Last news in Fakti

3 Декември, 2020 20:33 2 971 22

Вече ще издават направление за PCR и след + антигенен тест

  • антигенен тест-
  • pcr тест

Промяната идва ден след критиките за нелогичното ограничение

Вече ще издават направление за PCR и след + антигенен тест - 1
Снимка: Shutterstock

Направление за PCR тест ще се издава и след положителен резултат от бърз антигенен тест, който е направен от оторизиран изпълнител на медицинска помощ, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Вчера стана ясно нелогичното ограничение личните лекари да издават направления за PCR, ако пациентът има положителен резултат от бърз тест.

Пациентите с положителен антигенен тест не се отчитат като случаи в Единната информационна система. Според експерти казусът води не само до разминаване в данните, а и до повишаване на така наречената скрита заболеваемост.

Промяната е предвидена в подписания днес договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2020-2022 г., уточниха от МЗ.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    7 0 Отговор
    това ще помогне ли нещо колкото до уж бесплатните ваксини как ще станекакто всичко се плаща бесплатен обяд няма приятелството си е приятелство но сиренето е с пари
  • 2 КОВИД 1984

    22 0 Отговор
    Те първа започва щавенето с ПСР тестове. Мой близък не е бил приет по спешност в болницата заради липса на ПСР тест след което умира в ръцете на сина си.Българоубийци.
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    14 0 Отговор
    герб не се ли усещат защо генерират раздори омраза господин БОРИСОВ ОМРАЗАТА НЕ ВОДИ ДО НИЩО ДОБРО а агресията ражда агресия все повече ХОРА са отвратени от вашето правление ХОРАТА умират в линейки на стълбища самоубиват се това прави ли ви впечатление или просто интересът клати феса
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСТИНАТА

    19 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА КОЯТО СЛЕД ВЛИЗАНЕТО СИ В ЕС СТАНДАРТА НА ЖИВОТ Е ПО НИСЪК ОТ ПРЕДИ!!! ВЛЯЗОХМЕ 2008 Г. А ПАРТИЯ ГЕРБ УПРАВЛЯВА ОТ 2009 Г. ВЕЧЕ 11Г. ТОЕСТ ОТ ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС ДОСЕГА ПОЧТИ ИЗЦЯЛО УПРАВЛЯВА ГЕРБ. РЕЗУЛТАТА ПО НИСЪК СТАНДАРТ ОТ ПРЕДИ ВЛИЗАНЕТО НИ КОЕТО Е ПОТРЕСАВАЩО. НЕ МОЖЕ ДА СМЕ 10 ГОД.СТРАНА ЧЛЕН НА ЕС А ОГРОМНА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА ИЗПИТВА ТРУДНОСТИ ДА СИ ПЛАТИ ОТОПЛЕНИЕТО,ДА СЕ ЛИШАВА ОТ ПЪЛНОЦЕННА ХРАНА И НОВИ ДРЕХИ И ПРОСТО ДА СЪЩЕСТВУВА. ВСИЧКО ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ЗАЩОТО МУTРATA И КЛИКАТА КРАЙ НЕГО КРАДАТ КАТО ОТКАЧЕНИ. ЗА 11 ГОД.БЯХА ИЗТЕГЛЕНИ 63 МЛРД.ЗАЕМИ КОИТО НЕЗНАЙНО КЪДЕ ПОТЪНАХА?!?! ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ ОТ 10.80 ЛВ.ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА СА 25 ЛВ. КОИТО НЕЗНАЙНО КЪДЕ ПОТЪНАХА?!?! ВИНЕТКИТЕ ОТ 53 ЛВ. ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА СА 97 ЛВ. А ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ОЩЕ ПО ОГРОМНИ. ЦИГАРИТЕ НАПРИМЕР МАРКА РОТМАНС 2.30 ЛВ. ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА 5.30 ЛВ. КАТО АКЦИЗА ОТ ТЯХ НЕЗНАЙНО В ЧИИ ДЖОБОВЕ ПОТЪВА?!?!? А ДАНЪЦИ НА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ И ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ УВЕЛИЧЕНИЕ 3 ПЪТИ ПРЕЗ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ. ЗА ДВУСТАЕН АПАРТАМЕНТ СМЕТКА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ПРЕЗ ЗИМАТА ПРИ СТАНИШЕВ 100 ЛВ. СЕГА ОКОЛО 250 ЛВ. НЯМА ДА МИ СТИГНЕ ПОЛЕТО ЗА ВСИЧКИ СРАВНЕНИЯ ОТ ТОГАВА И СЕГА! СЛЕД ВСИЧКИ ТЕЗИ ФАКТИ ИМА ЛИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ДА ГЛАСУВА ЗА ШАЙКАТА И ГРАБИТЕЛСКАТА КЛИКА ГЕРБ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КОНТРОЛИРАНИЯ КОРПОРАТИВЕН ВОТ НА ТЪРТЕИТЕ НА ЯСЛАТА НА ГЕРБ И КУПЕНИЯ ВОТ В ГЕТАТА??!??

    Коментиран от #6

  • 6 Стойко

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Прав си! Забравяш че преди 11 год.при правителството на Станишев 1 кубик вода бе 0.78 ст.а сега е 3.60 лв. Също така хляб Добруджа 650 гр.бе 0.46 ст.а сега е 1.05 лв. Всички цени са се увеличили през периода на управлението на Борисов 3 пъти а заплатите 2 пъти. Това се казва драстично смъкване на жизнения стандарт. Наистина е прецедент!!! Няма страна която след влизането си в ЕС да не е вдигнала жизнения си стандарт само България го смъкна след влизането си...А причината вярвам на всеки е ясна....

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Прави сте

    14 3 Отговор
    Това е напълно вярно което сте написали и са точни цифрите. Ще дам и аз 1 пример- 2008 г.( последната от мандата на правителството на Станишев) за Коледа майка ми получи 200 лв.коледен бонус. Станишев 4 години даваше по една пълна пенсия на всеки пенсионер за Коледа. Майка ми тогава вземаше 200 лв.пенсия. Сега взема 300 лв.и получава по 40 лв.за Коледа. Спомням си също че с нейния бонус си платих Гражданската отговорност на колата в Алианц която беше 99 лв.и ми останаха 101 лв.само от бонуса й за Коледа от Станишев. А сега гражданските отговорности са по 300 лв.а бонуса по 40 лв. Също така всички работещи не само пенсионерите вземаха и по 13 заплата. Е може да направите сравнение тогава и сега при 11-годишното управление на ГЕРБ

    Коментиран от #12

  • 8 Политолог

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    Да вземем да върнем Станишев?
  • 9 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стойко":

    СТОЙКО оня сникБАТ ВАЛЪО заплашва козлодуеца редно ли е уж му е ищял да го черни с ко с бой

    Коментиран от #11

  • 10 Така е

    12 0 Отговор
    Както каза скоро бившия народен представител адвокат Емил Василев "Само си представете при друго управление и с тези милиарди от Европа и по програми които получихме колко напред би била България сега и по доходи и по жизнен стандарт" а вместо това има хора като форумец ГРАД КОЗЛОДУЙ на който от пенсията му се падат по 8 лв.и 50 ст.на ден. Та едно пълноценно хранене с плодове и витамини е толкова а той с тези пари трябва да се храни 3 пъти , да си купи лекарства ,дрехи,са си плати интернет ,телефон ,вода и сега зимата отоплението. До това ни докара 11 годишното управление на ГЕРБ в 21 век. Да ни е трудно дори физическото оцеляване както е при Козлодуй . ОСТАВКА -СЪД-ЗАТВОР
  • 11 Стойко

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "АНОНИМЕН":

    Да той и мен заплашваше в предната статия тази за Симов. Писа ми че знаел кой съм и ГЕРБ не прощавали. Отговорих му ще съжалява и спря да ми пише. Не знаех че и Козлодуй е заплашвал, не съм прочел сигурно под някоя друга статия. Оставяй го този Вальо страхливец гербер е от село
  • 12 Клик

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Прави сте":

    Станишев остави хазната пълна с 1 500 000 000 лв.излишък,който потегли към чекмежета на шкафчета и в чували към Близкия Исток

    Коментиран от #15

  • 13 Време е

    10 1 Отговор
    Да им набием един ПСР на герберунгелите и нз Мата Хари.
  • 14 kоко

    3 0 Отговор
    Е кой ви е виновен седете си в къщи ама вие да се забавлявате и купони.
  • 15 Стоян

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Клик":

    Да 1 милиард и 500 милиона излишък остави Станишев и 9 милиарда валутен резерв. Тогава 2009 година външния дълг на България бе 20% от БВП а миналия месец според данни на БНБ вече е 59% от БВП. И това е така защото за 11 години мутрата и ГЕРБ теглиха заеми като откачени !!!

    Коментиран от #18

  • 16 Centurion

    10 0 Отговор
    Всеки ден различни наредби.Вчера не дават,днес обратно!!! Това управление се характеризира подобна практика!!! Невежи хора добрали се до власт.
  • 17 НАЙ БЕДНИЯ НАРОД

    7 0 Отговор
    Днес няма да можем да излезем извън страната, след година от града, а след две от дома си 🙂Трябва да има съд и затвор за всички от премиер до последния санитар участващи в престъпната измама " корона вирус " с цел финансово облагодетелствуване ! Измама която причини смъртта на хиляди не лекувани хронично болни , хора с високо кръвно и диабет , раково болни , хора които нямаха възможността да продължат нормалната профилактика на заболяването си , което обичайно се нуждае от периодични медицински грижи ! Съд , за това ,че на стотици хиляди българи им беше отнета възможността да се трудят и бяха обречени на финансови фалити , глад и мизерия ! Съд за отнемане на най-ценната придобивка на съвременният човек , правото да се придвижва свободно , а бе заставен да стой без присъда в домашен затвор , заради един безвреден вирус , който никого не е убил !
  • 18 Centurion

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стоян":

    40 милиарда е изтеглил за 10 г.Това му е стабилността и икономиката.Работа,работа,работа!!!Видими реьултати!!!Магистралите са както развълнувано море.А и големите хвалби ,че той строял,знаете ли по колко км "магистрала" е строил на година??? По 18.км и 300 м,това е "големият "строител на съвременна България!!! Всичката му е такава,само приказки и театрални пози!
  • 19 д-р Гей Билтс

    1 2 Отговор
    След 5 ръчкания на мозъчната мембрана и ваксината няма да ви спаси. Всеки минал през ПЦР ще е с Алцхаймер до преди да навърши 50.
  • 20 Ковид или Редбул

    1 0 Отговор
    Защо се бърза толкова?Много бързо изработиха този план за действие.Каква е целта им,как може да приемеш нещо,което още не е минало изпитания?България ли ще бъде територията на опитните мишки?
  • 21 Възмутен

    3 0 Отговор
    Вече ще издават направление за PCR и след + антигенен тест!!Във Варна за Антигенен тест се ,чака 5 дни и е по ефтин!Дъщеря ми е положителна за Ковид 19 ДОКАЗАНО СЛЕД НАПРАВЕН PSR тест на същият ден от направлението за теста след скандал с личният лекар на 2 Декември ,не цитирам имена защото лекарат е стриктен .....Антигенният тест щеше да бъде направен на 7 Декември !!!Е хора направете си сметка какви ,,хора " ни управляват..икономисват от нас за тестовете за да може ,,Чекмедже бандита"да поръчва самолети и кораби ...!!!ОСТАВКА на това корумпирано правителство!!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Коментар

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Възмутен":

    Смятам че хвърлиха пари на вятъра за Антигенните тестове ,за да увеличат смъртността сред народа !Замислете се или се поинтересувайте
    какви тестове и по колко си правят ,,Управлявящата хунта "??!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове