Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 14:23 4 264 26

Нинова: След това, което чухме, изходът е оставка

  • корнелия нинова-
  • водна криза

Министър Димитров даде най-вярната оценка на това управление - хаос и безхаберие, каза лидерът на БСП

Нинова: След това, което чухме, изходът е оставка - 1

Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание след изненадващата поява на министърът на околната среда и водите Емил Димитров в парламента и скандалния анализ, който той направи за състоянието на водния сектор на България.

Лидерът на БСП подчерта, че този оценката не е от левицата, която я дава непрекъснато в продължение на четири години: "Чухте я от министър на Борисов – от човек, който е преживял всички тези проблеми, които описа. И чухте ли ключовите думи за управлението на Борисов – хаос, безхаберие, частни интереси, кражби- кражба от настоящето, но и кражба от децата и внуците в бъдеще; незаконно и криминално деяние, безнаказани действия, престъпно бездействие. Ето най-вярната оценка на това управление.", категорична и точна бе Нинова.

"В областта на ВиК сектора – всичко това, което днес чухме, ние отдавна го говорим. Проблемът е отдавна. Помните ли Бисер, Аспарухово, Мизия? И помните ли отговорът на правителството, когато още тогава поставяхме въпросите и когато предлагахме решенията. Защото аз помня шараните по площадите на Мизия, които стояха там една седмица след като 4-метровата вълна се оттегли. Помня всичките катастрофални последствия и жертви. Вие тогава не обърнахте внимание. Оттогава до ден-днешен давате само един отговор – „Свиквайте - така ще бъде, има климатични промени в света. Свиквайте, че ви наводняваме къщите. Свиквайте, че е суша и нямате вода за пиене“. Ето обаче, истината - защо това е така. Защото управлението на Борисов е безхаберно и престъпно.", очерта бедственото поведение на управляващите и във ВиК сектора Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти критикува Емил Димитров, че не е проявил отношение към въпроси, поставяни от БСП:

"Кой наряза „Напоителни системи“ на скрап и ги продаде? Защото част от проблемът е липсата на напоителни системи, вързани към язовирите. Кой създаде ВиК холдинг съвсем скоро с 1 млрд. лв. капитал, който щял да обедини всички язовири в страната и да ги управлява- целенасочено, разумно, с грижа за хората. Кой? Правителството на Борисов. При правителството на Борисов се наряза „Напоителни системи“ от един от неговите ярки говорители сега. Господин министърът пропусна да каже за тези години управление на кабинета „Борисов“ - колко пъти се вдигна цената на водата за хората." Нинова припомни, че цената на водата при управлението на Борисов е вдигана винаги с обещание, че тази цена и тези пари, събрани от целия народ, ще бъдат инвестирани в модернизация на мрежата, в инфраструктура.

"Няма един километър нова инфраструктура за това време, за което министърът докладва. Кой измисли новия закон от миналата седмица с решение всеки свободно да боде в земята и безконтролно да източва подземните води? Отново правителството на Борисов.",

Председателят на БСП изтъкна високата оценка за професионализма, компетентността и родолюбието на онези експерти през социалистическото управление, които са създали и оставили на България системата на напоителни системи, язовири и грижа за ВИК сектора.

Корнелия Нинова изрази тревога за заплахите, които министърът от правителството на Борисов е очертал:

"Заплаха от суша, заплаха от наводнение, от водна криза в земеделието, от водни бунтове. Заплаха за това да се наложи да заменяме производството на енергия - вместо от вода, от въглища. Разбирате ли какво означава това. Той казва – ще имате или чист въздух, или вода. И ще трябва да избирате."

Лидерът на българската левица посочи, че днес е поредният ден, в който се отчита свръх замърсяване на въздуха в големите градове на България – в София, Бургас, Благоевград: "Замърсяване на въздуха в Ковид криза, когато стотици хиляди хора имат проблеми с дишането. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпросите на бъдещето и на нашите деца. Но са и въпроси за здравето на нацията."

"Господин министър, очаквах след тази убийствена картина на управлението на Борисов, да подадете оставка. След това, което ние чухме, смятаме, че изходът е оставка на цялото правителство.", завърши своето изказване Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъкито

    33 2 Отговор
    Цирк в НС!
  • 2 ваксинатор

    19 9 Отговор
    Баце ще подаде оставка, когато вирусът мутира и почне яко да се мре.
  • 3 Въпрос

    24 5 Отговор
    към Нини, а какво ще стане ако Боко ни ще? хихи

    Коментиран от #25

  • 4 Израел

    31 9 Отговор
    направи от пустинята оазис, а ние от оазиса, пустиня. Некадърно си е племето, няма какво да се направи.
  • 5 Тиквонии

    30 9 Отговор
    Че пуснеме една тръба от Искъро до Бургас. Нема се плашите. Че направиме и интерконектор от Сахара че караме вода.

    Коментиран от #24

  • 6 хигиенистките

    14 23 Отговор
    да си налягат парцала и дезинфектантите!!! Ходи си в отделението,да плашиш КОВИДо...Кога чистиш,та имаш време да дрънкаш глупости?
  • 7 КОТарАК

    28 1 Отговор
    времето наистина се измени и трябва да се вземат мерки докато не е късно/ навремето от преспи сняг не можехме да отидем до училище а сега не е така
  • 8 Българка

    18 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Министър Димитров даде най-вярната оценка на това управление - хаос и безхаберие, каза лидерът на БСП"
    Тази оценка е дадена отдавна от българите и от юли 2020 хората искат ОСТАВКА! като единствен изход от кризата. Чак сега ли прозря това лидерът на опозицията. Не смята ли Нинова, че също носи част от вината за продължаващото управление на ГРОБ? Какво ще предпиема парламентарната опозиция сега, след като се скатаваха от лятото. Или както повечете твърдят в НС са само от едно котило и разпределят порции
  • 9 Време ви е

    17 16 Отговор
    бкп/бсп+дпс,да се върнете по горите,и там да си останете!! Бузлуджа ви зове...
  • 10 Българка

    20 8 Отговор
    Изборът не е просто въглища(Чист въздух) или вода(ВЕЦ), Изборът е управление от мафията или ново професионално правителство, след честни избори
    ОСТАВКИ!
  • 11 цербер

    6 8 Отговор
    Министър Димитров даде най-вярната оценка на това управление - хаос и безхаберие, каза лидерКАТА на БСП.
  • 12 Предната

    8 10 Отговор
    и единствена досега криза и режим на водата и тока в Бургас и региона беше по времето на бай Тодор, когато така наречените "родолюбиви социалистически експерти", цитирам Корни, имаха грижата за всички нас. Само че сегашната криза в Перник беше ликвидирана за няколко месеца, а тогавашната в Бургас продължи година, докато накрая не падна сняг.Така че давайте го по-кротко другари хидроинженери!
  • 13 оставка

    14 5 Отговор
    Държавата в момента се управлява от неадекватни хора и завличат целия народ в батака. За това състояние са виновни всички парламентарни партии, които крепят крадливите, некадърни лентяи от ГЕРБ. Никога повече ГЕРБ, ВМРО , НФСБ, БСП , ДПС и Магарешки.
  • 14 замислете се

    11 4 Отговор
    То да беше само ВиК сектора. Ами електроенергия, здравеопазване, транспорт, образование, заплати, пенсии, цени до небето на всичко, горива, кражби на милиони, всичко е разрушено и ограбено, никаква икономика, храните пълни с отрова и боклуци, избиха всичките животни- овце, прасета, крави и телета, целия народ е беден и болен, горите окастрени, посинелите са повече от БГ народа. И ако това е малко може още да се донапише. Айде поздрави на майките на герб -ааа, и според мен единственото за тези е - на стената
  • 15 БСП за България и Радев

    9 6 Отговор
    Другарката Нинова е много права, както винаги. Калинките на Тиквата да му подготвят на Уърд оставката и марш на Дондуков 2 да даде властта на генерал Румен Радев
  • 16 Оф, оффф, Оооо,

    6 5 Отговор
    Каквото и да чуете, все е оставка за вас
  • 17 ПЕНКО

    5 2 Отговор
    " Нужна ми е незабавна оставка - откриха ми "политически жлъчни проблеми "- явно от нервно отчаяние !! "
  • 18 аз съм Веска

    2 1 Отговор
    ДА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ЛОШО .
    ДА АНАЛИЗИРАТ ТОЧНО ПРОБЛЕМИТЕ - ЛОШО .
    НЯМА СГАЖДАНЕ НА БСП .
    ЛИЧНО НА МЕН СГАЖДАНЕ МЕ УДОВЛЕТВОРЯВА , АКО БСП СЕ ЗАТРИЕ . СЛЕД ТЯХ , ВСИЧКИ ОБИРДЖИИ НА НАРОДНА ПАРА .
    С КАКВО ТОЛКОВА СЕ РАЗЛИЧАВАТ ИДЕИТЕ , НАРОДЪТ ДА Е ОБГРИЖЕН , ТА СА СЕ ПРЪКНАЛИ БЕЗЧЕТ ПАРТИИ .
    ХАЙДЕ , МАРШ ПРИ КАРТОФИТЕ . АКО ДРУГО НЕ СТЕ НАУЧИЛИ, ОСВЕН ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ВАЖНИ .
  • 19 НИНОВА ОТКРИ........АМЕРИКА

    1 2 Отговор
    АМИ ПРЕДИ ДВА ДНИ ЩО ДРУГАРИТЕ ОТ БСП НЕ ГЛАСУВАХА ЗА ВНС И СЕГА БОРИСОВ ДА Е В ИСТОРИЯТА....А СЕГА ЯЛОВО СЕ НАПИНЯТ ДА ГО СВАЛЯТ....ИЛИ СИ ГО ПАЗЯТ ЩОТО РАЗПУСНЕ ЛИ СЕ НС И ДРУГАРИТЕ СИ ЗАМИНАВАТ....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЯЗЪК

    1 0 Отговор
    Как така таз лоша жена ще иска оставката на тоз велик и божествен Бойко ? Да не е луда. Без него нямаме никакво бъдеще !
  • 22 ПротесЪр

    1 1 Отговор
    Вие само това чакате,друго нищо не работите в парламентя.Само използвате трибуната да викате-оставка.
  • 23 Баце

    0 1 Отговор
    Добре го казва, ама що не говори за Шиши и Каскета... Защо ?
  • 24 Няма страшно

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тиквонии":

    Нали имаме упозиция приватизатор и каун президент / дано дпс и доган назначи други в следващия мандат на борисов/ тримата глупака не ли ви дават акъл или съвети вземате само от божков
  • 25 Отговор

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    Борисов остава депутатите от бсп напускат това е след критикана на нинова
  • 26 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Тая няма ли да стане най-после санитарка, че да спре с тормозя. Само се притеснявам за другите санитарки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове