29 Ноември, 2020 19:52 6 256 66

Калоян Методиев: Отчитаме чудовищни нива на омраза към Бойко Борисов

  • коронавирус-
  • бойко борисов-
  • социология

Политологът подчерта, че няма време за нов политически проект

Калоян Методиев: Отчитаме чудовищни нива на омраза към Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

"Отлагане на датата на изборите е авантюризъм и ще има висока цена. Въобще не трябва да помислят за подобен сценарий", обобщи той.

По думите му присъствието на президентската институция се изчерпва с едно критично говорене към правителството. Политологът подчерта, че няма време за нов политически проект

"Моделът на управление на правителството минава през идеята за оцеляване". Това каза пред БНР политологът Калоян Методиев, директор на Институт "Рего" и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, в коментар на действията на властта за управление на кризата с COVID-19. Според него се търси начин за оцеляване, а не начин за решаване на кризата дългосрочно.

"Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и това ще има висока цена. Въобще не трябва да помислят за подобен сценарий", предупреди Методиев и напомни, че ваксините срещу коронавируса са "все по-близо".

Анализаторът цитира изследване на Институт "Рего", според данните от което има нагласа за повишаване на избирателната активност, сравнено с предходни избори.

"Отчетохме нива на омраза към Бойко Борисов, които са чудовищни", обобщи Калоян Методиев.

По думите му присъствието на президентската институция се изчерпва с едно критично говорене към правителството. Политологът подчерта, че няма време за нов политически проект.

"Освен това трябва и капацитет", уточни той и добави, че се вижда "взаимно намигване" между президента и определени партии от протестите.

И Радев, и Борисов не отчетоха политическите реалности, заяви политологът във връзка с проектите им за промени в Конституцията.

"Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите инструменти за това, а единствено с идеята да се хареса на някаква част от населението. Другият предложи конституционни промени с идеята да спечели няколко месеца. Спечели ги! Резултатът е нула. Пародия!", коментира той.

В коментар на COVID обстановката в страната и по света, политологът каза, че коронавирусът е световен феномен и отричането му е абсурдно.

"По начинът, по който беше направен в България, това е глупав локдаун, защото няма да доведе до съществено подобряване на ситуацията. Закъсняха с училищата - те трябваше да бъдат затворени първи", категорично коментира Методиев.

Според него контролът на прилагането на мерките е под всякаква критика:

"Имаме проблем със спазването на досегашните мерки, а не толкова с въвеждането на нови. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да се хранят там, но при спазване на мерките".

Той определи помощта от държавата за губещите заради мерките бизнеси като пропагандна:

"Държавата в момента не помага, важното е да не пречи. Има форма на самоорганизация, която е въпреки държавата".

„България е на първо място в света по смъртност от коронавируса заради действията на управляващите. По начина, по който беше направен в България, това е глупав локдаун, защото няма да доведе до съществено подобряване на ситуацията“, коментира по БНР политологът Калоян Методиев, директор на Институт "Рего",

Той посочи конкретни причини за твърдението си: „Закъсняха с училищата - те трябваше да бъдат затворени първи. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да се хранят там, но при спазване на мерките. Контролът по прилагане на мерките е под всякаква критика“.

Според Методиев, който е бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, моделът на управление на правителството минава през идеята за оцеляване, т.е. търси се начин за оцеляване, а не начин за решаване на кризата дългосрочно.

Политологът отправи предупреждение към управляващите относно тяхното желание за евентуално отсрочване на изборите: "Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и ще има много висока цена. Управляващите въобще не трябва да помислят за подобен сценарий. Още повече, че ваксините срещу коронавируса са буквално зад ъгъла. От следващата седмица започват да ги слагат в много европейски страни. Примката на коронавируса постепенно ще бъде разхлабена в края на тази и в началото на следваща година“.

Той коментира и че държавата не помага, но поне да не пречи, защото хората се самоорганизират, въпреки държавата.

Анализаторът цитира изследване на Институт "Рего", според данните от което има нагласа за повишаване на избирателната активност спрямо предходни избори: „Налице е сериозна мотивация в момента, има мобилизация, както и сериозна активност на опозицията“.

„Отчетохме чудовищни нива на омраза към Бойко Борисов. Той забрави да си тръгне навреме“, разкри политологът.

Методиев посочи, че присъствието на президентската институция се изчерпва единствено с критично говорене към правителството. Той обясни, че няма време за нов политически проект. "Освен това трябва и капацитет", уточни той и добави, че се вижда "взаимно намигване" между президента и определени партии от протестите.

„За конституционните промени и Радев, и Борисов не отчетоха политическите реалности”, заяви политологът във връзка с проектите им за промени в Конституцията:

"Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите инструменти за това, а единствено с идеята да се хареса на някаква част от населението. Другият предложи конституционни промени с идеята да спечели няколко месеца. Спечели ги. Резултатът е нула. Пародия!", разкритикува президента и премиера директорът на Институт „Рего“ Калоян Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид

    21 6 Отговор
    Китайският вирус е най добрият в света.
  • 2 Бацо

    55 17 Отговор
    Важно е с пълно шкафче

    Коментиран от #11

  • 3 Последния Софиянец

    23 47 Отговор
    Аз пък харесвам Бойко.Той ме освободи от работата и сега си почивам за пръв път от години.То било хубаво.Мерси Бойко!

    Коментиран от #9

  • 4 Жак Фреско

    37 1 Отговор
    Повече образовани журналисти по добър инфоканал.....останалото е измама диктувана от политици и лобисти!
  • 5 Мерките

    38 4 Отговор
    На входа на някакво магазинче има табела "Влизайте по един". Приматите влизат по няколко.
  • 6 стоян

    29 61 Отговор
    И кой го казва това за омразата -един кумуняга =този да не си мисли че сме влюбени в фигуранта назначен от кгб
  • 7 мдда

    33 96 Отговор
    Отчитаме чудовщина омраза към Румен Фатмаков Радев.

    Коментиран от #59

  • 8 сигурно

    62 16 Отговор
    Ако боко си сложи въжето на врата ,народа златен обелиск ще му направи !
  • 9 Дельо Хайдутин

    69 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Борисов каза:Работата ще ви освободи!А е искал да каже:Ще ви освободя от работа.Сега ми светна.ха ха ха
  • 10 Бюлетин

    48 12 Отговор
    И в Нигерия и в България има Боко харам.
  • 11 отегчен

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бацо":

    Коментара трябва да има смисъл иначе прилича на платен протестиращ.
  • 12 Най-гнусният

    31 9 Отговор
    Дори шкафа не обича Бойко Борисов !
  • 13 политолог

    34 8 Отговор
    Методиев много си слаб като оратор и лидер и водач. Нинова ще те сложи в листата си за предстоящите парламентарни избори. Но пак ще бъдеш неефективен и безличен. Мижитурка.

    Коментиран от #29

  • 14 мислещ

    31 9 Отговор
    Само 5-имата трола с 15-ината ника са му "фенове".
  • 15 Столипиново

    28 13 Отговор
    Ние обичаме Бат Бойко!

    Коментиран от #16

  • 16 Факултето

    24 7 Отговор

    До коментар #15 от "Столипиново":

    И ние също!

    Коментиран от #18, #61

  • 17 Купен

    5 2 Отговор
    Нямаш ли мозък. Мямаш
  • 18 Мечо корито

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от "Факултето":

    И ние го обичаме.

    Коментиран от #21

  • 19 Принудено

    43 11 Отговор
    признание на лъжеца Борисов - "Снимките от спалнята са автентични". Чакам и простата кърджалийска еди-каква си да отговори на това признание , защото тя многократно твърдеше, че никой не е доказал автентичността им. А и онзи от Габрово е време да си спомни какво му е казал Вождът по адрес на въпросната "дама"... Ясни ли са причините за омразата към Бойко Борисов - разбира се, това е политиката "Лъжи, за да оцелееш"...
  • 20 Иван

    15 7 Отговор
    Ти пък откъде дойде че и ъкъл да даваш
  • 21 Hoho Boho

    13 7 Отговор

    До коментар #18 от "Мечо корито":

    Всеки го обича посвоему.... :)

    Коментиран от #25

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 17 Отговор
    оставка БОРИСОВ
  • 23 Кифлите

    14 6 Отговор
    Боко, Боко, обичама та!
  • 24 Hoho Boho

    38 14 Отговор
    „Отчетохме чудовищни нива на омраза към Бойко Борисов."
    Това е началото. Можем и повече...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шопо

    27 8 Отговор
    Доживотен затвор за Психичноболния !!!
  • 27 ПСИХОБОЛЕН 123

    30 9 Отговор
    ТОВА КЪМ МУТРАТА КРАДЕЦ НЕ Е ОМРАЗА А ... СТРАШНА ОМРАЗА .............. Успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Сега не искам дори да виждам жени -- ГЪЛЪБОВА ДА ГО ОСВИДЕТЕЛСТВА НЕМЕДЛЕННО !
  • 28 БОЗА

    10 9 Отговор
    Всеки човек носи радост...един,когато идва...друг,когато си отива...да обичаш насилник си е стокхолмски синдром отвсякъде... ;-)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Нека съм лош

    24 7 Отговор
    В Кърджали без законно се изсичат 40 годишни дървета. За да може шефът на РЗИ Кърджали да строи кооперация върху мястото. Той е лично назначение на госпожата от Кърджали и ГЕРБ. Това се случва и с благословията на кмета от ДПС. Което говори за симбиозата между двете партии.
  • 31 Троловете на бсп

    18 15 Отговор
    Като се разбере истината ще си върнете ли написаните кливети назад, не защото сте долни комундета живеете с лъжи клюки саботажи и интриги на гърба на народа. Дерзайте двуличници. До всички червени фракции.
  • 32 Критик

    12 4 Отговор
    Този изхожда от позицията на изгонен, мисля че неговите разсъждения може да ги направи всеки един средно интелигентен човек.Много е нахъсен от собствената си загуба и отхвърляне от позицията на която е бил.
  • 33 123

    2 8 Отговор
    Трайно решаване на Корона вирус кризата е след като се ваксинират хората, а за това се работи. Всичко друго е вярно и това е казано от комунист, което е невероятно но истина,все пак има и умни и нормални хора сред тях.
  • 34 Behemoth

    14 12 Отговор
    ТИКВАТА го мразим безплатно....ЧУДОВИЩНО!
  • 35 оня с коня

    14 5 Отговор
    Ясно че К.Методиев е ЧОВЕК НА НИНОВА и неслучайто Радев се е освободил от него.Та КОГА го уволниха от Президентството,КОГА стана ЕДНОВРЕМЕННО Директор на Цял Институт/"Рего"/,че и Политолог?А ПЛЮЕНЕТО на въпросния Политолот нямаше да има НИКАВО ЗНАЧЕНИЕ,ако ПРЯКО НЕ ОТРАЗЯВАШЕ Волята на БСП и по-конкретно НИНОВА:Че Румен Радев НЯМА ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН на следващите Президентски избори от БСП!Е тва у Есенцията в Статията, а онова с отчитането на "Чудовищна умраза" към ББ" си е просто ...за Камуфлаж.

    Коментиран от #46

  • 36 7936

    14 3 Отговор
    Туй нЯщо наречено "статия" е някаква компилация от копи/пейст на отделни абзаци през определен интервал.
    Един колега от форума се обръщаше към журналистката Мария с "Маре", та напълно в духа на горепубликуваното ще си позволя да се обърна към Мария:
    "Маре, това ти ли го написа/ преписа? И прочете ли го, преди да го публикуваш?"

    Коментиран от #39

  • 37 МайнКампф

    10 2 Отговор
    Днес най платените са социолози и политолози , който им поръча , той им плаща , и неговата помия разливат ..........
  • 38 !!!?

    12 10 Отговор
    Престъпното поведение на Фигуранта = мародерство по време на Пандемия !!!?
  • 39 МайнКампф

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "7936":

    Не се коси , просто трябва да се пълни норматива от нищо не казващи статийки .
  • 40 Калояне

    11 6 Отговор
    Недей бърка презрението с омразата .За омраза се изисква все пак някакво уважение към обекта и, а този не заслужава.
  • 41 Све

    8 7 Отговор
    25 г България е управлявана от престъпници, а последните 20 от истински БАНДИТИ !!!!! Стига вече. Време е за Възраждане
  • 42 Презрение и ненавист към ...

    7 9 Отговор
    Тиквун от милионите измамени и ограбени граждани на България!За столетия напред...
  • 43 БОРИСОВ ЩЕ ГОРИ В АДА!

    11 11 Отговор
    ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ГО НЕНАВИЖДАТ, ПРЕЗИРАТ, МРАЗЯТ...!ПО СТРАШНОТО Е, ЧЕ ПОЖЕЛАВАТ ЛОШИ НЕЩА И НА БЛИЗКИТЕ МУ... МАКАР, ЧЕ ТОЙ НЯМА БЛИЗКИ! НАЙ-БЛИЗКИ СА МУ ... ПАРИТЕ....!

    Коментиран от #44

  • 44 Замисли се

    8 5 Отговор

    До коментар #43 от "БОРИСОВ ЩЕ ГОРИ В АДА!":

    Недей да съдиш защото, нали си знаеш...

    Коментиран от #48

  • 45 Казанова

    3 5 Отговор
    ... Аз пък си го обичам, този сладур... Така ще му разтреса бузките, че ще ме помни, цял живот...!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 СИКАДЖИЯТА

    9 9 Отговор
    Умира от страх , знае какво е вършил и как ще му бъде платено , пътник е отвсякъде !
  • 48 Hoho Boho

    6 8 Отговор

    До коментар #44 от "Замисли се":

    Прав си. Господ ще го съди.
    там той шкафчето не може да го вземе
  • 49 8888

    10 12 Отговор
    Радостта от падането от власт на Боко Тиквата , ще бъде в пъти по - голяма от радостта от свалянето на Живков .

    Коментиран от #66

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ХХХ

    1 5 Отговор
    МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ!!!’
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Българин

    3 0 Отговор
    Този е толкова политолог,колкото аз съм президент на САЩ.
  • 59 Сигурно

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "мдда":

    Не си разбрал за Толупа става дума.
  • 60 ГОСТ 1

    5 2 Отговор
    Гнусна поръчкова статия,в която абсолютно тенденционно се натрапва омраза и злоба към определено лице.Автора е неизвестен "политолог" с скромен интелектуален потенциал,но със силна финансова зависимост от някои лица от т.н. хазартен бизнес,както и от партийни пристрастия.Това прави проучването и последвалия "анализ" негодни и долнопробни.
  • 61 Татарлито

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Факултето":

    Ние с кв. Христо ботев винаги сме на първа линия
  • 62 любител

    1 4 Отговор
    много си прав няма човек който да не мрази мутра с чекмеджета и сметки пълни с милиони и злато когато хората живеят с по 200лв на месец.крайно време е всички олигарси и мръсни политици в затвора. национализация и малко въздух за народа.
  • 63 АвеАдолфХайл

    4 0 Отговор
    Политолог , социолог и някакъв си анализатор незнаен - това са най платените професийки , който им плажа той им пише и помията и глупостите .
  • 64 КПСС БКП

    2 1 Отговор
    Оценка слаб 2- ... А, пък ние отчитаме Чудовищни нива на омраза към нищото наречено президент на РБ...
  • 65 Какви неща знае,

    0 0 Отговор
    и какви ни ги разправя, и този.
  • 66 Ще чакаме

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "8888":

    Още 1-2мандата ибоико ще подаде оставка ще чакаме това са 10 години бсп се активизира напуцат я масово
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове