Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 14:15 25 275 121

Борисов свика спешно съвещание: Да не съм чул, че няма пари!

  • бойко борисов-
  • министерски съвет-
  • кабинет-
  • медици-
  • медицински работници

Премиерът коментира ситуацията със заплащането на медицинските работници на първа линия

Борисов свика спешно съвещание: Да не съм чул, че няма пари! - 1
Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица над 12 000 души са излекувани от COVID-19. София излиза от областите с най-висока заболеваемост. Лечебните заведения са обезпечени с необходимите медикаменти и защитни облекла. Подготвя се националният ваксинационен план. Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, което свика министър-председателят Бойко Борисов с членове на правителството. На срещата беше докладвана актуалната здравна ситуация в страната и прилаганите мерки за справяне с коронавируса.

Цитиран от "Евроком", премиерът Борисов разпореди планът за ваксинация да бъде изготвен максимално бързо, като подчерта, че ваксините са доброволни и безплатни за българските граждани. Обмисля се стартиране с рисковите групи и работещите на първа линия.

Министър-председателят изтъкна още, че е от изключително значение да се поддържа баланса между противоепидемичните мерки и подкрепата за икономиката. „Не трябва никой да остане с впечатлението, че мерките са самоцелни да тормозят бизнеса или хората. Икономиката да работи, този баланс трябва внимателно да го държите“, заяви премиерът. Борисов добави, че е важно броят на излекуваните да расте, държавата да премине през кризата и бизнесът да работи. Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов добави, че както премиерът Борисов е изискал, полагащите се 1000 лева на всички медицински специалисти на първа линия, както в Поморие, така и в другите лечебни заведения, днес ще бъдат наредени и ще бъдат по сметките им. „Не искам да чувам, че има проблеми със заплащането на медицинските работници на първа линия, с лекарствата и предпазните облекла и с готовността за ваксини“, категоричен беше премиерът Борисов.

Здравният министър подчерта още, че след въвеждането на разширените противоепидемични мерки, за миналата седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070. Ангелов очерта, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил. Наблюдава се и намаляване на натиска върху здравната система, а в София той бе доста сериозен. В национален план е осигурена пълна обезпеченост с лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов акцентира върху нова мярка за подкрепа на бизнеса, която предстои да бъде обявена през настоящата седмица. „Използваме иновативен подход – за първи път в процедурата ще включим и НАП, така че да постигнем максимална скорост и отговор на очакванията на бизнеса“, посочи министър Борисов. Той поясни, че подкрепата ще бъде като процент от оборота, който ще се конкретизира с работодателските организации за секторите, които са засегнати от противоепидемичните мерки. „Очакваме процедурата да бъде бърза, в рамките на седмица да се подават документи и в подобен срок да отговорим със средства от НАП, които в последствие да бъдат възстановени от ОПИК“, уточни министърът на икономиката. Вицепремиерът Дончев подчерта, че схемата ще обхване всички бизнеси, които са затворени като резултат от ограничителните мерки. Процесът на заявяване на желание за подкрепа ще е изцяло по електронен път чрез специален модул през системата ИСУН, което ще улесни максимално процедурата.

По време на работното съвещание министърът на труда и социалната политика Деница Сачева докладва, че мярката „Запази ме“ стартира от днес, като всички останали мерки на правителството в подкрепа на бизнеса и гражданите също остават да действат. „Работодателите могат да комбинират новата мярка заедно с останалите помощи – 60 на 40 или 80 на 20, ако са от сектор хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и транспорт“ посочи Сачева. Социалният министър информира премиера, че са променени и условията на мярката „Заетост за теб“, така че безработни могат да се наемат за 6 месеца срещу заплащане от 610 лева до края на годината и 650 лева от следващата година. „Възможно е и кандидатстване за семейна помощ от страна на родителите, които са неплатен отпуск и децата им до 14 години учат от разстояние, и които отговарят на условията на подоходния критерий. Те биха могли да кандидатстват за подкрепа от държавата и през Агенцията за социално подпомагане в размер на 610 лева на месец“, заяви още министър Сачева.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отбеляза, че по информация на бранша българският туризъм стои стабилно. Работещите в сектора са информирани, че въведените на 27 ноември т.г. противоепидемични мерки ще дадат резултат само и единствено, ако всички сме дисциплинирани и спазваме разпоредбите на здравните власти. „Ще сме безкомпромисни по отношение на нарушенията. Целта ни е в последствие да се постигнат нива, които да позволят мерките да бъдат смекчени“, добави Николова.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски докладва, че от 13 март т. г. до вчерашна дата във връзка с осъществяването на контрола за изпълнението на заповедите на министъра на здравеопазването, образуваните досъдебни производства са 3180.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 50 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фазан

    180 14 Отговор
    Кьорфишециии...

    Коментиран от #7, #15

  • 2 мислещ

    162 18 Отговор
    Хаха, и тия 12К сигурно тиквата лично ги е "излекувал", познах ли ли да?
  • 3 КОТарАК

    208 20 Отговор
    колко е страшно по време на криза начело на държавата да е луд предполагам се убеждават и най-върлите гербери

    Коментиран от #31, #57

  • 4 zeus

    232 14 Отговор
    Всички видяхме фиша на една медицинска сестра на първа линия, 640 лева заплата. Баце устата му е голяма, ама реалността е друга...

    Коментиран от #106

  • 5 чети и мисли

    158 18 Отговор
    Пари има и чекмеджето е тъпкано, ще управляваме "шляхтата ",докато измре и последния протестиращ!!

    Коментиран от #13

  • 6 Българка

    183 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов свика спешно съвещание: Да не съм чул, че няма пари!"
    Да разбираме ли че вождът ще върне откраднатото през различни схеми на хората. Ако това стане, ще бъдем Швейцария на Балканите

    Коментиран от #28, #107

  • 7 Прост въпрос

    78 15 Отговор

    До коментар #1 от "фазан":

    Прост въпрос

    При тази върлуваща Ковид-пандемия,
    трябва да се избягва струпването на хора, нали?


    Защо тогава,
    единствено в България,
    от държавите в ЕС,
    продължава да не се гласува по пощата?

    Коментиран от #27

  • 8 zyl

    142 8 Отговор
    Ти не искаш да чуваш ама сестрите от първа линия си показват фишовете за по 600 лв. месечна заплата. По добре първа линия касиер в лидъл за 1200 лв.
  • 9 Шкафбанк

    100 6 Отговор
    Уверяваме нашия Влижител, че има огромна сума пари на негова сметка и сме с висока ликвидност в копюри по 500€ и кюлчета злато! Спете си спокойно българи!
  • 10 Всички

    95 4 Отговор
    да връщат заграбените милиарди и , ей на пари !

    Коментиран от #32

  • 11 Фактъ

    99 4 Отговор
    Само да е чул , че за чекмеджето няма пари !
  • 12 3495

    96 6 Отговор
    Бойко е македонец, дал съм, излекувал съм, построил съм, отворил съм, спасил съм...
  • 13 Факт

    94 7 Отговор

    До коментар #5 от "чети и мисли":

    ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов
    са от най долната, некадърна и крадлива
    утайка на БКП!
    Факт!

    Коментиран от #18

  • 14 И аз искам евра

    78 5 Отговор
    Бойко ! Нямам ПАРИ !!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НЯКВО ГРИПЧЕ

    17 71 Отговор
    ЗАБОЛЕЛИ ОТ МАНГЪР-19 ДА КАРАТ НА ЧАЙЧЕ И СУПИЧКА! КВО СТАНА С ТРИДЕСЕТТЕ ДОБРОВОЛЦИ ОТ БСП, НАЛИ ЩЯХА ДА МИЯТ КЕНЕФИТЕ В БОЛНИЦИТЕ? НА КАКА КУРИ ЩЕ Й ПОДАРЯ ПАРЦАЛ!

    Коментиран от #23, #33, #39

  • 17 сара

    49 7 Отговор
    На 12000 им е минало.
  • 18 чети и мисли

    70 7 Отговор

    До коментар #13 от "Факт":

    Така наречената, фракция на Хунтата!
    Нищо общо с държавни дела ,а този човек , е явно невменяем!
    Жалко за милионите умни и честни хорица , които днес са затворници на фалшивата политика , на Борисов със марионетките около него и техните кадри.
  • 19 ПОМОЩ ДРУГАРИ

    17 60 Отговор
    НА МАНГЪРОВ И ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БСП - ДЪЛБОКА ПРИЗНАТЕЛНОСТ ОТ МАЛАШЕВЦИ И ОРЛАНДОВЦИ!

    Коментиран от #58

  • 20 пройчо

    65 6 Отговор
    "... Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов добави, че както премиерът Борисов е изискал, полагащите се 1000 лева на всички медицински специалисти на първа линия, както в Поморие, така и в другите лечебни заведения, днес ще бъдат наредени и ще бъдат по сметките им...."********Да му го наредят в задника на тоя близач долен!!!!
  • 21 случаен

    50 3 Отговор
    т0ва да не съм чул,че няма пари явно се отнася за тез дет се жалват
  • 22 ДО ЧЕТНИЦИТЕ

    10 52 Отговор
    КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ НА ВНВ 1,2,3,4 И 5? ЧЕРЕПА ПЛАЩАЛ ПО 5000 НА ЗАБОЛЯЛ! САМО СРЕЩУ ЕПИКРИЗА ЗАВЕРЕНА НА ПОЗИТАНО! НА СЕДЯЩИТЕ СИ В КЪЩИ - САМО БЛАГОДАРИ!

    Коментиран от #45

  • 23 Мазньо

    44 6 Отговор

    До коментар #16 от "НЯКВО ГРИПЧЕ":

    А заболелите от BOJCOVID на какво ще я карат.....
  • 24 Тоя си мисли, че е саудитския крал

    74 8 Отговор
    Мутрата си е мутра. За 13 години не можа да се научи на елементарна икономика. Съсипа и окраден до шушка държавата, а сега не искал да чувал... Ама ние сме за бой.
  • 25 ББ РАЗДАВА ЛВ

    22 54 Отговор
    КОЛКО ОТПУСНА БСП И НА КОГО ПРИ КРИЗАТА ПРИ ВИДЕНОВ, ЧЕ СЪМ ЗАБРАВИЛ?

    Коментиран от #29, #30, #37

  • 26 Барца Чекмедже

    46 5 Отговор
    кЪк така нЕма парИ, бе? ИзпОтих се, докато стигна до чекмедженцето, гледам- и кюлчЕтата и пачките са вътре.
  • 27 чети и мисли

    29 4 Отговор

    До коментар #7 от "Прост въпрос":

    Де да има, кой да те чуе ,разбира се ,че е така .
    Във пустинята човека ГО чу ,но този тук , е много зает и ,глистите го сърбят , има някакъв дефект от детството ,не може да стои на едно място, продължително време, И ПРАВИ, БЕЛЯ СЛЕД БЕЛЯ.
    Модерната диагноза в белия свят се нарича,
    "А- ДЕ- ХОДИ"?
  • 28 БАЙ Х@Й

    48 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Де си видяла МЕЧКА МЕД ДА ВРЪЩА !!!!!!! Ха дано , ама надали!
  • 29 ТОВА МАЛКО ЛИ Е

    16 39 Отговор

    До коментар #25 от "ББ РАЗДАВА ЛВ":

    3000ЛВ. ЗА 1 ДОЛАР И НИ НАПРАВИ ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ.

    Коментиран от #35

  • 30 БАЙ Х@Й

    33 3 Отговор

    До коментар #25 от "ББ РАЗДАВА ЛВ":

    Как може да забравиш, като не си бил роден тогава !

    Коментиран от #52

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ТРОПЧО

    19 4 Отговор

    До коментар #10 от "Всички":

    ОО ЧАКАИ 7А ГИ ВЪРНАТ ДА НЕ Е ЧУЛ БОКО ЧЕ НЯМА ПАРИ ЪМА И ДА НЕ ДАВАТ ИМ КАЗВА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 33 БАЙ Х@Й

    39 3 Отговор

    До коментар #16 от "НЯКВО ГРИПЧЕ":

    Подари го на мЕнИстЕра, на Лъчко МозАка, на Дариткова .... нали щяха да влизат в отделенията !
  • 34 андрешко

    14 44 Отговор
    във форума само комунистически тролове деца или внуци на такива които са цуцали от майка БЪЛГАРИЯ и сега останаха на сухо и си гризът ноктите от завист така е вашето време изтече стига 70 години на държавна ясла

    Коментиран от #38, #46

  • 35 Германец

    46 6 Отговор

    До коментар #29 от "ТОВА МАЛКО ЛИ Е":

    Абе и ние през ВСВ нямахме хляб и сапун.И ние бяхме "милионери".Ама нали се сещаш, че няма как това да е вечно.Така, че ГЕРБавите ти селски номера не минават....Между другото, да те питам: Ако ТУЛУПА от Банкя тогава беше премиер, дали $ нямаше да стигне 5000лв., или великия "икономист"-ТИКВА щеше да го направи 20 СТОТИНКИ за $1?!....хахаха.
  • 36 След като

    38 3 Отговор
    Всичко е 6 за чий го провеждаш това спешно съвещание, бе шмульо. Ааа, не си ръсил глупости почти десет часа, и бързаш да се поправиш, а.
  • 37 ББ не раздава

    50 4 Отговор

    До коментар #25 от "ББ РАЗДАВА ЛВ":

    А стига с тия оправдания от време оно.
    Комунистът Борисов от Марс ли падна?

    ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов са най-долната,
    най-некадърната и най-крадливата утайка на БКП.

    Жан Виденов беше преди приемането ни в ЕС, нали?
    При приемането ни в ЕС, Румъния бяха след нас , нали?

    След три мандата на Борисов,
    Румъния са вече далече пред над нас
    по жизнено равнище и по законност!
    ФАКТ!

    Коментиран от #51

  • 38 🐷 Боко ТИКВАТА

    33 5 Отговор

    До коментар #34 от "андрешко":

    Ние рожбите на БКП продължаваме да сме на софрата, и да крАднем, а ти си ги разправяй глупостите на Филанкишията. :-)
  • 39 БАЙ Х@Й

    40 5 Отговор

    До коментар #16 от "НЯКВО ГРИПЧЕ":

    здравният министър: .
    „Ако толкова няма лекари, които да влязат, аз ще вляза! Ще призова и българските депутати, които са лекари да си свалят костюмите, да облекат екипите и да влязат в болниците!“, каза още той. / и прати ..... Мангъров /
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 празна тиква

    47 4 Отговор
    Тиквун се перчи с някакви тъпи изцепки , дет нямат нищо общо с реалността и си мисли , че впечатлява някого.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Presian

    37 2 Отговор
    "Да не съм чул, че няма пари!"Като има защото трябваше да се публикуват фишове от заплати и социалните мрежи да затрият,че чак тогова да се нарежда да се изплатят възнагражденията? А от тези над 3000 досъдебни производства, колко ще издържат в съда?
  • 44 НИКОГА ПРЕДИ

    10 56 Отговор
    БОЙКО САМО РАЗДАВА ПАРИ!? КОГА И КОЙ Е ДАВАЛ КАТО НЕГО??? КОГА ПРЕДИ Е ИМАЛО ОПАШКИ НА ГРАНИЦАТА ПО 30000 НА ДЕН ДА ОТИВАТ НА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ? КОГА ВСЯКО СЕМЕЙСТВО Е ИМАЛО СОБСТВЕН АВТОМОБИЛ ИЛИ ПО ДВА И ПОВЕЧЕ??? КОГА СМЕ БИЛИ ПО-БОГАТИ?

    Коментиран от #50, #71, #82, #96, #100

  • 45 Черепа

    29 4 Отговор

    До коментар #22 от "ДО ЧЕТНИЦИТЕ":

    A cтигa c тия oпрaвдaния oт врeмe oнo.

    Кoмуниcтът Бoриcoв oт Мaрc ли пaднa?



    OПГ-ГEРБ и кoмуниcтът Бoриcoв ca нaй-дoлнaтa,

    нaй-нeкaдърнaтa и нaй-крaдливaтa утaйкa нa БКП.



    Жaн Видeнoв бeшe прeди приeмaнeтo ни в EC, нaли?

    При приeмaнeтo ни в EC, Румъния бяхa cлeд нac , нaли?



    Cлeд три мaндaтa нa Бoриcoв,

    Румъния ca вeчe дaлeчe прeд нaд нac

    пo жизнeнo рaвнищe и пo зaкoннocт!

    ФAКТ!

    Коментиран от #53

  • 46 БАЙ Х@Й

    27 5 Отговор

    До коментар #34 от "андрешко":

    "във форума само комунистически тролове деца или внуци на такива които са цуцали " - ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА , не тук !!! Цветанов- баща, Фандъкова -баща, Лиляна Павлова -дядо, .....
  • 47 Сачева и НАП ще помагат на Бизнеса?????

    28 2 Отговор
    Бизнеса да НЕЕ хванал "Стохломския синдром" кърлежи те и пиявици те ще помагат на Биснеса??? Да го "Отпишеме" напълно, щом това ще бъдат "" помощниците"!!!
  • 48 На тоя

    34 2 Отговор
    Костюма не му седи добре, да слага червения нос и шарените дрехи.
  • 49 Тиква

    39 4 Отговор
    Оставката на Тиквеника Мутренски
  • 50 евроГЕЙец

    32 3 Отговор

    До коментар #44 от "НИКОГА ПРЕДИ":

    Абе да не дава Господ на никой евроГЕЙец да е токова "богат", като Ганьо.Голямо богатство, голяма работа сме!
  • 51 МИ КЪ

    10 34 Отговор

    До коментар #37 от "ББ не раздава":

    РУМЪНИЯ НИ ИЗПРЕВАРИ ЗАЩОТО БСП С ДПС И ЦАРЯ КРАДОХА ТА СЕ НАС.АХА. ДО2009 Г. ЗАКОПАХА 3 МИЛИАРДА В БЕЛЕНЕ, 1 МИЛИАРД В ЦАНКОВ КАМЪК. КУГАРИ, ВЛАКОВЕ СИМЕНС, ФРЕГАТИ, ВЕРТОЛИТИ, САМОЛЕТИ ВЗЕТИ И НЕПЛАТЕНИ /ГЕРБ ГИ ПЛАТИХА ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ/, КОХЕГЕР, БАТКО И БРАТКО, ФОТО ВОЛТАИЦИ, ВЕЦОВЕ И Т.Н!!!
  • 52 ДОБРЕ Е ЧЕ ТИ

    5 12 Отговор

    До коментар #30 от "БАЙ Х@Й":

    ТИ ЛИ МЕ ИЗРАЖДА, ЧЕ АЗ НЕ ТЕ ПОМНЯ?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТАКА БЕШЕ

    14 31 Отговор
    КОЛКО ПО ДОБРЕ НИ БЕШЕ, КОГАТО ОЛИГАРСИТЕ НИ СМУЧЕХА ПАРИТЕ, 20 ГОДИНИ НАРЕД??? ПРОКУРАТУРА, СЪД, ПОЛИЦИЯ НЕ РАБОТЕХА. ПАРТИИТЕ СИ БЯХА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. ДОЙДЕ ББ И ЗАПОЧНА ДА СЪБИРА ПО 4 МИЛИАРДА ГОДИШНО ПОВЕЧЕ ЗА БЮДЖЕТА ОТ МИТНИЦИ, НАП, ОТ АКЦИЗИ, ДДС ОТ КРАДЦИТЕ, КОИТО СЕГА СА В СЛЕДСТВИЕТО /НЕ ВСИЧКИ/. НАЛИ ТЕЗИ 4 МИЛИАРДА СА ВЗИМАНИ ОТ НАС? ВДИГНА БВП ДВОЙНО - ПЕНСИИ ЗАПЛАТИ - СЪЩО! НО СТАНА НЕУДОБЕН ЗА МНОЗИНА ОТ СИВАТА ИКОНОМИКА. И СЕГА РЕВАТ! А ГА ЯДОХА КИФТЕТАТА НИ РИВАХА, А?

    Коментиран от #59

  • 55 Академик

    8 19 Отговор
    Велик, да се свети името МУ!
  • 56 Само да чуя,че

    31 4 Отговор
    Няма пари......в шкафчето ми.
  • 57 С мустак

    29 3 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Не е луд ,не е Гой лудия ....
    Луди са хората ,дето го избират и ...ТЪРПЯТ все още ...а не се обеденим и да го ...изритаме в едно със шайката Му...
    Не е луд ...ами тъп,прост и ...клептоман ...
  • 58 Сбогом Дрогари

    16 5 Отговор

    До коментар #19 от "ПОМОЩ ДРУГАРИ":

    Скоро зе изнасям в юар. С мебелите барабар...
  • 59 Българин

    22 2 Отговор

    До коментар #54 от "ТАКА БЕШЕ":

    Е нема вече Алкохол и цигари без бандерол,контрабанда пилешко и телешко,захар,бензин.....Няма циганки по Илиянци"фактури,фактури""цигари,цигари'....Нема "Бело" и "холандец" на всеки ъгъл на всяко училище и дискотека.....Нема,бате....Ченгета ловиха,митничари ловиха.....Нема,бате.....Бат Бойко им сви сърмите...Сега бутане на ГЕРБ му е майката- Оставка,бе Мутро.....

    Коментиран от #63

  • 60 Тук има

    28 2 Отговор
    Прав е. Има пари милиони в чекмеджетата Му.
  • 61 4345

    21 2 Отговор
    за секунда си помислих, че съм объркала годината, но не - все 2020 е, но патосът на докладчиците е като през 51-ва - 89 -та година... УжасТ
  • 62 Франкфуртер

    38 2 Отговор
    Нямам спомен след Тодор Живков в българския политически живот да е имало чак толкова просташко говорене, чак толкова примитивно поведение. И независимо кой е бил на власт през тези десетилетия, в крайна сметка се е стремял да се придържа към някакво ниво на приличие.
    Допреди година, или по-скоро допреди пандемията, самият г-н Борисов също полагаше известни усилия да поддържа поне частично приемлив образ. Да, от устата му се изплъзваха глупави и лишени от финес изрази, но поне се стремеше да не говори на диалект.
    Само че през последните месеци той излезе иззад паравана на фалшивото приличие, за да ни разкрие мащаба на простащината в целия ѝ натюрел. Дори когато се обръща към нацията, г-н Борисов говори "по селски", поставя ударенията неправилно и казва "направиме" вместо "направим".
    Тази профанска реч отблъсква интелитентните хора. Тя предизвиква отвращение, тъга, срам.
    Хората никога не са били равни в знанието си. И евтините популистки думи, произнесени "по селски" от премиер-министъра ни, те са истински мехлем за ушите на вече опростачените от него над 1 млн. глави..
    Защото те чуват и виждат как простащината има достъп до власт. Как незнанието не е бариера, как безпросветността е норма. Това прави незнаещите хора агресивни, но и податливи на манипулация.
    Бойко Борисов го наби на интелигентността и знанието с 200. В "Дневник" прочетох цитати от интервюто му във "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Това не е интервю на премиер, това е интервю на примат. М

    Коментиран от #69

  • 63 ЦИГАРИ БАТЕ

    10 19 Отговор

    До коментар #59 от "Българин":

    ДА БЕ, ОСТАВИ ХОРАТА БЕЗ РАБОТА. НА ПАЗАРА "КИРКОВ" СИ КУПУВАХ ЕВТИНИ ЦИГАРИ - ВСЕКИ ЦИГАНИН ТИ ПРЕДЛАГАШЕ ОТРОВНИ МЕНТЕТА БЕЗ БАНДЕРОЛ, ТА СЕГА СЕ ЛЕКУВАМ. ДАНО НЕ ХВАНА И КОРОНАТА ОТ НЯКОЙ МАНГЪРОВЕЦ ИЛИ БАБИКЯНЕЦ!
  • 64 Behemoth

    21 3 Отговор
    Ееееее днеска пътищата не стават ли за инспекция ? ХАХАХА...

    Коментиран от #76

  • 65 Silver fox

    16 4 Отговор
    Така, така, хвърляйте пачките! Това е грижата на Правителството!
    Един ден, когато пандемията от Ковид19 свърши, да се проверят от гл.прокурор сметките на всички които са работили в здравеопазването!
  • 66 до 62

    26 3 Отговор
    Имай в предвид, че Бойко е завършил образование в землянките на Банкя.
  • 67 Защо чак

    27 3 Отговор
    сега? Това не можеше ли да се направи още през март. Много неща могат да се направят, за де се вдигне стандарта на живот, но сиромашията и мизерията са национална политика и лост за управление на масите. Как градове с население от десетки милиони жители се управляват и просперират а една България от 5 - 6 млн. жители не може да се оправи? Може но никой няма интерес, защото в мътна вода риба се лови и се правят пари. Трябва да сме бедни, болни и отчаяни, за да сме послушни. Нали Баце!

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ИСКАШ УМНО ДА

    9 23 Отговор

    До коментар #62 от "Франкфуртер":

    ДА БЕ, ЖАН КОЛКО УМНО И ИНТЕЛИГЕНТНО ГОВОРЕШЕ - 6 ДОЛАРА ЗАПЛАТАТА! ЛУКАНОВ УМНО РАЗДАДЕ КУФАРИТЕ С МИЛИОНИТЕ ДОЛАРИ, А ЦАРЯ ГОВОРЕШЕ НАПРАВО - ЦАРСКИ! АМА КЪВ ТУР НИ БЯХА ЗАВРЕЛИ? ОЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГО ИЗПЪР.ИМ!

    Коментиран от #72, #77

  • 70 chi

    22 2 Отговор
    Че от къде да има пари като ги откраднахте...
  • 71 Presian

    29 4 Отговор

    До коментар #44 от "НИКОГА ПРЕДИ":

    Ходим в Гърция защото обслужването е по-добро и е по-евтино.Това,че имат по две коли не означава, че хората са богати.Десет от тия коли не струват колкото една нова.А колко семейства са със заеми и ипотеки?

    Коментиран от #83

  • 72 Мазньо

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "ИСКАШ УМНО ДА":

    Простите винаги по толкова вземат....
  • 73 Бачо Киро

    27 3 Отговор

    До коментар #67 от "Защо чак":

    Ситуацията е 99% политическа, 1% медицинска. Виж им и данните - по 4000+ болни на ден вече от месец уж, а 12000 излекувани само за седмица, демек 1700 на ден. Умрелите са уж 100ина. Къде са другите 2000+ на ден, щом не са умрели или излекувани, никой не знае. Явно болниците ни са много големи и с хиляди легла всяко едно, щом не можем да си открием пациентите.... Парата обаче я откриват веднага, да платят обаче на хората поне, които наистина са затруднени, за там няма. После търсят медицински сестри и лекари.... Ще намерят ама....
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 VVV

    24 1 Отговор
    ,, Да не съм чул, че няма пари!,, ТЕГЛИХМЕ ЗАЕМИ ЩОТО НЯМА НИЕ ДА ГИ ВРЪЩАМЕ. Пари имало .Има овце ,а не пари.
  • 76 Като знае

    10 1 Отговор

    До коментар #64 от "Behemoth":

    Как са строени и как се подържат няма да го е страх ли.
  • 77 Бачо Киро

    19 2 Отговор

    До коментар #69 от "ИСКАШ УМНО ДА":

    Нищо не се е променило - тоя с червената книжка те управлява, заедно с останалите с куфарчетата. Дори Плевнята е бил с куфарче. Ти му вярвай за скъсаните дънки и счупената лада, ма отворил фирма в Германия през 90те.... Само гаранцията беше 100000 марки при отваряне на фирма от лица от 3ти страни. 100000 марки минимум + скъсани дънки + счупена лада не могат да съществуват в едно изречение.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бачо Киро

    4 13 Отговор

    До коментар #74 от "Умен по цялата глава":

    Който иска, намира начин. Останалото е за неможещите или мързеливите. Като няма лошо човек да не може, но не е хубаво да го мързи да прави нещата на 100%, каквито и да са те. У нас повечето работят на 5%, но ако може да вземат на 500%....
  • 80 Баце командва парада

    18 1 Отговор
    и разпределя парата ама им се кара на тези слаботоковите министри-артисти, че уж от тях нещо зависи. Тези са само фигуранти на хранилка. Баце, стига с тези банкянски номера все пак доста хора сме с основно образование и ти хващаме играта. Измисли нещо ново. Промени репертоара. Накарай ни да те обичаме, че идат избори и някой друг ще яхне метлата и ще ти омете шкафчето.

    Коментиран от #81

  • 81 Бачо Киро

    17 1 Отговор

    До коментар #80 от "Баце командва парада":

    Хляб и зрелища. По възможност без да дава хляб даже.
  • 82 Антигерб

    18 1 Отговор

    До коментар #44 от "НИКОГА ПРЕДИ":

    Никога преди бойко толупов не сме имали такъв заем - кой ще го изплаща. Хайде стига бойко раздавал пари - раздава само на такива като теб.

    40 милиарда външен дълг го раздели на два милиона работещи (махам администрацията) и излиза че всеки работник трябва да връща по 20 000 лева с жената 40 000 и това без лихвите - а 40 000 лева моето семейство от банкянската тиква не сме видели.

    Е някои калинки се облажиха и с повече и тъкмо те го поддържат и те ходят в Гърция на почивки.
  • 83 ПРЕДИ ГЕРБ

    3 23 Отговор

    До коментар #71 от "Presian":

    ТАКА ДЕ. ПРЕДИ ГЕРБ ПРИ ВИДЕНОВ, ПРИ ЦАРЯ И ТРОЙНАТА КОАРИЦИЯ НЯМАШЕ КОЛИ, ЧУЖБИНА, ДАЖЕ БЕНЗИН ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НЯМАШЕ- РЕДЯХМЕ СЕ ПО 100 КОЛИ ПО ЦЯЛА НОЩ! МАГАЗИНИТЕ ПРАЗНИ, ЗА ХЛЯБ СЕ ЧАКАШЕ 2 -3 ЧАСА! ТОГАВА ЛИ СМЕ БИЛИ ПО БОГАТИ?

    Коментиран от #87

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Sofia

    12 3 Отговор
    Всеки дошъл в града от разни селища , които за да ги намериш , първо трябва да се изгубиш след като се пошматкат и сменят няколко работи , където естествено искат да се работи , пробват в полицията и ако не могат да станат полицаи , стават таксиметрови шофьори.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Уеб сайт

    19 1 Отговор
    Защо мършляка Борисов не е в затвора вече.

    Коментиран от #98

  • 91 Мазньо

    5 1 Отговор

    До коментар #89 от "Умен по цялата глава":

    Явно срокът е изтекъл отдавна...А ти сигурен ли си ,че е пърхут,а не ситно стрити рога...
  • 92 Абв

    15 1 Отговор
    Това с тая първа линия е много отосително, дават ги в РЗИ и то даването започва от директора и началниците и докъдето стигнат, в болниците е същото, първо за лекарите и администрациите, за надолу ако остане, та в общи линии това им е първата линия, ако се вреди тук таме някоя сестра връзката, това е

    Коментиран от #94

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 БАЦЕ БАЦИЛА

    8 1 Отговор

    До коментар #92 от "Абв":

    А заразените не са ли на първа линия,на тях що няма нищо...
  • 95 Бай Шиле

    16 0 Отговор
    Мисирките и Премиерът продължават да използват "ИЗЛЕКУВАНИ",а не ОЗДРАВЕЛИ ?! Първата държава в света която може да лекува КОВИД. Българи юнаци!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Браво Боко

    11 0 Отговор
    Браво Левски Какво ти пука нали си гледаш чекмеджетата всеки ден
  • 98 Съдът

    7 0 Отговор

    До коментар #90 от "Уеб сайт":

    Ние сме във ваканция
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Кога

    14 2 Отговор

    До коментар #44 от "НИКОГА ПРЕДИ":

    Кога е имало толкова българи да изкарват прехраната си в чужбина? Това е най-бързо развиващата се индустрия в България по време на управлението на ГЕРБ.
  • 101 SAAB

    10 0 Отговор
    Шъ отвориш чИкмиджето....и шЪ съ удИвиш.......сИчко шЪ ти земат.....а то и таМ де си тръгнал нема тИ требе !
  • 102 неразбиращ

    12 0 Отговор
    Този човек се разпорежда все едно е абсолютен монарх на България. Ние ли сме много тъпи, или той е много умен? Ако не беше трагично,щеше да е много смешно. Този такова с 200 мита, че българите сме били велик народ
  • 103 гост

    8 0 Отговор
    абе на Балканите от 1000 години насам всичко е "мижи да те лажем"
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 историчката

    7 1 Отговор
    Прилича на един диктатор, който в последните дни на ВСВ хвърлял на фронта въображаеми армии.
  • 106 Невролог

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "zeus":

    Виждате ли кой разединява лекарското съсловие?? Едните- на първа линия, другите- по-назад на 2-ра,3-та и N-та!! Невролози,Кардиолози,Хирурзи,Онколози и т.н.! Всички те консултират и ПРЕГЛЕЖДАТ в Спешна помощ, напускайки отделенията и клиниките където постоянно работят!! Т.е. те имат ПРЯК КОНТАКТ с идващите отвън в " Спешна помощ" и много от тях са заразени!! Но тези специалист и не се водят НА ПЪРВА ЛИНИЯ??! За тях няма бонуси от 1000 лева!! За чиновниците от РЗИ обаче има! Крайно време е всички да разберат,че ВСИЧКИ ЛЕКАРИ,които имат пряк КОНТАКТ с болни са НА ПЪРВА ЛИНИЯ!! НОЩ и медии!! Разбрахте ли???

    Коментиран от #116

  • 107 Алфа Ромео

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Така е, само от КТБ загубите са 15 млрд. лв.!
  • 108 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 0 Отговор
    За Фейк-16 на картинка пари има...
  • 109 без коментар

    8 1 Отговор
    ...българският туризъм "стои стабилно".....само това е достатъчно за да игнорирам всичко казано и "направено" от тази сбирщина от некадърници.
  • 110 СусБе

    6 0 Отговор
    От тая ваксина май ще умрат повече защото да те ваксинират там дето върлува дзверо е все една да гасиш пожар с бензин!
  • 111 Patton

    2 0 Отговор
    А ако чуе- ще отвори шкафчето си и ще даде малко , но със свито сърце ли ?
  • 112 ЗЕЛЕНчук

    4 0 Отговор
    Кое е по-опасно за България - КовиД-19 или БойкО-20 ?
  • 113 7483

    4 0 Отговор
    Боеко, ти си премиер, а не монарх.

    Носиш политическа и наказателна отговорност за всички недъзи на управлението си.

    Крайно време е да ти подадем оставката, а после съд, присъда, конфискация.
  • 114 Адам

    2 0 Отговор
    Мутропитека да вади от шкафа откраднатите евракис и да ги раздаде:)
  • 115 Аз давам пари, ама някой ми "прави

    1 0 Отговор
    Номерца"Парите отиват се при наши хора!! А аз давам!!! После се" Налага да връщат", Честни, Добри хора, връщат част от парите!!!
  • 116 Хирург

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "Невролог":

    Муфтаджийски, Кантара, Кунката ,Балтов,Богов и СКУБИВЕЖДИЧКО са тия, които разделят лекарското съсловие и демотивират лекарите от 2,3 иN-та линия!! Какво свърши Муфтаджийски! " Яко ще се мре" ," колона от камиони с трупове" и т.н.После се скри!! Вижте оценките на народа в социалните мрежи за тъпотиите,които ръси тоя психотерорист!!

    Коментиран от #117

  • 117 Гинеколог

    2 0 Отговор

    До коментар #116 от "Хирург":

    Оперирах жена!! Животоспасяваща операция!! Оказа се, че е зараЗена с " корона"!! Ало, Мутафчийски!! Аз на коя линия съм?? Чиновникът от РЗИ по- важен ли е, че се води " на " първа линия'"!!??
  • 118 Жулиен Гаков

    2 0 Отговор
    Бокоооо вади чекмеджето и давай на сестрите по 10 бона а на лекарите по 20 а не да си дават живота за разбойници като теб за жълти стотинки!! Бандит такъв!
  • 119 Ох тежко се живее в българия

    2 0 Отговор
    От тоз ми се повръща,
  • 120 Бай Иван стражара

    1 0 Отговор
    Работя в сферата на хазарта. Два пъти затварят и не работя. Първият път за 3 месеца а сега незнайно колко. Имам и 2 малки деца. Единственото с което ми е помогнала държавата е един кредит от 4500 лв.как се живее така.сега евентуално някви подаяния от 24 лв на ден. Не искам подаяния искам работа. Ама тия в правителството се мислят за богопомазани. Чудя се на следващите избори колко от хората които работят в хазарта или моловете ще гласуват за тях.
  • 121 Жулиен Гаков

    1 0 Отговор
    Вземи си парите от хвърчилата и оправи здравеопазването , американска подлого!