18 523 84

Огромна промяна в плащанията на глобите на КАТ

В момента преди да започне принудителното събиране на глобите от НАП хората имат право да изберат кое задължение са платят първо

Огромна промяна в плащанията на глобите на КАТ
Илюстративна снимка, БГНЕС

Хората ще плащат първо най-старите глоби на КАТ, които са предадени за събиране от НАП. Това предвиждат промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които предстои да бъдат гласувани от парламента на второ четене, пише Труд бг.

Вчера изтече срокът за внасяне на предложения от депутати между първо и второ четене на внесените от Министерски съвет текстове.

В момента преди да започне принудителното събиране на глобите от НАП хората имат право да изберат кое задължение са платят първо, ако нямат възможност да платят всичко наведнъж. Така има риск да изтече давността на най-старите задължения, пише в мотивите на кабинета.

Друга промяна в ДОПК е свързана с продаваните от НАП коли и имоти на длъжници.

След провеждане на търг избраният купувач първо ще трябва да плати данъка за прехвърляне на колата или имота в общината и чак след това ще получи ключовете за новата си придобивка, гласят предложените текстове.

Данъкът за прехвърляне е в размер между 0,1% и 3% от постигнатата цена на търга, а конкретният размер се определя от общинските съвети.

Ще бъдат разписани и по-ясни правила за разваляне от съда на сделки на длъжници към хазната, които разпродават имуществото си на занижени цени, за да не могат от НАП за съберат дължимите налози.

В момента съдът признава за недействителни неизгодни сделки, които са сключени след започване на ревизия на длъжника.

С предложените тестове съдът ще може да разваля и сделки, сключени след подаване на данъчна декларация с посочени в нея задължения към хазната.

Т.е. ако фирма подаде данъчна декларация със 100 хил. лв. задължения към хазната, съ­дът ще може да развали сделка, при която фирмата продава служебен автомобил за 100 лв., за да покаже пред НАП, че няма никакво имущество.

С промените в ДОПК ще бъде разширен и кръгът на държавните институции, които ще имат достъп до данъчните досиета на граждани и фирми.

Достъп до данните на НАП ще имат и директорите на „Главна инспекция по труда“, на Агенцията по заетостта и на Агенцията за социално подпомагане.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 38 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Хахаха не ви е срам бееее, оставкааа

  167 10 Отговор
  Изберете си кое да откраднем и да ви вЗемем първо, вече имате право на избор, демокрация!

  Коментиран от #8

 • 2 Обикновен овчар

  180 8 Отговор
  Наглостта и алчността на бирници и банки ще ги погуби!
 • 3 минчо

  170 17 Отговор
  ГЛУПАВА ДЪРЖАВА....ВМЕСТО ДА ПОМАГАТ ТЕ ЩАВЯТ....ТО ЗА ТОВА И ХОРА НЯМА ДА ИМА В БЪЛГАРИЯ.....СРАМ И ПОЗОР ЗА ДЪРЖАВАТА....ТЕРМИНАЛ 2 Е ИЗХОДА

  Коментиран от #16, #39

 • 4 Врачка

  136 8 Отговор
  Още малко като огладнеят хората от хранителните вериги ще останат само паркоместата!
 • 5 Аман

  164 11 Отговор
  Хората няма кво да ядът,те глобите и то от тия шанаджийски камери по храсти и дървета... голямо решение пак измислихте. Видов ден дано дочакате
 • 6 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 7 ГЛАД В КОЗОДОЙ

  36 5 Отговор
  Мършляци от фъктибигемрете

  Коментиран от #42

 • 8 барчо

  86 4 Отговор

  До коментар #1 от "Хахаха не ви е срам бееее, оставкааа":

  Не си разбрал. До сега имаше избор. Сега вече няма да има избор. Вземат по реда на задължанията. Първо се взема най-старото, та да не го хване давност.
 • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 10 123456

  60 4 Отговор
  Може ли да предадете на първия гласувал това пожелание? След това на втори, трети и така нататък. Бял ден да не видят!
 • 11 Марто

  64 4 Отговор
  Господ да ги убие

  Коментиран от #24

 • 12 Точен

  18 4 Отговор
  Кеф А
 • 13 хаха

  59 6 Отговор
  само в глобите и данъците има огромни промени всичко друго е още варварско
 • 14 Жоро

  61 7 Отговор
  Ако наистина имаше пандемия нямаше да мислят как да събират повече от глоби!
 • 15 НеМутра

  70 7 Отговор
  Изедниици негодни, за нищо не способни, ръцете си не могат да извият - ггъза да си изтрият. Пропаднала държава. Вече няма пари за крадене и трябва да се събират всячески. Като за последно се краде.
 • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 17 73149

  63 6 Отговор
  КАТ не са ли част от МВР на ГЕРБ, те освен да рекетират и да пишат измислени глоби за нищо не стават! Доверието липсва към тези институции КАТ, МВР, НАП и др. Борисов ги превърна в репресивни органи към него неудобните! Срам и позор са МВР и тази вечер Борисов ги е изпратил да стоят като пънове из центъра на София без да имат законово основание да са там и да препречват пътя.
 • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 19 Жоро

  49 3 Отговор
  Човека къде си запали колата пред Общината преди седмица още е в ареста Защо!? Минах на зелено а те викат булл червено! Да ме бяха снимали нямаше да ме е яд
 • 20 Васил лески

  53 12 Отговор
  Ше се обеся пак като гледам какво причиних на моя народ като скачах против султана

  Коментиран от #29

 • 21 Само240@йдукаЖивотСиЖивеятТука

  54 4 Отговор
  Време е даГиИзринем....от държавицата си !
 • 22 Гогор

  71 4 Отговор
  А Нап колко задължения за милиарди отписа и на кои фирми? А ние с гайдите?
 • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  17 4 Отговор
  поредните САШО ТРЪПКОВВЦИ в действие
 • 24 Господ

  36 5 Отговор

  До коментар #11 от "Марто":

  Аз пушки съм ви дал не чакаите и аз да ги стрелям
 • 25 минчо

  17 2 Отговор

  До коментар #16 от "гост":

  Е ТЕК НЕ СИ РОБ ААА ???АКО ТЕК СИ АЙ ТИ И ТАМ ЩЕ СИ АКО ТУК СИ ВИ И ТАМ АКО КОРАШ КАМИОН И ТАМ...НО РАЗЛИКАТА ТАМ ЩЕ Е ЧЕ ДОКТОРИТЕ НЯМА ДА ЗАКЪСНЯВАТ....ЩЕ СЕ ЧУСТВАШ КАТО БЯЛ ЧОВЕК КАТО СИПВАШ ГОРИВО НЯМА ДА ТИ БЛОКИРА ДВИГАТЕЛА И Т .Н ЗА ДЕТЕТО ТИ ЩЕ ВЗИМАШ 800 ЕВРО А НЕ 40ЛВ ЩЕ НЗИМАШ ЗАХЛАТА 2000 ДО 4000 ЕВРО ЗАХЛАТА А НЕ 700 ЛВ

  Коментиран от #77

 • 26 Бегайте кои къде му видат очи

  43 6 Отговор
  Не раждаите в бегето и не правете никакви бизнеси и не харчете пари за нищо не дръжте пари в левове и не ги дръжте в банки трябва тотален боикот на народа към държавата така че държавата да не може и да няма какво да граби и рекетира от народа да се прекъсне тази възможност като народа просто емигрира
 • 27 Ти си

  36 7 Отговор

  До коментар #16 от "гост":

  роб в собствената си държава братле. Умните хора отдавна избягаха!!!
 • 28 МОДЪТ Е ИНСТИТУЦИЯ 👵

  36 3 Отговор
  А защо не направите процедурите по закупуването и регистрацията на автомобил като за бели хора ,а все още с тези бюрокрации от съветско ?

  Коментиран от #82

 • 29 Obersturmbannführer

  36 10 Отговор

  До коментар #20 от "Васил лески":

  Огромен респект за коментара! По-добре вилает на Турция пред "демократичните" комунисти-мега-крадци и тирани от ГРОБ! Оправия няма и, вече съм дълбоко убеден, никога няма да има! Емигрирам в Румъния, решено е!

  Коментиран от #43

 • 30 витко

  43 3 Отговор
  Хората трябва да спрат да плащат всичко което могат, без ТОК, щото го спират! Трябва да спрат да плащат кредитите си, да спрат масово да плащат на топлофикация и софийска вода /измамниците/ да имат смелостта да го направят поне за 2-3 месеца, да ги видим тогава кръвниците, след като държавата не се сеща за това, да се сетим ние и да си помогнем сами, като не плащаме! Не могат да направят нищо!!! БЪДЕТЕ СМЕЛИ!!!

  Коментиран от #33, #40

 • 31 Абе защо

  25 21 Отговор
  ревете бе кретени, като имате глоби сте ДЛЪЖНИ да си ги плащате, точка!!! Така е в цял свят, какви бели държави, черни държави, ГЕРП, БСП, ДПС и тн. Законите са за спазване, а не за разсъждаване и тарикатстване. Гяволъка се заплаща, българи-юнаци!!! Разберете, че не сте най-умните на този свят.
 • 32 МОДЪТ Е ИНСТИТУЦИЯ 👵

  23 0 Отговор
  Искам да си купувам и регистрирам колите ,и да се отървам от тях онлайн ,за половин час !
 • 33 Бай Шиле

  28 0 Отговор

  До коментар #30 от "витко":

  Витко, Софийска вода не могат да ти я спрат водата но със сигурност ЧСИ ще ти спре заплатката или пенсията.Съдебната система е станала като инкасатор на Соф.вода.

  Коментиран от #47

 • 34 МОДЪТ Е ИНСТИТУЦИЯ 👵

  9 11 Отговор
  Искам колите без застраховка директно да отиват в моргата ,без нарушителя да може да се качи обратно и да направи нарушение на втория метър
 • 35 Малоумници

  15 3 Отговор
  Да наистина Демокрацията било хубаво нещо ...можем вече да си викаме и да си протестираме ....ама няма кой да ни чуе ....а имаме право и да си изберем как да ни окрадат по добре ....но сега и това ни отнеха ...сега ни задължават първо да ни откраднат паричките по старите , а после по новите глоби.....

  Коментиран от #41

 • 36 МОДЪТ Е ИНСТИТУЦИЯ 👵

  15 3 Отговор
  Искам КАТ ,ДАЙ ,БГТол да не съществуват !
 • 37 маска

  16 18 Отговор
  Ами спазваите правилника и няма да плащате! Каква наглост....не искат да си плащат глобите!
 • 38 МОДЪТ Е ИНСТИТУЦИЯ 👵

  7 7 Отговор
  Искам всички паркинги да са платени !
 • 39 Тираджия

  14 8 Отговор

  До коментар #3 от "минчо":

  А ти какво си мислиш, че на запад някой ще ти прощава глобите от нарушенията, които си направил? Да ама не слагат ти и лихва все едно си взел заем а може и да те опандизят!

  Коментиран от #45

 • 40 оня с коня

  16 19 Отговор

  До коментар #30 от "витко":

  Чувал съм и други приказки подобни на твоя Призив за Неплащане на сметките и като им гледам Хала и Образованието,предполагам че твоите са същите.Казваш че тока следва да се плаща щото иначе ще го спрат,но пропускаш че СЪЩОТО Е и с неплащане на Вода,Телефон,Кабелна!Всъщност на практика ти не просто спираш да плащаш - ти НАРУШАВАШ Двустранни договори за Услуги,след което задължително следват Дела в съда.И понеже без съмнение ще ги загубиш,следва да платиш и РАЗНОСКИТЕ към Съда,които са далеч по-високи от Сумите за които те съдят.Ако пък решиш да възстановиш тия Жизненоважни Услуги от които си се отказал,то следва да платиш и ТАКСА за първоначално Включване.Ако пък откажеш да платиш независимо от Решението на Съда,идва Съдия - изпълнител и ти разпродава Партакешите на безценица.Същото е и ако спреш да плащаш Данъци.Та питам аз:КОГО искаш да заблудиш с дрънканиците си...ОСВЕН Себеси?

  Коментиран от #44

 • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 43 Шамара

  15 4 Отговор

  До коментар #29 от "Obersturmbannführer":

  По добре емигрирай на марс , там все още коли няма! На земята където и да си като згазиш лука ще трябва да си платиш! В Канада например като ти връчи полицая глобата имаш срок една седмица да платиш или отиваш на съд и каквото той реши!
 • 44 витко

  34 2 Отговор

  До коментар #40 от "оня с коня":

  Тук иде реч за МАСОВО не плащане! Представи си го или конят ти да си го представи понеже явно е по-умен от ездача му! Когато 2-3 милиона от хората в България не платят няколко месеца, какво се случва с ЕРП-тата? Какво се случва, ако не платят вноските по кредитите си? Какво се случва ако всички дето се вложили пари в дадена банка си ги изтеглят? Това е БАЛОН без финансово покритие! Как се фалират банки знаеш ли? Абе май на коя ти е по-добре да обяснявам! И ако ти вземат партакешите, както казваш ти, какво ще ги правят и на кой ... и за колко, ще ги продадат? И най-важното кога, понеже и те имат текущи разходи много по-големи от моите и твоите! Колко ЧСИ и кога и как трябва да се задействат, колко дела трябва да се образуват и кога същите, ще се гледат в съда! Тези приказки дето ги говориш са валидни за 100-200-300-1000 човека макс, но масовото неплащане неминуеми би довело до КОЛАПС съответните институции! Сега ясно ли ти стана, или да се опитам да го обясня малко по-детайлно с риск да отегча читателите!

  Коментиран от #46

 • 45 Минчо

  36 2 Отговор

  До коментар #39 от "Тираджия":

  ПРОБЛЕМЪТ НЕ СА ГЛОБИТЕ А ТОВА ЧЕ ТУК ДЪРЖАВАТА НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ!!!!ОТ ЕДНА СТРАНА КАЗВА ЧЕ ЗА 4 ЧЛЕННО СЕМ СА НУЖДИ 2600ЛВ НА МЕС А ДАВА 610 А ЧИСТО 470 ЛВ!!!!!!!ТОВА Е ПРОСТ ПРИМЕР!!!!

  Коментиран от #48, #69

 • 46 витко

  25 0 Отговор

  До коментар #44 от "витко":

  И в заключение, след като държавата не мисли, за хората и в тази посока... хората сами трябва да помислят за себе си и да направят нужното и, ако го направят масово скоро след това, ще излязат съответните закони и всичко, ще се нареди! Въпроса е да не ги е страх да го направят, то е като с бягането от час като ученици, да се върнат 10 човека и пишат на другите 20 неизвинени, но ако всички са единни неизвинени няма...
 • 47 витко

  20 4 Отговор

  До коментар #33 от "Бай Шиле":

  Като ти се спре заплатата не отиваш на работа и така фалираш предприятието, просто и ясно е! Те това с картите и превеждането на парите по банка го измислиха масово към 2000 година, до преди това всеки си взимаше парите в КЕШ! Така с картичките могат да контролират паричните потоци, отделно банките взимат комисионни при теглене от еди си какви банкомати и тн. Действат в посока обедняване на населението, но това с корона вируса и кризата и спирането на всичко с малки изключения /за най-силните/ преля лекинко чашата... и сега ако не се вземат мерки, после вече, ще е късно! Поне децата и внуците ни да живеят добре!!!
 • 48 Тираджия

  12 7 Отговор

  До коментар #45 от "Минчо":

  Пример ограничение на скороста 50 км. минаваш с 100 км. Глоба +точки , отиваш плащаш и другия път нинаваш с 49 км. Нарушаваш носиш посредствията и никой не е длъжен да ти търпи номерата!

  Коментиран от #55

 • 49 Курумпе

  27 1 Отговор
  да плащате глоби и актове, които са съставени от НЕГРАМОТНИ и Прости връзкарчета, уредени да бозаят на бозката на КАТ и МВР, на които Шефът им - по голям мазник и нагле и от тях, им е спуснал План график с минимум за изписване на нарушения...иначе нема заплатка, камо ли Бонуси...та какво се нарича това бре ..законност ли, справедливост ли?!Пред очите ми съм гледал как младеж шапкар спира и пише акт на беден човек за нищо, а пропуска няколко баровски автомобила..защо и как този е подготвен и годен да прецени ситуацията и обстановката и да реши кое е за акт и глоба и кое не е!Та те над 95% са функционално неграмотни - актовете са пълни с правописни грешки!Същите нямат познания и по Закона за Движение, камо ли опит и СЪВЕСТ!Тези са частр от СИСТЕМАТА на МВР - а това е репресивен апарат - тъпче, бие, пише актове и глоби ей тъй по презумция, щото е облечен във Власт!А КОЙ го облича!?Вижте им началниците..,а сега вижте Министъра им, а сега вижте и онзи дето е избрал този за министър...Е, сега разбрахте ли разликата..между нормалните държави и глобите там...и рекета в БГ!

  Коментиран от #50, #53, #78

 • 50 Тираджия

  7 9 Отговор

  До коментар #49 от "Курумпе":

  Кои са тия нормални държави дето ще правиш напушения а те ще те тупат по рамото? Кажи и аз да отивам там.

  Коментиран от #52, #81

 • 51 омбре

  9 1 Отговор
  Кон пишеш ли бе кон? Можеш ли да отговориш, нали си умник... поне форумен, или ти затвориха устата най-накрая?
 • 52 Курумпе

  12 2 Отговор

  До коментар #50 от "Тираджия":

  В БГ- то си стой , там е най-убаво , оти че ти се падне некой познат, приятел или па поанат на твой познат ще се обади..и ще решиш проблема ...и ти нема да си нарушител!АЗ ТИ ГОВОРЯ, че тези не стават за хамалиу, камо ли да вземат правилни решения и да спазват принципно нещо, което не познават, не разбират, и прилагат ИЗБИРАТЕЛНо ..на системата мой човек...ТУК това не е глоба - тук това е РЕКЕТ !

  Коментиран от #65

 • 53 ТАЗМАНИЯ

  14 0 Отговор

  До коментар #49 от "Курумпе":

  Който е направил нарушение трябва да го плати! Въпроса е КОГА! Когато има извънредна епидемиологична обстановка не е най-подходящо да се плащат подобни неща! След като изтече същата и нещата се нормализират може! Същото важи, за сметки и кредити... никой не подкрепя неплащането но плащането трябва да стане в нормална обстановка! Правителството затова хитро промени извънредното положение с епидемиологична обстановка... за да нямат права хората!

  Коментиран от #54

 • 54 Курумпе

  15 1 Отговор

  До коментар #53 от "ТАЗМАНИЯ":

  В нормална цивилизована държава такива хора няма как да са Полицаи - тук обаче може!ЗАЩО?!Качества - на ТУЛУПИ , да не говоря за интелект и поне добро владеене на един западен език!!!КРИТЕРИИТЕ..всичко се свежда до там...Нормалните, не биха позволили на недоразвитите и малограмотните да ги глобяват, да ги дебнат..да ги управляват!!!..камо ли да им плащат!!!Тук всичко е сбъркано...малцината читави и умни хора са несретници едвам свързващи двата края, но с чест и достойнство, ама рАЗЛИЧНИ- без връзки, и не пасват на СИСТЕМАТА.Тя системата е важна..тя определя критериите...Сети ли се защо сме лидери по корупция и на дъното по инвестиции!Никой нормален не иска да си губи живота и времето с дълбоко покварени хора с тотално опорочена система на живот, като в БГ!
 • 55 баце ти

  3 1 Отговор

  До коментар #48 от "Тираджия":

  Яз може да минем с 55км за час при ограничение 50км за час и нема никой да ми каже нищо или да ме глоби оти си знам закону сега чатна ли малко отгоре винаги и на магистралуто със 145-6 дека е 140 лимиту и съм тарикат и съм у жаза и съм без нарушение със голден талон и голден талер у джебо!

  Коментиран от #64

 • 56 баце ти

  3 2 Отговор
  да ти кажем още че кьорав катажия не съм видел по улиците откак ги следат и им сложиха камери насекъде и таблети не им се бачка и не им се мръзне рушвет нема а заплатите ниски скатават ората така че си перкам с антирадаро да са пазим само от триноги а други камеря и летните гумета а вие плащайте...
 • 57 Joyar

  14 0 Отговор
  Държавата никога не дава ако няма от къде да ги вземе.Съкращението НАП е нагли алчни прасета Бах ти пандемията хората нямат пари за храна тия изверги мислят за глоби и данъци това е цинизъм

  Коментиран от #58

 • 58 Ццц

  5 0 Отговор

  До коментар #57 от "Joyar":

  А ти къ мислиш? Джипката с пари върви, ама много пари.
 • 59 СусБе

  2 0 Отговор
  Глобите на ръка в едри банкноти... обеззаразени и в пликче!
 • 60 Sofia

  3 2 Отговор
  Всеки дошъл в града от разни селища , които за да ги намериш , първо трябва да се изгубиш след като се пошматкат и сменят няколко работи , където естествено искат да се работи , пробват в полицията и ако не могат да станат полицаи , стават таксиметрови шофьори.

  Коментиран от #61

 • 61 Джим Бийм

  0 2 Отговор

  До коментар #60 от "Sofia":

  Човек става таксиметров шофьор не за друго, а защото сам си си шеф и не блъскаш по разни складове като ненормален, за да те командват разни некадърници - хора на някой. Доходите също са по-високи. Седиш си в колата, изпушиш цигара, изпиеш кафе и след малко ти пристигне заявка за клиент. Не мога да твърдя, че всички са много качествени и изрядни, защото не е така, но боклуци има абсолютно навсякъде в държавата.
 • 62 Факт

  10 0 Отговор
  България по турско робство е набъбнала с 1 милион човека ... под българско управление е намаляла с над 3 милиона.

  Коментиран от #68

 • 63 БОРЕТЕ СЕ

  4 3 Отговор
  БОРЕТЕ СЕ С ДЪРЖАВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ И ГЕНОЦИД БОРЕТЕ СЕ ЩЕ ВИ СМАЧКАТ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ 240 НА БРОЙ ОТ ЕДНО ТЕСТО СА ВСИЧКИ!

  Коментиран от #74

 • 64 Тираджия

  1 0 Отговор

  До коментар #55 от "баце ти":

  Е, всички ако са като теб , тогава няма проблем ама като се напият и на смъркат си отиват ненинни нали?
 • 65 Тираджия

  1 0 Отговор

  До коментар #52 от "Курумпе":

  Какъв рекет като минеш на червено, караш на поркан като смок паркираш където си искаш уж за малко и много такива...... Глоба и си плащаш гяволъка!
 • 66 Пламен

  0 0 Отговор
  Ашколсун!
 • 67 Любен Стойков

  3 0 Отговор
  В САЩ ВСЕКИ гражданин, който има банкова сметка или активен пощенски адрес, независимо къде се намира по света получи по над 1200 долара подарък от правителството! През декември ще получат по още една сума и то по-голяма! Какво неясно има тук. Какво се чудят "как да дадат на хората помощи"!? Ето как, както американците! Българското правителство не иска да даде на гражданите си пари, които те и поставилите ги на власт, могат да откраднат!!! Затова се чудят. Как уж да дадат, но да не дадат. Затуй са тези номера с "продуктови ваучери", с данъчни трикове, с "на ти, но ми върни". Тези мръсници са научени да крадат от хората, а не да слугуват на хората. Тях ги страх само от по-големи айдуци от тях и затова плащат на Путин, на Тръмп, на Ердо да не ги закачат и се нахвърлят върху народа си като кучета.
 • 68 Така е

  0 0 Отговор

  До коментар #62 от "Факт":

  Щото прабаба ти не е била татуирана джендърка, а жена на мястото си. Родила е девет мъже и три жени. Което пък е тескере за пра дядо ти, че е бил мъж на място, а не мека китка, дето я е питал дали я боли главата, та да й се размине. А вие, днешните, а па и ние, вчерашните, със Стамболски талимати, ще ставаме европейци, ама ще плачен, че България изчезва. Ми, бъдете си европейци, създавайте еднополови семейства без "насилие" и отговорности, напълнете тази територия с татуирани бабички, които могат да готвят само от лавката с пакетирани храни и се надявайте Доба Идън да ви оправи отвсякъде.
 • 69 Коментара

  0 0 Отговор

  До коментар #45 от "Минчо":

  Би ли дефинирал "ДАВА" какво означава държавата да ти дава?! Държавата е длъжна да ти дава или ...нещо не ви разбирам. Държавата това сме ние и нашите данъци ... как да го разбирам това? Очакваш нещо да ти дам ли или? Повечет тук все очаквате някой нещо да ви дава, все нещо и някой са ви длъжни, но когато стигнем до въпроса с плащането на тъпотийте които сте свършили изведнъж става страшно. Как така искат да си плащам глобите?! дано разбирате колко сте абсурдни...
 • 70 Adolf

  0 0 Отговор
  въобще не мисля нищо, никога и в никакъв случай да им плащам на тея ушни гурели!!!!!!!!!!!
 • 71 Видин,Враца,Монтана

  1 0 Отговор
  Ердоган,къде си?Искам да съм част от Турция.Не искам ГЕРБ,нито дългия лъжец,нито БСП,нито ОП,искам да съм част от Турция.Турци елате да ни превземете,моля ви.Няма ли кой да го предаде това на Ердоган?Не искам да умирам с 300 лева пенсия по стъпала на болници.Помощ!Помощ!Къде си господин Ердоган?Къде си?

  Коментиран от #76

 • 72 007

  0 0 Отговор
  Всички мразим да даваме, а искаме да вземаме. Амам искаме да ние добре и всичко да е за сметка на държавата, че джобни да ни дава ама кой е държавата?
 • 73 Гоги

  0 0 Отговор
  До коментар 34 Имам две коли и два гаража.Джип и седан.Джипа ползвам през зимата ,другата във гаража.Е за кола във гаража ли да плащам застраховка.Образован съм,запознат съм със решенията на европейският съд относно казуса.Преференций за застрахователите.
 • 74 Да писна ми от дрънкалки

  1 0 Отговор

  До коментар #63 от "БОРЕТЕ СЕ":

  Борете се срещу комунистическия тероризъм на бившите БКП и техните алчни, некадърни наследници с фалшиви или купени дипломи, разположени по командни позиции и недопускащи някой по-умен и мислещ не като тях да работи нормално ! От 11 години България се съвзема от постоянния терор и грабежи на левите, президента, отровното трио, важи за самите тях ! Злоба, алчност, безогледнот, бесилки по светофарите, ковчези, оплюване на всичко което прави правителството ! Само дето тичат да се лекуват при тези които оплюха и от болест която я "няма"! Тези ако случайно вземат власта какво ще правят с инко мислещите ? Мисля си и ПИТАМ ?!
 • 75 любопитен

  1 0 Отговор
  Нов начин за грабеж ! Нали имуществото се продава чрез съдия изпълнител ??? Той плаща исковете и каквото остане ...............
 • 76 Така ли мислиш

  1 2 Отговор

  До коментар #71 от "Видин,Враца,Монтана":

  Ако не бяха някои от ГЕРБ, сега щеше да пасеш овце и нямаше да смееш да пръднеш без разрешени на някой "отгоре" ! Пътувате за 3 часа до морето, пълнит градовете със селядурщина, плюете и се подигравате на всичко което незнаете или неразбирате ! Строят се училища, детски градини, пътища, предприятия, ходите да почивате по света и околностите заплати и пенсии растат ! Всички виещи сега са бивши отпадаци от различни структури или необразовани и недоучили с доказани некадърност, алчност ! Военен размахващ юмрук на болест че я няма а после търчи да се лекува, некадърни двокати укиващи имоти и данъци, алчни журналисти описващи срещу стотинки собствените си майки като про......., "лекари"- администратори без пациенти , разбирщи от всичко! Тези развявят смърта като собствено знаме, но питежават само алчност, наглост и некадърност ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ако стъпят по върховете на Държавата !

 • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 78 охахех

  0 0 Отговор

  До коментар #49 от "Курумпе":

  Никога не забравяйте: МВР е репресивен орган-още от соца това е железният юмрук на ПАРТИЯТА И ДЪРЖАВАТА.Винаги българската полиция или милиция е издевателствувала над народа.Но по-отвратителното,че това се планира в дневни ,седмични,месечни и годишни планове.И на панагон покуратурата им се вързва и ги защитава и ПРИКРИВА/особено в провинцията/.
 • 79 бокошкафа

  1 0 Отговор
  аз заплатите на куките ги дигнах с ъс 100 милиона ама те трябва с глоби от вас да вкарат в хазната ми 200 милиона така се играе тази игра драги ми смеккурко
 • 80 факт

  0 0 Отговор
  софийска община работи само по поръчка, глобява, ако има сигнал от наш човек
 • 81 Onq s kucheto

  0 0 Отговор

  До коментар #50 от "Тираджия":

  Тьп си брато. Карай си камиона...
 • 82 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  0 0 Отговор

  До коментар #28 от "МОДЪТ Е ИНСТИТУЦИЯ 👵":

  АБЕ ТУК ОЩЕ ТИ ТЪРСЯТ НОМЕРА НА ДВИГАТЕЛЯ А ТОЙ ДВИГАТЕЛЯ ОТДАВНА Е САМО КОНСУМАТИВ, НО ТУК ЩЕ ХВАЩАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ МУХАХАААА
 • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 84 данъкоплатец

  0 0 Отговор
  всеки служител от тия служби, ще може да ни рекетира.....

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.