Отговор
  Язък, съкратили сте последната страница от текста. Тогава щяхме да знаем целият личен състав на партията... Но щом се казва МИР, аз съм ЗА, дето се казва: World Peace форевър!
 • 12 ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ

  5 3 Отговор
  0.01%

  Коментиран от #26

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 червен тъпанар

  8 5 Отговор
  А стига бе. Щом и синът на Емил Димитров стана политик, лоша работа. Трябва да се замисля. Само аз не съм направил партия. Некой може и да се излъже и да гласува и за мен. Лесна работа. Мога всичко. Знам всичко. Ще ви оправя от раз. Всички са маскари, само аз съм чист. У-У- у. Всички да си подадат оставките. Мутри вън, наши хора вътре.

  Коментиран от #15

 • 15 1234

  12 3 Отговор

  До коментар #14 от "червен тъпанар":

  Трябва да включат и дъщерята на Стоянка Мутафова.
 • 16 Електорат

  7 0 Отговор
  ЛЕЛЕ още едни мераклии
 • 17 оня с коня

  7 3 Отговор
  Ако партия МИР успее да вкара 240 от възможните 240 депутати в Парламента,то всички тия изброени в Статията Специалисти /всеки в своята си област/ ще ЗАРЕЖАТ Професията си и ще станат Депутати.Което пък ЩЕ ЛИШИ Бълг. Икономика от толкова ценни Кадри...Затова и в името на България НИКОЙ не трябва да гласува за Тях,за да могат както досега САМООТВЕРЖЕНО да се трудят за Всеобщото Народно благо и Просперитет на Страната.Мдааа!

  Коментиран от #18, #19

 • 18 Сanible corpse

  1 2 Отговор

  До коментар #17 от "оня с коня":

  Евала
 • 19 11111

  4 1 Отговор

  До коментар #17 от "оня с коня":

  Къде ги преброи 240 човека. Нямат и 100.

 • 20 Хасан-избирателя

  1 1 Отговор
  Тюфек чок юрдек йок.
 • 21 Като чуя само

  6 2 Отговор
  само МАНДЖУКОВ тука става въпрос за подмяна на едни олигарси с други.Какъв мир,какви 5 лева,че и големи амбиции да влизат в парламента.Ще влезнете друг път.

  Коментиран от #27

 • 22 ха ха

  4 1 Отговор

  До коментар #2 от "Поредната":

  Вече станаха над 300 партии, но от 11 години все един и същи човек ръководи авторитарно България. Под ръкоплясканията на повечето партии.
 • 23 Писна ни от вас безродници и дребни тари

  5 2 Отговор

  До коментар #4 от "ТаУмВзе":

  Яаа, що ще там синът на оръжейния търговец Петър Манджуков? От цялата тази галиматия се открояват няколко неща: въртене на пари, интереси по морето и мераци за еврофондовете по здравеопазване, охрана и доставки на охранителна и военна техника, козметични трикове за пред стадото. Никъде няма нещо за развитие на производство, за концесиите на сегашните паразити ( злато, подземни богатства, вода ), т.е. този нов политически мушмурок няма да запушва пробойните на кораба, а директно се насочва към трюма с хранителните запаси.

  Коментиран от #25

 • 24 чети да знаеш

  2 2 Отговор

  До коментар #1 от "питам":

  Тази партия, по произхода на управителните тела ,изглежда, като дълбоките резерви на Бойко Борисов? Явно министерските кресла , вече са облечени със злато и диаманти.
 • 25 чети да знаеш

  2 1 Отговор

  До коментар #23 от "Писна ни от вас безродници и дребни тари":

  Защото, Бойко Борисов даде на тази банка от нашите държавни пари 250 милиона безвъзмездно ,сега ме разбра, защо "Манджуковчето "е сред диамантените министри , чисто и просто не гласувайте за тези политически чучела.
 • 26 Иво

  1 1 Отговор

  До коментар #12 от "ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ":

  Много им даваш бе, откъде толкова много?
 • 27 чети да знаеш

  1 0 Отговор

  До коментар #21 от "Като чуя само":

  Кой ще пази Пеевски в Парламента. ББР е тяхната дойна крава, тя ги кредитира и скоро ще има КТБ- ЕФЕКТА ,ЧРЕЗ СТОЯН МАВРОДИЕВ.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.