Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 16:23 2 980 37

Последно: 15% по-високи заплати в МВР

  • мвр-
  • заплати-
  • увеличение

От сектор „сигурност“ настояваха за 30 на 100 увеличение

Последно: 15% по-високи заплати в МВР - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите одобриха обещания ръст на заплатите в системата на МВР, предаде БГНЕС.

От 1 януари 2021 г. трудовите възнаграждения на полицаи и пожарникари ще нараснат с 15%, реши парламентарното мнозинство, одобрявайки окончателните текстове за парите в МВР в проектозакона за държавния бюджет за догодина.

За да покрият разходите по увеличение на заплатите, по бюджета на МВР ще постъпят допълнително 77,5 млн. лева. От най-големия синдикат във вътрешното министерство до последно бяха недоволни от повишението, настоявайки то да бъде с 30%, каквото се предвижда в някои звена на държавната администрация.

„Тези хора се грижат за вашия комфорт, увеличете заплатите им с 30%“, настоя депутатът от БСП Иван Иванов по време на дебатите, без искането му да срещне одобрение.

От допълнителните средства в МВР 47.6 млн. лв. ще са за противодействие престъпността и опазване обществения ред, други 10.9 млн. лв. за защита на границите, а допълнителни 13.2 млн. лв. се заделят за пожарна безопасност. За развитието на системата на вътрешното министерство сумата се увеличава с 5.6 млн. лв.

До този момент депутатите са одобрили финансовата рамка на бюджета, както и бюджетите на Народното събрание, Министерски съвет, Омбудсмана, Сметната палата, Администрацията на президента, Конституционния съд и други институции. Обсъждането и гласуването продължава.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #МУТРИ, ВЪН!

    37 11 Отговор
    Хахахахахах и еничарите прецакаха....

    Коментиран от #36

  • 2 Българка

    46 13 Отговор
    „Тeзи хoрa ce грижaт зa вaшия кoмфoрт, увeличeтe зaплaтитe им c 30%“, нacтoя дeпутaтът oт БCП Ивaн Ивaнoв пo врeмe нa дeбaтитe"
    Все повече съм убедена, че айдуците от НС трябва да си ходят. Те с лека ръка харчат НАШИТЕ пари за собствения си конфорт
    Полицаите не заслужават това увеличение без да се е рефоермирало МВР

    Коментиран от #13

  • 3 Снайперист

    18 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Жак Фреско

    26 5 Отговор
    Измамници и строителите,шивачите бръснарите също са хора като полицаите!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 123

    34 5 Отговор
    За полицаите има, а хората които оставихте без работа трохи.
  • 7 Русенец

    53 17 Отговор
    Най-мързеливине получават най-много и се пенсионират на 45г. Срамота !

    Коментиран от #15

  • 8 КОТарАК

    11 4 Отговор
    мисля да изтегля много заем и ще ви дигна заплати / пенсии на 200% ще гласувате ли за мен?
  • 9 Курумпе

    32 13 Отговор
    Да вдигаш заплатите на тези неграмотни охранители на властта, по време на "Най-голямата криза не само в Бг , но и в Света"- по сцитат на другаря Борисов...е меко казано ГАВРА..или чист СТРАХ, че нема кой да те пази от народната любов!Много отдавна - в тази територия тази система е на практика една охранителна структура на властта , и по-0никакъв начин НЕ служи за добро на гражданите!А, заплатите Ви ги плащат простите хора - които биете по площадите, глобявате с актове , скрити в храстите...а не онези, които пазите!!!
  • 10 Джон Уик

    26 15 Отговор
    Това са 200лв отгоре! Тези дрипи които раборят 2 на 2 с какво са ги залужили тези 200 лв за 100 лв надница. какво вършат, освен да се преправят всеки път на жертви, че някой ги бил обиждал и ритал в кокалчетата?
  • 11 Всички полицаи на детектора

    31 12 Отговор
    80%от тях са на хранилка при местните наркодилъри! Сега като им вдигнаха заплатите, ще отпуснат ли каиша около врата на наркодилърите които им се отчитат редовно?
  • 12 Жоро

    29 11 Отговор
    А дали милиционерите ще си вършат работата с 15% повече? Със сигурност не.
  • 13 Лост

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Явно не усещаш ирониятя в думите му- "Тези хора се грижат за Вашия конфорт.". Дайте им и на тях 30%.
  • 14 Петко Войвода

    22 18 Отговор
    Да ви приседнат тези 15% еничари!
  • 15 Пенсионер

    14 8 Отговор

    До коментар #7 от "Русенец":

    И искат 30% увеличение на заплатите.
  • 16 VVV

    12 5 Отговор
    А за мутрите има пари.
  • 17 Баба Зоя

    23 4 Отговор
    Въпрос към радио Ереван: - Какво е хамелеон? Радиото: - Ми това е милиционер, станал полицай, после мутра, след това бизнесмен и накрая депутат…
  • 18 Последния Софиянец

    10 5 Отговор
    Изнесоха ме на ръце от Министерството на енергетиката.Сега ще вземат повече за труда.
  • 19 Защо

    27 7 Отговор
    България с най много полицаи на глава от населението........

    Коментиран от #30

  • 20 Стига вече

    18 3 Отговор
    Пенсионерите ги оставиха с 50 лв.към пенсиите от 300 до 400 лв.Подигравка.Нали купуваме лекарства, храна, битови разходи на една и съща цена. Увеличихте максималните пенсии, а другите да умират през зимата.

    Коментиран от #21

  • 21 Курумпе

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Стига вече":

    Така е!Ма то , кои вземат максималните пенсии нали се сещаш!?Кои са били на лекото и мекото с огромни заплати преди..ами бащите и дедите на депутатите и партииците, че то обикновените хора са роби бре, за техъ..само колко да има за преживяване и то не сигурно, та да не спират да бачкат и да нямат избор..да траят, да слушат, да стискат до пенсия..бедни и болни.., па ако умрат веднага - е те това е идеята и берекета на държавата!
  • 22 КОНСТАНТИНОВ

    15 10 Отговор
    СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Е ЕНИЧАРИТЕ НА ВЛАСТА ДА ПОЛУЧАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ.
  • 23 ЛЛЛ

    16 5 Отговор
    Аз пък съм за 30% увеличаване на заплатите на полицаите. На 34 администратични дирекции вдигнаха заплатите, включително на басейнова дирекция що да не вдигнати на полицията. Един за всички всички за един. Опитаха се да направят много тъпо разделение и да насъскат майките срещу тях в благодарност че им защитават задниците. Искам 30% за полицията да видим откъде ще ги вземат
  • 24 Оня с бокса

    4 4 Отговор
    Малко са ми !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 комисаря

    9 10 Отговор
    И като увеличат възнаграждението им какво?Ще спрат шуробадженащината и корупцията,връскарството и затварянето на очите им заради батко,татко,или определена мутра с имунитет.Айде стига бе.Половината там са неграмотни и са отишли там заради служебното им положение сред обществото.Чичо милиционер обича където и да иде да му се отваря вратата мазно и всичко да е без пари.
  • 27 боко шофероко

    6 10 Отговор
    Не го заслужават.Когато покажат уважение към обществото тогава ще ядат средата на хляба.Лентяй в пагон.
  • 28 MMA club

    5 2 Отговор
    няколко пъти ставам свидетел на шокираща корупция - как ци..ански тартор говори с техен началник да оправи документи на кола дадена за скрап, как се продават наркотици в парк между училище и полицейско управление и след като им звъня нищо а са на 50 метра от управлението просто е потресаващо
  • 29 2233

    4 11 Отговор
    Защо да им увеличават заплатите на търтеите те се правят на борчета на храстчета само и само да приберат някой лев на хората имам позната която е фармацевт и в момента всички в аптеката са с корона вирус а даже неги водят на първа линия увеличете на тях заплатите а не на търтеите милиционери
  • 30 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Защо":

    Всъщност е с най малко полицай на глава от населението но с най много администрация и чантаджии. Застани пред което и да е РПУ в 17:30 и брой, ще останеш очуден.
  • 31 един от многото

    2 3 Отговор
    Хиените пак отхапаха един залък от оглозгания кокал България.
  • 32 безпартиен

    5 0 Отговор
    Поне 150-160 млн.лева годишно "потъват"в джобовете на "работещи" пенсионери в МВР!!!Те са около 5000 души и все на ръководни длъжности!Така се източва и пенсионната система от лица които не знаят как се изкарват заплати и осигуровки!А пожарната в МВР има само в България и Русия!!!
  • 33 Оня с бокса

    1 2 Отговор
    Малко са ми !
  • 34 безпартиен

    2 1 Отговор
    И никой не пита от къде ще дойдат парите-от повишаване на данъците или от нови заеми???Ако е от данъците,то те се плащат само от частния сектор,който образно казано пълни единия джоб за да се прехвърли в другия и да се дадена всички взимащи заплати от бюджета!!!Тези "бюджетните" са около 750 хил.!!!Никой не пита за парите-нито журналисти нито опозиция!
  • 35 кочо

    0 0 Отговор
    ДЪРЖАВА И ВЛАСТ С ПОЛИЦИЯ НЕ СЕ РЪКОВОДЯТ .ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗВА.
  • 36 гогич

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "az #МУТРИ, ВЪН!":

    абе чук нищо не са прецалали, стар номер искаш повече за да ти дадат колкото реално искаш. Ако бяха искали 15 щяха фа им дадат 7 до 10
  • 37 Patton

    0 0 Отговор
    Бойко пак забогатя с 15 % ! А полицаите с колко ? И ще продължат ли бунта си ? Или пак ги купиха ? Селско-банкянският хитрец потрива доволно ръце !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове