Last news in Fakti

3 Декември, 2020 13:51 2 040 8

Нигяр Джафер: Няма достатъчно информация за ваксините

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • мерки

Част от мерките са закъснели, друга част са безсмислени и само за пред публиката

Нигяр Джафер: Няма достатъчно информация за ваксините - 1
Снимка: БГНЕС

„Възниква въпросът защо изпълнителната власт, която има достатъчно правомощия, прехвърля решението към Народното събрание. Причините може да са прехвърляне на отговорност, презастраховане и неяснота. Важно е дали България е готова да реагира логистично да се справи с подобен проблем“. Това коментира пред БНР депутатът от ДПС и член на здравната комисия в НС Нигяр Джафер.

Повод е гласуването от НС на проекторешение за участието на България в предварителни споразумения за покупка на ваксини срещу COVID-19.

Според нея е притеснително постоянно обявяване на все по-нови и различни щабове, координационни центрове, планове, стратегии в хода на епидемията.

"Част от мерките са закъснели, друга част са безсмислени и само за пред публиката. Проблем е, че първо един проблем се отрича, после се признава... Дали не се закъснява с информационна кампания какво се очаква при ваксиниране? Хората трябва да направят информиран избор дали да се ваксинират“, каза тя.

Джафер подчерта, че се намираме в конкурентна среда, в която фирмите се надпреварват по отношение на време, а има компромиси по отношение на ефикасността и безопасността. „Надпреварата е за имидж и за ниша“., изтъкна тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    21 1 Отговор
    Гербавите знаят че ваксината е отрова и бягат от отговорност. Затова прехвърлят отговорноста на народното събрание.
  • 2 БСП за България и Радев

    13 3 Отговор
    Браво на Нигяр, оказа се повече българин от всички!!! Давайте ДПС да мачкаме ГЕРБ заедно
  • 3 БГ абсурд

    13 0 Отговор
    Информация може и да няма, но планът за ваксинация е факт, благодарение на малоумниците.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Забелязъл.

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А тая твоя санитарка Деси знае ли изобщо за твоето жалко съществуване ??????2649
  • 6 Потрес

    14 0 Отговор
    Бил и мелинда Гейтс от 3 години мощно инвестират милиони долари в Пфайзер. Особено ги интересуват разработки на ваксини. Всамия сайт на фирмата и на НЮ сток ексчейнч може да видите новините, започващи от 2017, 2019, 2020... годии! нищо няма да коментирам, оставям го на вашите умове!
  • 7 Здравен фашизъм

    11 1 Отговор
    ' Къв избор йе !? Здравната ФАШИСТКА Гергана Паси каза, който не се ваксинира поне два пъти няма да мръдне от държавата и да забрави за Европа и света !!! Оше не е уточнила обаче, как ще го контролира с нови затворени ЕС граници и огради или модерно, ще ни следи с чип ??? Също не каза, ще ни татуира ли номерче или направо QR код ? Питайтайте Гергана Паси, явно евреите знаят, как !!?
  • 8 6299

    4 0 Отговор
    Когато фирмата производител подпише документ , че ваксината е безопанса и фирмата да носи отговорност.