24 Ноември, 2020 12:06 2 201 16

Д-р Маджаров: Докато чакаме направленията за тестове, вълната ще мине

  • д-р иван маджаров-
  • направления за тестове-
  • блс-
  • нзок

Коментар на председателя на Българския лекарски съюз

Д-р Маджаров: Докато чакаме направленията за тестове, вълната ще мине - 1
Снимка: БГНЕС

“Говорим за направления за тестове за коронавирус от месеци и резултат до ден днешен няма”, заяви пред Нова ТВ председателят на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

По думите на Маджаров, в условията на пандемия от коронавирус, БЛС и НЗОК си разменят документи и чакат по 15 дни за отговор. Специалистът стигна още по-далеч, като каза, че ако някой в Министерството на здравеопазването или извън него реално не иска да има безплатни тестове за хората, то трябвало да го каже ясно.

“Утре, най-вероятно ще дадем пресконференция, за да обясним какво се случва. Независимо дали ще подпишем, или не анекса, с който трябва да стане възможно да издаваме електронни направления за тестове, ще дадем тази пресконференция”, посочи д-р Маджаров.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    25 1 Отговор
    Менгеле е лаик пред тия твари.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Айде

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пианобарът":

    ... пак ние виновни!!! Течала национализация! Само че защо джобовете на работниците са празни!?
  • 4 Българка

    29 0 Отговор
    Отдавна трябваше да е решен въпросът за електронни направления за ПСР и електронни рецепти. Още през март Борисов каза, че ще има втора вълна през септември.И какво прави мафиотското управление до сега? Нищо за хората и много за себе си и свитата си ( кражби, лобиски закони, концесии....). За умишлен геноцид веднага:
    Оставки, съд, затвор! Разпускане на шайката НС!
    Служебен кабинет от експерти!
  • 5 Боко хитреца

    15 1 Отговор
    Това е целта!
  • 6 мда

    28 0 Отговор
    Това е един от най- големите гафове на управляващите, за което наистина трябва да бъдат съдени. Липсата на подготвени болници, на обучени стажанти и студенти през лятото, и на тези направления. Много хора не бяха открити като зараза, защото им се налага да си плащат сами тестовете и те се свиват и не искат. Така не се установяваха контактните им, които също се заразяваха и разхождаха и сееха зараза. това е престъпление, хората да нямат достъп до безплатни тестове.
  • 7 мунчо

    10 6 Отговор
    Откъде го изнамериха тоя ... / не намирам обидна, но реална дума/.
  • 8 Гост

    15 0 Отговор
    Много работи трябваше да се случат още преди началото на октомври! Цяло лято НИЩО! Нима са мислехте , че всичко свърши господа управляващи? Знаем , че не сте си го мислили обаче едно нещо ме интересува много каква е причимата за бездействието и хауса който настъпи в България и който коства живота на много наши съграждани??
  • 9 обикновен човек

    11 0 Отговор
    Ами то отдавна си е ясно на народа, че тия корумпирани гербаджии за народа пари не дават. По- некадърно и крадливо управление от това не бихме могли и да имаме.
  • 10 САНЧО ПАНСА

    5 7 Отговор
    Проф.Мутафчийски,предупреди че ако не се спазват мерките ,ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ! Мерките бяха пренебрегнати и Професора се оказа прав.
  • 11 Истината...

    10 0 Отговор
    е че една определена фирма стои на входа и дистрибутира тестовете, на зетя на Винету. Затова няма воля и действия от страна на правителството за ПСРи за да са принудени хората да си плащат тестовете на завишени цени. За справка в съседна Турция такъв струва 62лири или малко под 30лв. а в Гърция 28-35евро. За съжаление единствения начин да влезеш в болница е с ПСР и хората са принудени да си платят входния билет а цена минимум 100лв. Боко пожелавам ти да гориш в ада!!!
  • 12 Гост

    3 0 Отговор
    Не се разбра неговото мнение или на Лекарския съюз, лекарите и сестрите ли са причината някои майки да не вземат детски.
  • 13 Тъй ли?

    3 2 Отговор
    А бе Този и други работи е каза,които са спестени в тази статия,и тези спестените се наказват от закона за дискриминация,насаждане на фашизъм!
  • 14 Матей

    2 1 Отговор
    Ммммм! Значи хората драговолно искат да ги тестват,тоя иска да ни изкара съвършено тъпи.Ми ,батинка,нали може да те изкарат с + и при все,че си кукуряк и хвърчиш като финикиец,да те затворят барабар с домочадието,с всички произтичащи вероятно трагични последици.Случайно ли на гръцката граница тираджиите се разбунтували да минават без тестове,защото като излезе + и МА-МА-ТА си тра-ка,има и цял тир с разваляема стока,ще яде хурката отвсякъде.Така ,че ги разправяй на старата ми шапка,за ваксините --хептен ще има съпротива,и пасивна и активна,ако се наложи,не се правете на хал-та-ви.
  • 15 Васил

    1 1 Отговор
    Българските Лекари са си чисти касапи достатъчно е някой да влезе с камера и ще направи без пари касов хорър филм.
  • 16 Търговец

    0 2 Отговор
    Пак прехвърли вината върху държавата и изръси поредната порция "свежи мисли" Риформа на БЛС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове