29 Ноември, 2020 19:57 2 241 5

Родители искат "зелен коридор" за прегледи

  • пандемия-
  • коронавирус-
  • болница-
  • родители-
  • преглед

Майка твърди, че тя и дъщеря ѝ са заразени в болница

Родители искат "зелен коридор" за прегледи - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на софийската болница “Царица Йоана“, по-известна като ИСУЛ, е взело решение новооткритото COVID-отделение в сградата на болницата да бъде разположено на метри от входа на Дневния стационар за деца с онкохематологични заболявания. Това притесни родители и пациентски организации, разказва NOVA.

След репортажа последва реакция на областния щаб, откъдето съобщиха, че ИСУЛ ще стане „чиста” болница и в нея няма да бъдат приети пациенти с COVID-19. Оттам увериха, че това ще се случи, след като бъдат изписани приетите пациенти. Това обаче не стана. Екип на NOVA направи проверки, която установи, че приемът продължава. Близо 50 пациенти са приети отново. Това безпокои родителите с онкохематологични заболявания. Те не искат затваряне на болницата, а „зелен коридор” за своите деца.

Мая Христова и дъщеря ѝ са се заразили с COVID-19 и вече са се излекували. Според майката обаче, заразяването е станало в болницата, тъй като тя е единственото място, което са посещавали. Тя отправи апел към медиците:

„За да даде детето ми кръв, трябва да мине през централния вход и през няколко отделения, за да достигне до лабораторията. Това е така, защото входът, през който минавахме досега, е затворен. Детето ми е с имунен дефицит. Тя е в рисковата група. Всяка инфекция повлиява на основното заболяване. Умолявам всички медици, да осигурим „зелен коридор” за нашите деца”, обясни Мая Христова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойчо Огнянов

    2 2 Отговор
    Аз пък искам зелено за шкафа.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да ми смучкъти

    0 1 Отговор
    космурлязити зилени
  • 4 От Бате на Глог

    1 1 Отговор
    ЛЕКА-ПОЛЕКА БАТЕ СЕ ЗАВРЪЩА, ОСТАВИ "СВЕТИЛАТА" ДА СЕ ИЗЯВАТ И ВИДЕХМЕ ЧЕ НЕМА СВЕТИЛА, А ДО ПРОЛЕТ ИМА ОЩЕ ВРЕМЕ - 7/8 БЪЛВА ИНТЕЛЕКТ, БОЖКАТА СЪЩО ЩЕ СВЕТИ, ЗА МАНГЪРА НЯМА КАКВО ДА КАЗВАМ, СЯКАШ ОТ ФИЛМ НА СТИВЪН КИНГ ИЗЛЯЗЪЛ
  • 5 Бгкенеф

    0 0 Отговор
    Естествено, че лъжат ... в бг винаги лъжат