23 061 147

Доц. Чорбанов: Нито мерките, нито ваксините ще помогнат, чака ни неизбежното

Ваксините ако бъдат регистрирани, ще бъдат с огромни компромиси. Те не са минали всички необходими етапи

Доц. Чорбанов: Нито мерките, нито ваксините ще помогнат, чака ни неизбежното
Снимка: БГНЕС

Точно тези мерки няма по никакъв начин да ограничат вируса. Това просто ще забави разпространението, но ние всички ще се срещнем с COVID-19 все пак - неизбежно е. Това заяви в телевизионно интервю доц. Андрей Чорбанов.

Според него здравната ни система трябва да бъде по-добре организирана.

"Тука не става дума за партизанщина, само и само да сме против. Не смятам, че затварянето ще спре контактите. Никой не твърди, че няма пандемия, че няма починали. Но въпросът е, че точно тези мерки няма да ограничат вируса", коментира той.

Доц. Чорбанов смята, че "скриването" на здравото население като деца и студенти ги прави потенциални вирусоносители след това. Той подчерта, че няма как да се скрием от вируса.

"Ваксините са няколко типа. Но те трябва да бъдат насочени към рисковите групи, за потенциалните пациенти. Но ваксина още няма. Всеки който се ваксинира сега, ще участва в проучване. Ваксините ако бъдат регистрирани, ще бъдат с огромни компромиси. Те не са минали всички необходими етапи.", каза още той.

"Казвам твърдо, че тази ваксина, която се прави в момента няма да е готова. Ще видите, че нищо няма да се пусне на пазара толкова скоро и всеки, който се ваксинира ще трябва да се разпише на документ, че поема риска. Той поема риска, а не компанията.", категоричен е проф. Чорбанов.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 161 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 С други думи

  123 27 Отговор
  "сухите съчки" са обречени.

  Коментиран от #2, #34, #118, #144

 • 2 мими

  149 6 Отговор

  До коментар #1 от "С други думи":

  "Покрай сухото гори и мокрото"!
 • 3 Лелеее

  162 32 Отговор
  .... да , неизбежното , да умрем от Глад и студ , в изолация !
 • 4 Кольо

  62 203 Отговор
  Остани вкъщи и спаси живот

  Коментиран от #22, #50, #67, #68, #69, #145

 • 5 Швеция

  166 41 Отговор
  няма никакви мерки и в момента е най добре.

  Коментиран от #41, #85

 • 6 триож

  57 203 Отговор
  Тоя го гледах по нова тв. Не е много адекватен. Говори да се прави на интересен. Преди пък натякваше че нямало да има ваксини преди лятото на 2021 а то какво се оказа. Май по света са по адекватни от тоя

  Коментиран от #123


 • 7 Каква е

  101 13 Отговор
  гаранцията, че храната която се доставя в къщи не е заразена?

  Коментиран от #28

 • 8 Деф

  132 33 Отговор
  Затова няма нужда от ненужните ви мерки. Оставете ни сами да си решаваме дали да се предпазва е.

  Коментиран от #15, #90

 • 9 4774

  50 184 Отговор
  Тоя и Мънгаров постоянно объркват хората. Защо не пускате пак по 2-3 статии на ден за/от Мънгаров? До преди седмица снимката му постоянно стоеше на сайта. Всеки ден ни се внушаваше, че Ковид 19 се лекува с чайчета и супички.

  Коментиран от #23, #32

 • 10 чети да знаеш

  167 19 Отговор
  Прав е Доцент Чобанов, защото една ваксина се създава за около 10 години ,със гаранция, че е минала странични би усложнения . Поради натиска от Пандемията, върху управляващите в цял свят. Всички са готови ,да купят ваксина, дори и да е с много въпросителни и смъртни случай, за да могат ,управляващите да останат на власт до гроб. И прехвърлят вината, върху бизнеса ,който е силно настроен да печели пари , когато всеки плаща и мило и драго.

  Коментиран от #71, #103, #126, #147

 • 11 Справедлив

  189 26 Отговор
  Ами това е гласът на Разума.... Чобанов и Мангъров са най близо до истината.... За правителството остава тежката дилема, обществото също е разделено на две....

  Коментиран от #55, #57

 • 12 един от многото

  189 19 Отговор
  За съжаление човека е абсолютно прав!
 • 13 Ей ся

  41 6 Отговор
  Ще процъфти търговията с гъби-ковидки, за решаване на всякакви семейни проблеми.

  Коментиран от #63

 • 14 Ковида

  28 43 Отговор
  Може да се спасите само, ако се завиете под юргана 4 месеца.
 • 15 4774

  49 83 Отговор

  До коментар #8 от "Деф":

  Когато има вероятност да разнасяш зараза и да застрашаваш живота на другите, трябва отговорност. Можеш да решаваш само за себе си, но нямаш право да застрашаваш другите. Такива като теб не осъзнават, че в момента нещата не са "аз за мене си".

  Коментиран от #38, #62, #146

 • 16 Ете тва вече е края

  15 14 Отговор
  Настъпва с неземна сила
 • 17 Този човек е напълно прав

  153 34 Отговор
  Всички тези измислени и абсурдни мерки никъде по света НЕ са дали резултат. Носенето на тези парцали, наречени маски е абсолютна гавра с хората и носи НУЛЕВ резултат, дори е вредна по ред причини... В други много държави спазват мерките от месеци и при тях има рекорд след рекорд....ЗАЩО ЛИ? Който има поне два грама мозък в главата ще може да си отговори сам!

  Коментиран от #78

 • 18 Корона глад

  74 4 Отговор
  Да всеки ще носи отговорността и последствията от ваксинирането.нямс как да е без множество странични ефекти за няма и година я направиха. Лично аз не вярвам че ще е надеждна и безопасна
 • 19 😷😷😷

  55 7 Отговор
  Ами така си е прав е човека, трябва да се гледа истината в очите . В момента имаме сито с 1000 дупки от които се опитват да запушат 10-15 !?
 • 20 !!!?

  15 60 Отговор
  Този показва какво е шаман - прави своеволни констатации и какво ще се случи, но решения за обратното няма !
 • 21 бай Пешо

  56 69 Отговор
  Проблема докторе не е в това, че няма да се срещнем с вируса, а проблема е това всичко да стане постепенно, за да има легла и кой да ни лекува в болниците доц./проф/ Чорбанов! Много жалко, ако и вие наистина не разбирате това!
 • 22 Стефчо Путкодероф

  22 5 Отговор

  До коментар #4 от "Кольо":

  Коле, защо не вземеш да го поразмачкаш малко?!?!

  Коментиран от #46

 • 23 МИЧ

  14 9 Отговор

  До коментар #9 от "4774":

  Не подценявай хората .Никой не може да ги обърка , те най добре преценяват как да се пазят. Тази пандемия е нещо ново и е нормално да има различни мнения от професионалистите в тази област.

  Коментиран от #31, #104

 • 24 4774

  24 43 Отговор
  Тука е пълно с антиваксари и инфлуенцари. Взели решение за себе си и сега го внушават на другите. Типично за сектите. Чакат нова статия и я налазват на секундата. Денонощно.

  Коментиран от #43

 • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

  45 15 Отговор
  не са сухи съчки,не става дума за имунитет,а за определен генотип!Тук ви вкарват чрез тотална лъжа в пандемията!Нелекувани тежки хронични болести водят до бърза смърт!В момента смъртноста е по малка от 2019г...

  Коментиран от #93, #112

 • 26 Тити

  57 8 Отговор
  Ваксините са измислени, принуждават правителствата да купуват ваксини за милиони, за вирус който не изгражда имунитет. Вече има повторно заразени.Тук е истинската далавера. Даваме ти евро за борба с коронавируса, но ще купиш от тази ваксина и парите ще отидат където трябва.
 • 27 ттт

  20 74 Отговор
  Този човек има увреждане на мозъка.Не бива да се допуска до която и да било телевизия.Петдесет процента от населението и без това е в паника,така че не трябва да му внушават и глупостите които говори този.
 • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

  2 12 Отговор

  До коментар #7 от "Каква е":

  С Какво да я заразят???
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 30 гост

  70 15 Отговор
  Абсолютно е прав човека но иди ги разправяй на някои без мозъци или някои трупащи облаги от тази епидемия . Въпрос:Толкова ли е опасен този вирус ? Отговор: Колкото всеки вирусен грип . Трябва всеки да го изкара за да изчезне. Съвет:Почувствате ли отпадналост,температура и гърлобол то на всяка цена се старайте да попречите болката да слезе от гърлото в гърдите , слезе ли става страшно. Мерки:Чай, липа,мед,гаргари,инхалации и много витамин С. Изкараш ли вече си имунизиран .

  Коментиран от #79, #110, #133

 • 31 4774

  9 9 Отговор

  До коментар #23 от "МИЧ":

  Не става въпрос за "професионалистите" и техните мнения. Става въпрос за троловете им. Които не излизат от форумите и пишат едно и също под всяка статия. Обиколи и другите медии, ще видиш, че коментарите им са копи/пейст 1:1. А някои "професионалисти" си имат сайтове, които тенденциозно държат снимките им по цял ден на първа писта.
 • 32 ПСР

  35 26 Отговор

  До коментар #9 от "4774":

  И аз съм на същото мнение.Аман от пророци. Вирус няма,5G е топ разпространител,Финландия не съществува,Земята е плоска,грипче,като грипче,умрели са хора-съчки,защото им е било ред.Маски долу,щото предизвикват обриви.Ама всичката тая боза,да я разказват на семействата на боледуващите и починалите.Както и на докторите от интензивните отделения.
 • 33 !!!?

  32 34 Отговор
  Андрешко протестира срещу мерките и гори ритуално маски на жълтите павета, а после критикува здравната система пред телевизора, че не можела да приеме болните от COVID !!!?
 • 34 ГОРКО НИ

  15 8 Отговор

  До коментар #1 от "С други думи":

  ГОРКО на ТАКАВА ДЪРЖАВА! Най-важното за една държава е съгласието между поданиците и. Въз основа на обществения договор, Конституцията! Най-голямата липса в днешната България е липсата на съгласие между българите! Тъй като управляващите системно нарушават общественият договор, между управлявани и управляващи! Под покровителството на Борис Велчев и на Гешев... Повечето български граждани, чувстват собствената си държава, като чужда! А как да има съгласие, когато властта продължава да се узурпира в тоталитарни избори??? С водачи на листите и "избираеми места" в бюлетините! С милион "мъртви души" в избирателните списъци! Едно малцинство, дерибейства над мнозинството! От държавите в ЕС, единствено в България изборите са недемократични! Без активна регистрация, с милион мъртви души! С праг на преференциите и "избираеми места"! Без гласуване по пощата! Невъзможна е правова и просперираща България, без демократични избори! Разбира се, че е абсурдно и невъзможно абсолютно всички в една държава да са единодушни и съгласни. Но жизнено необходимо е, съгласните да са повече от несъгласните. Но колко от вас ще се съгласят, че е законно и нормално 2 670 гласа преференции от симпатизантите на дадена партия/в случая на БСП/ да са повече от 20 986 гласа преференции? Лично аз-НИКОГА! Но колко от вас ще се съгласят, че е законно и нормално 2 670 гласа преференции за партиен кандидат, са повече от 29 363 гласа преференции за не

  Коментиран от #36

 • 35 "Той поема риска, а не компанията.",

  12 26 Отговор
  категоричен е проф. Чорбанов.". Че кога една компания е давала гаранция за лекарство/ваксина. И този говори общи приказки.
 • 36 ГОРКО НИ

  19 7 Отговор

  До коментар #34 от "ГОРКО НИ":

  Но колко от вас ще се съгласят, че е законно и нормално 2 670 гласа преференции за партиен кандидат, са повече от 29 363 гласа преференции за независим кандинат/в случая Иванчева? Лично аз-НИКОГА! Дори всички първокласници, са единодушни, че 29 363 е повече от 2 670, и следователно изборите са Пунта Мара... ГОРКО на ДЪРЖАВАТА България, в която 2 670 е повече от 20 986! И ще продължаваме да затъваме в ЕС! Последни по всички културни, икономически и социални показатели! Но първи по корупция и беззаконие! ГОРКО на СВЕСТНИТЕ българи! Безгласни пред беззаконието, узаконяващо по лукашенковски, че 2 670 е повече от 20 986! Горко на българите, с прости държавници! ПРОСТИ ДЪРЖАВНИЦИ- СЛАБА ДЪРЖАВА!

  Коментиран от #44

 • 37 Дабе да

  20 12 Отговор
  Още един със сухи съчки, но-не толкова тъп, че да го заяви директно. Нищо, че цял свят прави едно ние ще правим друго щото сме много хитри. Те няколко десетки или стотици хиляди жертви са приемлива цена, защото са предимно пенсионери с заболявания от които няма нужда. Като ги обречем на смърт няма да се харчат обществени пари за тях, а ще усвояват от други книжни плъхове от БАН. За да могат на воля разработват без мислени неща. Нали този същия умник разработва ваксина срещу ковид която самия той си заявява че тя няма да види бял свят. Честит ви законен геноцид да се отървем от ненужните гениално
 • 38 $$$$

  34 13 Отговор

  До коментар #15 от "4774":

  Недей да вменяваш вина на хората. Всеки сам си решава как да се пази. Който го е страх от мечки не ходи в гората. Живота навън е опасен не само заради ковида. Като дойде ваксината си я бий и ще си спокоен. Завинаги.

  Коментиран от #52, #58, #94

 • 39 Ей налъм,

  13 21 Отговор
  Вместо да плямпаш от студио на студио, върви си пиши отчета по ФНИ, дето ще смайвате света с вашата ваксина. Годината свършва - лъжи , мажи, че догодина няма да ти дадат парички.
 • 40 Стоянов

  45 11 Отговор
  Вълната вече преминава. Още 2 седмици излекуваните ще са повече. Затварянето на държавата е политически ход, а не медицински! Разберете го! Тиквата иска да удържи властта колкото се може повече и всяка секунда му е ценна! Целта е да окраде още каквото може и след него - потот! Защо мислите, се раздадоха толкова пари на фирмите за бързи кредити? Защо се приеха тези лобистки закони?
 • 41 Критично мислещ

  23 19 Отговор

  До коментар #5 от "Швеция":

  Само дето не са изградили имунитет шведите. В момента там епидемията се разгаря тепърва. За разлика от пролетта сега преминават от препоръките към забраните защото виждат на къде отиват нещата. И ние няма да изградим
 • 42 Мими

  35 8 Отговор
  И кой интелигентен човек ще иска да сложи ваксина на себе си и на децата си без да е минала достатъчни клинични изследвания. Дори не знаеш с какво те заразяват с нея. Има алергични хора и организми не понасящи подобни боклуци. Кой гарантира, никой само милиони да се харчат, а ме могат да умрат деца и млади хора някой мисли ли?

  Коментиран от #73

 • 43 онзи

  24 4 Отговор

  До коментар #24 от "4774":

  Ваксинирай се като дойде ваксината. Пожелавам ти много здраве.

  Коментиран от #48

 • 44 Нещо не си разбрал!

  21 2 Отговор

  До коментар #36 от "ГОРКО НИ":

  Прост народ - слаба държава ! Ако не е прост народът, няма да си избира прости управници!

  Коментиран от #65, #87

 • 45 Констатация

  39 15 Отговор
  След Мангъров , този е вторият който казва истината .

  Коментиран от #77

 • 46 Човек

  8 3 Отговор

  До коментар #22 от "Стефчо Путкодероф":

  Много ме зарадва как му отговори на този бибитко! Смял съм се от сърце! :)
 • 47 Котарак

  32 12 Отговор
  Тоя що цитира доцент Мангъров? Ми човекът го каза още преди 4-5 месеца, че докато вирусчето не ни посети всички, няма да се оправят нещата. Тогава обаче доцента бе оплют.
 • 48 4774

  5 19 Отговор

  До коментар #43 от "онзи":

  Това си е моя работа. Ти нямаш право да се бъркаш в избора на хората. Като какъв казваш на хората да се ваксинират или не? Кой си ти, че се бъркаш в техния живот?
 • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 51 Ggg

  27 8 Отговор
  Докато дойде ваксината всичко ще срещнем Корида. Мангъров каза с тези мерки все едно се опитваме да заградим вятъра.

  Коментиран от #100

 • 52 4774

  2 10 Отговор

  До коментар #38 от "$$$$":

  На кого вменявам вина? Думите ти са чиста манипулация на коментара ми! Не изкривявай написаното от мен и влагай скрит замисъл в думите ми!!!
 • 53 :D :D :D

  15 4 Отговор
  Купете си ps4. А ако сте теглили голям заем за да сте тарикат. Продаите си задника. Ако пък сте се размножили бъдете искрен с децата си.Кажете им че сте ги направили просто за да сте и вие шеф като баща си. И сте ги прецакали яко. За мацките препоръчвам да не спират секса дори и да е с комшията. Вие и вашата красота и похотливост са единствения ми лъч надежда за тоя пропаднал свят.
 • 54 Бесен Язовец

  16 4 Отговор
  Пак ще духате,, супата" като си седите във вкъщи!
 • 55 чичо

  9 8 Отговор

  До коментар #11 от "Справедлив":

  Ти да видиш,как разбра,че тия двамата са най-близко до истината?Звучи ми като „до края на юли пандемията ще приключи,ако не съм прав си късам дипломата".Ама много истина,ей....
 • 56 е х о

  20 3 Отговор
  Накратко , не се ваксинирайте , че може да станете още по зле ! Принципът е ясен - риск ГУБИ , риск НЕ ПЕЧЕЛИ !!!!!!! Но , доФторе , нарочно не засягаш най-важното - всеки , прекарал КОВИД19 , получава ли ПОЖИЗНЕН ИМУНИТЕТ или , както при грипът , няколко седмичен имунитет ! Ето това НИКОЙ не коментира .......... а защо не се коментира ??? Защото не знаете НИЩО за този вирус , ако въобще съществува !

  Коментиран от #61

 • 57 Политолог

  8 24 Отговор

  До коментар #11 от "Справедлив":

  Къв разум бе палячо!? Тоя зове няма нужда от нищо, давайте навън па който оцелее и да не се ваксинирате, че е много опасно! Зомбира и без тва зомбирания по рождение Ганьо! Сякаш Мангъров му е давал да му пие чая...
 • 58 4774

  2 8 Отговор

  До коментар #38 от "$$$$":

  Не влагай скрит замисъл в думите ми!
 • 59 Jo Jo EFEKT

  21 5 Отговор
  тези,които се криха най добре пролетта и бяха давани за пример сега при тях положението е най -зле ,Чехия ,Унгария, Полша
 • 60 все неразбрали

  6 11 Отговор
  Първата карантина беше, за да се омалощи вируса. И да остане по-малко смъртоносният щам, който служи за естествена ваксинация. Ясно е, че който е слаба имунна система, той също е смъртоносен, но децата и студентите, ще правят стадният имунитет, затова ги оставиха да ходят на училище и по-заведенията. Но проблема, че това трябва да стане бързо, а то не стана. И второ пенсионерите не могат да бъдат опазени и поради това, че болниците са претоварени, ще има втора карантина. Все пак някак си. Да не оставим, никой да умре без лекарска грижа, защото както забелязвате, това се почна. При война никой няма да ви мисли за ресторантите. Една купичка ориз на ден, това ще е нормата. Нито за бензин ще има и т.н. И тогава ще се мре яко, ето сега без война е почти същото.
 • 61 пророк Исай

  25 5 Отговор

  До коментар #56 от "е х о":

  Титaнитe нa миcълтa , cъздaли иcтeриятa КOВИД19 , ca били нaяcнo , чe cтрaхът oт нeуcтaнoвeнo и зaгaдъчнo дeйcтвиe нa КO19 щe cъздaдe нeoбмиcлeннa пaникa вcрeд чacт oт нaceлeниeтo ! Тe изпoлзвaт инфoрмaциoннитe плaтфoрми зa тoтaлнa прoпaгaндa , вoдeйки ce oт мoтoтo нa Гьoбeлc - eднa лъжa , пoвтaрянa мнoгoкрaтнo , cтaвa иcтинa ! Кoвид19 e oбeкт нa cтрaх и пaникa , пoрaди cвoятa мъглявocт и нeoпрeдeлeнocт . Именно - мъглявостта и неопределенността го правят разтеглив , като ластик , и му се преписват необикновенни прояви . Препиcвaт му се всякакъв вид свойства , именно защото е мъгляв и неустановен ! Което води до изводът - СЪЩЕСТВУВА ЛИ КОВИД19 ? Умишлeннo вcят cтрaх и пaникa c oпoртюниcткa цeл или злe възприeти фaкти !

  Коментиран от #88, #138

 • 62 тгжгж

  7 4 Отговор

  До коментар #15 от "4774":

  Точно си го казал! Ама народа е прост и не схваща защо са мерките.
 • 63 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

  8 2 Отговор

  До коментар #13 от "Ей ся":

  ПРЕДИ ИМАШЕ 2 ВИДА ГЪБКИ , ПИРОГОВКИ И ОРЛАНДОВКИ , СЕГА С ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ МЕРКИ , МАЙ СА САМО ОРЛАНДОВКИ , И САМО СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСА ЗАЩО? !!!!!!!!.
 • 64 ДЕБИЛ И 05

  9 21 Отговор
  ОТ ПЪРВИЯ ДЕН ТИЯ ДВАМАТА ОВЧАРИ ЧОРБАРОВ И МАНГЪРОВ ПОВТАРЯТ - СТАДЕН ИМУНИТЕТ, СТАДЕН ИМУНИТЕТ. А ТАКЪВ НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА. В ШВЕЦИЯ СЕГА НА ДЕН СЕ ЗАРАЗЯВАТ ПО 6000? КЪДЕ ИМ Е СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ СЛЕД КАТО ОТ 8 МЕСЕЦА НЕ ВЗИМАТ МЕРКИ?
 • 65 ГОРКО НИ

  18 1 Отговор

  До коментар #44 от "Нещо не си разбрал!":

  Ти нещо не си разбрал! Народът в България не си избира държавниците! В България изборитеса Пунта Мара! В България държавниците фалшифицират изборите по лукашенковски! Под покровителството на Борис Велчев, на Пеевски, на Гешев... Ти нещо не си разбрал...
 • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 68 234e243

  32 10 Отговор

  До коментар #4 от "Кольо":

  Да остана в къщи, че да спася живот, викаш?! Чии живот? Твоят и на подобните ти ли? Ми не искам да ви спасявам живота, ще знаеш. За мен той не струва нищо. Предпочитам да ходя на работа, за да не умра от глад и някой ЧСИ да ми вземе жилището, щото не съм си погасил кредита. Човекът ви казва в прав текс, а вие не сушате. Няма вирус дето да се е появил и изчезнал. Има два варианта в случая. Или всеки минва по реда си и кой усиска устиска. Или ваксина, както е за много болести. Само че аз тая ваксина специално не я искам. Ваксина срещу грип няма и няма да има, защото вирусът мутира бързо. А ти марш в банята, слагай маската и се крий под ваната, ако искаш. Не забравяй да изкл. компютъра и телефона, че и там има много вируси. Може да те прихване някой.
 • 69 666

  9 4 Отговор

  До коментар #4 от "Кольо":

  Кольо,ти явно си от администрацията +30% - нали?
 • 70 ПРОТЕСТИРАТ

  9 5 Отговор
  КОЛКО СА УМРЕЛИТЕ УЧИТЕЛИ И ДОКТОРИ? А КОЛКО СА УМРЕЛИТЕ РЕСТОРАНТЬОРИ? ЕДНИТЕ ДА МРАТ, ДРУГИТЕ ИСКАТ ДА ТРУПЯТ ПАЧКИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ!
 • 71 К.К.

  10 8 Отговор

  До коментар #10 от "чети да знаеш":

  Луи Пастьор създаде ваксината срещу бяс много по-бързо и до ден днешен се използва.
 • 72 Естествено

  28 5 Отговор
  Абсолютно аргументирано го обяснява човека, но не! Не увират главите на много хора, да схванат научните факти. Хубаво, сега ще се крие 21 дни, после още 21 дни, до януари, до февруари.... И после, като отворят всичко, пак един бум на заболели. До кога ще се влачим така???? Уточнение правя, вярвам във това тежко за някои заболяване, имам дори близки в болницата, но докога ще се крием и ще умираме и от глад???

  Коментиран от #83

 • 73 Шайба

  17 14 Отговор

  До коментар #42 от "Мими":

  Класически българин,цял живот яде от най-евтините кренвирши,храни с тях и децата си,а сега не искал да си слага ваксина,че не знаел какво има в нея,вярва на врачки и самозванци по телевизията,мисли че искат да го чипират,смята дека светът се върти за и около него,вика:"Тия маски са само за да ни запушат устите",а неговата уста като ханджийска порта,не можеш я затвори,повтаря като папагал заучени фрази без никакъв смисъл,единствено плаши хората където му се връзват,предимно такива като него,лишени от разум люде тънещи в невежество и поради това опасни за обществото и най-вече за самите себе си.
 • 74 Мнение

  10 5 Отговор
  Нямам представа защо все по-често хора на науката излизат със смели твърдения които би трябвало да знаят че не е редно да се излагат без необходимите доказателства , мерките може и да не помагат наистина, но при условие, че самият доцент, не е наясно с ваксината(не че аз съм), не би трябвало да я заклеймява толкова прибързано, естествено, че не би трябвало и да се твърди, че на 100% е ефективна. всеки учен, би трябвало да е наясно, че твърдения без доказателства противоречат на научните принципи, това е, което ме озадачава
 • 75 Хо хо хо

  25 3 Отговор
  За да бъде ваксиниран човек той трябва да е в добро здравословно състояние.Тези които са с добро такова нямат нужда от ваксина те дори и не усещат вируса.Тези които не са не се ваксинират а при среща с вируса са в гооям риск .Тогава за чии е тая ваксина.

  Коментиран от #81

 • 76 КУРНЕЛИЯ НИНОВА

  14 4 Отговор
  КОЙТО ИМА ПАРИ ЩЕ СЕ ЛЕКУВА, КОЙТО НЯМА ЩЕ МРЕ НА СТЪЛБИТЕ ПРЕД БОЛНИЦАТА!

  Коментиран от #99

 • 77 Пешо

  3 7 Отговор

  До коментар #45 от "Констатация":

  Не този е същия идиот.
 • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 79 Медицинска сестра

  12 6 Отговор

  До коментар #30 от "гост":

  Грипните вируси още не са изчезнали.Свещу вируса на грипа е разработен Тамифлу.С него грипът се изкарва по-леко и се ускорява лечението.За противогрипните ваксини не се изказвам,никога не съм ги ползвала.А маските имат своето място,но в затворено пространства.Ковид повтаря,както и грипа.Това трябва ли да означава,че ще има ежегодна ваксинация срещу Ковид?А за броя на починалите в сравнение с предходни години няма официална информация.

  Коментиран от #98, #105

 • 80 ТЪП ТА ТЪП

  5 18 Отговор
  АБЕ ДЕБИЛ, ЩО НЕ ГИ РАЗПРАВЯШ ТИЯ НА КИТАЙЦИТЕ И ЯПОНЦИТЕ? В КОИ СТРАНИ ИМА НАЙ-МАЛКО УМРЕЛИ? КЪДЕТО СЕ СПАЗВАТ СТРИКТНО МЕРКИТЕ. В НАЧАЛОТО БЯХМЕ В ПЪТИ ПО ДОБРЕ ОТ СЪРБИ И ГЪРЦИ, А СЕГА СМЕ ЗАД ТЯХ С ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ? АМА ТАМ НЕ ДАВАХА ДА ИЗЛИЗАТ ОТ КЪЩИ?
 • 81 Шайба

  5 6 Отговор

  До коментар #75 от "Хо хо хо":

  Ваксината предпазва най-вече от рапространение на вируса,така че тези които го носят безсимтомно да не могат да заразяват останалите.Ваксина се поставя винаги на здрави хора разбира се,но на повечето като теб очевидно не е ясен принципът им на действие.
 • 82 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  3 8 Отговор
  бялата мафия ще ни умори

  Коментиран от #97

 • 83 4774

  2 6 Отговор

  До коментар #72 от "Естествено":

  Докато открият лекарство или ваксина.
 • 84 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  15 3 Отговор
  БОЙКОООООООООООО тиквоооооооооооа УМОРИХТЕ народа
 • 85 КОВИТО.....ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗЦЕПКИ

  7 15 Отговор

  До коментар #5 от "Швеция":

  В МОМЕНТА ШВЕЦИЯ СЕ ЗАТВАРЯ.....ИМАТ ОКОЛО 8000 ТРУПА ОТ КОВИ, ПРИ НАСЕЛЕНИЕ ПОЧТИ КОЛКОТО БГ....НИЕ ИМАМЕ ОКОЛО 2400 ТРУПА ОТ КОВИ...

  Коментиран от #119

 • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 87 Медицинска сестра

  5 1 Отговор

  До коментар #44 от "Нещо не си разбрал!":

  Че кой ги е избирал?Все едни и същи хора,но с различна абревиатура на поредната политическа партия.Бъшгароя трябва да се управлява от експерти.
 • 88 4774

  5 4 Отговор

  До коментар #61 от "пророк Исай":

  Вирусите съществуват. Освен Ковид 19 има много други вируси, които са циркулирали през годините- Ебола, Торс, Мерс и пр., не претендирам за правилното изписване на имената. Но са успявали по някакъв начин да ги локализират и ограничат, доколкото могат. А Ковид 19 удари по целия свят и не успяха да го ограничат само на локално ниво. Освен от форумите, които изобщо не са място за пълна осведоменост, се информирай и от други източници. Има много филми със заснети кадри от огнищата на зараза назад във времето, всичко е документално.

  Коментиран от #109

 • 89 Коментара

  8 12 Отговор
  Доцент по физкултура ли е Чобанов?! Защото цялото това нещо е като хоремашка раздумка на по две ракии..... Естествено че тези мерки няма да спрат разпространението, просто ще дадат шанс на здравната система и на хората да оцелеят или бъдат лекувани по добре. Защото сега умират по стълбищата на спешните и всички се тюхкате, сочите убедено с пръст виновни ... а виновнте сте вие с безхаберието си. Някакво решение на проблемите даде ли, предложи ли???? Относно ваксините също не виждам нещо ново и неясно. Изводите сами си ги вадете...нали сте хомо сапиенс!

  Коментиран от #143

 • 90 И аз да кажа

  13 6 Отговор

  До коментар #8 от "Деф":

  Ама като претоварихте болниците, ревете, че трябвало да чакате или че няма места! Аз като данъкоплатец не искам държавата да лекува с моите пари ония, които не спазват ограниченията. Нека има капацитет да бъдат лекувани тези, които се държат разумно и все пак са се заразили! Иначе не е честно.
 • 91 Мнение

  8 5 Отговор
  Трябва да се разкрият две специализирини болници, само за ковид и ще бъдем подготвени, другото е пунта мара.
 • 92 Мнение

  1 0 Отговор
  За справка Китай
 • 93 И аз да кажа

  5 0 Отговор

  До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

  Ами и ние българите сме по-малко с 50000!
 • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 98 гост

  2 1 Отговор

  До коментар #79 от "Медицинска сестра":

  И няма да изчезнат , а ще мутират в различни щамове такъв е закона за оцеляване на природата. Просто споделих нещо от рода "Не питай старило,а патило" . Та накрая само ще спомена че от глупоста да го допусна да слезе долу в дробовете ми получих такива хрипове че ме събуждаха по нощите от сън . И знаете ли пак ми помогна алтернативното лечение , а не предписаното от лекарите . Споделям само ако вече е в белите дробове то на мене ми помогна най много инхалации , препарата Кармолис вит.С и мед със синапено семе . Това е .
 • 99 БАИ ВИ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

  5 4 Отговор

  До коментар #76 от "КУРНЕЛИЯ НИНОВА":

  НА ТЕБ ПАРИ СИНЪТИ ОТ АМЕРИКА ЛИ ГИ ИЗПРАЩА , ИЛИ СИ ИМАШ ЗАДЕЛЕЕНИ СРЕДСТВА ОТ ИМПЕКСА , ТА ГО ИГРАЕШ ТАКА ВЕЛИКО , ЕИИИИ НЕНАЯДОХТЕСЕ ВСИЧКИ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ 31ГОДИНИ ,ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ,КАТО ФИЛМА БАР НАЗДРАВЕ ,ВРЕМЕ Е ДА ДОИДАТ МЛАДИ КАДРИ ПО ИНТЕЛИГЕНТНИ И ПО ГРАМОТНИ ХОРА , СТИГА ВИ Е ТОЛКОВА НА ВАС , А И ВИЕ СИ ЛАЕТЕ В ПАРЛАММЕНТА КАТО ЖЕНСКО КУЧЕ НА БЕСО2ИЦА , НО САМО ЗА ПРЕД НАРОДА С ПОДВИТА ОПАШКА,СКОРО НАРОДА АКО Е МЪДЪР И ЕДИНЕН ТРЯБВА ДА СИ КАЖЕ ТЕЖКАТА ДУМА,СРЕЩУ ВАС ВСИТЕ ВЪТРЕ ЩО СТЕ СЕ СЪБРАЛИ ДО ЕДИН ,ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ,ЗАПРИЛИЧАХТЕ НА СТАР МУХЛЯСЪЛ МИРИШЕЩ ГАРДЕРОБ 31 ГОДИНИ , АЗ ДА МОЖЕХ ДА СЕ ВЪРНА , ЩЯХ ДА ПОКАЖА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ КАК СЕ УПРАВЛЯВА ЕДНА ДЪРЖАВА ,ВЛЕЗНАЛА ВЕЧЕ НА ДЪНОТО , НО АЗ ЩЕХ ДА Я ИКАРАМ НА ВЪРХА ПРЕД ДРУГИТЕ СТРАНИ, ТОГАВА САМО МОЖЕ ДА НИ ЗАВИЖДА ЦЕЛИЯ СВЯТ , А ОТГОВОРА Е МНОГО ПРОСТ И ЛЕСЕН , МЕДУНАРОДНИ ИВЕНСТИЦИИ, СИЛНА ИКОНОМИКА ,ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДСТВО ,ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ НА НИВО ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА НИВО ,АРМИЯ ,ХЛЯБ И ПАРИ ЗА ХОРАТА НАЙ ВЕЧЕ , А ДА НЯМА РАЗДВОЕНОСТ ,НО ЗА ТОВА НЕЩО СА ВИНОВНИ ДРУГАРЯ ПЕТЪР МЛАДЕНОВ И ДРУГАРЯ АНДРЕИ ЛУКАНОВ, КАКТО И ДРУГАРЯ СТАНКО ТОДОРОВ , ДА ДОИДЕ СТАНКО НЕ ДА ДОИДАТ ТАНКОВЕТЕ БЛЯ БЛЯ БЛЯ БЛЯ, ЕМИ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ДАМИ И ГОСПОДА ,ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ, БЯХ ЗАМИСЛИЛ НОВА МОДЕРНА ДЕМОКРАЦИЯ , НО УВИ НЕ СТАНА, ЗАЩОТО ТЕЗИ ГОСПОДА КОИТО СПОМЕНАХ , МИ ПОПРЕЧИХА СЕГА ДА СЕ СЛУЧИ ,ЗА ТОВА НАЩА ДЪРЖАВА КОЯТО Я ИЗГРАДИХ С ГОДИНИ НА РЕД И МНОГО ЛЮБОВ ,СЕГА Е НА ТОЯ ХАЛ!!!!!!!!!!!!!!
 • 100 Пенев

  5 7 Отговор

  До коментар #51 от "Ggg":

  Ето това вие проблема - че Мангъров Ви казва...:)
 • 101 Скакауец

  6 0 Отговор
  нема да се плуашите копелуета, всички рано или късно ще обуекчите социауните фондове
 • 102 ПЕНКО

  1 3 Отговор
  ЗАЩО- ЩОМ ПООБЕЛЕЕШ ТРЯБВАДА СИ"ПРОФЕСОР" ---МОЖЕШ И ДА СИ БЪДЕШ - ПРОФИ СЕР /ПРОФЕСИОНАЛНО ОТДЕЛЯЩ / !!! "АЗ НЕ ЗНАМ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ - НО И ТОВА НЕ Е ПРАВИЛНО ---АЗ ФИТОПРОФЕС - МАНДЖАРИКУС "!!!!!!!!!!!
 • 103 Димитър

  2 2 Отговор

  До коментар #10 от "чети да знаеш":

  Нем, 10те години са мит. 90% от времето минава в кандидатствания за финансиране и чакане за одобрение за начало на клинични тестове. Същинската дейност е не по-продължителна...
 • 104 Инсайдер

  17 0 Отговор

  До коментар #23 от "МИЧ":

  Уж ново,ама много бързо разработиха тестовете и как разбраха ,че ще има втора вълна като е нов ,няма случай за една календарна година вирус да мине на две вълни и това го предрекоха още при "откриването" му.Бил Гейтс предрече нова пандемия след 3 год.повярвайте,ще има.Прозорецът на Овертон е отворен.Сегашната е само тренировка и психологическо проучване на реакцията на хората.Новият ред може да дойде само след световна война или извънредна обстановка

  Коментиран от #137

 • 105 Инсайдер

  9 1 Отговор

  До коментар #79 от "Медицинска сестра":

  Има,потърси в нета.Аз намерих интервю на кантарджиев в дарик нюз.Над хиляда починали не с ,а от грип тип б годишно и над 100000 болни,а не само заразени.всеки пети с усложнения и болнично лечение.Всеки сам трябва да си търси,не чакай официална информация,защото не им е изгодно

  Коментиран от #115

 • 106 умна мутра

  6 6 Отговор
  БОЙКО ТИКВОЧА ОБЕЩА И ОТДЕЛИ ВЕЧЕ 300 МИЛИОНА ЗА КРАДЕНЕ - ТОЙ ВИНАГИ БЪРЗА С ПАРИТЕ ЗА ЧЕКМЕДЖЕТО !
 • 107 roro

  7 10 Отговор
  Чорбанов, ти може да си седиш в кабинетчето в БАН и да даваш акъл, ама ние сме на първа линия и виждаме какво става! Даже и медицина не си завършил! Такива тежки пневмонии не съм виждал за 20 години практика като лекар. И умират хора, които биха живели поне още 15-20 години. Ти нали и ти работеше по някаква ваксина, какво стана? Ама твоите колеги по света работят, не обикалят студиата да дават интервюта и да объркват хората с идиотизми
 • 108 Преболедувал

  4 9 Отговор
  Корона вирусът е стрес тест за организма !Ако го издържиш ставаш по-здрав !

  Коментиран от #114

 • 109 М. Иванов

  5 1 Отговор

  До коментар #88 от "4774":

  Китайците го локализираха и спряха.
 • 110 От опит

  5 1 Отговор

  До коментар #30 от "гост":

  Витамин С не,той съсирва кръвта,а вируса причинява тромби,трябва аспирин за разреждане на кръвта и витамини от В комплекс.
 • 111 Преболедувал

  22 3 Отговор
  Твърдо съм против всякакви ограничителни мерки срещу ковид !Това е все едно бременна в деветия месец която не иска да роди !Никой и нищо не е в състояние да спре един елементарен грип ! Същото е и с корона вируса !Уверен съм ,че от грип умират повече хора отколкото от ковид !По-добре ужасен край , отколкото ужас без край !

  Коментиран от #113

 • 112 Беше по-малка, но до юни

  4 3 Отговор

  До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

  Сега яко расте смъртността и е доста по-висока, отколкото през 2019.Теб на 62 склероза ли те гони или четеш много избирателно и през пръсти, че не разбра че смъртността хвърчи нагоре. А беше много ниска през март и април, когато имаше дори излишно строги мерки. Заради КПП-тата дори катастрофите бяха намалели значително, но все пак добре, че не възнамеряват пск да ги въвеждат.
 • 113 Ами не умират повече с грип.

  2 7 Отговор

  До коментар #111 от "Преболедувал":

  Поне от един век не се е случвало да умрат 1 400 000 души от грип за година. Сега има много по-строги мерки, отколкото при която и да е грипна епидемия през последните 20 години. А въпреки това смъртността е няколко пъти по - висока.
 • 114 Пълна глупост е това.

  5 0 Отговор

  До коментар #108 от "Преболедувал":

  Няма как, която и да е болест(зараза) да те направи по-здрав. Онова че,което не ни убива ни прави по-силни, не го схващай толкова буквално.
 • 115 Какви хиляда починали и то от грип тип

  2 6 Отговор

  До коментар #105 от "Инсайдер":

  Б точно те гонят? Тези цифри не са за България 100%,а може би за цяла Европа. Точно грип тип Б засяга повече деца и юноши и е доста по-безобиден от грип тип А. Но толкова жертви за година не е имало от какъвто и да е грип в България от поне 100 години.
 • 116 Преболедувал

  11 8 Отговор
  Март месец т.г. изкарах корона вируса . Сега съм в пъти по-здрав от преди !Имах задух на белите дробове от години , сега изчезна !Това са фактите .Корона вируса ми излекува болните бели дробове !

  Коментиран от #122

 • 117 52 размер

  5 0 Отговор
  А бе слагай на жена ти гащите на носо и гаранция няма да загубиш обоняие! Виж-световъртеж може да получиш, ама Мангъров няма проблеми, защото и гащи не слага на носо.
 • 118 USA - инфекционист

  4 2 Отговор

  До коментар #1 от "С други думи":

  Ало, Чорбанов!! И ти ли твърдиш,че се умира ОТ коронавируса?? Тук никой не твърди подобно нещо!! Колко аутопсии са направени за доказателство в България?? Николко!! !!!
 • 119 ШВедец

  3 5 Отговор

  До коментар #85 от "КОВИТО.....ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗЦЕПКИ":

  Чети,бре! Швеция-10 150 млн население;България-6.900 млн население; Жертви от Ковид-19: Швеция-6500, България-3069; А сега за за вчера: Швеция-жертви - 7! СЕДЕМ! България-189! 27 ПЪТИ ПОВЕЧЕ! Ти си обратното на умното!

  Коментиран от #130

 • 120 USA - инфекционист

  2 2 Отговор
  Ало, Чорбанов!! И ти ли твърдиш,че се умира ОТ коронавируса?? Тук никой не твърди подобно нещо!! Колко аутопсии са направени за доказателство в България?? Николко!! !!!
 • 121 Басри Алиев

  5 1 Отговор
  Света ще започне да измира масово след ваксинирането....това е част от редуцирането на човечеството.
 • 122 iii

  4 6 Отговор

  До коментар #116 от "Преболедувал":

  айде стига бе...и като се събуди беше ли много потен?
 • 123 И има ли

  3 1 Отговор

  До коментар #6 от "триож":

  ваксини -няма. Кога ще има също само единия Господ знае , так ,че какво плюеш. Ваксините тествани ли са - не са, вършат ли работа никой не знае. Но да се плюе е най лесно.
 • 124 ИМА ваксина

  0 6 Отговор
  Не е верно докторе Спутник5 от 3-4 месеца е на пазра тестван бачка, тъй каза Путин.
 • 125 Гого

  5 4 Отговор
  Чобанов Чобанов какъв фоцент ди ти бе, най умния в света, такива като теб в чувал.....и....С Мангъра стотици май хиляди стават жертвите които ви тежат на съвестта, ско имате такава.
 • 126 Те така

  1 0 Отговор

  До коментар #10 от "чети да знаеш":

  Гей бил и компания точно от толкова години работят и то комплексно по Въпроса "от - до" та до сега.
 • 127 НеДа

  3 2 Отговор
  Корона вируса е около 0.1 µм, най-добрите маски задържат частици по-големи от 0.3 µм, а масовите обикновени маски само капчици и пръски, как ще спрат вируса? Всичко да затворят, само в къщи да си седим пак ще трябва да дишаме, а докато дишаме все може да се заразим.

  Коментиран от #132

 • 128 В Бг 80% са

  3 2 Отговор
  Идиоти. На първо място сме в света по СМЪРТНОСТ ИДИОТИ.
 • 129 1520

  5 2 Отговор
  още един правилно мислещ човек
 • 130 Р.радев

  2 1 Отговор

  До коментар #119 от "ШВедец":

  Така е,много като този са обратното на умното,но.....и мн хора се побъркаха буквално.От сутрин до вечер гледат стъкмистиките и си прецакват здравето от страх да не се заразят.
 • 131 Чорба ама рядка

  1 7 Отговор
  Първо, Китай и Австралия успешно подтиснаха заразата именно със строги мерки така че работят. Второ, Чорбанов просто не осъзнава че ако се оставим на "неизбежното", 5-10% от населението ще измрат не на стълбите на болниците а направо у тях си. И това при положение че вече има действаща ваксина и е въпрос няколко месеца да удържим докато дойде до България. Чорбанов и Мангъров трябва да бъдат съдени за прокламиране на масов геноцид!
 • 132 Още неразбрали

  3 2 Отговор

  До коментар #127 от "НеДа":

  Основната мярка е социална дистанция, не маските. Щом Китай и Австралия доказаха че работи, и ти ще можеш. Айде стига с фалшиви извинения че мерките не работели, понеже си мислите че вие няма да умрете а другите не ви интересуват!
 • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 134 Коментомори

  1 0 Отговор
  Ако хората се научат как да не се простудяват като максимално задържат телесната си топлина в тялото, чрез повече дрехи и когато почиват чрез пвече завивки, то тази ковит-далавера ще изчезне яко дим, но къде акъл и добва воля за такива работи?!?! ...
 • 135 Пия непрекъснато ракия и червено вино

  4 0 Отговор
  Какво казва науката?Че този вирус е вирус,и докато не се запознае всеки с него,ще бъде в потенциална опасност.При всеки вирус могат да възникнат усложнения,и те наистина възникват.Това е нормално развитие на нещата,но е преекспонирано и манипулирано представяне на процеса.Имам чувството,че се преборихме с другите болести и остана само корона вирус.Хората умират само от корона вирус.Болниците са залети с болни от корона вирус.Ами това е истерия!Всички други заболявания са безобидни в сравнение Ковид.Понятията също са интересни-няма разлика между вирусоносител,заразен,болен.
 • 136 Д. Петров

  1 0 Отговор
  Щом от тестваните почти 50% са заразени, то и от всички, половината са заразени! Каква карантина ви гони, при това положение!? Както казва Богомил Райнов:"от всяко положение има изход. Това не значи, че винаги води в желаната от нас посока, и непременно встрани от гробищата"!
 • 137 Ваксина

  0 0 Отговор

  До коментар #104 от "Инсайдер":

  Възможно ли е наистина за толкова кратко време да се разработи ваксина? Прилагането й преди всички изследвания не е ли опасно? Вече говорят и за трета вълна на епидемията след коледните празници, а и намекват, че след първата ваксинация ще трябва да си направим и втора за по-голяма сигурност. А това "безплатно" за всички желаещи у нас е доста смущаващо.
 • 138 АНОНИМЕН

  1 0 Отговор

  До коментар #61 от "пророк Исай":

  Така е! И мога само да добавя! Вируси и бактерии от всякакъв вид се разнасят между хората и животните целогодишно! Има поговорка : На страха очите и ушите са големи! Има и още една : Като пръдне попа в черкова - народното напъва до посиране! СЗО, Световната банка и Европа казаха и нашите се напънаха! Затова стана затварянето март месец! Цикличността на кризите, които се организират на световно ниво по какъвто и да е повод е през 10-15 години! 2008-2009 година пак имаше криза! Повода сега е "коронавирус"! И доколкото мога да преценя кризата трябваше да е към 2024-25 година! Пo врeмe нa кризa кaквaтo e тaзи c кoрoнaвируca гoлeми мacи oт хoрa в глoбaлния cвят cтaвaт излишни. В пeриoд нa тeжкa икoнoмичecкa кризa мacитe трябвa дa ce кoнтрoлирaт. Aкo нe ce прaвят кризи щe имa cвeтoвнa вoйнa, нo гoлeмитe ги e cтрaх oт вoйнa! Прeкитe и нeпрeкитe пoрaзии щe ca тaкивa, чe в cлeдвaщaтa вoйнa, aкo изoбщo имa тaкaвa и e мeжду чoвeци - oръжиятa щe ca кaмъни и тoяги!
 • 139 Кое е сигурно

  0 0 Отговор
  Има такъв вирус; може да убива за броени дни; ако темпото на заразяване се запази, лекарите скоро ще трябва да избират кого да спасяват; важно е да спрем вируса с всички средства преди да проникне до белите ни дробове; разработват се спешно ваксини, ще започнат прилагането им преди да са направени всички изследвания. Сигурно е и това, че ако се предпазваме, имаме по-добри шансове да оцелеем.

 • 140 СУХА СЪЧКА

  0 0 Отговор
  Да му изгори сухата съчка на този !
 • 141 ТОРС

  1 0 Отговор
  2002 г се появявя ТОРС - SARScov висока смъртност, 9,5%. След 18 години все още няма ваксина- справка мрежата - как мислите ще бъде ли ваксината направена за 8-9 месеца с необходимите качества, с уговорката дали пък тя не е правена 18 години за следващият SARSCOV 2. Аз лично не бих се ваксинирал на 60 г съм.
 • 142 Хаджиментов

  1 0 Отговор
  Респект към всички учени, лекари и медици, но нека се съберат на някакъв форум и да си изяснят помежду си всичко и излязат с еднинна позиция, защото народа се побърка от публичните им спорове и доказвания кой разбира повече, както и от противоречивите им коментари и съвети. Хора, ние простолюдието не разбираме от медицина и лекарства, затова говорете на по-достъпен език и не ни обърквайте.
 • 143 Само с

  0 0 Отговор

  До коментар #89 от "Коментара":

  последното изречение не съм съгласен. Ако бяха хомо сапиенс нещата нямаше да са такива, мисля още са в периода преди еволюционното разделение, макар животните да имат малко повече разум от тях.
 • 144 Георги!

  3 0 Отговор

  До коментар #1 от "С други думи":

  Чух,че сектата на БСП ще изпробват ваксината първи.Мая ще си бие две инжекции,защото повече е обикаляла пи сокаците и по митингите!
 • 145 Красимир

  0 0 Отговор

  До коментар #4 от "Кольо":

  В Швеция няма в къщи всичко си е както преди няма болни влизаш в Германия почват болестите .Айде стига с вашите глупости
 • 146 Красимир

  1 0 Отговор

  До коментар #15 от "4774":

  В Швеция няма в къщи всичко си е както преди няма болни влизаш в Германия почват болестите .Айде стига с вашите глупости.Който не иска да бъде застрашен да си седи в къщи
 • 147 сиси

  0 0 Отговор

  До коментар #10 от "чети да знаеш":

  Ти като четеш и много знаеш, защо пишеш с толкова много правописни грешки? Първо- този доцент не е Чобанов, а Чорбанов. Второ- защо доцент е с главна буква.Трето-защо пред думата гаранция вместо "с" си написал "със". Четвърто- абе то край няма.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.